Verdidebatt

Hvorfor motstand mot homofilt ekteskap er intolerant.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Mennesker er forskjellige. Vi har forskjellig smak når det gjelder mat, musikk, kunst, og på en rekke andre områder. Vi har forskjellig oppfatning i ideologiske og politiske spørsmål. Og vi har forskjellig syn på religion. Noen stoler på vitenskapen med dens kompromissløse krav om bevis og dokumentasjon. Andre tror at sannheten finnes i gamle såkalt hellige bøker, skrevet av til dels primitive mennesker. Mens noen setter sin lit til moderne legevitenskap, tror andre at helbredelsen ligger i hellige skrifter skrevet av folk som ikke hadde noen idé om atomer og bakterier, og som ikke visste hvor solen var om natten. Mens noen er overbevist om at sykdom skyldes virus og bakterier, tror andre at sykdom skyldes onde ånder.

Med såpass mange motstridende syn – Venstreside versus Høyreside, Radikal versus Moderat, Opplyst versus Religiøs, etc – må toleranse være grunnbjelken i samfunnet.

Hva er toleranse? Jeg skal ikke forsøke å gi noen klar og avgrenset definisjon av begrepet. Men man kan ikke sies å være tolerant dersom man blander seg inn i andres privatliv når der ikke finnes objektive grunner til å anta at deres privatliv vil ha negative konsekvenser.

Derfor er det intolerant å være mot den kjønnsnøytrale ekteskapsloven. Homofilt ekteskap har ingen objektive konsekvenser for andre personer. Og det finnes ingen logiske, rasjonale grunner til å være motstander av homofilt ekteskap.

Motstanderne av homofilt ekteskap må derfor kalles intolerante.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt