Verdidebatt

Shabana tok oss med sin ekthet og kjærlighet

- men tok hun Hermansen? Det stuntet hun gjorde denne gangen sammen med sin muslimske støttegruppe tok oss mange skritt nærmere hverandre enn noen andre forsøk på innspill. For egen del gikk jeg rett i fra "Kampen om tungtvannet" og over til

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Rådhusplassen og det som skjedde nå der på 10 minutter kan være like skjebneavgjørende for vår fremtid - media var der - Hermansen var der - noe få Pegida folk var der - SOS -rasisme var der - politiet var der - Gule var der - jeg var der og budskapet tok meg, men tok det deg ... og deg ... og deg Hermansen?

Egentlig er det ikke lenger så viktig om det tok Hermansen.  Trolig var dette nådestøtet - en kjærlig utstrakt hånd som ber oss tåle hverandres forskjellighet samme hva forskjelligheten består i innenfor lovens toleranse for forskjellighet.

Shabana er ærlig på den måten at hun gir Hermansen og Pegida delvis rett samtidig som hun og de muslimer hun har med seg ikke vil ha et oppsplittet norsk samfunn - hun ønsker at vi skal stå sammen og takle forskjellighet og samtidig nedkjempe den del av den islamske elefanten i rommet som bl.a. består i kvinneundertrykking.

Takk til Shabana som ga oss tilbake troen på at Mangfoldsprosjektet kan stå seg ved at vi kan stole på at den islamdelen som er med har en selvkritisk gruppe som er åpen og våger kommunisere ut det som er et hinder for prosjektet.

Akkurat det å løfte Hermansen var kanskje ikke så symbolkraftig som å løfte mullahen - jeg håper det snart kommer en snutt som viser ektheten i det Shabana la ned i de ordvalg hun hadde - og ikke minst den fanatiske hånden.

Så får vi håpe at prisen ikke blir for høy for de som våget å stå sammen med Pegida i dag og at alle tar noen steg tilbake og finner en god strategi og framdrift for veien videre i det demokratiske og frie kongeriket Norge.

Takk for ekthet og kjærlighet, Shabana - dette var et langt viktigere innspill enn tomt politikervås!

En takk og til Hermansen og Pegida - uten dere hadde vi ikke fått dagens etter min mening viktige innspill!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt