Hege Storhaug

22

Snakker Kohn mot bedre vitende?

Ervin Kohn begår en svært nedrig øvelse når han påstår at jeg og Human Right Service driver en kamp mot muslimer.

Publisert: 10. okt 2014

Vi har beviselig jobbet mer enn noen annen gruppe for at muslimer, særlig jenter og kvinner, skal ha den samme friheten som alle andre i landet. Men, i motsetning til Kohn og Antirasistisk Senter, har vi forstått at det også fordrer kritikk av islams menneskefiendtlige aspekt.

Underslår. Kohn må ty til feilsitering for å prøve å underslå etablerte sannheter (Vårt Land 8. oktober). I mitt innlegg skrev jeg som sant er at den økende jødeforfølgelsen i Europa i all hovedsak skyldes økt andel muslimer (Vårt Land 4. oktober). 

Jeg snakket ikke om Norge, som Kohn gjør og dertil lager fantasifulle regnestykker på nordmenns mulige antisemittisme. Jeg snakket om Europa generelt. Men vi har en interessant Osloundersøkelse fra 2011, som viser at en av tre jødiske elever i 8.-10. klasse hetses på skolen, mot en av 20 muslimske elever. Dette kommenterte Kohn i Det Mosaiske Trossamfund slik til Dagen 8. juni 2011: «Over halvparten av elevene i Oslo-skolen er muslimer. De kommer fra samfunn hvor antisemittisme er utbredt. De legger ikke det fra seg ved grensa.»

Interessant at han nå som representant for Antirasistisk Senter sier noe helt annet?

(For ordens skyld: det er ikke over 50 prosent muslimer i Osloskolen, slik Kohn påstår.)

Skjøt. Må han minnes på hvem som skjøt mot synagogen i Oslo? At jødiske skoler i Amsterdam nå får beskyttelse av militærpoliti? Må han minnes en jødisk skole i København nylig ble utsatt for vandalisme? Eller hva med mordene i Toulouse og Brussel?

Det skjedde et brutalt overfall på en rabbiner på høylys dag i Berlin i 2012 med hans seks år gamle sønn som vitne. Husk det groteske drapet på den franske jøden Ilan Halimi etter 24 dagers tortur av en arabisk gjeng, som utløste sjokkstemning blant landets jøder. 7.000 jøder søkte samlet asyl i USA med denne begrunnelsen: «Økningen i antall antisemittiske handlinger begått av islamistiske fundamentalister». Situasjonen i Frankrike  er alarmerende.

Innhente. Kohn må til tidligere Øst-Europa for å klare å «motbevise» den entydige mengden fakta om hvem som i all hovedsak står bak den groteske utviklingen. Er det her Europas sjel er å finne?

Virkeligheten kommer nok dessverre til å innhente Kohn igjen. Det er ingen andre tegn i tiden enn at jødeforfølgelse og antisemittisme vil øke, hvis man er en ærlig realist og sann antirasist.

FØRST PUBLISERT I VÅRT LAND 10.10.2014

Kommentar #1

Geir Wigdel

42 innlegg  2088 kommentarer

Men hva er

Publisert over 7 år siden

målet med din aktivitet annet enn å sverte islam og muslimer? Hvor er det konstruktive, noe som peker mot løsninger. Kohn arbeider i det minste for sameksistens fundert på saklighet og fakta.

Kommentar #2

Terje Finne

4 innlegg  328 kommentarer

Kristenrasisme

Publisert over 7 år siden
Geir Wigdel. Gå til den siterte teksten.
Kohn arbeider i det minste for sameksistens fundert på saklighet og fakta.

Kohn: "Norge har en antisemittisme-index på 15 – etter siste måling til Anti Defamation Leauge (ADL). Med en voksenbefolkning (over 20 år) på 3,75 millioner mennesker betyr det at vi har 560.000 nordmenn med antisemittiske forestillinger.

Dersom vi antar at den voksne muslimske befolkningen er på 150.000, og leker med tanken om at alle disse er med i de 560.000, og trekker alle disse fra, så sitter vi fortsatt igjen med over 400.000 nordmenn med antisemittiske forestillinger.

Helt galt. Tallene tilsier at dersom jeg går på gaten og møter en antisemitt så er sannsynligheten for at han er hvit og kristen større enn at han er muslim. Derfor blir det helt galt å rette pekefingeren på muslimene alene når vi skal bekjempe antisemittismen."

Er det f eks det ovnstående sitat du mener er basert på fakta og sakelighet? så har du nok rett, for såvidt, men perspektivet blir likevel for snevert, sett i en større sammeheng og en sammenheng det er nødvendig å få med seg og se skal man få et bredere saklig grunnlag for samtale.

Bruk ansemittisme-indeex på land i den muslimske verden og du vil finne at hvis du går på gaten i hovedstedene rundt omkring der, så vil du kanskje se at sannsynligheten for å møte en antisemitt (eller jødehater) der er større der enn i Norge, og Europa for øvrig.

Kan det ha noe med islam å gjøre? Eller er det jødene som har skylden for denne antisemittitsmen og rasismen?

Dessuten: Hvor mange prosent kristne finnes det i Norge i dag iflg Krohn? Hvis vi regner f eks 7%, vil vi ifølge hans skjema får et helt annet bilde enn det han risser opp.

Kommentar #3

Hege Storhaug

22 innlegg  16 kommentarer

Geir Widgel

Publisert over 7 år siden

Før du slenger ut ekle påstander, bør du kanskje vite mer om hva du snakker om? Sånn i redelighetens navn? Så vær konkret nå: tell alle tiltaksforslagene til HRS gjennom 14 år for å løfte særlig muslimske jenter og kvinner inn i verdige liv på linje med alle andre i Norge. Sjekk hva vi har fått inn i regjeringsplattformer om det samme. Sjekk også Stortingsflertallsvedtak gjennom årene. Så kan du komme tilbake i debatten. Men veldig fint hvis du også sjekker hva ARS har gjort på nevnte felt...

Kommentar #4

Hege Storhaug

22 innlegg  16 kommentarer

Geir Widgel (2)

Publisert over 7 år siden

Og en ting til: Nei, hva annet enn å sverte kristendommen og nordmenn var motivet til Arnulf Øverland? For eksempel.

Kommentar #5

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Økende jødeforfølgelse?

Publisert over 7 år siden

BBC hadde så sent som i august 2014 en utfyllende artikkel om antisemittisme i Europa: "Is there a ‘rising tide’ of anti-Semitism in the West". Konklusjonen vil kanskje overraske mange.

Kommentar #6

Terje Finne

4 innlegg  328 kommentarer

Ugjort

Publisert over 7 år siden
Hege Storhaug. Gå til den siterte teksten.
Men veldig fint hvis du også sjekker hva ARS har gjort på nevnte felt...

Eller også hva ARS fremdeles har ugjort .... :)

Ser frem til "merittliste" fra hvem det nå måtte være!

Kommentar #7

Torhild Pettersen

1 innlegg  191 kommentarer

Publisert over 7 år siden
Hege Storhaug. Gå til den siterte teksten.
Vi har beviselig jobbet mer enn noen annen gruppe for at muslimer, særlig jenter og kvinner, skal ha den samme friheten som alle andre i landet. Men, i motsetning til Kohn og Antirasistisk Senter, har vi forstått at det også fordrer kritikk av islams menneskefiendtlige aspekt.

Hege Storhaug , dere gjør en kjempejobb i å belyse sider ved islamsk kultur som få andre engang har kjennskap til .

Jeg leste boken " Imamens datter " sann historie av Hannah Shah som er utgitt på Lunde forlag i 2011 for å prøve å forstå hvordan det som ble avdekket i England om overgrep mot barn og kvinner utøvet av menn spesielt med Pakistansk / muslimsk kulturbakgrunn .

Hvordan dette kunne få utvikle seg over årtider uten at de som burde ha avslørt og stoppet dette ikke turde av frykt for eget skinn og posisjon .

Hvordan denne kulturen kunne leve sitt eget liv , i ett eget paralellsamfunn... en stat i staten etter egne normer og lover .

Kan dette også skje her , har det skjedd her ?

Jeg var ganske rystet at slikt kan få utvikle seg i ett sivilisert vestlig samfunn og det er slike forhold den modige hoggestabben Hege Storhaug og hennes org . er med og avkle og løfte frem i lyset.

Denne boken annbefales for dem som vil lære noe om kvinnekultur/verdi i Islam , da vil noen kanskje forstå og som meg nesten gå ned i knestående for å takke disse som avslører slikt .

Jeg holder nå med jødene , men det er svakt av Kohn å ville skåre billige poenger ved å ville ramme H.S

Dere burde heller , samarbeide da målet om fred og frihet og rettigheter er for alle uansett kjønn og hudfarge  .

Mvh Torhild

Kommentar #8

Torhild Pettersen

1 innlegg  191 kommentarer

Publisert over 7 år siden
Torhild Pettersen. Gå til den siterte teksten.
Dere burde heller , samarbeide da målet om fred og frihet og rettigheter er for alle uansett kjønn og hudfarge .

" Dere burde heller , samarbeide da målet om fred og frihet og rettigheter er for alle uansett kjønn og hudfarge . "

Og religion--------

Det var falt ut av mitt forrige innlegg , men det er forhold og holdninger som trenger å belyses og diskuteres i alle religioner og kulturer og om de ikke vil sammenblandes med andre kulturer må de heller flytte til liketroende samfunn .

Den eneste måten vi kan vokse sammen og samhandle på , det er med åpenhet , gjensidig respekt og ærlighet .

Mvh Torhild

Kommentar #9

Per Steinar Runde

229 innlegg  2476 kommentarer

Å sjå og påpeike eit problem er nødvendig for ei løysing

Publisert over 7 år siden
Geir Wigdel. Gå til den siterte teksten.
målet med din aktivitet annet enn å sverte islam og muslimer? Hvor er det konstruktive, noe som peker mot løsninger.

Skal eit problem finne si løysing, er første steg å identifisere det og påvise årsakene til det. Når det gjeld menneskeskapte problem, må det nødvendigvis innebere å peike på ansvar, sjølv om personar eller grupper då kan føle seg trakka på tærne. Likevel er dette det einaste som kan skape forandring til det betre, enten ved sjølverkjenning eller ved sosialt press utanfrå.

Jødehat har vore eit stort problem i kristen kulturkrins, og det måtte eit folkemord til før fleirtalet ville vedgå dette. Og med konflikten i Midtausten og einsidig sympati for palestinarane har hatet på nytt fått feste, men no blant sekulære. Også islam har hatt ei historie om jødehat heilt frå grunnlegginga, og hatet har fått ny næring pga både sionismen og radikal islam, som søkjer attende til røtene for religionen.

Kommentar #10

Terje Finne

4 innlegg  328 kommentarer

Kamp mot muslimer?

Publisert over 7 år siden
Hege Storhaug. Gå til den siterte teksten.
Ervin Kohn begår en svært nedrig øvelse når han påstår at jeg og Human Right Service driver en kamp mot muslimer.

Kohn ser ut til å ville redusere spenningene mellom muslimer og ikke-muslimer til et spørsmål om person- og grupperelasjoner, primært altså til et spørsmål om det sosiologiske forholdet mennesker imellom, her og nå og i ad hoc, ikke til forholdet mellom religioner, eller mellom troende og vantro. For ikke å si: Forholdet til Gud.

Dermed glipper i denne sammenhengen spesielt islam som et såpestykke det er for vanskelig å håndtere ut av «hendene» på debattaktører på alle sider i de ulike nettfora. 

Hvorfor? Jo, antakelig fordi det anses lettere å forandre individer eller mennesker til det bedre og mer fordragelige enn religioner, som jo ikke er «personer». Det går med andre ord bedre an å ha det fordragelig og koselig på tross av trosulikheter, - og ulike menneskesyn, verdioppfatninger, virkelighetssyn, enn med å ta slike verdisyn grunnleggende på alvor og gjøre dem til forgrunnsfaktorer, og da av den største betydning, nettopp som grunnlag for relasjonene.

Det som burde konstituere ulikhetene trenges ned i bakgrunnen og gjerne uderbevisstheten til fortrengsel for en overflatiskhet som aldri vil kunne være annet enn nettopp det: Det overflatiske eller «pratende» møtet, om aldri så tiltrengt, om aldri så nødvendig, så hjertelig, så kreativt og optimistisk. 

I et slikt håpefullt, varmt og åpent møte, er det man vil forbrødre, forsone, frelse. Og jeg tviler ikke på de gode intensjoner og den gode vilje, ja, disse er jo helt nødvendige og ikke til å komme utenom. Man skal ikke trekke noen «mistankens hermeneutikk» inn her. 

Men er det er troen på at større likegyldighet- ofte kalt større romslighet - overfor ens egen religiøse grunnidentitet som nå forutsettes skal kunne hamle opp med fordommer, frykt og internalisert aggresjon, som burde sees som det primære? 

Tror man virkelig at det er den kollektive «nøytrale» ateisme som i bunn og grunn skal kunne løse flokene, skape et nytt stort VI og et nytt sammensurium av kristendom, ateisme og islam? Innbiller man seg at man ganske enkelt kan kappe den gordiske knute i et rent ensidig og uforbeholdent fellesprosjekt, i hvert fall her i landet, i lille Norge? 

For da vil alt bli bra, mener man, ikke sant, nei, man tviler ikke, mane er skråsikker på at det vil lykkes -  og Norge vil da kunne beholde sin globale posisjon som den mest generøse estetiske og etiske moralsk mest høyverdige stormakt, ja, selve høyborgen, som antas å være mer eksemplarisk enn både JHWH, Jesus og Muhammed og alle de som tror på dem til sammen. 

Men selvfølgelig: Dette er bare fromme ønsker og ønsker om kunne overstyre og overta for Gud, tradisjoner og tro en gang for alle. 

Kommentar #11

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Publisert over 7 år siden
Hege Storhaug. Gå til den siterte teksten.
Interessant at han nå som representant for Antirasistisk Senter sier noe helt annet?

Ja, ganske interessant, og svært trist. Norske jøder, og kampen mot antisemittismen, kommer til å tape på Kohns overgang til ARS. Symbolikken i Kohns sprang er ikke til å ta feil av.

Man kommer til å skape falske fiendebilder, og som vi i lang tid har blitt fortalt: islam per se er uskyldigheten selv, kan ikke være et problem, kan aldri være et problem noensinne, og at problemet egentlig er de mange rasistiske etniske nordmenn. Det er så en nesten tror at ARS selv tror på det. 

Stå på Storhaug, du er en ekte helt! 

Kommentar #12

Terje Finne

4 innlegg  328 kommentarer

ARS

Publisert over 7 år siden

Noen som forresten vet hvor mange kristne "front-figurer" det fins i Antirasistisk Senter?

Og eventuelt hvorfor ikke?

Kommentar #13

Terje Finne

4 innlegg  328 kommentarer

Kristne i ARS

Publisert over 7 år siden
Terje Finne. Gå til den siterte teksten.
Noen som forresten vet hvor mange kristne "front-figurer" det fins i Antirasistisk Senter?

Og eventuelt hvorfor ikke?

Siden ingen vet eller vil svare, kan det kanskje være på tide å spørre hypotetisk:

Kan det være fordi ARS ikke vil ha kristne der?

Kan det være fordi ingen kristne vil jobbe der?

Eller kan det eventuelt være fordi å holde kristne utenfor jo vil indikere at mange kristne faktisk er rasister og derfor ikke verdt å satse og stole på?

Kommentar #14

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Merkverdige spørsmål

Publisert over 7 år siden
Terje Finne. Gå til den siterte teksten.
Siden ingen vet eller vil svare, kan det kanskje være på tide å spørre hypotetisk:

Kan det være fordi ARS ikke vil ha kristne der?

Kan det være fordi ingen kristne vil jobbe der?

Eller kan det eventuelt være fordi å holde kristne utenfor jo vil indikere at mange kristne faktisk er rasister og derfor ikke verdt å satse og stole på?

Nå vet ikke jeg hva slags livssyn de ansatte i ARS har (bortsett fra Kohn og Sultan), men hvorfor skulle organisasjonen ha front mot kristne?  Hva bygger du dine mistanker på?  

Det er i hvert fall ikke mer enn et par år siden ARS hadde Frelsesarméen og Kirkens Bymisjon som samarbeidspartnere i et prosjekt med fokus på romfolkets situasjon.

Kommentar #15

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert over 7 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.
BBC hadde så sent som i august 2014 en utfyllende artikkel om antisemittisme i Europa: "Is there a ‘rising tide’ of anti-Semitism in the West". Konklusjonen vil kanskje overraske mange.

BBC, DR, SVT og sikkert også NRK er erklærede og påviselige PK og altid leveringdygtige med statestik og eksperter, som kan fortælle befolkningen at forholdene er ganske anderledes, end de ved selvsyn kan konstatere at de er.

De medier og mange andre MSM lever i deres egen lille osteklokke - Sandhedsministeriet...

Kommentar #16

Terje Finne

4 innlegg  328 kommentarer

Mistanker

Publisert over 7 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Hva bygger du dine mistanker på?

Jeg mistenker ikke, jeg stiller spørsmål fordi jeg ikke vet og gjerne skulle visst.

Du derimot mistenker meg for å mistenke, helt uten grunn, men likevel med å fastslå, som om det var et faktum at jeg "mistenker". Det er en måte å mistenkeliggjøre på. Dessuten vet du jo ikke selv, så hvorfor ikke stille deg det samme spørsmålet som jeg gjør? Manglende fantasi, kanskje?

Kommentar #17

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Hva gjør du da?

Publisert over 7 år siden
Terje Finne. Gå til den siterte teksten.
Jeg mistenker ikke, jeg stiller spørsmål fordi jeg ikke vet og gjerne skulle visst.

Du derimot mistenker meg for å mistenke, helt uten grunn, men likevel med å fastslå, som om det var et faktum at jeg "mistenker".

Du skrev i den kommentaren jeg grep fatt i:

Siden ingen vet eller vil svare, kan det kanskje være på tide å spørre hypotetisk:

Kan det være fordi ARS ikke vil ha kristne der?

Kan det være fordi ingen kristne vil jobbe der?

Eller kan det eventuelt være fordi å holde kristne utenfor jo vil indikere at mange kristne faktisk er rasister og derfor ikke verdt å satse og stole på?

Hvorfor stiller du i det hele tatt denne typen spørsmål, dersom det ikke ligger en mistanke bak om at det forholder seg slik?  

Kommentar #18

Terje Finne

4 innlegg  328 kommentarer

For dumt

Publisert over 7 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
dersom det ikke ligger en mistanke bak

Det ligger et spørsmål forut, ingen mistanke. En mistanke krever noen grad og noen form for "viten". Jeg har ingen viten og derfor spør jeg, fordi det er et godt spørsmål og burde gi et svar som kunne være meget interessant for allmennheten å få vite noe om. Og dette bør du forstå uten at jeg skal mate deg. Dessuten bør du slutte med "guilt by association-strategien din". Den står seg ikke for en mann av ditt kaliber ...

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere