Bjarne Bjelland

93

Norge fremstår som politisk klovn i konflikten mellom Hamas og Israel.

Israels kamp mot terrororganisasjonen Hamas er over for denne gang. Dette var tredje krigen på fem år mellom dem. For Israel var denne krigen den lengste krigen siden uavhengighetskrigen i 1948 mellom Israel og nabolandene.

Publisert: 13. sep 2014

Israels kamp mot terrororgansasjonen Hamas er over for denne gang. Dette v ar tredje krigen på fem år mellom dem. For Israel var denne krigen den lengste krigen siden uavhengighetskrigen i 1948 mellom Israel og nabolandene. Den 50 dager lange krigen på Gazastripen i sommer kostet Israel 15 milliarder kroner. Gjenoppbyggingen av Gaza vil koste 40 milliarder kroner. 2200 palestinere og 67 israelere ble drept under kamphandlingene.

Hvorfor er det så lett å tro på påstander om at jøder ukritisk kan drepe arabiske kvinner, barn og eldre, men så vanskelig å tro at Hamas bevisst plasserer kvinner, barn og eldre i skuddlinjen? Hvorfor er det så lett å avvise Israels enorme innsats for å minske sivile tap gjennom gjentatte advarsler og oppfordringer til å forlate sine boligområder; å plassere sine egne soldater i skuddlinjen i stedet for å bombe fra luften; å avbryte utallige oppdrag fordi sivile oppholdt seg i nærheten; å investere i verdens mest avanserte og nøyaktige våpen for å minimalisere skadeomfanget? Og hvorfor er det så lett å overse Hamas' ondskap og mangel på respekt for  menneskelige verdier som viser seg når de angriper Israels sivile og ofrer sin egen befolkning?

Kanskje mye av dette skyldes den ensidige mediadekningen de fleste norske media  ga under krigen.

I forbindelse med Operation Protective Edge, skal Israel ha avdekket mer enn 60 underjordiske tunneler.Tunnelene ble hovedmålet og årsaken til bakkeinvasjonen i Gaza i juli, og flere ble brukt til å utføre angrep mot israelske soldater både på Gazastripen og inne i Israel. I etterkant av Gazakrigen i sommer har statsminister Benjamin Netanyahu hevdet at Israel bombet og uskadeliggjorde 31 terrortunneler fra Gaza til Israel. Dette til tross så har det nylig blitt sluppet ut en video på nettet fra nyhetsbyrået   Al-Jazeera som viser at islamsk jihad er i full gang med å grave ut nye tunneller inne i Gaza.

 Under kampene i Gaza kunne man ofte høre reportere si, «det finnes ikke noe trygt sted i Gaza, hele Gaza er ødelagt.» Inntrykket de ga var at israelske angrep var tilfeldige og en måte å terrorisere sivilbefolkningen på. Men analysen av israelske angrep viser en omhyggelig utvelgelse av mål, og en konsentrasjon av angrep der hvor tunneler og terrorister var plassert. Det blir også klart at mindre enn 5% av Gaza ble angrepet, og mye mindre enn dette ble total-ødelagt. Dette er i sannhet betydelige ødeleggelser, men det stiller uansett alvorlige spørsmål ved reporternes troverdighet og deres meget overdrevne uttalelser.

  Hamas er som ISIL, som Al Qiada, som Hizbollah, som Boko Haram. Dette er grupperinger som ikke har respekt for menneskerettigheter. Møtt med slik ekstremisme kan ikke Israel gjøre noe annet enn å forsvare seg selv, er statsminister Benyamin Netanya egen analyse når det gjelder Hamas. Denne analysen er nok mer virkelighetsnær enn det som kommer fra våre egne analytikere om situasjonen mellom Israel og Hamas.   

Israel kjemper en kamp millitært mot  Hamas som har status som en terrororganisasjon i både EU og USA. Organisasjonen er en avlegger av den islamsk fundamentalistiske organisasjonen “Det muslimske brorskap” fra Egypt, som nå er blitt forbudt i nabolandet Egypt. For Hamas er islam løsningen på hele samfunnet  hvor jihad i alle former, inkludert vold,terror,kvinneundertrykkelse er løsninger som blir praktisert. Hamas sitt charter går inn for full utslettelse av «sionistene» som er navnet på Israel i terrororganisasjonen.

Nylig sto vår egen utenriksminister foran mikrofonstativet på Gazastripen med en formanende pekefinger til Israel og sa at det bør bli lettelse av blokaden av Gaza når det gjelder innførsel av varer. Kanske han også bør spørre seg hvor Hamas har fått all sementen og de øvrige byggematerialene fra når de bygde alle tunellene? Og hvem har finansiert byggingen? Kanskje kan det være en ide å stille noen krav om hva pengene skal brukes til når Norge nå skal være med og bygge opp igjen ødeleggelsene i Gaza? Det er tross alt skattepengene til landets innbyggere Brende skal dele ut.

Norge og Brende ser ut til å ville fortsette å spille politisk klovn i krigene mellom Hamas og Israel slik vår utenriksminister analyserer konflikten mellom  Hamas og Israel. Brendes uttalelser om to-statløsningen stadig vekk har ikke noe med denne konflikten. Brende bør også snart få med seg hvem som har sagt nei tidligere når Israel har sagt seg villig til to-statløsninger. Brende bør  rette pekefingeren der den skal rettes,nemlig mot terrroristene. Eller det ekkoet fra Kåre Willoch som henger igjen over Brende?  

 

 

Kommentar #1

Jan Hårstad

1125 innlegg  2300 kommentarer

Flere klovner.

Publisert rundt 7 år siden

Helt riktig,Bjelland. Men det kommer meldinger fra Israel også som forsterker klovneriet til Brende. 7 sept var jo Brende i samtaler med Knesset-president Rivlin som klarte å si følgende morsomhet: "Gaza kan bli et paradis såfremt det blir avmilitarisert."

 Nå er vi tilbake til Jiddisch-kulturens "LuftMensch". Hvem skal avmilitarisere palestinsk Jihad? De er jo allerede i full gang med å skaffe flere og bedre raketter,bygge flere bunkers og tuneller under jorda. Det er helt umulig å nedkjempe palestinsk Jihad med barn/sivile som skjold.

 Det er mer sannsynlig at Israel drukner i Jihad fra alle frontavsnitt. Og når den sanne historien engang vil bli skrevet,må det fastslåes at en rekke politiske klovner fra Norge har gjort vondt verre.

Kommentar #2

Anders Helge Myhren

275 innlegg  2788 kommentarer

Hamas...

Publisert rundt 7 år siden

Hvordan hadde Israel sett ut idag, uten fiendeskapet med Hamas på Gazastripen?

Ingen vet selvfølgelig det med sikkerhet. Men da  hadde nok forlengst Abbas og selvstyremynddighetene på Vestbredden og myndigheten hos Hamas, sammen hatt mesteparten av Vestbredden, øst-Jerusalem  og Gaza i bytte med en fredsavtale med Israel. Palestina hadde da blitt stort nok for en levedyktig stat, og gjennom innrømmelsene fra Israel, hadde Palistina blitt opprettet. 

Hvordan hadde situasjonen vært idag, med Hamas sine politikere og krigere så nær Jerusalem og Israels byer og områder? En katastrofe for Israel, og nær en tilintetgjørelse av det lille landet på lang sikt, ja, igrunnen hadde det vært snakk om noen tiår. 

Men dette ønsker ikke Gud, det er sikkert! Han har sagt at Han vil gjøre Jerusalem til en tumleskål, og alle dem som går imot Guds vilje vedrørende dette vil skade seg! Gud vil heller ikke tillate at FN og USA enda en gang skal dele Hans land, Israel, Gud ønsker tvertimot et enda større territorium til sine 12 stammer enn det som er  idag.

Derfor, og nå kommer jeg til poenget, har Gud oppreist en motstander til Israel, for å få det slik som Han ønsker det, og motstanderen er Hamas. Hvorfor tror jeg det? Fordi dette har Gud gjort før, les første Kongebok kap 11 vers 14, og vers 23... "Så reiste Herren opp en motstander for Salomo. Det var edomitten Hadad, som tilhørte kongeætten i Edom. 

Videre vers  23 Gud reiste opp enda en motstander mot Salomo. Det var Reson, sønn av Eljada. Han hadde rømt fra sin herre Hadadeser, kongen i Soba. 24 Reson samlet folk omkring seg og ble høvding for en røverflokk. Den gang David drepte mange av dem, dro de til Damaskus. De slo seg ned der og gjorde seg til herrer i byen.25 Reson var Israels motstander så lenge Salomo levde. Både han og Hadad voldte Israel skade. Reson var konge over Aram og avskydde Israel. 

Dersom bibelens forfattere hadde skrevet om situasjonen i Israel idag, hadde det nok  stått: " Da reiste Gud opp enda en motstander av Israel, og det var Hamas...

www.evangeliekirken-arendal.no 

Kommentar #3

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Ikke så vanskelig..

Publisert rundt 7 år siden
Bjarne Bjelland. Gå til den siterte teksten.
Hvorfor er det så lett å tro på påstander om at jøder ukritisk kan drepe arabiske kvinner, barn og eldre, men så vanskelig å tro at Hamas bevisst plasserer kvinner, barn og eldre i skuddlinjen?

Det er ikke så krevende og vanskelig å tro dette. Hamas er å regne som en terroristorganisasjon så lenge som de sender raketter over befolkede områder hvor det bor sivile personer, in casu mest jøder.

Mens mistro kan være bra i dette tilfellet, er beviser enda bedre. Og det er akkurat bevisene som CNN, pro-israelske BBC og jødiskeide New York Times etterlyser.

Kommentar #4

Robert Jensen

0 innlegg  350 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Hamas er det samme som motstandsbevegelsen var i Norge under andre verdenskrig, men ble disse stemplet som terrorister? Årsaken er den samme, men fremgangsmåten er annerledes. En av forskjellene er at okkupasjonsmakten har flyttet sine sivile inn i det okkuperte området.

Roten i konflikten er vestens okkupasjon (Israel). Løsningen på konflikten er litt mer komplisert, for ingen av sidene vil gi seg.
Hadde vesten latt dem være i fred hadde vi ikke hatt denne konflikten.
Det var den vestlige verden som stemplet dette området som Israel. Så klart er de forbanna når de blir tråkket på.

Hele denne konflikten oser av Vesten vs Midtøsten, Jødene/Kristne vs Muslimene...<

Kommentar #5

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Jasså,sier du det ?

Publisert rundt 7 år siden
Robert Jensen. Gå til den siterte teksten.
Hamas er det samme som motstandsbevegelsen var i Norge under andre verdenskrig, men ble disse stemplet som terrorister? Årsaken er den samme, men fremgangsmåten er annerledes. En av forskjellene er at okkupasjonsmakten har flyttet sine sivile inn i det okkuperte området.

Roten i konflikten er vestens okkupasjon (Israel). Løsningen på konflikten er litt mer komplisert, for ingen av sidene vil gi seg.
Hadde vesten latt dem være i fred hadde vi ikke hatt denne konflikten.
Det var den vestlige verden som stemplet dette området som Israel. Så klart er de forbanna når de blir tråkket på.

Hele denne konflikten oser av Vesten vs Midtøsten, Jødene/Kristne vs Muslimene...

Så du mener at palestinerARABERNE bodde i et selvstendig land kalt Palestina der Israel ligger nå du da ?

Og verdenssamfunnet som opprettet staten Israel blir dermed en okkupasjonsmakt som da hamas rettmessig har plikt til å kjempe i mot ?

Det skulle ikke forundre meg at du mener at alle uroligheter i de muslimske landene rundt Israel også kommer av det samme hatet til vesten....

Så uten Israel ville freden senket seg over hele regionen...eller religionen islam for å si det på en annen måte.

 

Kommentar #6

Robert Jensen

0 innlegg  350 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Så du mener at palestinerARABERNE bodde i et selvstendig land kalt Palestina der Israel ligger nå du da ? Og verdenssamfunnet som opprettet staten Israel blir dermed en okkupasjonsmakt som da hamas rettmessig har plikt til å kjempe i mot ? Det skulle ikke forundre meg at du mener at alle uroligheter i de muslimske landene rundt Israel også kommer av det samme hatet til vesten.... Så uten Israel ville freden senket seg over hele regionen...eller religionen islam for å si det på en annen måte.

Hva har det å si om det var en stat eller ikke? Gir det da andre rett til å komme og ta over landet og undertrykke de som opprinnelig bodde der?

Det du sier betyr at det var helt i orden at Europa dro til Amerika (og til noen grad Afrika) og puttet de innfødte på reservat... De hadde jo heller ikke noe "stat" (for hva det er verdt i de villeste fantasier) og de sloss jo også seg imellom...

At muslimene/araberene sloss seg imellom gir ikke vesten rett til å komme og bli en ny konflikt i området.

Uten israel ville en stor og langvarig konflikt vært unngått.

Hva med jødenes krav til Israel (deres egen kilde)?
"The Jewish people base their claim to the land of Israel on at least four premises:
1)God promised the land to the patriarch Abraham.
2) the Jewish people settled and developed the land;
3) the international community granted political sovereignty in Palestine to the Jewish people and
4) the territory was captured in defensive wars."

Nummer 2-4 er fra etter 1948..... Så altså deres eneste virkelige krav til landet var at det var lovet dem av gud!


Israel, den siste Europeiske koloni!

Typisk holdning fra vesten. Resten av verden er fritt villt, så lenge de ikke har tilnermet like mye våpen som oss.

Kommentar #7

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

!

Publisert rundt 7 år siden
Robert Jensen. Gå til den siterte teksten.
Uten israel ville en stor og langvarig konflikt vært unngått.

Faktum er at det beste stedet å leve i midt-østen er nettopp i Israel.Overalt rundt dem i et stort område er det stort sett livsfarlig å leve om du ikke legger deg flat for islam.Men det er kanskje idealsamfunnet ditt ?


Det sier jo sitt når du ser på hamas som en frigjøringsorganisasjon akkurat som heltene i Norge under krigen..Da har vi ikke mer å snakke om !! 

Kommentar #8

Robert Jensen

0 innlegg  350 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Faktum er at det beste stedet å leve i midt-østen er nettopp i Israel.Overalt rundt dem i et stort område er det stort sett livsfarlig å leve om du ikke legger deg flat for islam.Men det er kanskje idealsamfunnet ditt ? Det sier jo sitt når du ser på hamas som en frigjøringsorganisasjon akkurat som heltene i Norge under krigen..Da har vi ikke mer å snakke om !!

Så at det er "bra å bo i Israel" rettferdiggjør overtramp av folket som bodde der?

Folk må da få leve annerledes enn "oss" uten at vi kjører over dem.

Majoriteten av de jødene som bor i Israel/Palestina i dag kommer fra vesten, de har tatt med seg mange middler fra hjemlandene sine, inkludert demokratiet.

Hamas sloss mot okkupantene, det mange gjorde i Norge mot våres okkupanter... Uten Israel hadde det aldri vært noe Hamas.

Kampen mot opprettelsen av Israel startet lenge før 1948. Jødene/Sionistene har hatt Israel som mål i over 100 år og det eneste argumentet deres for denne opprettelsen er at landet har vært lovet dem av gud.

Jeg støtter hverken muslimer, jøder eller noen andre fiksjonsgrupper. Jeg ser bare all galskapen vesten har stellt istand i midtøsten de siste 100 årene.

Jeg tror at uten Europeisk/Vestlig innblanding hadde det vært mer fredlig i regionen.

Kommentar #9

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Javel ?

Publisert rundt 7 år siden
Robert Jensen. Gå til den siterte teksten.
Hamas sloss mot okkupantene, det mange gjorde i Norge mot våres okkupanter... Uten Israel hadde det aldri vært noe Hamas.

Kampen mot opprettelsen av Israel startet lenge før 1948. Jødene/Sionistene har hatt Israel som mål i over 100 år og det eneste argumentet deres for denne opprettelsen er at landet har vært lovet dem av gud.

Jeg støtter hverken muslimer, jøder eller noen andre fiksjonsgrupper. Jeg ser bare all galskapen vesten har stellt istand i midtøsten de siste 100 årene.

Jeg tror at uten Europeisk/Vestlig innblanding hadde det vært mer fredlig i regionen.

Så da hadde ikke IS oppstått ?

Og ikke motsetningene og borgerkriger innen islam heller ?

At IS har som mål å gjenerobre deler av Europa er vel også vestens og Israels skyld da ? 

Kommentar #10

Robert Jensen

0 innlegg  350 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Så da hadde ikke IS oppstått ?

Og ikke motsetningene og borgerkriger innen islam heller ?

At IS har som mål å gjenerobre deler av Europa er vel også vestens og Israels skyld da ?

IS er delvis et resultat av tilstedeværelse og undertrykkelse fra vesten. De ønsker å samle Muslimene.

Vesten har rørt i gryta i over 100 år. Såklart det blir uro.
Vi har avlet ekstremister med våre handlinger i midtøsten.

ISILs opprinnelse
Ikke på grunn av vestens sier du?

Hadde ikke vesten blandet seg inn i den minste ting i midtøsten hadde vi ikke hatt på langt nær like mye hat mot vesten fra den fronten i dag.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere