Atle Pedersen

9

Fagforeningenes makt

Burde en fagforening ha så mye makt at den kan forlange å bestemme hvordan driften i en bedrift skal foregå, og hvis den ikke får sin vilje kjøre bedriften konkurs, med store konsekvenser for samfunn og uskyldig tredjepart?

Publisert: 5. mar 2015

Jeg synes utviklingen i konflikten mellom Norwegian og fagforeningene de siste dagene har vært interessante.

"Måtte du leve i interessante tider" er visstnok en gammel kinesisk forbannelse. Og jeg kan se en god porsjon sannhet i dette. For dette handler ikke bare om Norwegian og fagforeningene. Det handler også om de mange ti tusen som rammes direkte av streiken. Og dersom dette resulterer i Norwegians konkurs, så handler det om alle oss som tidvis benytter oss av flyreiser for å komme oss på ferie. Vi vil rammes av et fremtidig dårligere flytilbud, inkludert økte priser. Ikke minst er dette et stort økonomisk tap for de mange som har investert i Norwegian.

Er det riktig at en fagforening skal ha mulighet og lov til å ramme så mange, for å kjempe for en sak den selv (kanskje bare noen få personer i ledelsen) har bestemt seg for at er viktig?

Kommentar #1

John Walter Eriksen

9 innlegg  2 kommentarer

Makt eller avmakt?

Publisert over 6 år siden

Vil midlertidig ansettelse komme? Er det i så fall bedre eller verre en forholdene til pilotene?

De gylne årene er i ferd med å endres til litt hardere arbeidsforhold og minst like store problemer med å finansiere boliger, biler og andre luksussaker uten fast ansettelse. 

Hva er galt med prøvetid istedetfor midlertidig ansettelse?

Kommentar #2

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Dette er hva det dreier seg om

Publisert over 6 år siden

Dette er til sist hva det dreier seg om, hverken mer eller mindre:

https://www.youtube.com/watch?v=5iAIM02kv0g

Kommentar #3

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

Hvordan kunne SAS nesten konke

Publisert over 6 år siden

SAS, fullstendig dominerende i Skandinavia i hele etterkrigstiden.  Med en gjennomdemokratisk ledelse der fagforeningene hadde makta og begge ender - hvordan kunne dette selskapet nesten gå i grøfta ? Med  skikkelige billettpriser i årevis, lavpris hadde ingen hørt om før Norwegian kom inn i bildet. Det eneste som kan redde Norweigian for fremtiden er at fagforeningene overtar, med en selvfølgelig garanti for at staten,- altså oss -  trår til om noe skulle helt uforutsett skulle inntreffe.  Slik som med SAS. Så skal  vi si til Bjørn Kjos som tross alt bygget opp selskapet mot alle odds:  Nu, hvil deg borger, det har du fortjent.  Du kan også søke om å bli halehelt. 

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere