Verdidebatt

Kristenfundamentalismen, dens stygge ansikt

Jeg fikk nettopp en kommentar slettet av Vårt Lands redaksjon, og godtar det, da den nok var noe over streken.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Derfor vil jeg utdype en smule her, om hvorfor jeg hater kristenfundamentalisme, og dens tilhengere.

Kristenfundamentalistene står for en bokstavtro fortolkning av Bibelen, og kun den.

Men så har tiden og vitenskapen innhentet dem, og de kommer til å tape. Eller de har tapt, da enkle konklusjoner i Bibelen ikke har visst seg å stemme. For eksempel skapelsesberetningen, jordas alder, og visse moralske skikker som ikke holder mål i ett opplyst og moderne samfunn.

Men siden, de kun leser Bibelen, den protestantiske versjonen, og kun går i deres egne lukkede "madrassas", altså bedehus, så er ikke annet å vente.

Det jeg reagerer mest på, er faktisk rasismen, som de har mot alle som ikke er som dem. Enten det er liberale kristne, muslimer, homofile eller ateister.

Jeg har selv overhørt lavkirkelige lutheranere rundt kaffebordet, småsnakke med fryd, om dommedag, da Jesus kommer og begraver muslimene/araberne i sitt eget blod.

Mens jødene er deres hjertebarn, på grunn av deres ufyselige tolkning av Skriften. Jødene kan dermed gjøre hva de vil, av ondskap mot sine påståtte fiender, rundt landet Israel.

Jeg har også sett på Facebook, i Dagens kommentarfelt, hvordan en debattant sa om Den norske kirke, og de prester som ville godkjenne homofile ekteskap: "STRAFF DEM, GUD!".

For å ikke glemme at kristenfundamentalistene forakter hjelpeorganisasjoner som Kirkens Nødhjelp, Kirkens Bymisjon og lignende, siden de ikke har de rette holdningene i betente spørsmål som Israel/Palestine-konflikten, ekteskapets definisjon, og/eller abort.

Kristenfundamentalistene glemmer helt at disse organisasjonene GJØR noe, for å hjelpe de aller vanskeligstilte blant oss. Mens de selv, ofte sitter på baken, og gjør ingenting. Annet enn å lese i Bibelen, gå til bedehuset, eller sitte foran tv-skjermen og se fete predikanter fra Amerika, snakke om velstandsteologien sin.

Så alt dette har skapet ett hat og en forakt i meg, for kristenfundamentalister.

Det er nesten sånn at man skulle melde seg inn i Åpen Folkekirke, på pur fandenskap.

Men såpass ond, er jeg ikke.

Min personlige konklusjon er at kristenfundamentalistene, er fordekte enkle rasister, som finner en enkel måte å skjule sine fordommer og holdninger i en religion, skapt av hvite menn, for hvite menn. Altså, disse hobbyteologene fra 1850-tallets USA, som har tatt feil gang på gang på omkring alt.

Derfor tier jeg ikke stille lenger, og godtar deres arrogante holdninger.

Og derfor mine raseriutbrudd, som kan forekomme.

Jeg nekter å tro på en Gud, som hevner, hater og favoriserer kun hvite mennesker, enten de er i fra Amerika, Israel eller Norge.

Dermed er jeg derfor en såkalt erstatningsteolog, og det akter jeg å være livet ut.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt