Verdidebatt

Martin Enstad som leder i PF!

Det nærmer seg Generalforsamling i Presteforeningen. Ny leder skal velges for en ny og meget viktig periode. Vi er PF-medlemmer som er glade for at Martin Oskar Enstad stiller som lederkandidat!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er ikke lederen som bestemmer PFs program og politikk. Men lederens holdninger og egenskaper er avgjørende i det løpende arbeidet for å skape en slagkraftig organisasjon. Her mener vi Martin peker seg ut:

Holdninger

  • Martin ser at prestetjenesten er avgjørende for at Den norske kirke skal være kirke – og folkekirke. Han har en sterk identitet som prest, med bakgrunn som sokneprest i Øksnes og nå ansatt som sokneprest i Skedsmo. Han har jobbet i KFUK/M og KFUK/M-speiderne, og kjenner derfor flere av PFs tariffområder. Martin representerer en reflektert embetsteologi, har videreutdanning i ledelse og forstår kirkens institusjonelle utfordringer.
  • Presters lønn, arbeidsvilkår og profesjonsidentitet styrkes. Martin vil arbeide for at PF er fullt og helt fagforening - og fullt og helt profesjonsforening! Fagforeningens rettmessige krav skal aldri avkortes av utenforliggende hensyn. Foreningen skal fortsatt bidra til styrket kollegialitet og kompetanse.
  • Martin spiller ikke presten ut mot andre profesjoner eller funksjoner i kirken. Han forstår verdien av samarbeid og dialog på alle nivåer, og representerer en lederstil der vi gjør hverandre gode.
  • Martin ser styrken i et mangfoldig presteskap. Han er helhjertet tilhenger av kvinners prestetjeneste, og ser utviklingen mot bedre kjønnsbalanse som en ubetinget styrke. Martin ønsker et mangfold av teologiske synspunkter og profiler velkommen.

Egenskaper

  • Martin liker debatt og åpne prosesser, er uredd og tilgjengelig. Han fremmer egne meninger med tyngde, lytter til motargumenter og skiller mellom sak og person. Under hans ledelse tror vi PF kan utvikle en kultur for større grasrotengasjement og mer gjennomsiktige prosesser.
  • Martin er en dyktig debattant. Han skriver profilerte leserinnlegg som samtidig inviterer til samtale. Bli venn med ham på Facebook, og les prekener på veltalt.blogspot.no; det viser evne til å ha klare oppfatninger, kunne diskutere dem, og møte motargumenter med nysgjerrighet og forståelse.
  • Martin har bakgrunn fra KrFU, der han innehadde en rekke verv. Han er et utpreget politisk menneske. Vi som har arbeidet med ham er imponert over hans skarpe blikk for hva som er "saken" i sakene, hvor en prosess befinner seg, og hvilke handlingsalternativer som er mulige. Dette er en uvurderlig styrke for en leder i PF. Han er rett person når prestetjenestens rolle i ny kirkeordning skal forhandles.
  • Martin har lang organisasjonserfaring. Han kjenner PFs sekretariat fra et vikariat i 2007-8, og vet hvordan foreningen fungerer lokalt og regionalt. Dette sikrer tyngde og kontinuitet! Samtidig representerer han en ny generasjon og et friskt blikk på de skjerpede krav som stilles til PF i dag. Det trengs mer enn noen gang!

Vi oppfordrer PFs lokallag til å diskutere ledervalget, og gi sine utsendinger en klar anbefaling om å stemme på Martin Enstad!

Dag Magnus Hopstock Havgar
Marta Botne
Terje Kjølsvik
Harald Hauge
Astrid Sætrang Morvik
Fredrik Saxegaard
Bjarte Nese
Lars Erlend Kielland
Finn Rindahl
Linn Strømme Hummelvoll

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt