Verdidebatt

Den Hellige Ånd i praksis

Hva gjør Den Hellige Ånd for oss i praksis?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Mitt forrige innlegg om Ånden kokte litt bort i kålen (i disse fårikåltider), ved at diskusjonen umiddelbart gikk over til en diskusjon om person/Ånd. Det var jo greit nok, men den diskusjonen lar vi ligge død denne gang og prøver oss med den praktiske opplevelsen av Den Hellige Ånd

Min påstand er at Den Hellige Ånd oppleves like forskjellig som der er antall kristne på denne jord. Noen merker nesten ingen forskjell fra et liv uten Den Hellige Ånd, mens andre opplever Den Hellige Ånd konkret og sterkt. Selve styrken man opplever fra Den Hellige Ånd er ikke relatert til "hvor god kristen" man er, men den er relatert mot det enkelte individ og hvor viktig det er for vedkommende å ha denne relasjonen i sitt liv, blant annet i forhold til det liv og de gjerninger som Guds plan tilsier.

DHÅ er relativt greit forklart i Bibelen, selv om man kan forstå ting litt forskjellig, men hvordan opplever vi den i praksis? Er det tabu for kristne å snakke om hva Ånden gjør for hver enkelt? Er de konkrete erfaringer med DHÅ så pass liten at man ikke ønsker å fremstå som ‘lite kristen’ ovenfor andre? Når man blant annet blir møtt med påstander om at de fleste kristne ikke kjenner DHÅ, kan det fort bli ukomfortabelt.

For meg personlig vet jeg at jeg har DHÅ men mitt fokus er Jesus og det er Han jeg har toveis kommunikasjon med, slik jeg opplever det. Min bønn går til Jesus og det svar jeg får kommer ofte via syner og/eller fysiske påvirkninger som jeg kjenner igjen fra gang til gang, samt unaturlige fysiske hendelser eller hendelsesrekkefølger hvor sannsynligheten i utgangspunktet er mindre enn å vinne i lotto.

Så hva med deg?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt