Verdidebatt

Spenning i hverdagen

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Spenning i hverdagen

Et emne som flere har spurt seg om, hva har dette med teologi å gjøre, er tråden Obamas fødselssertifikat.

Mange bruker skriftene til å sammenligne aktuelle lands ledere og kandidater for å sannsynliggjøre bibelske profetier, slike innlegg som gjør det hele til spekulasjoner og ryktespredning.

Når kandidater som Bush og Obama blir veid opp mot bibelske profetier, kan en jo spørre seg hvilke andre har tidligere vært på en slik liste, hva med for eksempel Hitler?

Lenge ble det spekulert i at han ikke var død, og at det ikke var ham som de fant liket av, men tanntekniske beviser fastslo at det var ham.

Men enda var det en hard kjerne som mente at han var antikrist og ville komme til makten igjen. Slike ting er med på å sette spenning i hverdagen for slike som driver med spekulasjoner, men er de vel begrunnet av de som setter slikt fram?

Spekulanter finnes det nok av, de lever av sin egen spenning og oppfinnsomhet, men når en skal fremstille et lands leder for antikrist, bør en sette seg inn i hva det er en selv holder på med, og hva skriftene gjennom hele bibelen kan fortelle om antikrist før en lager propaganda om dette emnet.

Antikrist er nevnt med mange navn i skriftene, og skulle være lett å spore ved hjelp av en bibelordliste, eller ved at man har bibelen på data med egen ordliste.

I 1.Joh.2.22 er han identisk med ”Løgneren” og i 2.Joh.7 har han også fått et annet navn, ”Forføreren”, og disse to tileggsopplysningene bringer oss videre i jakten.

Men hvordan skal man få avdekket hvem løgneren er når skriften forteller oss at hvert menneske er en løgner? (Sal.116.11)

Må vi ikke kombinere utsagnene om antikrist som både som løgner og forfører?

Jo visst er det så:

Jer.23.32:

Se, jeg kommer over dem som bærer fram løgndrømmer, sier Herren, som forteller dem og fører mitt folk vill ved sine løgner og ved sitt skryt. Jeg har ikke sendt dem og ikke gitt dem befaling, og de gjør ikke dette folk noe gagn, sier Herren.

Og videre finner en dette utsagn i Joh.8.44:

Dere har djevelen til far, og dere vil gjøre etter deres fars lyster. Han var en drapsmann fra begynnelsen, og står ikke i sannheten. For det er ikke sannhet i ham. Når han taler løgn, taler han av sitt eget, for han er en løgner og løgnernes far*.

*Henviser til  siste avsnitt. (Det onde* som du spør meg om)

Så har vi fått enda et ord med i avsløringen av antikrist - djevelen, og søker en i ordlisten på djevelen finner en det ut ganske så raskt at:

Den store drage som ble kastet ned, den gamle slange, han som kalles djevelen og Satan, han som forfører hele verden. Han ble kastet ned på jorden, og hans engler ble kastet ned med ham. Åp.12.9

Så da vet en jo at Slangen som forførte Eva neppe kan være verken Hitler, Bush eller Obama for den saks skyld?

Men Jesus sier om djevelen:

Joh.8.55: Dere kjenner ham ikke, men jeg kjenner ham. Dersom jeg sier at jeg ikke kjenner ham, da blir jeg en løgner som dere. Men jeg kjenner ham og holder hans ord.

Ja, hvorfor skulle ikke Jesus kjenne ham? Han ble jo utfordret av djevelen i 40 døgn i ørkenen, Matt.4.1-2.

Men vi skulle ikke kjenne verken djevelen eller Jesus for den saks skyld, jeg henviser til ovenstående vers: "Dere kjenner ham ikke", og til Joh.1,10: "Han var i verden, og verden er blitt til ved ham, og verden kjente ham ikke."

Jeg viser også til Matt.17.12; "Men jeg sier dere at Elias er allerede kommet, og de kjente ham ikke, men gjorde med ham som de ville. Slik skal også Menneskesønnen lide under dem."

Og samtidig til Jes.53.5: "Men han ble såret for våre overtredelser, knust for våre misgjerninger. Straffen lå på ham for at vi skulle ha fred, og ved hans sår har vi fått legedom."

Vi vil ikke kjenne Jesu første komme fordi:

Han skjøt opp som en kvist* for hans åsyn, som et rotskudd av tørr jord. Han hadde ingen skikkelse og ingen herlighet. Vi så ham, men han hadde ikke et utseende så vi kunne ha vår lyst i ham. Jes.53.2

Nå begynner dette virkelig og engasjere meg også!

Når ble Jesus straffet for våre overtredelser, og freden, hvor ble det av freden? Når fikk Jesus sitt sår for at vi skulle få legedom?

Jo, Jesus døde på korset hevder de fleste, ja, skriften sier så, men hvem forstår skriften hvis en ikke lærer seg å tyde den? For Jesus forkynte jo bare i lignelser til folk. Så hvordan er det da mulig å lese rett frem at han ble korsfestet da dette er en lignelse?

Prater ikke vi også i billedspråk når en faktisk mener noe annet?, jeg nevner bl.a. ordtak som inneholder mye billedtale.

Ifølge teksten ble Jesus hengt på korset og døde, men i teksten ovenfor ble han bare såret - fordi han hadde et botemiddel både for seg selv og andre - legedom for at vi skulle ha fred. Har vi fått fred da?

Nei, slettes ikke, skriftene er Guds egen skrift og indikerer så vel både fortid, nåtid og fremtid, fordi evigheten er alt blitt til, og rom og tid er Gud herre over.

Her er det nok stoff å fundere over.

Apokryfene som er en tidligere del av Bibelen forteller også om antikrist som skal komme til oss i endetiden, her beskrives dette som ”Mannen som kom opp av havdypet”

Som står under sjette syn (4.Esra, kap.12.51 - 13.56)

Denne mannen er identisk med bibelens omtale av morgenrødens sønn, som er falt ned fra himmelen som en stjerne i Jes.14.12, og igjen identisk med den store drage som ble kastet ned på jorden, som satan, djevelen og forføreren antikrist (Åp.12.9)

(Noen hevder dette er G.W. Bush???)

En kan faktisk se at himmelens hær som blir fullført på Guds hviledag, den syvende dag (1.M.2.1) er likt med endetidens satanistiske og forføreriske hær:

Himmelens hær er Satans verk: ”Når du løfter dine øyne til himmelen, og ser solen og månen og stjernene, hele himmelens hær, må du ikke la deg forføre, så du begynner å tilbe dem og dyrke dem. Det har Herren din Gud overlatt til alle folkene under himmelen.” (5.M.4.19, 17.3)

Når en ser hvilken fantasisk og unik bok Bibelen er, ser en klart og tydelig at det er en bok som opplyser oss om kommende ting og katastrofer, men også samtidig er en bok som oppmuntrer oss om evig frelse, og oppklarer ting like mye som den fordunkler.

En kan jo bare holde seg til temaet for å finne det ut! Og jeg slår opp og leser videre i Apg.7.42:

”Men Gud vende seg bort og overgav dem til å dyrke himmelens hær, som det står skrevet i profetiens bok: Israels hus! Gav dere meg vel slaktoffer og andre offer i førti år i ørkenen?

Mange mener og regner Bibelen som en historiebok, og mener ting fra GT er gammel historie, det er jo på en måte riktig, fordi hele Bibelen forteller om de samme ting som skal komme som også  har hent i tidligere tider, men på helt andre tidspunkt enn historikerne mener og tror.     Pred.1.9-11

Derfor sammensmelter begynnelsen av skapelseshistorien sammen med endetids - profetiene, overrasket?

Dan.8.10 om det lille horn (Guds rike), som vokste seg overmåte stor mot sør, øst, og mot det fagre land (Også Dan.11.16,41) :

”Det skal vokse helt opp til himmelens hær og kaste noen av hæren og av stjernene til jorden og tråkket dem ned.”

Og i vers 13 snakkes der om frafallet at både hær og helligdom overgis til å bli tråkket ned. Dette er det skriftene forteller om som det første som må komme- frafallet.

Er det ikke hedningene det profeteres om, emnet handler om himmelens hær som fullføres på Guds syvende skaperdag/hviledag/sabbat i 1.M.2.1?

Ja, men jord og himmel er jo allerede skapt!

JA! Men hva med å gjenskape det som går fortapt? Med en ny himmel og en ny jord?

Liksom Noah forkastet den gamle verden, skulle det komme en ny? (2.Pet.2.5)

De Apokryfiske skrifter gir mange og gode forklaringer til de hellige skrifter for øvrig, som forteller om Guds hevn over de onde. (Etterskrift, 4.Esra,kap.15-16)

(*fra et sedertre, plantet som et piletre, som ble til et vintre, Esek.17.4-6,22, Joh.15.1,5 - Jesus og det sanne vintre)

4.Esra,15.28: Et fryktelig syn skal vise seg i øst. Horder fra Arabia stormer fram med mange stridsvogner, lik draker. Fra første dag skal lyden av deres pusting og pesing lyde over jorden så alle som hører dem, skal frykte og skjelve….

I 4.Esra (Femte syn),10.60 -12.50 fortelles det om synet av Ørnen. (også i fortellingen om vintreet (Jesus) i Esek.17.kap, (v7)), hvorpå synet tolkes, 4.Esra,12.3-40) og ørnen er da likt med det fjerde verdensrike som skal komme, jevnført med bibelens Åp.4.7: det fjerde livsvesen er likt en ørn i flukt.

Endetidstegn

Hva tegnene angår, skal det komme dager da stor uro skal komme over all jordens folk. Da skal sannheten vei bli skjult, og verden skal være uten gudsfrykt. Ondskapen skal vokse seg sterk, værre enn noe du har sett eller hørt. Det landet som du nå ser styre verden, skal bli til en ødemark der ingen kan bo eller ferdes. Dersom han lar deg leve lenge nok, vil du senere se dette landet styrte i ulykke, brått skal solen skinne om natten og månen om dagen. Blod skal dryppe fra trærne, og steinene skal tale.

Folkeslag skal komme i opprør og stjernenes baner endres. En konge som ingen vil ha, skal herske over jorden. Selv fuglene vil dra bort.

Sodomahavet skal skylle fisk på land. Og en som de mange ikke kjenner (satan og djevelen (Joh.1.10) skal la sin stemme høre om natten. Alle skal høre ham. Mange steder skal jorden slå sprekker og sprute ild uten stans.

Dyrene på marken skal flykte bort; kvinner skal føde vanskapte barn i sin månedlige blødning: ferskvann skal bli salt. Overalt skal venner kjempe mot venner.

Da skal forstanden skjule seg og visdommen trekke seg tilbake til sitt kammer.

Mange skal lete etter den, men ingen skal finne den. Urettferdighet og ondskap skal strømme ut over jorden.

Den rike skal spørre den andre: “Har du sett noe til rettferdighet eller til en som handler rett? Men svaret blir nei. På den tiden skal menneskene håpe, men forgjevest, de skal streve uten at noe lykkes for dem.

Disse tegnene kan jeg la deg få vite. Men dersom du fortsetter å trygle, gråte og be som nå, dersom du faster i sju dager til, da skal du få høre tegn som er større enn disse.

Endetidstegn

Reis deg, sa engelen, så skal du få høre lyden av en kraftig røst.

Dersom stedet hvor du står blir rokket når røsten lyder, skal du ikke bli redd. Den vil tale om verdens ende. Jordens grunnvoller vil forstå at det er dem det tales om. De skal skjelve og ryste, for de vet at de vil rokkes når enden kommer.

Da jeg hørte dette, reiste jeg meg opp for å lytte. Da lød en røst, den hørtes ut som duren av veldige vannmasser.

Røsten sa: Se dager skal komme, og tiden er nær da jeg skal gjeste dem som bor på jorden.

Jeg skal forhøre meg om hvem som har handlet urett. Jeg skal gjøre slutt på Sions fornedrelse, og denne verden som forgår, skal få sitt endelige segl. Da skal jeg gjøre disse tegn: Bøker skal åpnes over hele himmelhvelvingen så alle kan se dem samtidig.

Barn som bare er et år gamle skal tale. Kvinner skal føde etter bare tre og fire måneder, og barna deres skal få leve og løpe omkring. Marker som er sådd til skal brått ligge øde, og fulle låver skal med ett stå tomme. Da skal basunen lyde: alle skal høre den og gripes av frykt. På den tid skal venner kjempe mot venner som fiender, jorden og dens innbyggere skal skjelve. I tre tider skal elvene stanse opp.

De som overlever alt dette som jeg har forutsagt, skal bli frelst.

De skal få se min frelse og verdens ende. De skal få se de mennesker som ble tatt opp til himmelen uten å smake døden.

Da skal de som ennå bor på jorden bli omvendt og få et nytt hjerte. For det onde skal ødelegges og svik utryddes.*

Da skal troen vokse seg sterk, bedrag skal overvinnes, og sannheten, som lenge har vært uten frukt, skal komme for en dag

* Alle ting som nevnes i skriftene har en forklaring andre steder i skriftene, og de onde er beskrevet i 4.Esra,4.10-30, om hvordan, når en ikke kan forstå det en er vokst opp med, skal kunne forstå det som kommer, om dødsriket, himmelfarten, om verdens forgjengelighet og om det uforgjengelige - om da trærne holdt råd for å gå til krig mot havet for å gi trærne større rom (også Dom.9.8ff.), og likedan da havet hadde en lignende plan for å gi bølgene større plass, (også Sal.114.5) men begge planer misslyktes fordi begge tok feil.

Denne verden haster mot sin undergang, og kan ikke bringe det som er lovt av de rettferdige i sin tid, for den er full av elendighet og svakhet.

Det onde* som du spør meg om, er blitt sådd, men høsten for å fjerne det, er ennå ikke kommet (*djevelen og satan, løgneren og forføreren). For dersom det onde som er sådd ikke blir fjernet, da kan ikke den åker (verden,Matt.13.38) komme (den nye) hvor det gode er sådd. Fore fra først av ble en spire til det onde sådd i Adams hjerte.)

Hva har alt dette å gjøre med G.W. Bush og Obamas fødselssertifikat?

.

(4.Esra,5.kap)

Og likheten med fortellingen om antikrist, som  for øvrig blir beskrevet som en løgner og forfører, og som også er djevelen og satan som er den samme som draken som det fortelles om i Åp.12.9 og er virkelighetsfjern fra dagens tema om Bush og Obama, det kan jeg forsikre dere om:

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt