Verdidebatt

Italias politiske håp?

Ja, er Giorgia Meloni nettopp det?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

38 år gamle Giorgia Meloni fra Roma, med en far fra Sardinia, og en mor fra Sicilia, gikk gradene fra ungdomspolitiker i partiet Alleanza Nazionale, til å bli den yngste vise-presidenten i det italienske deputertkammeret. Av yrke er hun journalist. Fra 2008 til 2011 var hun ungdomsminster i Silvio Berlusconis regjering, også da som den yngste minister noensinne i landets historie.

I desember 2012 var hun med på å stifte det nye partiet Fratelli d'Italia, "Brødre av Italia".

Dette nye partiet har en sterk nasjonalkonservativ og EU-skeptisk profil, og ikke minst til all den ulovlige innvandringen til Italia.

Der Alessandra Mussolini, barnebarnet til "il Duce" selv, fremstår som noe teatralsk, ja nesten krakilsk, har Meloni en mer sofistikert og direkte seriøs profil.

Mussolini med uttalelser som "meglio fascista, che frocio= heller fascist, enn homse", og "La Kyenge deve andare in Congo= Kyenge kan dra til Congo", altså den svarte tidligere integreringsministeren i Letta-kabinettet, Cecile Kyenge.

Giorgia Meloni seiler derfor opp som min favoritt til Italias svar, på Marine Le Pen.

Hun er i hvertfall en utrolig sjarmerende kvinne, og med en karisma, som selv ikke Le Pen har. Og ikke minst er Melonis raske karriere fra ungdomspolitiker, til nasjonal topp-politiker, ikke mindre enn imponerende.

Så får vi se om italienske velgere synes det samme.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt