Verdidebatt

"Dagene på verdidebatt.no"-Observasjoner

Mulig jeg er i det "famøse" impuls-humøret, men...:

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg lurer litt på en ting, eller flere ting. Dette er observasjoner jeg har gjort meg, som daglig fortsatt leser av verdidebatt.no:

1. Herrer som Bratlie, Holt, Lund, Myhren med flere, de står jo gjerne på de svakes side, altså de er imot abort og aktiv dødshjelp. De (med flere) kan kalles såkalte konservative kristne, og mener å ha Bibelen på sin side, ved at man ikke skal ta liv. Men hva med dødsstraff? Jeg registrerte at ihvertfall Lund og Myhren forsvarte dødsstraff. Er det "øye for øye, tann for tann" som gjelder der i gården? Er ikke det å ta ett liv, å ta ett liv uansett? Man har jo for eksempel tidligere president i USA, Bush junior, som er metodist (United Methodist Church), som åpenbart er antiabort og anti-dødshjelp, vil jeg tro, men allikevel støtter dødsstraff, og også nok har noen dødsdommer signert på samvittigheten, både i inn og utland? Er ikke dette hyklersk? Jeg begynner å mene det, eller jeg mener det nå. Hvis man skal være hundre prosent tro mot Bibelen, som jo er en ganske umulig øvelse i dagens moderne samfunn? Ihvertfall det postmoderne!?

2. Om Hitler var kristen-debatten: Personlig tror jeg ikke Hitler var særlig kristen, i likhet med Mussolini (uttalt ateist, antikatolsk osv) og Stalin, MEN: Nå har jeg nettopp i kveld lest deltagerne Tunli (og før det Holthe med andre), igjen forsvart Den katolske kirke, og prøvd å bortforklare dens rolle som politisk makt i det vestlige samfunn gjennom ganske mange hundreår nå. Så jeg vil spørre: Hvis man er enig om at Hitler, Mussolini eller Stalin ikke var særlig kristen av seg, og Guds beste barn, hva da med Franco, Pavelic, og en drøss med søramerikanske diktatorer? Det er jo ingen tvil om at disse var troende katolikker, ihverfall offentlig i motsetning til Adolf, Benito og Josef? Og i tillegg fikk støtte fra Kirken, i sin kamp? Det er jo veldig mye informasjon som tyder på det. Og hva med kjetterne fra middelalderen? Hans Petter Skoug husker jeg kalte Den katolske kirke for "den største morderbanden verden har sett". Når man tenker på kjetterbålene fra middelalderen, så kan han unektelig ha ett poeng? Forresten, de lærde påstår at den ortodokse kirke ikke har hatt samme behov for maktutøvelse som Den katolske kirke. Vel, man har jo noen pogromer på samvittigheten også der, eller hva med Codreanu i Romania og hans bande i særlig Iasi-området under WW2? Eller Putin i dag, (uten sammenligning for øvrig!)?

Ok, skal stoppe her. Kunne sikkert fortsatt listen med flere punkter.

Poenget med mitt innlegg her, er først og fremst å få folk til å stoppe opp og tenke litt. Altså over hva de skriver, og mener. Pluss ett lite livstegn fra meg, da man fortsatt er oppegående.

Jeg er jo nemlig ikke helt ferdig med verdidebatt.no, ihvertfall som leser. Som deltager, er dette kun bare ett vennskapelig stikk, kan man si. Ingenting personlig ment, men kun bare noen observasjoner gjort i det siste foran PC-skjermen min. Eller hver dag, siden 2010!

Kan hende at dette innlegg blir slettet i løpet av det neste døgnet, da det (innlegget) er skrevet med en ny-opprettet profil. Som jo ikke er lov på forumet her...

Uansett, vil ønske dere alle her en riktig god jul, og ett godt nyttår!

(Håper ingen tar seg nær av disse "stikkene", og håper også moderator ikke blir forbannet, heller. Navnene nevnt her, er bare brukt som illustrasjoner på hvor forskjellige, men akk hvor like vi mennesker er, kan man si.)

Alt godt!

Med "beklagelig" hilsen SAF.

(Som nok ikke får besvart dette innlegget)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt