Jan Hårstad

1125

Kjemperart land

Fragmenter fra det forvirra Norge.

Publisert: 27. nov 2014

 

         Jeg tror nok at den eneste måten å skulle beskrive Norge på nå,må være innenfor en slags surrealistisk type kunstfilosofi for her skjer så mye merkelig at gammeldags naturalisme lar seg ikke bruke.

        Da fotballklubben Brann hadde spilt noen kamper i denne sesongen,skrev jeg et brev til en skuespillerkollega av meg i Bergen med fotfeste innen filmbransjen,at nå måtte de komme igang med en dokumentarfilm om Brann i 2014 sesongen. En kunne etter tre kamper se at her lå det nedrykking i lufta.Spesielt etter at Brann-lederne kom på tv med uttalelser.

       Davy Watne er rangert som fotballekspert. Han drev og uttalte seg om Brann igår og trodde Brann kunne vinne mot Mjøndalen fordi individuelt og hver for seg,var hver enkelt Brann-spiller bedre enn på tilsvarende plass hos Mjøndalen.

      Herregud,tenkte jeg,han tenker som styremedlemmer i Brann fotballklubb,han har veldig lite peilig på fotball. Det hjelper jo ikke å sette sammen 11 "navn" såfremt disse ikke spiller sammen som et lag som deler den samme fotballfilosofi. Det er derfor det skal trenes formasjoner i måneder foran sesongstart slik at disse finner hverandre i blinde,som på autopilot.

    Norsk fotballhistorie kan vise til mange radarpar. Harald Sunde og Odd Iversen var ett,de spilte sammen i hele karrieren og etter hver kamp snakket de om hva som gikk galt og hva som måtte rettes på.Timevis.

   Et annet moment som er ultraviktig: klarer ikke treneren å utvikle kameratskap innen laget slik at spillerne liker å være sammen mye,både utenfor og på banen,så er løpet kjørt.Kameratskap er halve laget.

  Det virker på meg som om talsmenn for Brann og Watne ikke skjønner denslags i det hele tatt og derfor måtte det gå som det gikk.

  Kjempehyggelig dette med Mjøndalen,en gammel arbeiderklubb i hjertet av det gamle industrielle Norge.

  Så satte jeg meg for å se på nyhetene 21 på tv2. Der kommer den gamle Jihadpropagandisten fra Syriakrigen 2011-14,Pål T. Jørgensen, opp og redegjør for at Jihadistene i Islamsk Stat driver med barne-krigs-indoktrinering. Fæle greier.Ja,ja,ja.

  Men hvorfor redegjorde ikke Jørgensen med noen reportasjer gjennom tre år, om at hans favoritt "opprørere", Free Syrian Army og Nusra(Qaida) også drev med barnetrening akkurat på samme vis som Taliban, Hamas,Hizballah,Fatah og Islamsk Stat? Det finnes jo masse av materiale om dette på Palestinian Media Watch om de palestinske barnehage selvmordsbomberne og jihadistene.Og fra Syria naturligvis. Men dette var da Natos Jihadister,de gode som nå trenes i et antall på 2000 av USA i ørkenen i Qatar. Skal vi tro Jørgens vinkling driver ikke disse med trening av barnekrigere.

  Her beveger vi oss inn i den utviklingen som bare blir større og større i Norge. Dobbelmoral,dobbelt bokholderi.

  Jeg påpeker jevnlig at alle de viktige beslutninger i Norge taes fullstendig utenfor demokratisk offentlig behandling,spørsmålene om krig og fred og internasjonal politikk.

  Det aller siste er det Senterpartist Vedum som gjør oss oppmerksom på i en artikkel i Klassekampen 26 november 2014. Her leser vi:

  "14 oktober i år sluttet Siv Jensen seg til kravet fra EU om å underlegge norske finansinstitusjoner EUs finanstilsyn."

   Hvem har gitt Jensen lov til å godta dette uten offentlig debatt i presse og Storting? Og dette skal være fra "partiet for folk flest" som rett og slett tildekker en meget viktig beslutning. Vedum har naturligvis helt rett når han skriver:"Overgivelse av makt over norske finansinstitusjoner har ingen legimitet hos det norske folk."

  Er det noe rart at FRP-velgerne vender seg bort i avsky? FRP er nå et slags bevis på Lenins tese om at partiprogrammer skrives vanligvis for å bedra folk. Men som en skuffet FRPer skrev på Frie Ytringer: fortsetter FRP slik kan sentralstyret snart møtes i en Moelvenbrakke.

  Har ikke eliten i Norge fått med seg at EU er iferd med å bryte sammen eller er de som styret i Brann:  ønsketenkere,fullblodsamatører?

  Offentlige tall fra EU er at det finnes 1,3 millioner arbeidsløse i Hellas,44% befinner omkring fattigdomsgrensa. Idag er det generalstreik i Hellas i 24 timer - absolutt hele landet står stille. Dette er den 32 storstreiken siden 2010 og fremdeles sitter ubekveme politikere i fengsel uten lov og dom og ingen av Norges akademiske,profesjonelle Gutmenschen reagerer på det.Løfter ikke en finger,men skrive kronikker om forskning på høyreekstremisme kan de. Men det koker jo nazisme i Nato/EUs protektorat Ukraina,så det passer dårlig å blande seg. Best å være på den sikre siden.

  Det kommer naturligvis av at eliten i Norge har en beslektet mentalitet med den som råder hos Davy Watne og Brann. Forelsket i sin egen private boble av inkompetanse.

Kommentar #1

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

OK

Publisert nesten 7 år siden
Jan Hårstad. Gå til den siterte teksten.
Har ikke eliten i Norge fått med seg at EU er iferd med å bryte sammen

Når EU ikke brøt sammen i perioden 2009-13 skal det skarpere lut enn den gang til. Akkurat nå er det bare du fra eliten som ser en slik trussel, Hårstad. 

Hvis Norge virker forunderlig på deg trenger det ikke ha noe som helst med om Norge virkelig er forunderlig, men snarere øynene som ser.  

Kommentar #2

Isak BK Aasvestad

20 innlegg  2107 kommentarer

Fascisme i Ukraina?

Publisert nesten 7 år siden
Jan Hårstad. Gå til den siterte teksten.
Men det koker jo nazisme i Nato/EUs protektorat Ukraina,så det passer dårlig å blande seg.

I det ukrainske parlamentsvalget i oktober 2014 kom ingen av de ekstremnasjonalistiske/fascistiske partiene "Svoboda" og "Pravvy Sektor" over sperregrensen.

I presidentvalget fikk Svobodas kandidat 1,16% og Pravvy Sektors kandidat 0,70% av stemmene.

Kommentar #3

Jan Hårstad

1125 innlegg  2300 kommentarer

Forunderlig

Publisert nesten 7 år siden

Jeg må si som sant er at den aller siste person her på verdidebatt jeg hadde ventet en slik kommentar fra, var Aasvestad.

   7 oktober 2014 sendte talsmann for det jødiske samfunnet i Odessa-regionen ut et internasjonalt opprop om at Høyresektoren måtte avvæpnes og forbudt. Navnet er Mikhail Maiman. Det hadde ikke vært meg imot om Aasvestad lette opp dette skrivet og presenterte det her på verdidebatt.

   Grunnen var at Høyresektoren overfalt og banket opp jøder,vandaliserte den jødiske Tairovskoye kirkegård og Holocaustmuseet.

   Kommandørene for henholdvis Ukrainian Volunteer Corps og Azov-bataljonen,som er noen av nazistenes militære organisasjoner,sier at de skal henrette Kiev-politikerne om de ikke følger deres direktiver om jødefri og russerfri ukrainsk  stat.

   Den israelske reaksjonen på utviklingen er at regjeringen Netanyahu har satt opp et flyktningemottak for 6000 ukrainske jøder som føler stor angst for fremtiden.

  Samtidig som dette skjer,finner det sted verdenshistorie i FN. Dens Human Rights kommisjon framlegger en resolusjon til avstemning som fordømmer heroisering av nazismen.

  Hva skjer?

  Ukraina!!! USA!!! Canada!!! stemmer imot,mens EU avholder seg fra å stemme! En tror knapt sine egne øyne.

  Det tyske nazipartiet fikk bare 28 mandater til Riksdagen i 1928,i 1930 hadde de 103.

  Hva hadde skjedd? Et knekk i verdensøkonomien som fikk det tyske folket til å se på nazistene som redningen.

  Denne vinteren vil bli et helvete for det ukrainske folk,både i Øst og Vest.

  Aasvestad har ingen garantier for at det neste valget vil bli likt det foregående. Såpass burde en voksen mann ha lært av historien. Pinlig,syns jeg.

 

Kommentar #4

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Når EU ikke brøt sammen i perioden 2009-13 skal det skarpere lut enn den gang til.

Aristokratene skal nok klare det - før de helt forlater denne verden i sine formidable romskip. Romskip som forlengst ikke tar imot besøkende. Kontakten er begrenset til en digital flik av virkeligheten.

Så snart det nye kontinentet er lagt i ruiner, tar de avsted for godt.

Kommentar #5

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Jan Hårstad. Gå til den siterte teksten.
Jeg må si som sant er at den aller siste person her på verdidebatt jeg hadde ventet en slik kommentar fra, var Aasvestad.

Bestrider du tallene for oppslutning om de fascistiske partiene? Det var vel heller det du skulle besvart fremfor å levere en tirade. 

Kommentar #6

Isak BK Aasvestad

20 innlegg  2107 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Jan Hårstad. Gå til den siterte teksten.
Jeg må si som sant er at den aller siste person her på verdidebatt jeg hadde ventet en slik kommentar fra, var Aasvestad.

Det burde ikke komme som noen overraskelse at jeg forholder meg til fakta heller enn skremselspropaganda.

Og faktum gjenstår:

I det ukrainske parlamentsvalget i oktober 2014 kom ingen av de ekstremnasjonalistiske/fascistiske partiene "Svoboda" og "Pravvy Sektor" over sperregrensen.

I presidentvalget fikk Svobodas kandidat 1,16% og Pravvy Sektors kandidat 0,70% av stemmene.

Kommentar #7

Jan Hårstad

1125 innlegg  2300 kommentarer

Hvordan skal dette ende?

Publisert nesten 7 år siden

 Hvis vi lever så lenge som til 2017,kommer du til å angre bittert at du har skrevet disse to kommentarene,Aasvestad.

 Hvis det ikke hjelper med noen advarsler fra meg,får du ringe Mikhail Maiman i Odessa og høre hva han har å si til saken.

 Hvis han da fremdeles er i live.

 

 

Kommentar #8

Isak BK Aasvestad

20 innlegg  2107 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Jan Hårstad. Gå til den siterte teksten.
Hvis vi lever så lenge som til 2017,kommer du til å angre bittert at du har skrevet disse to kommentarene,Aasvestad. Hvis det ikke hjelper med noen advarsler fra meg,får du ringe Mikhail Maiman i Odessa og høre hva han har å si til saken. Hvis han da fremdeles er i live.

Uansett hva som skjer fram til  2017, så kommer aldri angre på at jeg la fram fakta.

Jeg prøver igjen:

I det ukrainske parlamentsvalget i oktober 2014 kom ingen av de ekstremnasjonalistiske/fascistiske partiene "Svoboda" og "Pravvy Sektor" over sperregrensen.

I presidentvalget fikk Svobodas kandidat 1,16% og Pravvy Sektors kandidat 0,70% av stemmene.

Har du noen kommentar til dette?

Og jeg mistenker at jeg kjenner flere ukrainske jøder personlig enn det du gjør.

Kommentar #9

Jan Hårstad

1125 innlegg  2300 kommentarer

Nazismen og parlamentet.

Publisert nesten 7 år siden

For nazister er ikke parlamentariske valg alfa og omega. Nazister er militært og paramilitært orientert og tar sikte på å kontrollere gater,kvartaler,bydeler,landsbyer med terror. Det er slett ikke sikkert Banderistene i Ukraina la så mye i det siste valget overhodet, men de er i første rekke i alle krigssoner og all rapportering fra ØstEuropa redegjør for at nazilignende bevegelser er på frammarsj i en rekke land.

  En utbredt oppfatning i Ukrainsk presse er at de ultrarike,de såkalte oligarkene,selv holder seg med nazistiske leiesoldater.

  For hvordan skal vi ellers forstå at Ukraina i FN stemte mot en resolusjon som gikk imot heroisering av nazismen?

  Ikke vet jeg vilke jødiske venner Aasvestad har i Ukraina.

 

Kommentar #10

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Jan Hårstad. Gå til den siterte teksten.
En utbredt oppfatning i Ukrainsk presse er at de ultrarike,de såkalte oligarkene,selv holder seg med nazistiske leiesoldater.

Vanskelig å tro siden oligarkene (både) i Ukraina (og Russland) gjerne er av jødisk herkomst. 

En annen ting er at fascistene ikke på noen måte boikottet valget i høst. De deltok og ønsket å vinne posisjoner, men folket avviste dem. Selv om man ikke liker demokratiske valg, bør man kunne erkjenne faktum. 

Kommentar #11

Tom Eivind Koveland

5 innlegg  314 kommentarer

Noen flere tall.

Publisert nesten 7 år siden
Her kommer noen flere tall: 1,16% og 0,7% av en befolkning på 45 millioner er ca 522.000 og 315.000. Regner man med at ca halvparten er i voksen, stemmeberettiget alder, blir det likevel ca 418.000. Det er veldig, veldig mange nazisympatisører det!. Disse er i stand til å utføre utrolig mye djevelskap. Det har de allerede bevist. Det neste blir vel at de får hjelp av vestens nye venner: islamistene. At EU ikke får seg til å stemme imot resolusjonen, er helt logisk. Nazistene og islamistene (vestens nye venner) har vært kompiser i lang, lang tid da de har en felles sak som ikkke fant sin endelige løsning under andre verdenskrig og som begge har våte drømmer om bare de kan få vesten på sin side. Av og til lurer jeg på om de ikke vil greie det?
Kommentar #12

Jan Hårstad

1125 innlegg  2300 kommentarer

Til herr Njål:

Publisert nesten 7 år siden

   Jeg leser mange israelske aviser/webber hver eneste dag og kan ikke se noe sted at jødiske og zionistiske organisasjoner har hisset seg opp over at Ukraina stemte ned den foreslåtte FN-resolusjonen om ta avstand fra heroisering av nazisme. Det er høyst bemerkelsesverdig all den stund de finkjemmer den ganske verden for anti-semittiske organisasjoner.

  Ved siden av Polen er Ukraina et sentralt land for historisk jødedom. Jødedommen i ulike variabler har dype røtter i Ukraina og som du selv påpeker: mange av velstående oligarker er jødiske.

  Etter mitt skjønn kan en da ikke se bort fra at tunge organisasjoner forankret i USA og Israel,nå ser en mulighet til å lage en ny Ukrainsk stat som innen geopolitikk er nært knyttet til Israel.

 Hvis så er tilfellet - noe jeg begynner å tro - kan den ukrainske nazismen enn så lenge tjene som dette prosjektets nyttige idioter.

 Det er ikke slik,herr Njål,at nazister bryr seg om at de blir avvist ved valg og denslags. Nazister er NAZISTER. De går over lik for at deres hat mot jøder og russere i Ukraina skal seire.

 Det er nå flere spillere som driver politisk russisk rulett i regionen.

Kommentar #13

Erling Grape

57 innlegg  1046 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
En annen ting er at fascistene ikke på noen måte boikottet valget i høst. De deltok og ønsket å vinne posisjoner, men folket avviste dem.

Uvitenhet eller bare latskap?

Gidder du ikke sjekke opp bakgrunnen for dine kommentarer?

Sjekk dette innlegget Fascisme i Ukraina?

Kommentar #14

Erling Grape

57 innlegg  1046 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Isak BK Aasvestad. Gå til den siterte teksten.
Har du noen kommentar til dette?

Har du noen kommentarer til dette: Fascisme i Ukraina?

Kommentar #15

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Jan Hårstad. Gå til den siterte teksten.
Etter mitt skjønn kan en da ikke se bort fra at tunge organisasjoner forankret i USA og Israel,nå ser en mulighet til å lage en ny Ukrainsk stat som innen geopolitikk er nært knyttet til Israel.

Jeg har ventet på disse argumentene helt siden valget i Ukraina. Det måtte bare være USA/Israelstyrt, og Ukraina måtte stemples som fascistisk. Valget ga oss klare svar. Ukraina er ikke fascistisk. Enkelte partier har fått bistand fra EU/USA. De som ikke deltok i valget fikk våpenstøtte fra Russland. 

Før dere sier noe mere dumt nå, Koveland, Hårstad og Grape synes jeg dere skal puste dypt tre ganger og forsøke å ta inn over dere at fascismen er død i det ukrainske parlamentet. Den vil nok ikke dø blandt folket på lenge ennå men med et ok demokratisk styre kan de komme kraftig på bakbeina etterhvert. Når tiden kommer for å velge kommunestyrer og andre forsamlinger vil de sikkert vise fascistiske representanter her og der, men som kraft i parlamentet er fascismen borte. Dere hadde et visst poeng overfor Ukraina tidlgere, men nå som det er gjennomført valg over alt hvor landet ikke var okkupet er den delen av argumentasjonen fallt bort.

Meningsløst seffli, men se på den behandling Putin fikk under G20 i Australia. Der kan dere se rådende virkelighet og realpolitikk. Australia er fjernt, men dere er mye lengre borte.  

Kommentar #16

Geir Wigdel

42 innlegg  2088 kommentarer

Jeg synes ikke

Publisert nesten 7 år siden

fotball er "ultraviktig" - heller ikke andre meninger fra en som synes akkurat det. Om en mener fotball er ultraviktig og at Branns skjebne innvarsler dommedag, da er det best å forholde seg til fotball.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere