Verdidebatt

Sveriges avskjed med demokratiet

I Norge har vi vært stolte av vår parlamentarisme siden 1884. I dag ble imidlertid demokratiet og parlamentarismen avskaffet i Sverige. Her kan du skrive i VDs kondolanseprotokoll.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Parlamentarismen ble introdusert i Sverige på 1700 tallet, men i dag bestemte de øvrige sju partiene i Riksdagen seg for at over 800.000 av Sverigedemokratarnas (SD) velgere ikke skal høres frem til 2022.

Her på VD er de mange som har sympatier med KrF, og det spørs hva KrFere hadde sagt om stortingsflertallet hadde ment at KrF hadde hatt et forkastelig menneskesyn fordi de er mot abort og blokkert partiet fra all innflytelse i flere år.

Vi vet ikke hva som kommer til å skje i Sverige nå, og i teorien må SD få over 50 prosent hvis de skal ha noen innflytelse på den vanvittige innvandringspolitikken som ser ut til å være uten grenser.

SD ville gjøre nyvalget til en folkeavstemning om innvandring, og foreløpig har de blitt nektet dette. Spørsmålet er hvor lang tid det vil ta før denne boblen vil sprekke. I realiteten er det bare ett opposisjonsparti i Sverige nå, og det er SD. Så spørs det hva Moderatarnas velgere mener om at deres stemme ikke telte selv om Alliansens budsjett gikk gjennom. Nå skal de styre på budsjettet sil Socialdemokratarna.

Utviklingen i Sverige gir stor grunn til bekymring, og det er skremmende når vi ser at Fredrik Reinfeldt mener innvandrere er viktigere for Sverige og svensk kultur enn svensker som har bodd der i tusenvis av år. Han sier følgende:

«Er dette et land som eies av dem som har bodd her i tre eller fire generasjoner, eller er Sverige det mennesker som kommer hit midt i livet gjør det til å være og utvikler det til? For meg er det selvsagt at det skal være det siste.»

Selvsagt skal Norge først og fremst være et land for nordmenn, og selv om vi til en viss grad skal motta innvandrere, er det de som skal tilpasse seg Norge og norsk kultur.

Les mer og ta del i diskusjonen påom Reinfeldts vanvittige uttalelser på Document.no, og der kan vi også lese Hans Rustads gode kommentar En storkoalisjon for å isolere SD frem til 2022.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt