Verdidebatt

Jonas Gahr Støre har ikke faktaene!

Støre beklager seg i klimadebatten over at vi ikke har løsningene. Selv er han til stadighet ute i offentligheten med useriøse spådommer om havnivåstigning. Men hvor har Støre faktaene sine fra? Eller rettere sagt, faktafeilene sine.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er særdeles godt dokumentert både fra Kartverket og fra NOAA at havnivået utenfor det meste av Norge faktisk synker. Dette skylder at landet fortsatt stiger etter siste istid. Klimaet vårt de siste 10.000 år får man et godt bilde av her, vi ser en serie av klimaforbedringer men trenden peker nedover. Både den Romerske varmeperioden og varmen i vikingetiden er lett å se, sammen med den heller minimale klimaforbedringen vi har fått i siste århundre. Støre er ute og selger budskapet om at den siste klimaforbedringen er vår skyld fordi vi har syndet, mens de to forrige er 100% naturlige.

Men den delen av skaperverket som forårsaket de forrige store klimaendringene, hvorfor han den sluttet å påvirke klimaet?

Klimarealistene har dokumentert at Støre er ute og ror med sine kumpaner i Klimapanelet med spådommene om havnivåstigning. De snakker om meter, men vitenskapen observerer at det bare er noen få centimeter. http://klimarealistene.com/web-content/Kortnytt/Klimanytt73.pdf

Støre i Messiasrollen?

Problemet til Støre ligger på et litt annet plan. Han har startet med konklusjonen, nemlig at menneskeheten er rammet av en menneskeskapt og truende global oppvarming og at løsningen ligger i en økt oppslutning om Jonas Gahr Støre, som den kommende Klima-Messias som skal løse klimakrisen. Velkommen til klima-galehuset.

Hubris

For å kunne selge dette budskapet sammen med sine spin-doktorer så trenger Støre selvsagt fakta, og torturerer man dataene lenge nok så vil de tilstå og komme opp med den nødvendige konklusjonen. I tillegg til å ha sørget for opprettelsen av egne, nye forskningsinstitusjoner som skal formidle den politisk korrekte tro (Institutt for klimapolitikk aka Cicero), så liker Støre å kunne lene seg opp mot en samlet norsk journaliststand som selvsagt er i besittelse av Støres doktorerte bevis sammen med en iherdig aktivitisk tro på sin egen fortreffelighet. Men har journalistene faktaene?

NM i Faktafeil?

Som man kan se i Støres egen partipresse (som han øyensynlig ikke leser selv) har Aftenpostens Mathismoen tatt mål av seg til å delta i finalen i NM i faktafeil til tross for knallhard konkurranse fra øvrige norske journalister. Men Støres mange klimarelaterte uttalelser i offentligheten tyder på at han er minst like kunnskapsløs som denne journalisten. http://bit.ly/1qi6ytf

Sola

Hverken Støre eller Mathismoen evner å få øye på den delen av skaperverket som styrer klimaet vårt. Det er sola, og den peker nå mot et kjøligere klima i de neste 20-40 årene. Sola gir oss altså helt gratis effekten av de klimatiltakene Støre & Co vil bruke hundrevis av milliarder på. Pengene som skulle gått til helse, skole og samferdsel blir altså borte i et bunnløst klimasluk. Skal vi fortsette å finne oss i det?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt