Jarl Hanni Afsar

47

Multikulturelle Longyearbyen

Folk fra hele verden har rett til å bosette seg, arbeide eller drive næringsvirksomhet på Svalbard.

Publisert: 12. sep 2014

Ordfører Christin Kristoffersen, Longyearbyen sier i Klassekampen (120914) at det multikulturelle samfunnet er ønsket.

Alt tyder på at mennesker fra alle verdens hjørner klarer å leve friksjonsfritt i sameksistens på Svalbard. Hvorfor lykkes de når Norge og resten av Europa sliter?

I Klassekampen kommer det i grunnen ganske tydelig frem hva det skyldes.

Longyearbyen er en nattvekter kommune uten noe betydelig velferdssystem. Det er ingen arbeidsløshet.Folk som ikke kan forsørge seg selv for heller ikke bli. Det finnes ikke tiggere eller hjemløse i gatebildet. Du er din egen lykkes smed og du må selv ta ansvar for ditt liv.

Sitat Klassekampen:

"Hvis du ikke skaffer deg jobb eller har penger, betaler vi en envis billett tilbake til fastlandet. Det skjer et par ganger i året, sier Odd Olsen Ingerø, som er betjent i den lokale ordensmakten, Sysselmannen."

"Samtidig som å være et forbilde for en foretaksomhet , multikulturell sameksistens, oppfattes Svalbard også som realiseringen av liberalistenes ide om et flittig kapitalistisk samfunn, hvor skatten er minimal, myndighetens makt på et minimum og grensen er åpne for arbeidskraft, serviceytelser og investeringer. "

Alle kan få lov å prøve lykken på Svalbard. Hvis du ikke klarer å bidra til samfunnet og til statskassen må du reise hjem.

Oppskriften er i grunnen ganske enkel: Åpne grenser men lukkede kasser. Du må få deg en jobb, tegne helseforsikring. Du kan ikke bruke velferdsordningene som en sovepute for å bli værende. Begår du kriminalitet må du ut.

Såre enkelt dette: Gjør din plikt, krev din rett.

Kommentar #1

Kersti Zweidorff

2 innlegg  2314 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Jarl Hanni Afsar. Gå til den siterte teksten.
Begår du kriminalitet må du ut.

..Og hvor sendes de? Tilbake til kjøttgrytene i moderlandet, hvor nå det er, antakelig..

Et godt og tankevekkende innlegg Hanni!

Kommentar #2

Jarl Hanni Afsar

47 innlegg  2196 kommentarer

Totalitære Sverige

Publisert nesten 7 år siden
Kersti Zweidorff. Gå til den siterte teksten.
Et godt og tankevekkende innlegg Hanni

Takk :-)

Se bare hva som skjer i Sverige. Tilliten mellom befolkingsgrupper krakelerer.

Sjenerøse veldferdsordninger + multikulturalisme = mindre sammenhængskraft = mere totalitarisme = kollaps

Et velfungerende homogent land blir mulitikulturelt land og rives i filler. Ytringsfriheten blir inskrenket i Sverige. 

Migrasjonsværket i Sverige trenger 48 milliarder i ekstra bevilgninger de neste fire årene. Invandringen koster Sverige 125 milliarder kroner hvert år.

De nærmeste årene venter Sverige 340 000 flyktinger.I perioden 2000-2013 er gruppen innvandrere vokst med  875 000, og andelen svensker falt med 113 000.

Andelen utenlandsfødte har en overkriminalitet på 200 prosent. Mishandel over 300 prosent og voldtekt 400 prosent. Rundt 6500 voldtekter anmeldes hver år, (den stiger) og det er sannsynligvis toppen av isfjellet. Eksperter på området mener det er fem til ti ganger høyere. I snitt 1000 overfallsvoldtekter anmeldes hvert år.

Krisesentrene i Sverige er fullt av kvinner som er ofre for vold. Gjerningsmennene er i de fleste tilfellene fra Afrika og midtøsten. 

I totalitære Sverige trues systemets dissidenter, motstandere med vold og utfrysning. Det er et uttall antidemokratiske organisasjoner med voldlige tendenser.

Sverige demokratene blir nektet adgang til avsluttende partilederdebatter. SD får ikke annonsert i riksdekkende aviser. Den svenske pressen er overhode ikke pluralistisk. Vi ser et semitotalitært samfunn vokse frem.

Kommentar #3

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

Skriften på veggen

Publisert nesten 7 år siden

I riksdagsvalget i 2002 stemte én av ti på Sverigedemokratene. Fire år senere, var oppslutningen økt til to av ti. I 2010 var oppslutningen økt til tre av ti. I EU-valget tidligere i år, stemte fire av ti (40,6 prosent) av beboerne i Almgården på Sverigedemokratene. (Dagbladet)

Det er snakk om naboene til bydelen Rosengård. Rosengård, et fullstendig mislykket stykke Sverige.   Det er ubegripelig at svenskene fortsetter med sin selvdestruktive politikk.  Jeg tipper at SD får flere stemmer enn folk tør å vedkjenne seg i meningsmålingene. For Norge har politikken vært et gode, massevis av kjekke svenske undommer  har reist fra svensk ledighet og  funnet trygghet og arbeide i Norge. Men vi hadde da unnet dem dette i eget land. 

  

Kommentar #4

Cathrine Pedersen

0 innlegg  38 kommentarer

Kansje...?

Publisert nesten 7 år siden

Fordi Svalbard er NordEuropas svar på Sibir...? Man har ikke krefter til krangel og temperament i et sånt klima..? Kan for så vidt forklare hvorfor der er lite kriger her oppe i nord. Man blir fort kjølt ned fra ildfullhet...(ps. ikke seriøst ment)

Kommentar #5

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

Hva var det jeg sa ?

Publisert nesten 7 år siden

Grattis, Sverige., grattis Åkesson.  Med den samlede svenske presse som blodtørstige ulver på jakt etter et hvert halmstrå som kunne sette SD i miskreditt, med en mobilisert gjeng som gjorde alt for å hindre  en demokratisk valgkamp der politikere kunne fremsi sitt budskap uten å bli overdøvet av mobb, skjellsord og råtne egg.   Grattis til det svenske folket som har sagt sin mening, en mening som nok blir å skjele til for de fleste partier i fremtiden, om de skal ha noen som helst sjanse til å bli synlige i landskapet.

Hva var det jeg sa ? Jo, at mange ikke turde å si sin mening offentlig under meningsmålingene.  Og at resultatet ved hemmelig valg ville bli noe helt annet.  Noe helt annet.  Takk for hemmelige valg. 

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere