Verdidebatt

Hjerneforskere - forsk på den 6. sans

Jeg har aldri hørt hjerne-forskere snakke noe om den del av hjernen hvor alle merkelige fenomener kan oppstå gjennom. Eller gjelder det hele hjernen....Det er her drømmer, syner, visjoner, intuisjoner og andre merkelige fenomener finner sted

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Gjennom den 6. sans er det også mennesker opplever det mange kristne kaller vekkelse, noe jeg selv har erfart og mange med meg - jeg mener hvert eneste menneske vil oppleve dette før eller senere i livet, noe annet ville være merkelig. Nå er det jo kjent at noen mennesker lukker seg helt for dette fenomenet, andre er åpne for å forske i dette og undre seg.

Jeg bare lurer på om noen av dere her på forumet kjenner til nett-steder der fagfolk - les hjerne-forskere har uttalt seg om dette fenomen, eller om det overhodet ikke finnes noen hjerneforskere som interesserer seg for dette. DET er jo også merkelig hvis det faktisk ikke finnes noen slike. Jeg vet at enkelte psykiatere er kristne og har hjulpet mange mennesker å forstå den dypere del av seg selv. En av dem er 92 år gamle Bjarne Stålstrøm, som ble intervjuet på tv Visjon Norge av pastor Jan Hanvold. En meget sympatisk gammel mann som kunne fortelle nettopp og dette utenomsanselige.

Vi ser jo også av tv-programmet Åndenes makt - at det er mer mellom himmel og jord. Bibelen forteller om kun to utganger av livet - og det er å gi seg til Jesus Kristus eller å bli en omflakkende ånd - Bibelen snakker også om den 2. død. Jeg synes både prester og andre innen Kirken om å forkynne mer om dette utenomsanselige for det er kanskje der essensen av selve livet kan nåes. At det finnes en Hellig Ånd som både åpenbarer ordet om Jesus Kristus og er vår veileder og rådgiver i vanskelige situsjoner i livet har også mange kristne erfart.

Jeg skulle også gjerne sett et tv-program på almen-tv om dette fenomen, den 6. sans. Nå foreligger det bøker om at muslimer får et personlig møte med Herren Jesus Kristus i egen person og hvem som helst kan vel tenke seg hvilket sjokk dette innebærer. Selv Imamer har fått oppleve dette sjokket og de har ikke vært seg selv siden - forståelig nok. Bøker om dette kan fås via Visjon Norge eller bokhandelen Bok og Media i Akersgaten.

HVEM kan stoppe Jesus Kristus å vise seg - Han som både gikk på vannet - oppsto fra de døde og gjorde herlige mirakler og helbredelser. Gud velsigne dere at dere opplever det beste i livet - å fordype seg og undre seg over det mangfoldige livet - hvor selve livets hemmeligheter ligger som en skjult skatt - i vår 6. sans.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt