Verdidebatt

Hjertesukk: Når NRK er mikrofonstativ

La meg starte med et dypt sukk på vegne av norske muslimer over de siste uttalelsene til Najmuddin Faraj Ahmad om støtte til terror, som kom frem i et intervju på NRK.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ahmed (blant de fleste nordmenn kjent under navnet Mullah Krekar) uttaler her støtte til terroren i Paris mot Charlie Hebdo, han nevner ikke og / eller blir ikke spurt om angrepet på det jødiske koshermarkedet, skulle ønske han var spurt om dette. Uansett, i dette intervjuet sier han i mer eller mindre klare ordelag at om noen begår forbrytelser ifølge ham som skal straffes med døden som kan alle og enhver drepe dem.

I intervjuet på NRK snakker han spesifikt om tre navngitte kurdere som han har truet tidligere skal drepes. En av disse tre har sagt at han er redd for å bli drept av noen som hører på Ahmed, og det sier Ahmed at han skal. Han lover sogar en gave til den som dreper en av disse, og går ut med støtte til de som drar som fremmedkrigere til Syria. I intervjuet kommer han med mange indirekte trusler, litt i den samme tradisjon som «dette er ikke en trussel men en advarsel».

Det virker imidlertid som at han sier dette mest for å sikre eller skape støtte for seg i Syria. Jeg tror han kanskje forbereder seg på en retur, og vil ha en posisjon hos Da’esh, (altså den gruppen som kaller seg Islamsk Stat.)

Jeg synes at intervjuet var opplysende, men manglet i alle fall i den delen som ble vist på NRK. Jeg frykter at norske journalister igjen fungerer som et mikrofonstativ. Litt i samme tradisjon som VG intervjuet av Ubaydullah Hussain.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt