Jan Hårstad

1125

Grandhagens livs feilvurdering.

Vi befinner oss stadig i delstaten.

Publisert: 17. mar 2015

 

         Norge er jo overhodet ikke interessert i å trykke opp artikler som kommer fra de strategiske tenkerne i Russland. Da er det mere interessant med vilke sykdommer Putin måtte ha og vilke utslag disse gir på psyken. Norge er et Donald land, en selvopptatt provins som tror alt ordner seg bare vi oppfører oss som uvitende amerikanere.

       Den militære etterretningstjenestens sjef, Kjell Grandhagen,holdt redegjørelse i det Militære Samfunn 16 mars 2015. Det er en skandale og det beste som kunne skje er om Kongen i statsråd førtidspensjonerer Grandhagen så fort som mulig. Han skjønner overhodet ingenting av situasjonen:

       "Samtidig holder etterretningstjenesten fast ved vurderingen om at Russland i dag ikke utgjør noen militær trussel mot Norge.

..det er idag vanskelig å se en rasjonell grunn til russisk militær aggresjon mot Norge i et kort eller mellomlangt perspektiv." (Aftenposten 17 mars 2015)

      Det som har skjedd i løpet av det siste året er at Nato-landene har delt seg i to fraksjoner. Tyskland og Frankrike jobber på spreng for å utvikle ånden og diplomatiet fra februars Minskavtale og er ikke for at USA/ Nato sender tunge våpen til regimet i Kiev.

    Som Der Spiegel redegjør for permanent: Frankrike/Tyskland er veldig irritert over at de amerikanske generalene i Nato rett og slett torpederer fredsbestrebelser ved å dramatisere og overdrive krigsaspektet. De er warmongers.

   Og det viktigste av alt: medlemmene av Det Nasjonale Sikkerhetsråd i Moskva mener som en mann at Republikanerne i USA ledet av John McCain,Lindsey Graham, neocons ledet av Victoria Nusland,Robert Kagan og Pentagon,rustningsindustrien vil ha en storkrig mot Russland som vil implisere kjernefysiske våpen. Det finnes ingen dissens om dette blant russisk ledelse.

  Hvor befinner Norge seg oppi alt dette? Allerede under Afghanistankrigen var det slik at Norway var det i land som i forhold til folketallet, ga de aller største pengene til amerikansk krigføring og kolonisering der. Ufattelige summer. Bush sa: Norge er vår beste allierte. Norge bombet Libya til grus på amerikansk oppfordring. No problem!

  Norges posisjon i Russer/Ukraina spørsmålet fra første dag har vært fra Solberg-Søreide-Brende, full oppslutning om krigshaukenes fraksjon av USA/NATO.

  Norge står ikke på Tyskland-Frankrike linja, for undersøker man nærmere ser man at norske soldater og instruktører er på farten fra Baltikum til Georgia for å bedrive militærøvelser rettet mot Russland. Telemarksbataljonen skal være en spydodd i nye Natos Rapid Response Force.

  Med andre ord: enorme resursser i mannskap,materiell og penger fra det norske forsvaret befinner seg utplassert rundt Russergrenser fra Finnmark til Kaukasus. Det er et faktum.

  Da kan man ikke som Grandhagen begynne å trylle med begrepet "Norge" som en slags overhistorisk abstrakt størrelse. Sett fra det russiske sikkerhetsrådet er dette "Norge" en ekstrem aktivistisk krigsbrikke for amerikansk krig og amerikansk imperialisme. Det er en stat som overhodet ikke framfører kritiske bemerkninger om USAs kriger engang. Som selvstendig faktor i verdenspolitikken finnes det ikke noe "norge". Det som finnes er et vedheng til USAs imperialisme.

  Ved sin opptreden i Ukraina/Russer spørsmålet har Norge objektivt sett klart å lansere seg selv som en sentral aktivistisk militær fiende av Russland. Dette ble senest understreket av Søreide på CNN med formuleringer verdig en McCain eller Victoria Nuland-  som ble understøttet av Erna Solberg.

  Som det framgår av arkivet her,var jeg tidlig ute med å skrive at Brende-Søreide-Solberg er en nasjonal katastofe da de misforstår sin oppgave som utenrikspolitiske arkitekter. Poenget består nemlig i å holde Norge UNNA STORKRIGER og ikke dra Norge inn i dem.

  Norge ligger nå som en komponent i amerikansk krigsplanlegging mot Russland. Det er ikke sikkert det er mulig å komme ut av den engang - så dypt forankret er den pr.idag. En rekke militærøvelser i Norge og norske styrker i ØstEuropa finner sted.

  Solberg-Brende- Søreide er en nasjonal katastrofe med Kjell Grandhagen på slep.

  Katastrofe. Intet mindre.

  Du skal få se.

 

Kommentar #1

G Solli

3 innlegg  1120 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Når skal vi få se? Det er greit å vite slik at når eventuelt ingen katastrofe har inntruffet innen en viss tid kan de som tror på deg puste lettet ut.

Kommentar #2

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Et underlig trekløver

Publisert over 6 år siden

Tja et underlig trekløver det der, "Titten-Tei" , "Gummimannen" og "Marsipankaka". "Titten-Tei" sier så klart Yes til alt "Uncle Sam" forlanger, "Gummimannen" er vel mest opptatt av å være selvhøytidelig, og har de meningene "mandarinene" i utenriksdepartementet formidler (han kan jo bøyes i alle retninger) og "Marsipankaka" har vel verken kunnskap eller evner hva angår utenrikspolitikk. Stortinget med alle sine partier stiller det seg likledes med. Makten i norsk utenriks og sikkerhetspolitikk ligger hos embeteverket i utenriksdepartementet, ikke i partipolitikken. Norsk utenrikspolitikk er i  realiteten ikke en del av partipolitikken, norsk utenrikspolitikk er bygd på konsensus og forvaltet av UD. Slik sett følger de tradisjonen fra unionstida med Sverige, helt til 1905 lå utenrikspolitikken i Stocholm, vi hadde ikke en gang en egen utenriksminister. I realiteten er lite endret, utenrikspolitisk er Norge i realiteten en koloni, ikke lenger for Sverige med for USA, vi er ikke en uavhengig nasjonalstat rellt sett, men til sist kun en fristat.

Kommentar #3

Ben Økland

16 innlegg  4083 kommentarer

Analysen understøttes

Publisert over 6 år siden

Sovjetrussland befridde Finnmark, tok store tap, og trakk seg uten videre tilbake når fighten var unnagjort.

Så kom "de allierte" styrkene. Hitler hadde bygd 400 formidable kysfestninger langs norskekysten. De måtte rives ned så hurtig som mulig. Mens britiske "Red Devils" brant inventar og utrustning, måtte nordmenn som maglet alt, bare stå og se på at ressursene gikk opp i flammer. De fikk beskjed om å holde kjeft, for "Norge var nå alliert eiendom".

Etter som årene gikk, fikk haukene avviklet tilløp til norsk territoriallfosvar så fort det lot seg gjøre. Nå har vi i realiteten intet norsk territorialforsvar ut over det rent symbolske.

Men det ble bygget ut et formidabelt sett av elektroniske lyttestasjoner i nord for å spionere på naboen i øst, og gradvis ble våre militære styrker omdannet til globale ekspedisjonskorps for NATO. Regjeringen vet utmerket godt at Norge er uten noe egentlig, nasjonalt forsvar for landet, men yter effektive, militære bidrag til NATOs massemyrderier i islamske land.

Vår store nabo i øst har alltid vært vennlig og fredelig ovenfor Norge. Men nå kakler medlemmene av det blåblå skrekkregimet vårt i kor med USA sine verste hauker, og soldatene våre skal øremerkes til "oppdrag" i østeuropa, i "konfliktområder" kloss opptil Russlands grenser. Hvor mye provokasjoner innbiller vi oss at den russiske bjørnen holder ut med?

Kommentar #4

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Jan Hårstad. Gå til den siterte teksten.
Da kan man ikke som Grandhagen begynne å trylle med begrepet "Norge" som en slags overhistorisk abstrakt størrelse. Sett fra det russiske sikkerhetsrådet er dette "Norge" en ekstrem aktivistisk krigsbrikke for amerikansk krig og amerikansk imperialisme. Det er en stat som overhodet ikke framfører kritiske bemerkninger om USAs kriger engang. Som selvstendig faktor i verdenspolitikken finnes det ikke noe "norge". Det som finnes er et vedheng til USAs imperialisme.

Heldigvis for deg går denne Grandhagen av allerede ved første nyttårsskifte. Da får vi sikkert noen som er enda værre, men i det minste lukkes da dette sorgens kapittel som har ledet oss til randen av verdenskrig så mang en gang. Dette ble kunngjort så sent som på mandag så jeg forstår at det ikke nødvendigvis har seget inn hos deg enda. 

Til tross for at Norge aldri mukker mot USA's imperialisme sa Norge nei til å delta i Irak-krigen. Norge visste at det ikke var masseødeleggelsesvåpen i Irak og fant således at det ikke var grunnlag nok å delta bare for å støtte USA. Heromkring har dette vært kjent siden vedtakene ble fattet i 2003. Rart at det ikke har nådd frem til provinsene ved Oslo. Jaja. 

Kommentar #5

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
G Solli. Gå til den siterte teksten.
Når skal vi få se? Det er greit å vite slik at når eventuelt ingen katastrofe har inntruffet innen en viss tid kan de som tror på deg puste lettet ut.

At "vi skal få se" pleide å være avfeldige gamlingers siste argument når de ikke hadde noe bedre å komme med lenger. Var argumentasjonsrekken slutt skulle man alltid få se at de nok hadde rett. 

Kommentar #6

Jan Hårstad

1125 innlegg  2300 kommentarer

Irak

Publisert over 6 år siden

For å kompensere for sitt nei til Irakkrigen, gjorde Norge store innsatser for å bygge opp den amerikansk-irakske klientstaten når hundretusen folk allerede var drept og hjemløse. Dette var på flere sektorer,men mest på politiutdannelse. Hadde det fantes gravende journalister i Norge,ville vi høyst sannsynlig fått erfart at det ikke ble spart på understøttelse av amerikansk Imperibygging.

 Så hjertelig takk,herr Njål,for info om Grandhagen - du er alltid i avantgarden,vet du.

Kommentar #7

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Hold på hatten!!!

Publisert over 6 år siden
Jan Hårstad. Gå til den siterte teksten.
For å kompensere for sitt nei til Irakkrigen, gjorde Norge store innsatser for å bygge opp den amerikansk-irakske klientstaten når hundretusen folk allerede var drept og hjemløse. Dette var på flere sektorer,men mest på politiutdannelse. Hadde det fantes gravende journalister i Norge,ville vi høyst sannsynlig fått erfart at det ikke ble spart på understøttelse av amerikansk Imperibygging.

Informasjonen om at Irak ikke hadde masseødeleggelsesvåpen kom fra Grandhagens avdeling. Jeg kan ikke historien så godt at jeg vet om han var leder den gang, men i det minste var informasjonen innhentet av denne. 

For noen av oss, vi som ikke tisser på oss hver gang noen sier politistat, er det forskjell på militær og sivil makt. Politiet sorterer under den mer sivile delen. Det er således forskjell på å delta med bistand i krig og å bygge et sivilsamfunn. Imidlertid viste konfliktene i Irak å være av en slik art at det ikke var rare sivilsamfunnet som lot seg bygge. Med de spenninger som var og er i Midt-Østen, hvori opptatt Irak, lar det seg ikke gjøre med enkle midler å få samfunnet på beina. Det har vi lært av ISIS som ved et dolkeskjær klarte å legge under seg en tredjedel av landet i fjor sommer. Men kanskje en dag. Bare ikke enda. Først skal to retninger innen islam forenes. 

Kommentar #8

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Rett og slett tullete

Publisert over 6 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Først skal to retninger innen islam forenes.

Snakk om ønsketekning, dette er like banalt som å mene at Børsen skulle stoppe en eventuell krig i Ukraina, gud hjelpe meg, Putin satt med finegeren på knappen. Det viste at du og "Gummimannen" tok feil, Børsen var hjelpeløs. Like tullete er våset om en forening av shia og sunni-sialm.

Kommentar #9

Jan Hårstad

1125 innlegg  2300 kommentarer

Evige Njål.

Publisert over 6 år siden

Njål er av og til så sur over at noen ikke vil debattere med ham. Hvis han tok seg på tak og leste kritisk sitt siste innlegg om Irak,vil han forstå hvorfor. Det er hinsides denne verden. Science fiction. Han forveksler Kalvskinnet og Babylon. Hva skal man si til sånt? 

Kommentar #10

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Jan Hårstad. Gå til den siterte teksten.
Han forveksler Kalvskinnet og Babylon. Hva skal man si til sånt?

At hverken Aarsund eller Hårstad forstår at jeg er klar over at shia og sunni ikke så lett lar seg forene? 

Forskjellen på Kalvskinnet og Babylon er de hengende hagene. Jeg sier ikke mer. 

Kommentar #11

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Tja

Publisert over 6 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
At hverken Aarsund eller Hårstad forstår at jeg er klar over at shia og sunni ikke så lett lar seg forene?

Nei jeg vet ikke hva vi skal tro, du mente jo i sin tid at Børsen og finansmarkedet skulle løse krisen i Ukraina, slik sett tror du Mammon styrer verden. Men slik gikk det ikke, Putin og Russland lot seg ikke affissere av markedene dine.

Kommentar #12

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Kjell Aarsund. Gå til den siterte teksten.
Nei jeg vet ikke hva vi skal tro, du mente jo i sin tid at Børsen og finansmarkedet skulle løse krisen i Ukraina, slik sett tror du Mammon styrer verden. Men slik gikk det ikke, Putin og Russland lot seg ikke affissere av markedene dine.

Jeg har aldri bekjent meg til Mammon. Det er noe du har tillagt meg. Slik får du din retorikk til å gå opp uten at jeg forstår hva det er som går opp. 

Børsen og finansmarkedene vil være lokomotiver for å få Ukraina på fote. All fremgang starter i aksjemarkedet samtidig med at småforetak tar seg opp. Dette gjenspeiler fremtidstro og skaperkraft nok til å bære samfunnet fremover. Når visste man at Libanon hadde fremtidsutsikter under borgerkrigen? Jo, glassmesterne var i arbeide. Bare fordi folk stolte på at det var noen hensikt i å reparere vinduene eller fasadene i det hele tatt, var dette forsterkende på fredshåp. Av og til ble man skuffet, av og til gikk det riktig vei. All fremgang skapes på markedets bunn, nede hos folket som arbeider og skaper verdiene. Dette viser seg så i aksje- og finansmarkedene. Fremtidstro kommer med risikovilje. For å utløse risikoviljen må det foreligge et minimum av ordnede forhold før resten begynner å gå av seg selv. 

Russland og Putin er sterkt rammet av markedene. På alle fronter svir både krigsutgiftene, okkupasjonskostnadene og sanksjonene. Å hevde noe annet er å se bort fra deler av virkeligheten. Putin er mer klar over dette enn noen annen. Det kan velte gjenvalget hans, eller i det minste gjøre det svært vanskelig, ja så vanskelig at han må planlegge de sterkeste tvangsgrep for å sikre seg. 

Min gud er Gud. Jeg har ingen andre. Jeg kjenner ikke Mammon. 

Kommentar #13

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Mammon er gud for en hver liberalist

Publisert over 6 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Jeg har aldri bekjent meg til Mammon. Det er noe du har tillagt meg. Slik får du din retorikk til å gå opp uten at jeg forstår hva det er som går opp

En hver liberalist bekjenner seg til Mammon, som "gud" og etisk rettesnor. Slik sett er betegnelsen mer generell enn rett mot din person. Mener du at det ikke forholder seg slik at mammom er din gud, vel da må du revidere ditt politiske ståsted.

Kommentar #14

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Kjell Aarsund. Gå til den siterte teksten.
En hver liberalist bekjenner seg til Mammon, som "gud" og etisk rettesnor. Slik sett er betegnelsen mer generell enn rett mot din person. Mener du at det ikke forholder seg slik at mammom er din gud, vel da må du revidere ditt politiske ståsted.

Dette er helt fremmed for meg. Jeg holder meg til det første bud og der er ikke Mammon nevnt, og ikke noe sted i de øvrige budene eller forklaringene til dem. Dette er klassisk gresk for meg. 

Kommentar #15

Gunnar Søyland

18 innlegg  2558 kommentarer

Man skal være bra "tjukk i hue"

Publisert over 6 år siden
Ben Økland. Gå til den siterte teksten.
Vår store nabo i øst har alltid vært vennlig og fredelig ovenfor Norge. Men nå kakler medlemmene av det blåblå skrekkregimet vårt i kor med USA sine verste hauker, og soldatene våre skal øremerkes til "oppdrag" i østeuropa, i "konfliktområder" kloss opptil Russlands grenser.

for å klare å stå på hodet hele tiden. Har du prøvd med hjelm? :-)

Kommentar #16

Arnt Thyve

17 innlegg  1393 kommentarer

Tja...

Publisert over 6 år siden
Ben Økland. Gå til den siterte teksten.
Vår store nabo i øst har alltid vært vennlig og fredelig ovenfor Norge. Men nå kakler medlemmene av det blåblå skrekkregimet vårt i kor med USA sine verste hauker, og soldatene våre skal øremerkes til "oppdrag" i østeuropa, i "konfliktområder" kloss opptil Russlands grenser. Hvor mye provokasjoner innbiller vi oss at den russiske bjørnen holder ut med?

NRK skriver noe annet:

http://www.nrk.no/magasin/iskaldt-kapplop-1.12181209

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere