Verdidebatt

Mer forurensing med søndagsåpent.

Åpnes samfunnet for fullt på søndager vil det bli mye mer bilkjøring.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dagens kollektivruter er tilpasset lørdags åpningstider og fridag for mer enn halvparten av arbeidstakerne. Bussene går med betydelig redusert rutetilbud denne dagen hver uke.Søndag er rutetilbudet enda mindre enn lørdag.

Konsekvensen av å åpne butikker med tilhørende varelevering og publikumstilstrømming, er betydelig økning i utslipp fra transportenhetene. At folk får en ny dag til handling kan for noen være positivt men det ser ut til å gå bra for de fleste slik det er i dag.

Miljømessig vil det være å gå helt feil vei. Taes søndag i bruk vil man, om man har fri, kunne reise lengre for å handle nye steder. Spennende... men sikkert bare mulig med egen bil.

Lokalsamfunn inneholdende det meste folk trenger daglig ville være en bedre satsing fra myndighetene. Det er mer enn nok ideer til 10minuttersbyer, og andre enkle systemer for å skape mindre trafikkbehov.

Søndag er en mye brukt dag til rekreasjon, idrett og aktivitet på mange forskjellige områder.

Folkehelsen er en ting, trivsel for folk flest en annen. Familiedager for å opprettholde kontakt og fellesskap henger høyt for mange.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt