Jan Hårstad

1125

Aftenposten i krig

Ai,ai for en artig krig!

Publisert: 13. sep 2014

 

         Aftenposten har selvfølgelig en lederartikkel 13 sept 2014 om hvordan "Norge bør bidra i kampen mot IS". Historieskrivningen om dette IS-fenomenet er fraværende og villedende. Det heter om Libyakrigen i 2011: ..."at USA søkte,og fikk,FNs godkjennelse for å gripe inn."

        FN ga grønt lys for en beskyttelse av sivile i en libysk borgerkrig hvor kombinasjonen Qatar/SaudiArabia og Nato, støttet Jihadistene. Det norske flyvåpen var sentralt i å knuse både Libya og Gadaffi-regimet,noe helt annet enn FN-resolusjonen åpnet for. Både Kina og Russland var sjokkerte, men de lærte det at FN-resolusjoner ikke var til å bygge politikk på. Denne ta seg til rette kulturen har fått dyptgående virkninger på internasjonal politikk.

      NatoJihad ødeleggelsen av Libya laget helt nye maktrelasjoner i Arabia. Ambassadør Stevens i konsulatet i Benghazi jobbet med salg og distribuering av våpen og Jihadister til treningsleirene i Tyrkia og Jordan. Der ble de trent av offiserer fra Nato-stater i 2011-12 og deretter sendt inn i Syria.

     Islamsk Stat kom ikke fra himmelen,penger og våpen kommer langs bakken. Som enhver har skjønt for lengst: Jihadistpartnerene til USA/NATO fant ut at tiden var moden for å rive seg løs fra mentorene i Gulfen og i Vesten. Denne historien - som en kan lese inngående om i arabisk og isarelsk presse inn til minste detalj - er pr. idag en ikke-sak i vår presse. Sånt snakker man ikke om og derfor får vi lederartikler av Aftenposten-typen hvor det HÅPES mye:

"Kampene mot IS på bakken vil bli ført av lokale styrker,forhåpentlig med hjelp fra de arabiske landene i regionen."

  Dette er jo bare tull. Det er ingen arabiske stater som vil sende inn bakkestyrker,høyst sannsynlig fordi de - som Jordan og SaudiArabia - er vettskremte for en Jihad-tsunami i det egne landet.

  På mandag 15 sept skal det være sluttmøte for utenriksminister Kerrys anstrengelser for å danne en Krigskoalisjon mot Islamsk Stat. Her er ikke engang Syria invitert tiltross for at USA sier at de skal bombe IS i Syria. Til dette sier Damaskus: flyangrep inni Syria vil bli betraktet som en fiendtlig handling såfremt denne ikke er godkjent av Syria.

 Men som om det ikke var nok blod og våpen i Syria skal "moderate" Islamister væpnes. Selv storavisene i USA sier at dette er det rene dill: noe sånt finnes ikke. Det er ren propaganda science fiction.

 Siste etterretningsrapporter forteller at IS har omkring 31 500 krigere og øker fort. Ledelsen av krigføringen er i hendene på generalene til Saddam som er profesjonelle. Å tro en skal knuse noe sånt med bombing fra lufta er ikke bare dårete,det er direkte latterlig. Og denne latterlighet vekker hos meg overbevisningen om at det denne kommende krigen egentlig vil handle om, er å drepe Bashar al-Assad og velte Baathregimet i Damaskus.  Alle uttalelser som kommer fra Iran og Russland tyder på at der har man også forstått det slik.

  Som jeg forgjeves (ikke populært) forsøker å redegjøre for: det globale Jihad er globalt.En gang til: det globale Jihad er globalt.  Styrken til Islamsk Stat er titusener av aktivister - også i Vesten - som driver PR,driver pengeinnsamling,driver rekruttering,driver Jihad-misjonering.

  Boken Political Islam ble skrevet av Bassam Tibi i 2006,det er altså åtte år siden. På side 103 leser vi:

  "En bør komme i hu at logistikken og nettverksbyggingen for Jihadismen springer ut av UTENLANDSCELLENE TIL POLITISK ISLAM I EUROPA HVOR ISLAMISTENE BRUKER MENNESKERETTIGHETENE (CIVIL RIGHTS) SOM ET EGNET DEKKE FOR Å SKJULE DERES AKTIVISME."

  La oss si at man mente blodig alvor med å knekke den globale Jihadorganisasjonen Islamsk Stat i Europa.

  Det første man måtte gjøre var da å rulle opp alle deres nettverk ned til minste detalj.

  Hvem gjør det i Norge? Avisene? TV? Ikke få meg til å le. De er nå opptatt av å sette Jihadister til psykisk rehabilitering, men berører dette Jihadismens infrastruktur? Selvfølgelig ikke, det globale Jihad kan fortsatt tuske til seg ymse statspenger og verve og samle penger i moskeer.

 Det forteller alt om den politiske situasjonen i Norge at det er Human Rights - som det er obligatorisk å kaste skitt på - som er den eneste som legger fram dokumentasjoner om det globale Jihads infrastruktur i Norge.

 Så lenge dette er en allmen situasjon i hele Europa,er det 100% umulig å vinne noen krig mot Islamsk Stat.

 Og det verste av alt: det er kanskje heller ikke meningen?

Kommentar #1

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

Våre vaktbikkjer er blitt lurt

Publisert over 7 år siden
Jan Hårstad. Gå til den siterte teksten.
Og det verste av alt: det er kanskje heller ikke meningen?

Som alltid bra, Hårstad.

Nei amerikanerne har foret dem opp med våpen for å krige mot Assads sitt regime. Pengene for dette er levert av Saudi-Arabia og Quatar.

For å si det slik amerikanerne er gått fem på for å si det enkelt. Lurt av sine frontsoldater. Amerikanerne er lurt, Nato er lurt, Børge Brende er lurt. Er det da flere? kanskje vi skal ta med Norske media. Er Aftenposten blitt lurt også?

Ja våre vaktbikkjer har dessverre sviktet oss.

De har oversett faren ved Islam enkelt og greit

Kommentar #2

Jan Hårstad

1125 innlegg  2300 kommentarer

Jihad i No Go Zones

Publisert over 7 år siden

 

        Folk som har lest verdidebatt gjennom noen år, husker at vi hadde mange runder med debatter om framveksten av Zones Sensibles og No Go Zones. Det var områder i England og Frankrike hvor verken politi eller brannmannskaper ønsket å gå inn i. Sånn er det faktisk også i svenske Rinkeby.

        Dette at man lot det skure og gå,får nå drastiske konsekvenser. Avisa Le Journal de Dimanche skriver 13 september at det nå er 930 aktive Jihadister fra Frankrike med franske pass,60 av disse kvinner. 350 befinner seg på bakken hos Islamsk Stat.

       Om man nå tenker seg at en ønsket å rive opp Islamsk Stats innenlandske supporterstruktur i Frankrike,står man overfor det problemet at man må inn i de festningene,banlieuene,som er de hardeste No Go Zones. Med andre ord: det er ikke bare et etterforskningsproblem, men et paramilitært problem. Det globale Jihad har sine baser i No Go Zones i Toulouse,Marseilles og Paris.

     Den militære ledelselsen i Israel får på kjeften fordi de ikke klarte å knekke Hamas i det hele tatt. Men såfremt det ikke skulle ende i et fryktelig blodbad på sivile, var det en umulighet. Hamas et co hadde gravd sine militære fasiliteter inn i boområder og under jorda på høyblokker.

   Det aller første de militante på Gaza gjorde etter siste våpenhvile, var å starte byggingen av nye militære tuneller. Memri har nå en video om dette.

   På lørdag 13 september var da utenriksminister Kerry på drøftinger hos Sisi i Egypt. Sisi sa: det er jo meningsløst å plukke ut 1 (en) gruppe islamske terrorister (Islamsk Stat) all den stund IS har underlevrandører og mange allierte grupper. Som eksempel nevnte han AL-MAQDIS i Sinai som kapper hue av egyptiske soldater hele tida og er allierte med Jihadistene på Gaza også.

  Ingen vil naturligvis snakke om det, men hele denne fryktelige tilstanden begynte med at USA/NATO bestemte seg for å utdanne og væpne Jihadister til krig mot Sovjetunionen i 1979-89. Alle jihadister i senere kriger som kriget for USAs geopolitiske hegemoni (Balkan-Libya-Syria) ble kalt "opprørere" og "freedom fighters".Og er det fremdeles! "Moderate" islamister skal nå væpnes i Syria,sier Obama.

 Nå kan det virke som om en absolutt ikke vil ha noen analyse av nær fortid,ingen ubehagelige erkjennelser og resultatet av fortsatt strutsing , vil bli mere krig og tragedier. Og ikke bare i Midtøsten,men også i de europeiske storbyene hvor nå det globale Jihad har gravd seg ned i No Go Zones.

 Som man reder,ligger man.

Kommentar #3

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

Publisert over 7 år siden
Jan Hårstad. Gå til den siterte teksten.
Ingen vil naturligvis snakke om det, men hele denne fryktelige tilstanden begynte med at USA/NATO bestemte seg for å utdanne og væpne Jihadister til krig mot Sovjetunionen i 1979-89. Alle jihadister i senere kriger som kriget for USAs geopolitiske hegemoni (Balkan-Libya-Syria) ble kalt

Nok en gang innertier. 

Balkan krigen var den mest groteske jihad krigen av de alle. Av det jeg har lest var det finnerlønn på serbiske lik. Ingen serbere skulle bli sett henrettet.

Ingen massegraver, alt skulle i krematoriet. 

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere