Verdidebatt

Aftenposten i krig

Ai,ai for en artig krig!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Aftenposten har selvfølgelig en lederartikkel 13 sept 2014 om hvordan "Norge bør bidra i kampen mot IS". Historieskrivningen om dette IS-fenomenet er fraværende og villedende. Det heter om Libyakrigen i 2011: ..."at USA søkte,og fikk,FNs godkjennelse for å gripe inn."

FN ga grønt lys for en beskyttelse av sivile i en libysk borgerkrig hvor kombinasjonen Qatar/SaudiArabia og Nato, støttet Jihadistene. Det norske flyvåpen var sentralt i å knuse både Libya og Gadaffi-regimet,noe helt annet enn FN-resolusjonen åpnet for. Både Kina og Russland var sjokkerte, men de lærte det at FN-resolusjoner ikke var til å bygge politikk på. Denne ta seg til rette kulturen har fått dyptgående virkninger på internasjonal politikk.

NatoJihad ødeleggelsen av Libya laget helt nye maktrelasjoner i Arabia. Ambassadør Stevens i konsulatet i Benghazi jobbet med salg og distribuering av våpen og Jihadister til treningsleirene i Tyrkia og Jordan. Der ble de trent av offiserer fra Nato-stater i 2011-12 og deretter sendt inn i Syria.

Islamsk Stat kom ikke fra himmelen,penger og våpen kommer langs bakken. Som enhver har skjønt for lengst: Jihadistpartnerene til USA/NATO fant ut at tiden var moden for å rive seg løs fra mentorene i Gulfen og i Vesten. Denne historien - som en kan lese inngående om i arabisk og isarelsk presse inn til minste detalj - er pr. idag en ikke-sak i vår presse. Sånt snakker man ikke om og derfor får vi lederartikler av Aftenposten-typen hvor det HÅPES mye:

"Kampene mot IS på bakken vil bli ført av lokale styrker,forhåpentlig med hjelp fra de arabiske landene i regionen."

Dette er jo bare tull. Det er ingen arabiske stater som vil sende inn bakkestyrker,høyst sannsynlig fordi de - som Jordan og SaudiArabia - er vettskremte for en Jihad-tsunami i det egne landet.

På mandag 15 sept skal det være sluttmøte for utenriksminister Kerrys anstrengelser for å danne en Krigskoalisjon mot Islamsk Stat. Her er ikke engang Syria invitert tiltross for at USA sier at de skal bombe IS i Syria. Til dette sier Damaskus: flyangrep inni Syria vil bli betraktet som en fiendtlig handling såfremt denne ikke er godkjent av Syria.

Men som om det ikke var nok blod og våpen i Syria skal "moderate" Islamister væpnes. Selv storavisene i USA sier at dette er det rene dill: noe sånt finnes ikke. Det er ren propaganda science fiction.

Siste etterretningsrapporter forteller at IS har omkring 31 500 krigere og øker fort. Ledelsen av krigføringen er i hendene på generalene til Saddam som er profesjonelle. Å tro en skal knuse noe sånt med bombing fra lufta er ikke bare dårete,det er direkte latterlig. Og denne latterlighet vekker hos meg overbevisningen om at det denne kommende krigen egentlig vil handle om, er å drepe Bashar al-Assad og velte Baathregimet i Damaskus.  Alle uttalelser som kommer fra Iran og Russland tyder på at der har man også forstått det slik.

Som jeg forgjeves (ikke populært) forsøker å redegjøre for: det globale Jihad er globalt.En gang til: det globale Jihad er globalt.  Styrken til Islamsk Stat er titusener av aktivister - også i Vesten - som driver PR,driver pengeinnsamling,driver rekruttering,driver Jihad-misjonering.

Boken Political Islam ble skrevet av Bassam Tibi i 2006,det er altså åtte år siden. På side 103 leser vi:

"En bør komme i hu at logistikken og nettverksbyggingen for Jihadismen springer ut av UTENLANDSCELLENE TIL POLITISK ISLAM I EUROPA HVOR ISLAMISTENE BRUKER MENNESKERETTIGHETENE (CIVIL RIGHTS) SOM ET EGNET DEKKE FOR Å SKJULE DERES AKTIVISME."

La oss si at man mente blodig alvor med å knekke den globale Jihadorganisasjonen Islamsk Stat i Europa.

Det første man måtte gjøre var da å rulle opp alle deres nettverk ned til minste detalj.

Hvem gjør det i Norge? Avisene? TV? Ikke få meg til å le. De er nå opptatt av å sette Jihadister til psykisk rehabilitering, men berører dette Jihadismens infrastruktur? Selvfølgelig ikke, det globale Jihad kan fortsatt tuske til seg ymse statspenger og verve og samle penger i moskeer.

Det forteller alt om den politiske situasjonen i Norge at det er Human Rights - som det er obligatorisk å kaste skitt på - som er den eneste som legger fram dokumentasjoner om det globale Jihads infrastruktur i Norge.

Så lenge dette er en allmen situasjon i hele Europa,er det 100% umulig å vinne noen krig mot Islamsk Stat.

Og det verste av alt: det er kanskje heller ikke meningen?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt