Kommentar

Ondskap i Pakistan

Antall dødsofre fortsetter å stige etter to bombeangrep mot kristne kirker i Lahore. Lidelsene for de religiøse minoritetene vil ingen enda ta.

Minst 19 ble drept og 80 såret i bombeangrepene mot to kristne kirker i Lahore i Pakistan. Dødstallene ventes å stige ytterligere; mange av de sårede er hardt skadd.

Det var to selvmordsbombere som angrep kirkene – en katolsk og en protestantidsk – under gudstjenestene søndag. Taliban i Pakistan hevder de sto bak, og de har mer på lager, lover de. I noen tid har Taliban vært splittet i tre grupper, men nå er de igjen forenet i et ondskapens nettverk som sprer død og ødeleggelse blant mennesker som ikke deler deres perverterte tro.

Religiøse og etniske minoriteter er svært utsatt i Pakistan, som kristne, Ahmadiyya-muslimer, hinduer og sjiamuslimer. Særlig kristne er utsatt for det de islamistiske ekstremistene fremstiller som hellig vrede over krenkelse av islam.

Gjentatte ganger er det blitt poengtert at landets strenge blasfemilov åpner for drap og ødeleggelser, men pakistanske myndigheter synes ikke å være i stand til eller ha vilje til å endre lovene. Retten til trosfrihet gjelder ikke i Pakistan.

I 2013 ble 82 mennesker drept da to selvmordsbombere angrep en kirke i byen Peshawar. I november i fjor ble et kristent par brent til døde da en mobb angrep dem og beskyldte dem for blasfemi. Religiøse minoriteter frykter hva som vil skje med et enda mer offensivt Taliban og mener landerts myndigheter gjør altfor lite for å beskytte dem.

Drapstallene viser dessverre at de er i sin fulle rett når de anklager sine egne myndigheter. I Pakistan står ikke menneskerettighetene høyt i kurs.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar