Marianne Solli

19

Aura

Aura som fenomen

Publisert: 25. mar 2015

Aura eller glimmer skotom ... er det noen som har kunnskaper og erfaringer med dette fenomenet, enten at de selv kan se og tyde aura hos mennesker, eller at de har erfart aura selv?

Kommentar #1

G Solli

3 innlegg  1120 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Jeg har ingen direkte erfaring med hverken aura eller Flimmerskotom. Dog har jeg en nær bekjent som er synestetiker og det har gjort meg oppmerksom på fenomenet. Synestesi er en egenskap hvor flere sanser er koblet sammen, for eksempel lyd og farger. Jeg sluttet å tro at aura er overtro, det er bare en genetisk artighet slik jeg ser det. Se denne artikkelen for mer info: synsk-eller-bare-synestetisk

Kommentar #2

Marianne Solli

19 innlegg  1547 kommentarer

Kjempetakk!

Publisert over 6 år siden

Så bra at du kommer med kommentar. Flimmerskotom skal det være ja, riktig. Jeg har selv lurt på om jeg har en tendens til synestesi, da jeg faktisk nesten hele tiden stabler og ordner ting (i hjernen) lenge etter at jeg har forlatt arbeidet jeg holder på med. Jeg ordner også ukedager, tallrekker og året på forskjellige finurlige måter, som andre (venninner) mener er helt vanvittig, men for meg er det helt slik det skal være. Det gjør at jeg finner frem til det jeg skal på min måte.  Litt crazy ... med andre ord. :)

Kommentar #3

G Solli

3 innlegg  1120 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Marianne Solli. Gå til den siterte teksten.
Litt crazy ... med andre ord. :)

Bare hygggelig!
Og jeg syntes også slikt var litt crazy før jeg leste om det på nett. Nå fremstår det som normalt og veldig praktisk. Synestesi er jo vanskelig å forstå for oss som ikke har det. Det er sikkert noe en kunne bli brent på bålet for en gang i tiden. 

Kommentar #4

Robin Tande

27 innlegg  3738 kommentarer

Egen erfaring

Publisert over 6 år siden

Jeg har hatt sporadiske symptomer med lysfenomen som forteller meg om en uforståelig forbindelse mellom det optiske øyet og synssentret. Fastlegen var usikker og bestilte time hos øyenlege, med lang ventetid. Imens formulerte jeg dem på engelsk og søkte på Internet. Du verden de gode svarene jeg fikk, kunne holdt forelesning for legen. Det var to ting involvert;retinal detachment og age related macular degeneration. Det første som kom med ukes mellomrom og varte i temmelig nøyaktig ti minutter,drifting flashing strikes,er blitt borte igjen. Netthinnen ser ut til å ha festet seg igjen på det utsatte stedet. Det andre er lys/skygge fenomen som er der når jeg legger meg og slukker lyset så det blir halvmørkt, ikke synlig i totalt mørke, og det kommer og går. Orange rand langs kanter kan forekomme, Det sitter altså i øyet, i macula, som også øyelegen bekrefter. Det rare er at alle forsøk jeg gjør tyder på at begge øynene er involvert, men med fullstendig synkronisering og timing Legene kan ikke forklare. Heller ikke på Internett finner jeg noe slikt forklart. Jeg ville ha plassert problemet i synssentret.

Dette ble på siden, men kanskje interessant.

Kommentar #5

Marianne Solli

19 innlegg  1547 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Takk for kommentar! Det var interessant å lese om disse fenomenene. Vi er nok mer kompliserte enn vi selv aner innvendig. "Noen" har vært utspekulerte ... :)

Når du har disse lysfenomenene ... er det mulig for deg å se noe annet ved siden av, for eksempel lese, se TV,  eller se mennesker? Hvordan ser eventuelt bokstavene eller menneskene ut? Følger det ubehag eller smerter med?

Kommentar #6

Robin Tande

27 innlegg  3738 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Marianne Solli. Gå til den siterte teksten.
Når du har disse lysfenomenene ..

Ingen smerter, alt ser normalt ut ellers. Det kom en gang mens jeg kjørte bil og hadde ingen betydning for kjøringen. Sikksakk streker med godt mellomrom som driver fra høyre mot venstre, og sikksakk flimring i venstre periferi. De er der med lukte øyne. Tror det bare er venstre. Ingen tilknytning til noe eksternt. Vekk etter ca ti minutter. De siste to årene kun 2-3 ganger. Andre eldre har fortalt å ha opplevd tilsvarende.

Kommentar #7

Marianne Solli

19 innlegg  1547 kommentarer

Synsfenomener

Publisert over 6 år siden

Her er jeg igjen Robin; jeg slipper deg ikke så lett. Det virker som om du har såkalt flimmerskotom, men ikke etterfulgt av migrene. Har oppfattet at flimmerskotom varer ca. 20 minutter, og for migrenepasienter er det da lurt å ta medisiner (hvis de bruker noe ...) i skotomfasen, for å mildne migrenesmertene. Men det gjelder jo ikke deg.

Imidlertid hadde jeg en litt uvanlig opplevelse i natt; jeg våknet brått, og i halvsøvne "så" jeg en svirrende edderkopplignende sak foran øynene, som liksom gnistret og sprellet ... så forsvant den og jeg våknet til, men det rare var at jeg hadde drømt at dette måtte jeg fortelle Robin. Tenkte nok litt på det du skrev før jeg sovnet ... og at jeg ikke hadde kommet meg til å svare deg.  :)

Kommentar #8

Robin Tande

27 innlegg  3738 kommentarer

I farten

Publisert over 6 år siden
Marianne Solli. Gå til den siterte teksten.
Her er jeg igjen Robin;

Hei, så dette først nå. Jeg får ikke lenger mailer fra verdidebatt med kommentarer på tråder der jeg er med. Har etterspurt informasjon, men de lar meg bare seile min egen sjø. Får du slike mailer?

Fenomenene mine med drifting flashing strikes er sagt å være svakheter i netthindens feste. Hvorfor symptomene har en kort varighet med bestemt lengde og tilfeldige ofte årlange mellomrom, nei det vet visst ingen.

Fenomener i forbindelse med oppvåkning fins det visst nok en del varianter av, som det er gitt diverse forklaringer på. Husker ikke noe eksakt om dette, kanskje jeg finner noe.

God natt, sov godt og vokn opp til en god dag uten edderkoppsyner!

Kommentar #9

Marianne Solli

19 innlegg  1547 kommentarer

Bortfall av meldinger

Publisert over 6 år siden

Takk for kommentar, også for kommentar i en annen tråd!

Joda, jeg får meldinger i innboksen angående de trådene jeg følger. Kanskje har du kommet borti den meldingen som står øverst (hos meg) ved siden av det røde feltet "Kommenter innlegget". Der står nemlig "Slutt å følge denne debatten". Kanskje har du sneiet inn på den i farta? 

Ha en fin dag!

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere