per strømme johnsen

11

Hvordan kan kvinnen forsvare seg mot vold i ekteskapet

Hva er det som gjør en kvinne til mål for vold fra sin mann eller far?

Publisert: 8. apr 2015

Siden det for meg kan se ut som at vold mot det svakere kjønn eller svakere familiemedlem, har sine røtter i ett mansdominert familie hiraki , vil jeg skrive noen ord om hva en kvinne kan gjøre for å om mulig stoppe, eller redusere vold mot henne, eller andre svakere familie medlemer.

Kvinner vil oftest gå inn å beskytte i en vold situasjon, derfor er det hun som har størst mulighet til å endre dette mønsteret.

Å endre en mann, som slår av forskjellige grunner, er vel kan hende håpløst. Så jeg vil ved dette innlegg gi noen råd til de kvinner som i bestefall leser dette innlegg.

De fleste kvinner er selv skyld i at de blir slått. De "tillater" det.                                                Og her er mannens beste argument for å fortsette å slå. Hun aksepterer hans "rett" til å slå. Legaliserer det. Så det "er" kvinnens feil at han slår.

Så hva kan den som blir slått gjøre for å redusere mengden av slag. Kraften i slagene. Hyppigheten. Redusere synligheten/resultatet av slagene.?

En kvinne som blir slått, og fortsetter i forholdet, vil fort ta på seg skylden for volden. Hun vil være truet av represalier, skam, miste familie venner, barn, om hun bryter ut. Så hvordan kan hun bli i forholdet, og redusere skadene hun og familiemedlemmer blir påført?

Forskning viser att apati, er beste reaksjon på vold. Er du, eller spiller du apatisk, døv, følelsesløs, tom etc, forsvinner voldsutøvers ønske om å slå raskere.                                                            Å lære seg hvordan en går inn i en transe/tilstand av apati, kan til en viss grad inn øves.       Men er din mann av den sorten som ikke har begrensninger for hvor mye vold han kan utøve, vil han sansynlig slå til du skriker og evnt besvimer. Da må du bruke andre virkemidler.

Der finnes selvforsvars kurs for kvinner. Mannen har enkelte følsomme soner, som en kvinne enkelt kan lære seg hvordan å kontrolere eller paralysere mannen.                                        Men dette krever en kvinne som aksepterer å bruke vold mot vold, og det er det de ferreste kvinner som gjør.        

Men det går å øve seg på dette også.                                                                                         Det å meditere på situasjone du ikke vil aksepter, og så angripe med spark, eller ett ballagrep, som du på forhånd har bestemt deg for å ikke slippe uansett hva som skjer, så vil han besvime av smertene eller bli paralysert etter ganske kort tid.  

Konsekvensen vil jo være at du blir rundjult i neste omgang, men klarer du å gjennomføre dette grepet 3-4 ganger, vil han slutte å slå deg.  Du må tåle å bli prylt til "døde" noen ganger, men det vil sansynlig virke.    Men er du mot vold, må du finne andre metoder. 

Strutsemetoden     er litt annerledes en apati. I selvforsvar lærer en å beskytte de utsatte områdene på kroppen. En voldelig ektemann ønsker som oftest ikke å knekke bein, eller skade slik at der trenges sykehus opphold. Da må han for eks lage maten selv.                                       Han går som oftest for de bløte delene. Da skader han ikke hendene sine.                                 Så selv om det kan smerte mer at han treffer ben strukturer på kroppen din, vil det redusere steder du vil bli truffet, om du finner stillinger som beskytter de bløte stedene.

Taktikk.    Å tenke seg om på forhånd, være på vakt når du ser humørendringen, og posisjonener deg kan gi en fordel på hvor stort kropsareale han kan nå ved slag.   Eks om du går inn i ett hjørne, vil du redusere ditt kropsareale til nermest en fjerdedel.

Om du i tilleg sitter i fosterstilling, med albuene beskyttende over brystene og hendene over hode, har du et maksimalt godt utgangspunkt.        

Å kjøpe inn arm og legg beskyttere, event susp, er også smarte triks.                                   Dette kan være en  rimelige invisteringer. Men har du en mann som er ustadig, må du jo gå med det hele tiden.                                                                                                                         Det går også an å ha dette liggende for hånden, og så be om tid til å ta dette på seg, men dette kan lett bli oppfattet av mannen som forakt, og dermed kan det få motsatt efekt. Han vil slå mer og hardere.

Taktikk gjelder jo også det å ikke gå imellom når han slår ungene og ikke deg. Det viser jo seg at de fleste kvinner går imellom når mannen slår barna, men om du takkler å se på, så fordeles slagene om der er flere som tar de.  Og det er faktisk full forståelse om du enkelte ganger ikke takler å gå imellom grunnet at du har fått mye julinng.                                                               Uansett er dette noe av det mest skambelagte for en kvinne. Å ikke klare å reise, enda barna får pryl og lider under et  voldeligt overhode. Uforståelig for en utenfor, men foferdelig sårt og destruktivt for den som opplever dette.

Att den svakere part, her mannen som må slå for sin egen selvfølelse, oftest er voldsutøver er trist å bivåne for den som bestreber å være det sterkere kjønn på en verdig måte.

Vår manglende evne til å debatere slike emner i selskapelig lag og ellers i samfunnet, vitner kan hende om at mannen er det svakere kjønn.

Det å stille seg frem for slag, er kan hende en egenskap den som virkelig vil etterstrebe påskens budskap kan gjøre. Det å bli korsfestet i den svakere parts sted. Det å ikke tie når det blir ubehagelig å tale.

Jeg vil fortsatt ha så stor respekt for det sterke kjønn, at jeg tilegner de tiliten i å forstå satiren i ett slikt innlegg, selv om de velger å være i ett forhold med tilstedeværende vold.

Til den som fortsatt kan flire og le, håper jeg at der altid vil være tilstede ett nærver av å ikke godta den urett som ikke rammer en selv.

Peren

Kommentar #1

Tove S. J Magnussen

513 innlegg  2074 kommentarer

Rusen er øverst i hierarkiet

Publisert over 6 år siden

i familievold. Seponer alle rusmidler. Voldsutøvere må utredes/risikovurderes som andre kriminelle.

Det er lettere å håndtere vold når man vet den bakenforliggende årsaken. Er de barn i hodet kan man ikke bruke vold tilbake.

Ta en ring og la den vandre fra den ene til den andre. Ringen er skjult. Det sier seg. Nettopp nå er ringen hos meg. Ser du jeg har fått den? Ser du jeg har fått den? Tra la la la la la la la la la la...

Kommentar #2

Werner Skaug

59 innlegg  1214 kommentarer

Krav Maga

Publisert over 6 år siden

Psykopater - tidligere kalt hustyranner - gir seg ikke før de har slått dama helseløs. Kanskje med døden som utfall. Enkelte sier: "Hvorfor tar hun ikke bare bilen og drar?!" Hun klarer dette fysisk - men ikke psykisk. Hennes jeg er forlengst knust. Hun lever i konstant frykt - en frykt bare de som har opplevd det, kan forstå.

Har ikke noen forslag annet enn at hun må finne hjelp fra andre - hvis hun er så heldig. Kjenner noen som holdt på å bli drept av mannen. Han ga seg aldri. Fysisk og psykisk vold. Men damene på jobben styrket og oppmuntret henne. Til slutt tok hun mot til seg og tok ut skilsmisse. Hun var blant de heldige. Hun overlevde.

Når det gjelder selvforsvar, er det mye - jeg sier det rett ut - tull der ute. Krav Maga - kontaktkamp - er et jødisk selvforsvar som er rett på sak. Politi, det militære, osv., verden over har tatt i bruk dette systemet da det er så hardtslående, enkelt å lære - for både kvinner og menn. Man lærer mye på svært kort tid, og det er uhyre effektivt. 

Men det er og blir psyken det hele koker ned til. En psykopat har "aldri feil" - eller han "ber ydmykt om unnskyldning," og fortsetter tyranniet snart. En "romantisk konemishandler," om du vil. 

Her er en kort oppvisning fra de som kan krav maga. Alt er lov i krav maga - ingen regler. Det eneste som betyr noe er å overleve. 70-80% er slag og spark mot skrittet. Gjerne mot halsen. En livvakt jeg snakket med rådet meg til dette: "Slå de i halsen!" Ja, det kan få dødelig utfall. Men det er deg eller ham. Et spørsmål om å overleve. Det nytter ikke å godsnakke med en psykopat/hustyrann. 

https://www.youtube.com/watch?v=3Ignz0VLLwA

Kommentar #3

Werner Skaug

59 innlegg  1214 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Jeg har trent boksing, karate og jiu-jitsu. Så har noe peiling på hva som er raskt og effektivt - og hva som ikke er det. En del kampsporter trenger 5-7 ledd før de er ferdig med å nøytralisere motstanderen. Krav Maga trenger ofte bare 2-3. Alt handler om å være raskt ute og å være nådeløs. Kvinner burde i aller høyste grad lære seg dette. Det er jo, som innlegget handler om, også et spørsmål om å beskytte barna.

Kommentar #4

Kersti Zweidorff

2 innlegg  2314 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Ikke for å redusere viktigheten av fokuset på vold mot kvinner, men vold mot menn er ganske utbredt. Og ikke et hår bedre enn når det er menn som utøver volden..

Kommentar #5

per strømme johnsen

11 innlegg  773 kommentarer

Ring ring

Publisert over 6 år siden
Tove S. J Magnussen. Gå til den siterte teksten.
Ta en ring og la den vandre fra den ene til den andre.

Så først ditt innlegg da jeg gikk inn på din profil. ;)/

Det var likt det ja. 

"Det må være en stabiliserende trygghetsfaktor i  alle mennesker sine liv hvis de skal ha det bra."

Hørte akkurat ferdig Lisa Marklund sin bok På Flukt. Og fra den  kom der en del tanker til meg. Jeg har jo selv blitt jult opp som del av oppdragelse,  og selv brukt vold i oppdragelsen, og spranget er jo ikke stort/langt.

Hvorfor jeg ikke har slått min kone, hvet jeg ikke;)/. Hun kan  være umulig av og till, helt uenig med meg. Til tider respektløs, "føler" jeg, så jeg regner med hun ville fortjent det, om jeg var en som måtte bruke makt for å være  ?

Boka gav en god vinkling i forhold til hva som kan forårsake vold. Kulturell,  oppvekst vilkår, arv, miljø foreldre...

Det jeg savner er våre reaksjoner på det første slaget.

Kommentar #6

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Kersti Zweidorff. Gå til den siterte teksten.
Ikke for å redusere viktigheten av fokuset på vold mot kvinner, men vold mot menn er ganske utbredt. Og ikke et hår bedre enn når det er menn som utøver volden..

Problemet er bare at menn er normalt sett mye mye sterkere og blir da selvsagt mye farligere. Det blir jo mest som å sammenligne smågutten jenta på 5-6 år som dasker mot mamma. Blir for tåpelig rett og slett.

Klart vold gjort av en mann mot en kvinne handler om noe helt annet......Av å til blir likestillingstenkninga fordummende

Kommentar #7

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Tror vell ikke at det er så mye vold i ekteskap da. Men at det helt klart finnes det vet man jo. nok mange som forteller om slikt.

dDersom en kvinne bor med en veldig voldelig mann, slik at det rett og slett er fare for liv og helse, da har hun bare en ting å gjøre og det er å forsøke å komme seg vekk fra fyren.

Men det er jo ikke det vanlige at menn er voldelige, men de finnes. Men det er nok ikke så enkelt for en del kvinner å komme seg vekk heller. Noen blir og truet med både det ene og det andre om de drar.  Historiene er mange.

Tror i såfall at en kvinne vil ha mye støtte i sin egen fam, og at det er vell ikke så dumt forslaget fra bibelen (man jo ikkke må følge da) Om at en mann skal folate sin mor og sin far og holde seg til sin hustru. Står ikke noe menigner rundt at hun skal folate sin mor og sin far. Naturlig sett vil nok en kvinne kunne ha glede og nytte av å ha sin egen fam i nærheten. Ikke bare med tanke på hjelp med evt barn. Men at kan vell hende noen menn tar seg litt mere sammen med hennes fam i nærheten,  Men ikke alltid! Hun vil uanset ha en viss støtte, forhåpenligvis.

Kommentar #8

Werner Skaug

59 innlegg  1214 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Turid Talita Manjana Holta. Gå til den siterte teksten.
Av å til blir likestillingstenkninga fordummende

Enig. En kvinne kan lett knekke en mann med psyken som våpen. 

Kommentar #9

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Werner Skaug. Gå til den siterte teksten.
Enig. En kvinne kan lett knekke en mann med psyken som våpen.

Helt sant! Men noen ganger er mannen både sterkest psykisk og fysisk.

Kjenner et tilfelle hvor faktisk kvinnen var fysisk sterkere enn mannen.Men det var da ikke snakk om vold da. men at hun måtte ta de tyngste børene da hun var sterkest. , løfte tunge møbler ol Litt sjeldnere det da.

Kommentar #10

Kersti Zweidorff

2 innlegg  2314 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Dette er med respekt å melde tøv.

Du kan finne kilder ved å gå inn på 

http://www.sinnetshelse.no/artikler/kvinner_psykiske_problemer.htm

Ja, likestillingen kan være fordummende og forblindende når vi henger fast i stereotypier.

Kommentar #11

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Kjersti....gidder ikke gå in  på en hel del lenker  du legger ut. Man vet at folk er ulike. man vet at menn normalt sett er sterkere enn kvinner osv. Når saken her dreier seg om vold mot kvinner så er uten tvil kvinnen normalt sett svakest.

En mann er sterk nok til både å holde henne fast og annet. Og kan fint beskytte seg selv mot evt voldelig kvinner.

krangling psykisk terror ol kan man jo ta opp i andre tråder også. Alt bør ikke gå under samme tråd. Man kan jo lage en tråd om onde damer osv....(ikke få ganger jeg har lurt på om barnevernskjerringer er like onde med sine menn) . Man høree jo om barna til barnevernskjerringer som og har fortyalt om grusommheter fra disse kjerringer. Så man kan jo lage hvor mange tråder som helst om disse onde makt damer....men blir liksom å flytte tema .   Så en bør vell holde seg til tråden .hvordan kvinner kan beskytte seg mot vold fra menn.Eller?

Kommentar #12

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Men det kan jo vær disse trollkjerringene i barnevernet finner seg troll til menn. Så troller de sammen. Eller som et uhyre som jobbet i barnevernet her hun var skilt....går vell muligens ikke an å leve med visse damer...jo du v kjersti du kan godt lage en tråd på  trollkjeringer, Jeg blir med....i den tråden.

Kalde følleses løse troll til kvinner, ingen med et godt hjerte klarer å ta barna fra andre kvinner....Det er komplet umulig uten at man er et troll en heks alt ondt sendt fra helvette osv du vet.....

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere