Verdidebatt

Må nordmenn halshugges?

Pliktoppfyllende Erna sender norske tropper til Irak. Unge kvinner og menn. Men har de fått noen informasjon om hvorfor de skal risikere sine unge hoder? Vet disse hodene hvem de skal rulle for og hvorfor?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

For den som også tar til seg annet stoff enn den enfoldige og slitte NATO-propagandaen fra PR-husenes parhester - Dagbladet og VG og vårt såkalte "media-Norge" - er det klart at norsk ungdom på vei ut i krigen burde vært langt bedre informert om hva de nå skal risikere å bli halshugget for.

Har Erna fortalt dem at dette egentlig står om fremføring av en gassrørledning fra Qatar gjennom Syria til Europa og Qatars grådige profitt-motiv? Eller har hun fortalt dem om USAs fordekte corporatisme oppi det hele? Har Erna fortalt dem at krig er big, big business i seg selv?

Politikken bak det som nå er godt på vei til å bli en ny fullskala verdenskrig mangler ethvert reellt grunnlag. Politikken er kort og godt hodeløs, men er det våre ungdommers eller våre politikeres hoder som aller først bør rulle?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt