Verdidebatt

Hva er Den Hellige Ånd?

Den Hellige Ånd er Guds virksomme kraft i oss.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

At Den Hellige Ånd er Guds virksomme kraft i oss er selve definisjonen på Den Hellige Ånd. Åndens kraft er beskrevet allerede helt i begynnelsen av Bibelen i 1. Mos 1:2 "... Guds Ånd svevet over vannet".

Alle mennesker er født med kropp, sjel (psyke) og ånd. Vår egen ånd blir helliget når vi aksepterer Jesu offer på korset og mottar da Den Hellige Ånd som gave.

Mange har en lengsel etter et bedre liv og en mening med det å leve. Guds kjærlighet ligger klar for den som vil ta imot. Det å vite hva kjærlighet er og det å vite oss elsket av Gud gir oss mulighet til å elske både Gud og mennesker. Det er stort å være elsket, men det er enda større å få lov å elske!

Jesus sier om Ånden i Joh 16:14: ”Han skal herliggjøre meg; for han skal ta av mitt og forkynne dere!”. Uttrykket ”å forkynne” som er brukt her står ikke for å fortelle, men for å forkynne slik en dom blir forkynt – når den er forkynt har den tiltalte del i den, den er mottatt. Dommen overleveres den tiltalte og er gjeldende fra det øyeblikk! Der kunne like godt ha stått ”… å gi det til dere!” Dette forteller oss at Ånden peker på Kristus for de troende og at mennesker derfor er ”drevet av Ånden” og ”fylt av Ånden” og er Kristussentrerte!

Den Hellige Ånd oppleves like forskjellig som der er antall kristne på denne jord. Noen merker nesten ingen forskjell fra et liv uten Den Hellige Ånd, mens andre opplever Den Hellige Ånd meget konkret og sterkt hele tiden. Selve styrken man opplever fra Den Hellige Ånd er ikke relatert til "hvor god kristen" man er, men den er relatert mot det enkelte individ og hvor viktig det er for vedkommende å ha denne relasjonen i sitt liv i forhold til de gjerninger som Guds plan tilsier.

Noen opplever å få Den Hellige Ånd over en lenger tidsperiode og kan faktisk ikke tidfeste nøyaktig når dette skjedde. Andre blir åndsdøpt med store fysiske og psykiske påkjenninger i løpet av minutter eller timer.

Her er noen få vitnesbyrd over hvordan Den Hellige Ånd oppleves i praksis:

  • Jeg har lært meg å føle på kreativiteten som en egen dominerende kraft i livet ved hjelp av DHÅ.
  • Jeg flyter mer med på en bølge av fornuftig handlingsmønster og prioriterer det som kommer opp av tanker og initiativ på en mer bevisst måte en før.
  • Jeg har hatt DHÅ siden jeg ble døpt av mine foreldre.
  • Det er litt vanskelig å forklare for jeg har ikke hatt noen ekstatisk opplevelse av det.
  • DHÅ for meg er han som får meg til å tenke positive tanker og som gir meg kjærlighet til min neste og familien.
  • Han får meg til å ønske godt for mine fiender og skille mellom sak og person og ikke minst be for mine fiender og elske sin neste som meg selv.
  • Jeg får ofte mine "syn" tidlig på morgenen eller hvis jeg legger meg nedpå fordi jeg kjenner DHÅ komme over meg.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt