Tore Danielsen

19

Uforståelig pinse-hyllest av Ulf Ekman

Tusenvis av mennesker står fortsatt uten noen lokal menighet etter trosbevegelsens fall. Mange har falt fra troen. Andre orker rett og slett ikke å være med i en menighet. Er dette gode frukter?

Publisert: 22. mar 2015

Som tidligere aktiv og pastor innen trosbevegelsen opplever jeg at den pågående pinse- hyllesten av katolikken Ulf Ekman fremstår som både uvirkelig og absurd.

I perioden 1996 - 2006 ble store deler av den tidligere så blomstrende trosbevegelsen i Norge rasert. Den er nå historie og kommer aldri mer tilbake.

 I forbindelse med de fleste nedleggelsene av trosmenigheter i Norge var Ulf Ekman på ulike måter involvert. Ikke offentlig, men på bakrommet, bak de lukkede dører var det Ekman som var regissøren og dirigenten for mye av det vonde og tragiske som skjedde. Han styrte og dirigerte, men holdt seg samtidig i bakgrunnen, lot andre ta støyten offentlig.

Tusenvis av mennesker står fortsatt uten noen lokal menighet etter trosbevegelsens fall. Mange har falt fra troen. Andre orker rett og slett ikke å være med i en menighet. Er dette gode frukter?

For enkelte av oss som på ulike måter var i denne mannens "klør" gjennom hele 1990 tallet og begynnelsen av 2000 tallet, er det lett å styre sin begeistring.

Da jeg var pastor i en trosmenighet på 90 - tallet opplevde jeg å bli styrt av Ekman. Ofte ikke direkte, men indirekte gjennom hans utsendte medarbeider fra Livets Ord som besøkte menigheten 3 - 4 ganger i året, og som, ofte i detaljer, instruerte meg angående hva jeg skulle gjøre og ikke gjøre som pastor for menigheten. Denne utsendte medarbeideren ringte til Ekman og konfererte med Ekman når vedkommende besøkte oss.

Vi burde ha skjønt det, da Ekman allerede vinteren 1993 jublet og frydet seg når Oslo Fullevangeliske Kirke ble lagt ned. Hvordan kan en pastor feire at en kristen menighet blir lagt ned? Feire det som en stor seier?

Tidlig i 2003 fikk jeg selv en telefon fra Ekmans utsendte medarbeider med ordre om å legge ned menigheten jeg var pastor for."Når jeg kommer til deg i mai legger vi ned menigheten," proklamerte vedkommende. "Så går vi ut og spiser på byens beste restauranter!",(for menighetens penger). Jeg kunne selvfølgelig ikke gå med på dette?

Det er lite sannsynlig at den utsendte medarbeideren tok et så dramatisk initiativ på egen hånd. Det er mye mer sannsynlig at han var en lydig tjener som sto under kommando av en overordnet, en som han valgte å adlyde blindt.

Perioden 1996 til 2006 ble tiåret hvor trosbevegelsen i Norge kollapset.

At Ulf Ekman spilte en vesentlig rolle i mye av det som skjedde er hevet over enhver tvil. For hvem var det vi gikk til når det var problemer? Hvem søkte vi hjelp hos? Hvilke svar fikk vi og hvilken "hjelp" bidro Livets Ord med? Om vi i det hele tatt fikk noen svar var det slike svar som "Legg ned menigheten!" eller "Avgå som pastor!" "Du skal legge ned!" var den bryske beskjeden mange fikk.

Vi var blåøyde, naive og enkle mennesker. Vi som hadde gått et eller to år på Livets Ords bibelskole var programmerte til å underkaste oss lederen, i vårt tilfelle Ulf Ekman eller hans utsendinger. Senere, på begynnelsen av 2000 -tallet, ble vi enkle bytter for en Ekman som plutselig hadde fått en helt annen agenda, en Ekman som tydeligvis ikke lenger ønsket at de mange lokale trosmenighetene i Norge skulle lykkes, blomstre og vokse likevel.

Nå er det Pinsebevegelsen i Norge Ekman søker innpass hos. Den første pinsemenigheten i Norge han taler i etter sin konvertering til katolisismen, er Jesus Church i Oslo, søndag 22 mars 2015.

Hva er det han ønsker å oppnå med dette, og hva er hans agenda? For Ulf Ekman gjør aldri noe tilfeldig. Han er en strateg av rang, og en meget målbevisst og intelligent mann. Er planen å besøke alle de store pinsemenighetene i Norge for å være et bindeledd mellom Pinsebevegelsen og Den Katolske Kirke?

Da Ekman ble katolikk i fjor vår, håpet jeg inderlig at han ville velge et stille og rolig liv. At han ville la oss i fred. Trekke seg stille tilbake i bønn og askese. Bruke mye av sin tid på silent retreats i europeiske klostre, men nei. Gamle sirkushester vil som kjent tilbake til manesjen så snart de kjenner lukten av sagspon. Ulf Ekman er en misjonær. Men nå misjonerer han for Den Katolske Kirke - blant pinsevenner! Tidligere har pinsebevegelsen i Norge misjonert blant katolikker, men nå skjer altså det motsatte - the tables have been turned.

1996 - 2006 var tiåret da Trosbevegelsen i Norge ble lagt i ruiner. Skal tiåret 2015 - 2025 bli tiåret hvor Pinsebevegelsen i Norge får oppleve noe av det samme?

Er det så helt usannsynlig at det finnes noen der ute som har den evangeliske, protestantiske kristendommen i Norge sitt nederlag som mål? 

Kommentar #1

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Hei Tore

Et ærlig og et advarende budskap mot forandring i tiden. Det minner meg om Det Paulus sa, de verste ulvene i fåreklær kommer ikke utenfra, men innenfra i menighetene. De er ulver i fåreklær som river ned det som er bygd opp. Det å være våken i tiden, og det å la seg styre av mennesker som vil noe annet en det Gud vil får konsekvenser, fruktene er synelige, men hvor mange er våkne til å se den forandring som tilspisser seg i veldig nær framtid. mye som skjøær i kullisene. Men Gud ser alt. Og Han ber oss være våkne. Takk for din åpenhet og ærlighet om dette temaet, må du få visom og innsikt i den kommende tid, slik at din røst kan bli hørt blant trosøsken der ute i svermeriet til Ulf Ekmann.

mvh

RUNE

Kommentar #2

Randi Nilsen

10 innlegg  3869 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Tore Danielsen. Gå til den siterte teksten.
Nå er det Pinsebevegelsen i Norge Ekman søker innpass hos. Den første pinsemenigheten i Norge han taler i etter sin konvertering til katolisismen, er Jesus Church i Oslo, søndag 22 mars 2015.

Trosbevegelen sitt fall er en løgn. Trosbevelgelsen fins fortsatt og det går bra med dem.

Jeg tror vi idag har blitt mer modne og går ikke i krig med hverandre fordi vi har noen forskjellige meninger om kristedommen. Mange  kristne idag har forstått at det er viktigere ting enn det å være uvenner med hvarandre. Man kan forstå at andre er like fine kristne som en selv, selv om man tror litt forskjellig. Om man har Jesus som midtpunkt så har man kommet langt. Da kan man tilbe Jesus sammen, glede seg i troen på Jesus og be til Jesus sammen. Slik Jesus sier i bibelen at han ønsker. At vi skal være ett, slik Jesus og GUd er ett. Det var en bønn Jesus hadde til GUd. Og kanskje det vi nå ser er følgende av denne bønn Jesus hadde. At vi skal slutte med uvesentligheter og se på Jesus istedet. Kjærlighet til hverandre, istedet for å anklage hverandre.

Kommentar #3

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Randi Nilsen. Gå til den siterte teksten.
Slik Jesus sier i bibelen at han ønsker. At vi skal være ett, slik Jesus og GUd er ett. Det var en bønn Jesus hadde til GUd. Og kanskje det vi nå ser er følgende av denne bønn Jesus hadde. At vi skal slutte med uvesentligheter og se på Jesus istedet. Kjærlighet til hverandre, istedet for å anklage hverandre.

Hei Randi 

Det er riktig det at Jesus ville vi alle skulle være en del av Hans legemet, og at trosøsken skulle vere ett i alt det Åndelige som er oss gitt.Men det skal ikke gå på bekostning av sannheten og den lære Jesu kom med, da blir det ikke en kjærlighet i sannhet som Jesus kom med, da blir det en kjærlighet slik Menneksen ser på kjærlighet iuten at Gud er innvolert i denne type fred. menneske fred og Guds fred er to forskjellige ting Randi, man skal ikke se seg blind på den type kjærlighet som kommer fra løgneren.

mvh

Rune

Kommentar #4

Randi Nilsen

10 innlegg  3869 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Det er riktig det at Jesus ville vi alle skulle være en del av Hans legemet, og at trosøsken skulle vere ett i alt det Åndelige som er oss gitt.Men det skal ikke gå på bekostning av sannheten og den lære Jesu kom med, da blir det ikke en kjærlighet i sannhet som Jesus kom med, da blir det en kjærlighet slik Menneksen ser på kjærlighet iuten at Gud er innvolert i denne type fred. menneske fred og Guds fred er to forskjellige ting Randi, man skal ikke se seg blind på den type kjærlighet som kommer fra løgneren

I dag er vi over 30 000 trosretninger innen kristendommen. Da bør man være såpass ydmyk å tenke at kanskje man selv ikke har alt rett i sin tro. Men man kan tro at andre, selv om man ikke har rett i alt, noe vi selv heller antageligvis ikke har, så har man også mye felles. Det viktigste er at vi står sammen om det vi tror felles. Og det viktigste i vår tro er at vi opphøyer Jesus og ydmyker oss under han, istedet for å være kristiske mot andre som tror ulikt som oss selv. Jeg syns det er fint når man kan se det positive i andres tro, og ikke bare konsentrere seg om det negative. Det tror jeg også Jesus setter pris på.

Kommentar #5

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Flaggskipet

Publisert rundt 7 år siden

Selve flaggskipet i den norske trosbevegelsen var menigheten Levende Ord i Bergen med sine 2.700 medlemmer. Menigheten hadde noen år tidligere skiftet navn fra "Livets Ord" til "Levende Ord" bl.a. for å markere at de ikke var en del av Ekmans Levende Ord i Sverige.

At Ekman skulle ha vært i kulissene da denne menigheten veltet over ende i 2007, fortoner seg lite sannsynlig.

Forøvrig fortsatte menigheten under navnet Credokirken og lever i dag tilsynelatende i beste velgående, selv om mange av de som flyttet til Bergen før 2007 nå i et stort antall har vendt tilbake til sine gamle hjemfylker. Dog kan det ikke stikkes under en stol at mange også led skibbrudd under den vanskelige tiden.

Kommentar #6

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Tja...

Publisert rundt 7 år siden
Tore Danielsen. Gå til den siterte teksten.
Hva er det han ønsker å oppnå med dette, og hva er hans agenda? For Ulf Ekman gjør aldri noe tilfeldig.

Det hadde etter min mening ikke gjort noe om du satte navn på både menigheten du ledet og hvem denne representanten fra Livets ord var. 

Livet er for kort til å samle på det som har vært - det er langt viktigere å ha fokus på i dag og veien videre fram.

De sentrale skikkelsene i Jesus Church er jo ekteparet Christiansen.  Hvor betydelige disse er i kristenNorge idag er det nok ulike meninger om, men samlingene på Ekeberg har vært både radikale og trosbyggende. 

Hvorfor Stephan har invitert ham er vel vanskelig å svare på, men de har jo et forhold til hverandre gjennom Livets ord.  Om Christiansen gløtter på døra til DRKK vet ikke jeg noe om, men trolig vil talen til Ekman ligge på menighetens hjemmeside noe fram i tid for den som er interessert.

Jeg er nok der at Ekman interesserer meg null niks og ingenting. 

I Jesus Church er det nattverd hver søndag.  Ekman har tatt til orde for at fellesskapstanken er en av årsakene til konverteringen - den er i så fall fullstendig borte i nattverden.  Der er ikke-katolikker ikke verdige nok til å dele nattverden med andre kristne.  Hvordan Ekman forholder seg til nattverden i Jesus Church kan jo være et fokus for videre fellesskapsinvitasjoner.

Å legge seg under pavemakt og katolsk lære er ikke akkurat noe å etterfølge.  Ekman har gått ut historien.

På den annen side skal det ikke underslås at det finnes 160 millioner karismatiske katolikker - hvordan disse forholder seg til den religiøse kappen vites ikke, men det gir håp.

Og - det kan jo være at Christiansen følte seg noe forpliktet i og med at hovedærendet til Oslo var Ekmans mottak av Kåre Kristiansens minnepris.

Kommentar #7

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Randi Nilsen. Gå til den siterte teksten.
I dag er vi over 30 000 trosretninger innen kristendommen. Da bør man være såpass ydmyk å tenke at kanskje man selv ikke har alt rett i sin tro. Men man kan tro at andre, selv om man ikke har rett i alt, noe vi selv heller antageligvis ikke har, så har man også mye felles. Det viktigste er at vi står sammen om det vi tror felles. Og det viktigste i vår tro er at vi opphøyer Jesus og ydmyker oss under han, istedet for å være kristiske mot andre som tror ulikt som oss selv. Jeg syns det er fint når man kan se det positive i andres tro, og ikke bare konsentrere seg om det negative. Det tror jeg også Jesus setter pris på.

Hei Randi 

jeg skjønner at du ønsker alle velkommen uansett troslære bare man er bundet i Kristus, og i utgangs punktet høres dette bra ut for manges ører. men hva sier egentlig Bibelen om dette.?

Guds ord er ganske streng på dette. vi kan ikke blande in For eksempel katolismens læresettninger med Guds ord, da det er mye som ikke samstemmer me Guds ord, eller adventistenes egen lærerettninger om så mangt, eller mormonernes lære da de har en egen bibel utenom, osv. selv om de har Jesus i sin lære, så må budskapet være i trå med Guds ord, ellers så har det ingen kraft til omvendelse fra synden. Paulus sier dette klart og tydeligt i galaterne

Bare ett evangelium 
 6 Det undrer meg at dere så raskt vender dere bort fra ham som har kalt dere ved Kristi nåde, og til et annet evangelium,  7 men det finnes ikke noe annet, det er bare noen som forvirrer dere og vil forvrenge Kristi evangelium.  8 Men om vi selv, ja, om en engel fra himmelen skulle forkynne dere et annet evangelium enn det vi forkynte dere, forbannet være han!  9 Vi har sagt det før, og jeg gjentar det nå: Hvis noen forkynner dere et annet evangelium enn det dere har mottatt, forbannet være han! 

Det er sterke ord Randi forbannet være Han som lærer en annen lære en Krist lære. Er ikke dette en oppvekker.

mvh

Rune

Kommentar #8

Randi Nilsen

10 innlegg  3869 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Det er sterke ord Randi forbannet være Han som lærer en annen lære en Krist lære. Er ikke dette en oppvekker.

Men mener du at alle de som ikke tror akkurat som deg er forbannet fordi de har en annen lære? Det må vel være de som er utenfor kristendommen som lever i den forbannelsen da, som ikke har riktig lære.

For om man tilber Jesus og tror på trosbekjenneslen så kan man vel enes med alle kristne som også tror litt forskjellig enn hva  man selv tror? For ellers så må man ha et så stort ego og tro at bare en selv og noen få andre er godtatt av Gud.

Tror du ikke at alle som tilber Jesus og ønsker å følge han er godtatt av Jesus? Er det ikke så enkelt at det er troen som frelser og ikke at man har rett i alle lære spørsmål?

Da virker det som om man selv plaserer seg selv utenfor kristendommen og tror bare sin egen lære er den rette og er til frelse. Man stenger alle andre kristne utenfor seg selv.

Jesus ba til Gud.

20 Jeg ber ikke bare for dem, men også for dem som gjennom deres ord kommer til tro på meg.21 Må de alle være ett, slik du, Far, er i meg og jeg i deg. Slik skal også de være i oss, for at verden skal tro at du har sendt meg. 22 Den herligheten du har gitt meg, har jeg gitt dem, for at de skal være ett, slik vi er ett: 23 jeg i dem og du i meg, så de helt og fullt kan være ett. Da skal verden skjønne at du har sendt meg, og at du elsker dem slik du har elsket meg. 24 Far, du har gitt meg dem, og jeg vil at de skal være der jeg er, så de får se min herlighet, den du har gitt meg fordi du elsket meg før verdens grunnvoll ble lagt. 25 Rettferdige Far, verden kjenner deg ikke. Men jeg kjenner deg, og disse vet nå at du har sendt meg. 26 Jeg har gjort ditt navn kjent for dem og skal fortsatt gjøre det, for at den kjærlighet du har hatt til meg, kan være i dem og jeg selv kan være i dem.» Joh. 17

Kommentar #9

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Hmmm

Publisert rundt 7 år siden

Det var dette religiøse tilsiget, da - her en twitter fra (heliga) Birgitta - med kommentarer knyttet til ?? - fra dagens ... gudstjeneste i Markus kirke

https://instagram.com/p/0hwxpvvV6N/ 

Legger og en utlegning av konverteringen i samtale med Anne Bente Hadland på SEGL-dagen 2014 - en "Kjæra nån ??!!" snutt der vi tydelig ser at (heliga) Birgitta har en sentral rolle i denne konverteringen - også dette i Oslo, men hos det katolske bispedømme

https://www.youtube.com/watch?v=tnE_i4CUH70#t=247 

Hadde Christiansen sett denne, så kan det gjerne ha vært at han lot Ekmans være i absolutt tysnad.

Kommentar #10

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Randi Nilsen. Gå til den siterte teksten.
Men mener du at alle de som ikke tror akkurat som deg er forbannet fordi de har en annen lære? Det må vel være de som er utenfor kristendommen som lever i den forbannelsen da, som ikke har riktig lære. For om man tilber Jesus og tror på trosbekjenneslen så kan man vel enes med alle kristne som også tror litt forskjellig enn hva man selv tror? For ellers så må man ha et så stort ego og tro at bare en selv og noen få andre er godtatt av Gud. Tror du ikke at alle som tilber Jesus og ønsker å følge han er godtatt av Jesus? Er det ikke så enkelt at det er troen som frelser og ikke at man har rett i alle lære spørsmål? Da virker det som om man selv plaserer seg selv utenfor kristendommen og tror bare sin egen lære er den rette og er til frelse. Man stenger alle andre kristne utenfor seg selv. Jesus ba til Gud. 20 Jeg ber ikke bare for dem, men også for dem som gjennom deres ord kommer til tro på meg.21 Må de alle være ett, slik du, Far, er i meg og jeg i deg. Slik skal også de være i oss, for at verden skal tro at du har sendt meg. 22 Den herligheten du har gitt meg, har jeg gitt dem, for at de skal være ett, slik vi er ett: 23 jeg i dem og du i meg, så de helt og fullt kan være ett. Da skal verden skjønne at du har sendt meg, og at du elsker dem slik du har elsket meg. 24 Far, du har gitt meg dem, og jeg vil at de skal være der jeg er, så de får se min herlighet, den du har gitt meg fordi du elsket meg før verdens grunnvoll ble lagt. 25 Rettferdige Far, verden kjenner deg ikke. Men jeg kjenner deg, og disse vet nå at du har sendt meg. 26 Jeg har gjort ditt navn kjent for dem og skal fortsatt gjøre det, for at den kjærlighet du har hatt til meg, kan være i dem og jeg selv kan være i dem.» Joh. 17

Hei Randi

Dette er det Paulus sa og skrev i sitt brev i galaterne, Det han sier er den som fører en annen lære en Kristi lære skal være forbannet, og hva er Kristi lære? Det handler om hva sannhet er Randi, ikke hva man selv får ut av Guds ord. Da kan alle plukke vers i øst og vest og bli slik man selv vil at det skal lyde som. Katolske læren er milevis unna Kristi lære Selv om de har har tro på Jesus.

Hva betyr må de alle være i ett, er det ett i Ånd og sannhet? Ja det er det fordi det er slike tilbedere Faderen vil ha, ikke de som fører en annen lære, fordi de har ikke samme Ånd og sannhet. Troen på Jesus er det som gir oss livet, men da er det slik som Jesus sier bær da frukt som svarer til omvendelsen. hvilke frukter snakker Jesus om, jo å streve etter det gode, men også føre sannheten videre i den kjærlighet Jesus gjorde, ikke i vranglære men i sannhet. Guds ord er åpenbart for alle som ønsker å se å forstå. men slik er det ikke i dag,man ser hva som passer best for oss selv, slik at alle kan være me uanset om hva slags lære og tro man har, Det er jo et Paulus advarer oss i mot, de glupske ulvene som kommer innenfra og tilsmusser sannheten med sin lære.

mvh

Rune

Kommentar #11

Randi Nilsen

10 innlegg  3869 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Dette er det Paulus sa og skrev i sitt brev i galaterne, Det han sier er den som fører en annen lære en Kristi lære skal være forbannet, og hva er Kristi lære? Det handler om hva sannhet er Randi, ikke hva man selv får ut av Guds ord. Da kan alle plukke vers i øst og vest og bli slik man selv vil at det skal lyde som. Katolske læren er milevis unna Kristi lære Selv om de har har tro på Jesus.

Det er sterke ord, Rune. Men det å dømme andre troende er jo ikke noe nytt for deg. Jeg tror Guds nåde er mye større enn hva du aner. Selv om jeg tror du har mange feil i din tro, så ser jeg allikevel på deg som en kristen. DKK hadde i førsten store problemer med villære. Og om de ikke hadde vært så streng i mot den i førsten så hadde nok kristendommen vært uttryddet. Jeg tror DKK har den mest rette læren, men ser allikevel på protestenter som like bra kristne. Det viktigste er forholdet man har til Jesus.

I den første tiden så hadde kristne problemer med gnostisismen, og det var viktig for kristendommens overlevelse å fordømme denne læren. Men den har ingenting med kristendommen, slik New Age idag ikke har noe med kristendommen å gjøre. Du må skille på kristne som tror litt forskjellig og vranglærer som ikke har noe med kristendommen å gjøre.

Kommentar #12

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Et ønske

Publisert rundt 7 år siden

Et ønske til Randi Tunli og Rune Staven: Ta denne debatten dere to i mellom privat. Denne tråden handler om noe helt annet..

Kommentar #13

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.
Et ønske til Randi Tunli og Rune Staven: Ta denne debatten dere to i mellom privat. Denne tråden handler om noe helt annet..

Hei Leif

Jeg skjønner hva du mener, men samtidligt så handler det man diskuter Dette temaet også, om sunn lære og vranglære.  Hvorfor forlot Ulf ekman sin menighet til fordel for den katolske kirken, er jo et spørsmål som man kan stille seg, for vranglære finnes over alt. hvorfor forlot han et skip som han styrte? Hvorfor beveger han seg inn i pinsebevegelsen no: Dette minner meg om det Paulus sa, de glupseske ulvene kommer innenfra, og det er dette det handler om, å advare mot det som kommer og på det som skjer i dag, Det handler om å være våken i Guds ord. Hvorfor bygde man store menigheter under Ekmann, når man ser hva som ligger strødd i ettertid. og da i tilegg til å bevege seg langt utenfor sin egen tro. Du ser Leif Det er viktig at sannheter kommer fram i lyset, og at man ikke følger strømmen.  

mvh

Rune

Kommentar #14

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Randi Nilsen. Gå til den siterte teksten.
Det er sterke ord, Rune. Men det å dømme andre troende er jo ikke noe nytt for deg. Jeg tror Guds nåde er mye større enn hva du aner. Selv om jeg tror du har mange feil i din tro, så ser jeg allikevel på deg som en kristen. DKK hadde i førsten store problemer med villære. Og om de ikke hadde vært så streng i mot den i førsten så hadde nok kristendommen vært uttryddet. Jeg tror DKK har den mest rette læren, men ser allikevel på protestenter som like bra kristne. Det viktigste er forholdet man har til Jesus. I den første tiden så hadde kristne problemer med gnostisismen, og det var viktig for kristendommens overlevelse å fordømme denne læren. Men den har ingenting med kristendommen, slik New Age idag ikke har noe med kristendommen å gjøre. Du må skille på kristne som tror litt forskjellig og vranglærer som ikke har noe med kristendommen å gjøre.

Hei Randi

Vi bør følge Leif sitt Ønske. ville bare opplyse om Paulus sine ord i galaterne, som så mange glemmer. Kjærligheten kommer foran alt også sannheten slik jeg forstår det på deg.

mvh

Rune

Kommentar #15

Terje Johs. Johansen

26 innlegg  1906 kommentarer

Ulf Ekman og Den katolske kirke

Publisert rundt 7 år siden

For det første har jeg aldri hatt noe med denne karen å gjøre,ei heller hans møtevirksomhet. Det han har gjort skal han selv svare på en dag hvorfor den katolske kirkes lære smaker bedre enn fra den bevegelsen og dens lære han gikk ut av. Det at har begynt å tilbe Jomfru Maria blir bare lattelig for meg. Det beviser bare at han har faret med løgn og fanteri der han har preket i den siste tiden.

Da englen viste Johannes  den store skjøge, så Johannes en kvinne som var drukken av de helliges blod og av Jesu vitners blod. Både konger og de som bodde på jorden ble drukne av hennes horevin. Pavekirken er på gli og i den siste tid som vi lever i vil denne skjøgekirken prøve å erobre åndsfylte menigheter som er til bry for dem. De tilbyr disse menighetene en søvndyssene drikke som gjør pinsevenne yre om dagen. Nå hører jeg at Filadelfia i Oslo har smakt på denne "søte" drikken og når de drikker av den går det fluks til avgrunnen med dem. Dette er en tragedie hvor jeg tror selveste Barrat ville snu seg i grava om han hørte dette. Dette er en tragedie som vi pinsefolk må stå i mot. I dag hørte jeg en del vil snu ryggen til pinsevennene og melde seg ut av denne galskapen. Er dette et mål Jesus church står for i disse dager at pinsemenighetene går i oppløsning?

Kommentar #16

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

"Revolusjonen spiser sine barn"

Publisert rundt 7 år siden

Når jeg leser Danielsens innlegg og en del av de påfølgende kommentarene, er det nærliggende å tenke seg at fraksjoneringen, splittelsene - og nå de bitre oppgjør - er et uttrykk for at revolusjonen spiser sine barn også i de mest hengivent religiøse sirkler.

Kommentar #17

Tore Hansen

53 innlegg  496 kommentarer

Ulf Ekman og hans nye tro

Publisert rundt 7 år siden

Det er ett interessant innlegg, men det viktigste er likvel ett varsko på Ekman nye rolle som "predikant" for den katolske kirken.

Startet som en vekkelsesbevegelse

Nå har jeg vært fysisk med i Livets Ord tilsammens 5 år, 2 av årene var jeg på bibelskole (89-91). Og det var ingen tvil om at det startet som en vekkelsesbevegelse, med endel usunnheter. Men det er vel egentlig ikke så rart. Usunnheter har det vært i det fleste vekkelser.

Luthers opprør mot pavekirken

Som en kristen forstår jeg veldig godt hvorfor Luther i sin tid gjorde opprør mot pavekirken, og som også har lest en del om hva pavekirken er, så vet jeg at å blande meg inn i det kirkesystemet kan være det samme som å oppgi min tro. Troen kveles, enkelt og greit. Fordi grunnvollene i den kirken har ikke basis i Guds Ord.

Så kan vi huske hva Paulus sa "Det undrer meg at dere så raskt vender dere bort fra ham som har kalt dere ved Kristi nåde, og til et annet evangelium,   men det finnes ikke noe annet, det er bare noen som forvirrer dere og vil forvrenge Kristi evangelium.  Men om vi selv, ja, om en engel fra himmelen skulle forkynne dere et annet evangelium enn det vi forkynte dere, forbannet være han!   Vi har sagt det før, og jeg gjentar det nå: Hvis noen forkynner dere et annet evangelium enn det dere har mottatt, forbannet være han!" Gal 1

Fordi grunnen til den katolske kirken strider mot bibelen. Samme med Madonna dyrkelsen, Maria og barnet dyrkelsen og alle symbolene om at Jesus fortsatt henger på ett kors (krusifix) noe han ikke gjør. Jesus selv gjør det klart for oss at Gud ikke er en Gud for de døde, men for de levende. Derfor feirer vi en oppstanden Jesus, ikke en som fortsatt henger på ett kors. Men vi minnes hans lidelser i våre hjerter og forsøker å forstå prisen Han måtte betale. Men daglig så kommuniserer jeg med en levende Jesus.

En annen ting med Pavekirken er at ordet pave betyr far. Og Jesus egne ord er veldig klare når det gjelder den saken "Og dere skal ikke kalle noen her på jorden far, for én er deres Far, han som er i himmelen" Matt 23:9. Å dyrke paven som noe hellig mer enn andre, er rett og slett blasfemisk. Ettersom alle som tror på Jesus og følger Ham, er Guds hellige. Og bare evigheten vil avsløre hvilken lønn du vil få eller om du mister den.

Ulf Ekman var tidligere som Luther, tøff mot pavekirken

Når det gjelder Ulf Ekman, når han var han tidligere en kristen av den brennende sorten. Så preiket han hardt mot katolismen. Vi kan selv lese hva svigerfaren til Ulf sier om den katolske kirken (som også Ulf en gang var enig i): Les her. Dessuten, så husker jeg meget godt en profeti jeg selv overvar på Livets Ord av Ulf Ekman rundt 89-90, nyttår, hvor han sa noe som dette: "Den gang den lutherske kirken søker enhet med den katolske kirken, så vil det blir dødsstøtet for den". Jeg husker ikke alt jeg hørte på den tiden, men akkurat denne brant seg fast. Og jeg tror også det er sant.

Man må følge Guds Ords lære, ikke menneskelære eller religiøs visdomslære

Derfor så burde alle som sier de følger Jesus, lukke ørene når Ulf Ekman kommer, og de må for all del ikke invitere han inn. Tenk på Johannes egne ord "Den som ikke blir i Kristi lære, men går ut over den, er uten Gud. Men den som blir i læren, har fellesskap både med Sønnen og med Faderen.  Om noen kommer til dere og ikke har denne læren, så ta ikke imot ham i deres hjem, og ønsk ham ikke velkommen.  For den som ønsker ham velkommen, blir medskyldig i det onde han gjør." 2 Joh. 9-11. Om det er sånn at pinsevennene tar imot den "nye" Ulf, så åpner du også opp for ondskap. Det er hans nye rolle.

Mange tenker at jeg er dømmende. Men jeg sier sannheten, for at folk skal slippe å bli enda mer forvirret. Jeg avskyr ikke Ulf, men jeg liker ikke det han står for nå. Det finnes ingen bibelsk sannhet som kan rettferdiggjøre det.

Gud står den stolte imot, men gir den ydmyke nåde

Så hvordan kunne da dette skje? Vel, all forførelse begynner gjerne med at man har ting i livet som nok ikke er bra, som de fleste har, når de da vender om, tar imot Jesus og følger Ham. Gud er nådig, så Han tillater våre feil. Men å vandre med Jesus, handler om hele tiden å omvende seg (ikke bare før Korset, men også under hele livsvandringen) fra ting som på sikt kan ødelegge deg. Derfor er kanskje det viktigste en kristen kan ha Ydmykhet. For Gud står den stolte imot, men gir den ydmyke nåde.

Livets Ord før og etter i Ulf Ekmans fotspor

Da jeg flyttet tilbake til Livets Ord i 1998, så merket jeg en stolthet blant lederskapet. Og om ryktene jeg har hørt er riktig, så hadde Ulf visstnok allerede private møter med en eller annen katolsk biskop i 1998.

Da jeg gikk på Livets Ord i 1989-91, så var Guds sterke nærhet tett over lokalene. Det var en fryd å gå dit. Du følte en slags trygghet.

Da jeg kom dit i 1998, så var iallefall Guds nærhet borte. Da jeg jobbet som frivillig på misjonsavdelingen, så var det tungt å være der. Noe hadde skjedd på disse årene. Og det var ikke overraskende for meg. Jeg har sett det også i den trosmenigheten jeg var med her i Norge. Det begynte bra, og ble bare verre og verre.

Når det gjaldt at Livets Ord var med å legge ned menigheter ol. så vet jeg ingenting om det her i Norden. Men jeg vet at når Ulf begynte å tvanginføre den katolske troen til de menighetene de hadde startet i Øst-Europa, og ved å ha felles pilgrimturer til Rom, så skjedde det endel overgrep mot flere menigheter. Jeg har selv lese en pastors åpne ærlige brev fra hvordan de måtte bryte med Livets Ord pga det. Men jeg vet også at det var en masse kaos i tros-menighetene her i Norge, hvor en såkalt apostel dro rundt og lagde splittelse og bråk i ulike menigheter. Jeg holdt på å få ødelagt mitt kristen liv pga usunt lederskap i min menighet, og med predikanter fra Livets Ord som kom med falske profetier om at vi måtte følge lederskapet ukritisk (og jeg vet at mange ble frafallen fra troen og såret pga alt som skjedde). 

Den første kjærlighet, alfa og omega i troen

Det er viktig å se at når man beveger seg bort fra Den Første Kjærligheten, og nekter å vende om, når Herren banker på hjertedøren din, så åpner man opp for ondskap. Ondskap er egentlig ikke noe annet enn fravær av Gud. Derfor maner bibelen oss å leve nær Ham hele veien. Og mange kristne begynner å omfavne predikanter og salvede (eller tidligere salvede) predikanter, mer enn at de alene stoler på Kristus.

Luther ville ikke følge Rom, men skriften alene

Det var også det Luther fant ut. Man måtte leve etter Guds Ord, ikke etter en lære fra Rom, som samtidig sørget for at kun utdannede prester kunne lese Guds Ord på latin (og de fikk vel heller ikke lov å tolke Guds Ord selv...). De fleste andre mennesker kunne jo ikke latin, og på den måten var det få som kunne avsløre den Katolske Kirkens surdeig. Og da Luther løsrev seg fra Rom-kirken, så oversatte han bibelen på tysk. Det er det virktigste ved reformene som Gud starter: Gi Guds Ord til folket og Guds kraft.

Så ett godt råd: Stol først og fremst på Jesus. Ikke stol blindt på predikanter. Man skal høre på predikanter/forkynnere, men alt de sier må prøves mot Guds Ord. Tror det er viktigere enn noen gang.

Kommentar #18

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Hva Ekman delte med Jesus Church

Publisert rundt 7 år siden

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere