Hans Torvaldsen

1

Evig liv - må være en nedtur.

Hva er det som er attraktivt med evig liv?

Publisert: 23. aug 2014
​Det er noen ting jeg lurer på når det gjelder kristendom. Selv er jeg ateist, eller som noen liker å kalle det; nonteist eller på godt gammeldags norsk; ugudelig.  Bare så det er avklart hvis det skulle komme til en diskusjon om det.

  1. De kristne har et håp om å komme til himmelen og oppnå evig liv. 
  2. De som ikke tror skal havne i djevelens klør.

La oss ta punkt en først. Hva er det som er så kjekt med evig liv? Vi mennesker lever 70-90 år sånn omtrentlig. De fleste som dør "gamle og mette  av dage" er stort sett fornøyde med det.  Men tenk om man ikke fikk dø? Tenk om det ingen ende var!  Vi mennesker er glade for forventninger, vi er glade for øyeblikkets opplevelser. Hvis man skulle leve evig er det slutt på både forventninger og øyeblikk. Man skal visstnok bruke  tiden på å lovprise en gud.  Etter en uke eller to, begynner det vel å bli lite interessant å samles for lovprising? Eller hva med andre aktiviteter? Gå en tur som man har gått tusen ganger allerede og kan gå millioner av ganger til? Blir ikke det kjedelig i lengden? 
Muslimene, i alle fall mennene kan visstnok se fram til 70 jomfruer til å muntre seg med. Dog er det ingen som spør jomfruene om hva de synes om ordningen. Men uansett, sett i evighetens perspektiv er 70 et ganske lite tall.
Punkt to.Helvete er jo  et alternativ. Fortsatt ifølge de kristne. Der skal visstnok de havne som ikke liker den abrahamittiske gud, men er mer glad i Lucifer. Hvis du, eller jeg var Lucifer, ville vi ikke sette stor pris på våre tilhengere og gi dem den beste forpleining?   
Det tredje alternativ er ikke nevnt tidligere. Det er vi som overhodet ikke er overbevist om at det eksisterer noen gud. Hverken Odin, Tor, Osiris, Zevs, Jesus, Mithra eller andre. Og som heller ikke ser noen god grunn til å anta at en slik guddom eksisterer. Vi som lever våre liv uten å ha redsel for en dom etter døden. Vi som baserer våre liv på viten og ikke på fantasier. Vi som lever våre liv i glede og undring over naturen og livets små og store gleder. I harmoni, ikke i frykt. 
Kommentar #1

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Hei

Det er Stor forskjell på denne forståelsen om det evige liv.Om man ser det evige livet i det Åndelige perspektivet kontra det menneskelge perspektive, så vil man nok få to forskjellige svar. Troen gir oss et bedre bildet på det evige liv, en den ikke troende:)

mvh

Rune

Kommentar #2

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Hans Torvaldsen. Gå til den siterte teksten.
De fleste som dør "gamle og mette av dage" er stort sett fornøyde med det.

Gjør de det? Er ikke det en myte? Jeg er også ateist, jeg ville ikke hatt noe imot å leve evig, ser på ingen måte frem til å ikke eksistere. Så er det nå engang ikke slik det er, og jeg har ikke tro på å ikke forholde seg til virkeligheten selv når den ikke er ønskelig.

Kommentar #3

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Evig liv for alle

Publisert rundt 7 år siden

Store deler av kristenheten tror jo på evig liv for alle mennesker, ikke bare de som "tror på Jesus". Spørsmålet er da hvor du skal leve det evige livet, enten i Paradis eller i Helvete. Kanskje ikke noe "Paradis" å snakke om nei, når alternativet er evig pine.

Men dersom alternativet er evig død, å opphøre å eksistere, så blir vel Paradis (ikke i "Himmelen", men på jorden) et mye bedre alternativ, eller "gode nyheter".

Det synes nå jeg. Og da dreier det seg heller ikke om frykt, men om håp.

Kommentar #4

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Tull

Publisert rundt 7 år siden
Hans Torvaldsen. Gå til den siterte teksten.De kristne har et håp om å komme til himmelen og oppnå evig liv. De som ikke tror skal havne i djevelens klør.

Helt feil.

Kristne har Guds rike inni seg allerede nå mens de lever her på jorden. Derfor sier jeg ofte at "himmelen er her og nå".

Hvor står det at de som ikke tror "skal havne i djevelens klør?"

Kommentar #5

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Kjedelig

Publisert rundt 7 år siden
Hans Torvaldsen. Gå til den siterte teksten.
La oss ta punkt en først. Hva er det som er så kjekt med evig liv? Vi mennesker lever 70-90 år sånn omtrentlig. De fleste som dør "gamle og mette av dage" er stort sett fornøyde med det. Men tenk om man ikke fikk dø? Tenk om det ingen ende var! Vi mennesker er glade for forventninger, vi er glade for øyeblikkets opplevelser. Hvis man skulle leve evig er det slutt på både forventninger og øyeblikk. Man skal visstnok bruke tiden på å lovprise en gud. Etter en uke eller to, begynner det vel å bli lite interessant å samles for lovprising? Eller hva med andre aktiviteter? Gå en tur som man har gått tusen ganger allerede og kan gå millioner av ganger til? Blir ikke det kjedelig i lengden?

Kjedelig, nei? Du tenker på menneskelig vis. Du fremstiller det kjedelig.

Bibelen lærer oss om et evig liv så fantastisk som ”intet øye har sett og intet øre hørt, og det som ikke oppkom i noe menneskes hjerte, det har Gud forberedt for dem som elsker ham” (1.Kor 2:9).

Jesus snakket også om at han skulle gjøre i stand en plass for oss.

Det finns det mange historier av troende som har fått sett glimt av himmelen. Som har sett både trær, fjell, sletter, daler, sjø, båter, strender, herskapsboliger med navnet til den person som den tilhørte.

Vi kommer til å si det samme som dronningen av Saba sa i 1.Kong.10,7: ”Det halve var meg ikke fortalt”.

Kommentar #6

Kirsten Schei

17 innlegg  1008 kommentarer

Og hvilken....

Publisert rundt 7 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.
Kjedelig, nei? Du tenker på menneskelig vis. Du fremstiller det kjedelig. Bibelen lærer oss om et evig liv så fantastisk som

Enorme gave er det ikke å få se igjen sine elskede??

Ingen andre en Herren gir så vidunderlige gaver!!!.

Jeg må si jeg undrer litt over hva forfattere av tråder her inne ,som fornekter Herren tenker om kjærligheten.

Hva bor i en når en klarer å si det er kjedelig!

Evig liv innebærer jo også slutten på sorg og savn....den største gaven noen kan gi oss: Livet med sine kjære tilbake.

Jeg begriper ikke hvor kjærligheten har tatt veien, når noen beskriver det som kjedelig?????

Mvh Kirsten Schei

 

Kommentar #7

Lise Helgesen

12 innlegg  779 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Mennesket er skapt for et liv i en Evighet.

De fleste uavhengig av tro eller ikke vil i gitte situasjoner gjøre alt for ikke å miste det.

Vi vil gjerne leve så lenge som mulig, å være mett av dage er ofte noe annet fordi dette ofte knytter seg opp imot sykdom og fysiske plager, hukommelsen svikter kanskje, kroppen er sliten og man er som det sies mett av dage.

Selv de som lider og har det som vanskeligst i livet gir ofte ikke opp håpet, og lengter etter et liv i rettferdighet, andre er kanskje så langt nede slik at man har mere enn nok med dagen i dag.

I Ordspråkene leser vi at den som holder fast ved visdom finner lykke.

Ser vi på det som er vakkert av natur og dyr rundt oss, ser vi at dette er vi ment for, et liv i Guds Skaperverk for mennesket, og det er ikke vanskelig å glede seg over en dag å kunne få leve i fred og glede. Håpet der framme er ikke langt unna, det i seg selv er skremmende fordi i et Evighetsperspektiv er denne tiden svært kort.

Kommentar #8

Atle Pedersen

9 innlegg  7651 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Spørsmålet er da hvor du skal leve det evige livet, enten i Paradis eller i Helvete.

Paradis kan etter min mening ikke eksistere for empatiske menesker dersom man har visshet om helvete. Spesielt ikke om det er egne venner eller familie som mangler.

Kommentar #9

Terje Johs. Johansen

26 innlegg  1906 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.
Bibelen lærer oss om et evig liv så fantastisk som

Jeg la merke til, Gunnar at du siterte skriften: Intet øye har sett og intet øre hrt, og det som oppkom i noen menneskes hjerte.....

da stusser jeg litt på det du sier videre at det er noen troende som har sett at det finnes sjø,båter, strender,herskapsboliger etc i himmelen, og hvordan skal man tro slikt når det står i bibelen at havet ikke finnes mer? Kristus skal være lys for oss i evigheters evigheter Hvorfor skulle vi ha herskapsboliger og ikke vanlig hus? Nå blir det vel slik at natt ikke finnes der og søvn er vel et fremmedord. Vi trenger vel ikke hus gjort av tre eller stein der hvor Kristus er vår bolig. Du sier selv at himmelen er et sted som ikke er oppkommet i noens menneskers hjerte, og da lurer jeg på hvorfor du tror på dette? Ingen har sett med egne øyne hva som venter oss. Tror ikke jordiske ord kan forklare det som er der.

Når det gjelder det evige livet så er et menneske som er skapt her nede en evighetsvandrer. Enten går man til himmelen sammen med Jesus da en dør, og for de som ikke har tatt i mot Jesu frelse, vil komme til dødsriket sprell levende uten kroppen sin, men med sjel og ånd som alle er skapt med. Uansett om en er troende eller ikke vil de leve evindelig.

Kommentar #10

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Eller

Publisert rundt 7 år siden
Atle Pedersen. Gå til den siterte teksten.
Paradis kan etter min mening ikke eksistere for empatiske menesker dersom man har visshet om helvete. Spesielt ikke om det er egne venner eller familie som mangler.

Helvete som innebærer evig liv i evig pine, kan ikke eksistere dersom det finnes en Gud som har mulighet til å redde menneskene fra noe sånt. Det burde være uavhengig av påstandene om at menneskene "velger selv". Da er det jo isåfall mot bedre vitende.

Kommentar #11

Terje Johs. Johansen

26 innlegg  1906 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Helvete som innebærer evig liv i evig pine, kan ikke eksistere dersom det finnes en Gud som har mulighet til å redde menneskene fra noe sånt. Det burde være uavhengig av påstandene om at menneskene "velger selv". Da er det jo isåfall mot bedre vitende.

Gud har jo gjort alt han. Han kan ikke gjøre mer. Han Sendte sin egen Sønn til jorden for å frelse oss. Jesus kom, og han ropte;det er fullbrakt! Da forsonet Gud i Kristus verden med seg selv. i utgangspunktet er altså verden lagt under forsoningen, men at forsoningen skal bli oss til gode, må vi si ja til Jesus slik at vi kan ta i mot denne frelsen han brakte på Golgata.

Verden ble lagt under synden av et menneske, Adam, men ble igjen forsonet ved Jesus Kristus. Men ingen kommer til Faderen, uten gjennom meg, sier Jesus. Vi vet at Djevelen lurte Adam og Eva til å synde, og de gjorde det. Dermed ble hele skapningen og verden lagt under synden. Djevelen som er syndens opphav skal også til doms engang hvor han får sin straff i helvete. De menneskene som ikke omvender seg lider den samme skjebne nettopp fordi de er underlagt synden som de ikke har fått renset bort ved å si ja til Jesus. Dermed er de på lik fot med Satan og de lider den samme dom, evig fortapelse!

Når Gud har gjort alt så er det ikke hans skyld at noen går fortapt. Dette er menneskenes eget valg fordi Gud har lagt det på et valg. Menneskene har fått den mulighet til å si ja eller nei. Tenk om Jesus ville velge slik? Nei, han velger ingen bort fordi han elsker sin skapning, men menneskene kan altså velge det bort og dessverre blir det flere av dem. Et menneske som ikke er renset i jesu blod er forsatt en synder og kan i denne tilstanden ikke få se Gud eller leve i himmelen.

Du sier at dette med å velge selv er mot bedre viten er ikke sant. De kristne har i alle tider prøvd med eller uten hell og forklare for verden at de går fortapt uten Jesus. Resultatet er at folk som har valgt bort Jesus har reist bust og prøver med all makt og krefter å fjerne kristendommen fra skoler og i offentlig rom. I dag skal ikke dette berøres, og da har de valgt bort Jesus. Israel valgte bort Jesus ved å velge Barabass. De ropte: vi vil ha Barabass! Dermed forkastet de han som kom fra himmelen for å frelse dem. Hører vi ikke den samme stemmene i dag? Bort med Jesus! La oss få en Barabass som ikke kritiserer eller dømmer oss. La oss få en anti-krist som taler verdensspråk, en som godkjenner alt og som ikke peker på det onde. La oss få en religion som godtar alt, for da vil kjøttet trives. Ser du det nå? Det er ikke i uvitenhet vi har valgt bort Jesus. Det er ennå et håp om frelse, men tiden blir kortere og kortere.

Kommentar #12

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Terje Johs. Johansen. Gå til den siterte teksten.
Det er ikke i uvitenhet vi har valgt bort Jesus. Det er ennå et håp om frelse, men tiden blir kortere og kortere.

Jeg tror at den største synden kristenheten har gjort, er å forkynne om en Gud som sender mennesker til evig liv i evig pine. Dette scenariet om å "brenne i all evighet, dersom du ikke tar i mot Jesus", er grunnen til at mange tar avstand fra evangeliet. Er ikke det trist?

Uenigheten her ligger ikke om det finnes en fortapelse, men hva fortapelsen er, eller hva Jesus kom for å frelse oss fra. Jeg tror frelsen er frelse fra døden og tilintetgjørelse ("syndens lønn" eller konsekvensene av syndefallet), og ikke fra "evig liv, i evig pine".

Og dette er det evige liv, at de kjenner deg, den eneste sanne Gud, og ham du har sendt, Jesus Kristus.  (Joh.17:3)

Kommentar #13

Hans Torvaldsen

1 innlegg  72 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Terje Johs. Johansen. Gå til den siterte teksten.
Verden ble lagt under synden av et menneske, Adam, men ble igjen forsonet ved Jesus Kristus. Men ingen kommer til Faderen, uten gjennom meg, sier Jesus. Vi vet at Djevelen lurte Adam og Eva til å synde, og de gjorde det.

Da forutsetter du at det engang eksisterte en Adam. Noe som er en myte. Mennesket er utviklet, ikke skapt. Det finnes det utallige beviser på, men det finnes ikke et eneste bevis for at en skapelse har funnet sted. 

"Han Sendte sin egen Sønn til jorden for å frelse oss. Jesus kom,"

Det må være en forskrekkelig tungvindt måte å frelse mennesker på. Å rette baker for smed er ikke noe godt prinsipp i utgangspunktet og slett ikke når din gud lett kunne gjort det annerledes og enkelt. 

Han kunne vel bare sagt at det er ok, dere får komme til himmelen alle som vil?  

Kommentar #14

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Jeg tror at den største synden kristenheten har gjort, er å forkynne om en Gud som sender mennesker til evig liv i evig pine. Dette scenariet om å "brenne i all evighet, dersom du ikke tar i mot Jesus", er grunnen til at mange tar avstand fra evangeliet. Er ikke det trist?

Uenigheten her ligger ikke om det finnes en fortapelse, men hva fortapelsen er, eller hva Jesus kom for å frelse oss fra. Jeg tror frelsen er frelse fra døden og tilintetgjørelse ("syndens lønn" eller konsekvensene av syndefallet), og ikke fra "evig liv, i evig pine".

Og dette er det evige liv, at de kjenner deg, den eneste sanne Gud, og ham du har sendt, Jesus Kristus. (Joh.17:3)

Hei Anne

Jesus er jo den som forkynte dette budskapet først, om evig pine og evig straff. Er dette en synd å forkynne ut til den vanntro.? Da tviler man på det Jesus formidlet til sine disipler.

Jesus kom for å frelse oss i fra fortapelsen, hvis det ikke hadde vert en fortapelse så hadde ikke Jesus trengt å komme. Du ser hvis Jesus skulle frelse oss fra vår tilintegjørelse så hadde det ikke hatt noe betydning for mange mennesker i dag, Så derfor var Jesus så nøye med å formidle dette ofte til disiplene, slik at de skulle skjønne alvåret i budskapet. frelse fra fortapelsen betydde.

Hvem er det som kan kjenne Gud? Hvordan kan man kjenne Gud? Jo igjennom Jesus har vi fått adgang til å kjenne vår Far i Himmelen. Og hvoran kan vi elske Gud jo ved å holde Hans bud. Det følger et bevist ansvar for våre liv, når vi har bestemt oss for å følge Jeuss, da handler det ikke om oss lengere, men han som gav sitt liv for oss.

mvh

Rune

Kommentar #15

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Hans Torvaldsen. Gå til den siterte teksten.
Han kunne vel bare sagt at det er ok, dere får komme til himmelen alle som vil?

Hei 

Ja det kunne Han, men var det fordi de elsket sin Far at de kom, eller var det for nyskjerigheten sin skyld?

mvh

Rune

Kommentar #16

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Du ser hvis Jesus skulle frelse oss fra vår tilintegjørelse så hadde det ikke hatt noe betydning for mange mennesker i dag,

Så hvis valget stod mellom tilintetgjørelse og evig liv, så hadde folk heller valgt tilintetgjørelse?

Javel ja...

Godt Gud kan tilby evig pine da, så det er større sjanse for at folk vil bli frelst.

Et fantastisk evangelium altså...

Kommentar #17

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Så hvis valget stod mellom tilintetgjørelse og evig liv, så hadde folk heller valgt tilintetgjørelse?

Javel ja...

Godt Gud kan tilby evig pine da, så det er større sjanse for at folk vil bli frelst.

Et fantastisk evangelium altså...

Hei Anne

Hva betyr evig straff, slik Jesus formidlet sitt budskap i dette temaet?

Er evig straf en tilintegjørelse av din sjel? 

Er evig straff at man ikke eksisterer lengere.

Hva er evig straff egentlig for noe?

 

Hadde det ikke verte lettere å si for Jesus, at hvis den som ikke tror vil bli tilintegjort og ikke vere til noe mer? Da hadde ikke Jesus trengt å si evig straff. er ikke dette logisk?

MVH

RUNE

Kommentar #18

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Ja

Publisert rundt 7 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Er evig straf en tilintegjørelse av din sjel?

Eller "ødeleggelse" som Jesus sa...

 

Kommentar #19

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Eller "ødeleggelse" som Jesus sa...

Hei Anne

Hvor står det at evig straff er tilintegjørelse av vår sjel? Jeg regner ikke med å få et svar, men prøver alikavel. For jeg kan ikke lese noen plass der det står at evig straff er tilintegjørelse av vår sjel. og hvorfor ville Gud tilintegjøre noe som han har skapt? Alt det skapte lever fremdeles i Guds kraft og kan ikke tilintegjøres utifra det jeg har lest i fra Bibelen.

mvh

Rune

Kommentar #20

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
utifra det jeg har lest i fra Bibelen.

Det står om "sjelens ødeleggelse". Resten må du nesten ta med Gud. Jeg kan ikke overbevise deg, men det står at "syndens lønn er døden". I tillegg så sier Gud i 1.Mosebok, at dersom Adam/eva spiste av "feil" tre, så skulle de dø.

Det evige livet er å kjenne Gud og Sønnen. Uten dem, er det ikke noe evig liv. Det er vel mer "logisk" enn "Den som tror, har evig liv. Den som ikke tror, har også evig liv..."

Kommentar #21

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Hei Anne

Hva betyr syndens lønn er døden?. er det legemets død man snakker om eller sjelens død?

Den skal dø sies det i moseboken Å dø er et utrykk for legemets død ikke sjelens død. 

Jesus sier frykt heller Han som kan ødlegge din sjel. ikke tilintegjøre din sjel. Det er forskjell på denn ordlyden Anne.

Det siste har du rett i Anne, den som kjennet sønnen har evigt liv i seg.

mvh

Rune

Kommentar #22

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Det siste har du rett i Anne, den som kjennet sønnen har evigt liv i seg.

Din påstand er jo at alle har evig liv.

Kommentar #23

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Hei Anne

Sjelen er udødelig. og det samstemmer med det Jesus sier om den evige straffen for den som går fortapt uten sønnen

mvh

Rune

Kommentar #24

Anders Helge Myhren

275 innlegg  2788 kommentarer

Jeg vet du ikke tar det til deg, men...

Publisert rundt 7 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Sjelen er udødelig. og det samstemmer med det Jesus sier om den evige straffen for den som går fortapt uten sønnen

Sjelen 

Jesus om «den annen død»: «Frykt ikke for dem som dreper legemet, men ikke kan drepe sjelen. Frykt heller for ham som kan ødelegge både sjel og legeme i helvete!» (Matt 10,28). Her sier Jesus at både sjel og legeme blir ødelagt i helvete. Jesus sier ikke at de skal lide i all evighet, men skal ødelegges. Hvor mye er det tilbake av et menneske når både sjel og legeme er ødelagt? Det greske ordet for «ødelegge» er her «apolesai», som betyr «ødelegge» «tilintetgjøre», «gå til grunne.» Sjelen er altså ikke udødelig, men kan gå til grunne og ødelegges. 

Kommentar #25

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Sjelen er udødelig. og det samstemmer med det Jesus sier om den evige straffen for den som går fortapt uten sønnen

Javel. Men du får begynne å skrive om bibelen da: "Den som tror, har evig liv. Den som ikke tror har også evig liv".

Kommentar #26

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Javel. Men du får begynne å skrive om bibelen da:

Hei Anne

Jeg Skriver det som står skrevet i Bibelen,så får den som vil tolke det slik de selv vil, vi har alle en frihet til til å velge hva man selv vil tro hva som står skrevet. Det evige livet er i Kristus, og den evige fortapelsen er i synden som fører til fortapelsen.

mvh

Rune

Kommentar #27

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Det evige livet er i Kristus, og den evige fortapelsen er i synden som fører til fortapelsen.

Du skriver fortsatt om evig liv for alle. Ikke bare i Kristus. Hvor står det at de som ikke tror, har evig liv (i Helvete)?

Kommentar #28

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Æh

Publisert rundt 7 år siden

Gidder ikke mer jeg.

Til helvete med helvete :-D

Kommentar #29

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Anders Helge Myhren. Gå til den siterte teksten.
Sjelen

Jesus om «den annen død»: «Frykt ikke for dem som dreper legemet, men ikke kan drepe sjelen. Frykt heller for ham som kan ødelegge både sjel og legeme i helvete!» (Matt 10,28). Her sier Jesus at både sjel og legeme blir ødelagt i helvete. Jesus sier ikke at de skal lide i all evighet, men skal ødelegges. Hvor mye er det tilbake av et menneske når både sjel og legeme er ødelagt? Det greske ordet for «ødelegge» er her «apolesai», som betyr «ødelegge» «tilintetgjøre», «gå til grunne.» Sjelen er altså ikke udødelig, men kan gå til grunne og ødelegges.

Hei Anders

Vi er uenig i dette temaet i Bibelen. Kan du vise meg hvor det står at sjelen kan dø?  Hva skjer når man havner i helvete i ildsjøen, den blir ødelagt, men ikke på en måte du tolker det på Anders. ildjøen vil ødlegge sjelen men ikke tilintegjøre den.

En evig straff betyr ikke en tilintegjørelse, for hva er straffen hvis man blir tilintegjort, ikke en evig straff i allefall. Jeg må forholde meg til den overbevisning jeg har fått, og jeg leser dette rett ut slik det står uten å tolke noe mellom linjenene.

Om Helvete og ildsjøen ikke hade betyd så mye , så Hadde heller ikke Jesus brukt så mye tid på å advare mennesken mot fortapelsen om den evige straff og pine. Over 50 plasser i det nye testamentet taler Jesus om dette, det hadde holdt med tre plasser der det skulle ha stått, om man synder til øden, vil dere bli tilintegjort og ikke være mere. Det står ikke det, men det står 50 plasser der Jesus advarer oss mot fortapelse. Da er dette svert viktig for Jesus å formidle, vi kan ikke bagatelisere dette Anders.

mvh

Rune

Kommentar #30

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Du skriver fortsatt om evig liv for alle. Ikke bare i Kristus. Hvor står det at de som ikke tror, har evig liv (i Helvete)?

Hei Anne

 Jesus sier den som går fortapt får en evig straff en evig pine,og det sier seg selv at man lever med sjelen sin videre til evighet, slik den som tror på sønnen får evigt liv i Himmelen.Det er kroppen vår som dør, men sjelen lever videre.

mvh

Rune

Kommentar #31

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Javel

Publisert rundt 7 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
det sier seg selv at man lever med sjelen sin videre til evighet,

Det sier seg selv, du finner det altså ikke i bibelen, som du ikke tolker. Greit å vite.

 

Kommentar #32

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Hei Anne

Hva betyr evig straff? Når du finner ut det Anne så ser du hva betydningen av en udødelig sjel som får straff for sin vanntrohet.

mvh

Rune

Kommentar #33

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Hva betyr evig straff? Når du finner ut det Anne så ser du hva betydningen av en udødelig sjel som får straff for sin vanntrohet.

Det er du som tolker evig straff til å være evig pine, i evig bevissthet. At ikke evig død eller tilintetgjørelse er tilstrekkelig straff for deg, er jo ditt problem.

Mennesket mistet det evige livet, ved syndefallet. De levde noen år og så døde de. Det var konsekvensen av syndefallet (akkurat som Gud sa på forhånd).

Men siden du er så god å stille spørsmål og aldri svare, så kan du jo tenke på hvorfor Adam og de ble forvist fra Hagen. Hvorfor var det så viktig for Gud å unngå at de skulle spise av Livets tre?

Kan gi deg et hint:

 1.Mos.1:22 Herren Gud sa: «Se! Mennesket er blitt som en av oss og kjenner godt og ondt. Bare det nå ikke strekker hånden ut og tar av livets tre også, så det spiser og lever evig!»

 

Og der fikk du egentlig hele svaret, svart på hvitt, utolket... For den som vil se. Og det tror jeg ikke du vil.

Kommentar #34

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Hei Anne

Det er jo du som ikke svarer på de spørsmål jeg stiller deg:)  Syndefallet forklarer oss hva som skjer ved å synde til døden.og hva synden gjorde med Adam. Evig straff er en evig straff. Det står også evig pine. og hva menes med evig pine.Hva er evigt liv kontra evig pine eller evig straff. har ikke dette samme betydning.?forskjellen er jo evig fortapelse og evigt liv.

Hvorfor advarer Jesus om fortapelsen så mange ganger hvis dette ikke har brtydning for mennesket? Bibelen hadde vel ikke viet så mye plass i Bibelen hvis det ikke hadde vert viktig. ca 50 ganger advarer Jesus om dette. og det er mer enm alle apostlenes advarsler til sammen og det sier jo sitt.Men det kommer an på hvem som leser dette om de ønsker å tro på dette.

mvh

Rune

 

Kommentar #35

Kjell Bjørn Veland

67 innlegg  2813 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Hva betyr evig straff?

Det betyr jo død!

Kommentar #36

|Hans Petter Skoug

15 innlegg  4781 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Så bra!! Ville ikke hatt evig liv om jeg kunne fått det, så det passer meg bra at jeg er død når jeg er død, det er som jeg allerede hadde en mistanke om altså  :)

Kommentar #37

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Hei Kjellbjørn

Da hadde det aldri stått evig straff. da hadde det stått tilintegjørelse og aldri mer være til.Men Evig straff er Jesu egne ord. Det er rart at mange ikke tar Jesu ord på alvor i dette temaet. når han bruker ca 30 skriftsteder på dette temaet. det må jo være en god grunn til at Han gjør det.

Mvh

Rune

Kommentar #38

Kjell Bjørn Veland

67 innlegg  2813 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
|Hans Petter Skoug. Gå til den siterte teksten.
Så bra!! Ville ikke hatt evig liv om jeg kunne fått det, så det passer meg bra at jeg er død når jeg er død, det er som jeg allerede hadde en mistanke om altså :)

 

Ja der er vi vel enige at de som ikke vil arve et evig liv, skal vi som kristne slippe og plages med når vi endelig er hjemme i himmelen.

 

Åp 21,27 Og intet urent skal komme inn i den, og ingen som farer med stygghet og løgn, men bare de som er innskrevet i livsens bok hos Lammet.

Kommentar #39

|Hans Petter Skoug

15 innlegg  4781 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Kjell Bjørn Veland. Gå til den siterte teksten.
Ja der er vi vel enige at de som ikke vil arve et evig liv, skal vi som kristne slippe og plages med når vi endelig er hjemme i himmelen.

Og vice versa håper jeg!!!

Tror ikke de som vil ha evig liv har tenkt over hva evig betyr jeg...  :)

Kommentar #40

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Å joda...

Publisert rundt 7 år siden
|Hans Petter Skoug. Gå til den siterte teksten.
Tror ikke de som vil ha evig liv har tenkt over hva evig betyr jeg... :)

Se, Guds bolig er hos menneskene.
           Han skal bo hos dem,
           og de skal være hans folk,
          og Gud selv skal være hos dem.
           Han skal være deres Gud.
          
     4  Han skal tørke bort hver tåre fra deres øyne,
          og døden skal ikke være mer,
          heller ikke sorg eller skrik eller smerte.
          For det som en gang var, er borte.»
 5 Han som sitter på tronen, sa: «Se, jeg gjør alle ting nye.»

Kommentar #41

Kjell Bjørn Veland

67 innlegg  2813 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Da hadde det aldri stått evig straff

 

Det vil si at straffen er evigvarende og at der ikke kan oppstå noe liv fra den døden det ugudelige menneske får på dommens dag, og hadde ikke Jesus kommet til denne verden så hadde er ikke vært noe himmelske tilværelse for noe menneske.

Husk at det er bare Jesus som har seiret over døden!

Kommentar #42

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Kjell Bjørn Veland. Gå til den siterte teksten.
Det vil si at straffen er evigvarende og at der ikke kan oppstå noe liv fra den døden det ugudelige menneske får på dommens dag, og hadde ikke Jesus kommet til denne verden så hadde er ikke vært noe himmelske tilværelse for noe menneske.

Husk at det er bare Jesus som har seiret over døden!

Hei Kjell

Ja Jesus seiret over døden, overvant syndens makt. Døden vil ei vere mer. Å dø bort i fra Guds kjærlighet er en ting.Å dø begrunn av sin sii syndige liv fordi man ikke omvendte seg er en annen ting. Men hvilken død snakker man om? Legemet dør og blir til støv, sjelen lever videre.sjelen får dommen for sjelen kan ikke dø. Sjelen må ta straffen for ånden går til Gud.  Jesus taler om den evige starffen og det evige livet. se disse to utalsene under ett, så forstår man det evige er evigt. om det er en evig straff eller evigt liv. Jesus hadde aldri brukt ordet evig straff hvis det ikke hadde hatt en viktig betydning, det sier seg selv, når Jesus i tilegg nevner evig pine. så blir det mer alvårligt og advarende. Men vårt fokus er frelsen i Kristus, men man skal ikke trekke i fra eller legge til noe som er skrevet i Bibelen, for det også kan få konsekvenser.

mvh

Rune

Kommentar #43

Kjell Bjørn Veland

67 innlegg  2813 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Ja Jesus seiret over døden, overvant syndens makt. Døden vil ei vere mer. Å dø bort i fra Guds kjærlighet er en ting.Å dø begrunn av sin sii syndige liv fordi man ikke omvendte seg er en annen ting. Men hvilken død snakker man om? Legemet dør og blir til støv, sjelen lever videre.sjelen får dommen for sjelen kan ikke dø. Sjelen må ta straffen for ånden går til Gud. Jesus taler om den evige starffen og det evige livet. se disse to utalsene under ett, så forstår man det evige er evigt. om det er en evig straff eller evigt liv. Jesus hadde aldri brukt ordet evig straff hvis det ikke hadde hatt en viktig betydning, det sier seg selv, når Jesus i tilegg nevner evig pine. så blir det mer alvårligt og advarende. Men vårt fokus er frelsen i Kristus, men man skal ikke trekke i fra eller legge til noe som er skrevet i Bibelen, for det også kan få konsekvenser.

Hvordan kan du du tolke deg bort fra at sjelen ikke er det samme som livet, og at sjelen er blodet, i mennesket.

Og når Gud sier til de første menneskene at hvis de spiser av treet til kunnskap, så skal de dø, hvorfor sier ikke Gud selv, at da skal deres legeme dø og sjelen leve videre?

2011 oversettelsen

3 Mos17,14 For blodet er livet i hver skapning. Derfor sa jeg til israelittene: Dere må ikke spise blodet av noen skapning, for blodet er livet i hver skapning. Den som spiser det, skal støtes ut.

<7, 27>

1930 oversettelsen

3 Mos17,14 for blodet er sjelen i alt kjøtt, fordi sjelen er i det; derfor sa jeg til Israels barn: I skal ikke ete blod av noget kjøtt, for blodet er sjelen i alt kjøtt; enhver som eter det, skal utryddes.  

Kommentar #44

Lise Helgesen

12 innlegg  779 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
|Hans Petter Skoug. Gå til den siterte teksten.
Tror ikke de som vil ha evig liv har tenkt over hva evig betyr jeg... :)

Om vi setter pris på livet og er takknemlig for denne gaven vil det være et inderlig ønske om evig liv.

Så selv om livet ikke alltid gir hva man håper og ønsket, går det likevel ann å takke for livet og ønske evig liv. Man har sett det vakre selv om dette er blitt (grunnet menneskelig svikt) betydelig ødelagt ser vi fortsatt Skaperverket i naturen. Hvor vakkert ville det da ikke vært om mennesket ville se til Gud istedenfor sitt ego og egne lyster (et paradis tilpasset den menneskelige natur, harmoni og glede uvitende om alt ondt, ukjærlighet, selvopptatthet, frukter av dårskap.

Gjennom en Åndelig tilstedeværelse og en rettferdig Allmakt vil det være veldig lett å ønske evig liv.

Tanken på Evig liv skal også kunne gi glede i hjertet.

Kommentar #45

Robert Jensen

0 innlegg  350 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden

Evig liv er nok et lokkemiddel fra religionen(e) til sauene.

Planeten er ikke bærekraftig for at alle har evig liv og fremdeles formerer seg.
Eneste grunne til at jeg ville hatt evig liv var nysgjerrigheten for hva vi mennesker finner ut om universet i fremtiden. Hadde jeg kunne blitt fryst ned og tint opp igjen om X antall år hadde jeg vært fornøyd.

Mann kan godt tenke mye trist om å dø mens vi er i live, men når vi er død har vi ikke evnen til å tenke over noe som helst, for da eksisterer ikke strømmen i hjernen som gjør meg til meg og kroppen nedbrytes.

Kommentar #46

|Hans Petter Skoug

15 innlegg  4781 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Lise Helgesen. Gå til den siterte teksten.
Om vi setter pris på livet og er takknemlig for denne gaven vil det være et inderlig ønske om evig liv.

Setter umåtelig pris på livet da det mest sannsynlig er det eneste livet jeg får, men heller ikke med den innsikten har jeg noe ønske om evig liv. Jeg frykter ikke døden, men ønsker den ikke velkommen heller... Har innbefattet meg med at jeg kommer til å dø en dag og for alltid være borte og må mangle denne stormanns galskapen enkelte lider av, for jeg ønsker faktisk ikke å leve evig. Tror det ville gjort meg uhorvelig trist...

Det rare er at samtelige av de som er i fx kristendommen og som tror benekter at dødsfrykt er en stor pådriver i til deres tro og innbildninger. De som har ramlet ut bekrefter derimot at døden skremte vettet av dem og at det var en stor grunn til at de klynget seg til illusjonene som lovte evig liv....

Er vel noe fornektelse ute å går her også tipper jeg, religiøse er jo eksperter i fornektelse og kognitiv dissonans samt confirmation bias... Det må de være om de skal tro slike påstander er noen sannhet og medfører sannsynlighet... og en stor dose med stormanns galskap som får dem til å tenke at de er så verdifulle at deres liv ikke kan endes...

Skal man bli husket så må man gjøre et eller annet spektakulært, som Einstein eller Tezla... For oss andre er vår eneste måte å "leve evig" gjennom genene til våre barn... Det er det eneste som er sannsynlig, selv om dette "evige livet" også vil ende en vakker dag...

 

Så nei, tror ikke de som tror på et evig liv noensinne har tenkt igjennom hvor lenge evig er... Hvis ikke ville de nok ikke vært så kåte på å få det...

Kommentar #47

Kjell Bjørn Veland

67 innlegg  2813 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Robert Jensen. Gå til den siterte teksten.
Evig liv er nok et lokkemiddel fra religionen(e) til sauene.

Planeten er ikke bærekraftig for at alle har evig liv og fremdeles formerer seg.
Eneste grunne til at jeg ville hatt evig liv var nysgjerrigheten for hva vi mennesker finner ut om universet i fremtiden. Hadde jeg kunne blitt fryst ned og tint opp igjen om X antall år hadde jeg vært fornøyd.

Mann kan godt tenke mye trist om å dø mens vi er i live, men når vi er død har vi ikke evnen til å tenke over noe som helst, for da eksisterer ikke strømmen i hjernen som gjør meg til meg og kroppen nedbrytes.

Det du må være klar over, er at det er en skaper som står bak alt som har med liv å gjøre her i denne verden.

Tanken bak hele skapelsen var at Gud den evig Gud den allmektige Gud ville dele sin herlighet og glede med oss mennesker, derfor skapte han oss i sitt bilde, slik at han kunne tale til oss og vi med han.

At du ikke vil ha noe evig liv er helt greit, fordi Gud tvinge ingen til å tro på han!

Kommentar #48

Robert Jensen

0 innlegg  350 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
Kjell Bjørn Veland. Gå til den siterte teksten.
Det du må være klar over, er at det er en skaper som står bak alt som har med liv å gjøre her i denne verden.

Tanken bak hele skapelsen var at Gud den evig Gud den allmektige Gud ville dele sin herlighet og glede med oss mennesker, derfor skapte han oss i sitt bilde, slik at han kunne tale til oss og vi med han.

At du ikke vil ha noe evig liv er helt greit, fordi Gud tvinge ingen til å tro på han!

Ingen som spurte meg om jeg ville bli skapt.

Han skapte alt, godt og ondt for å dele dette med oss? Hadde vi ikke hatt det like fint uten å være skapt? Det vi ikke vet om skader eller gleder oss ikke.

Var det hans egoisme (som bibelen skildrer flere steder) som skapte oss? Han trengte noen til å tilbe han, gi han litt oppmerksomhet?

Det er mer fattigdom, sult og lidelse i denne verden enn noe annet, men det ser kanskje ikke vi i vesten så veldig mye til utenom hva media formiddler.

Nei. Ørkenreligionene er av menn, for menn.

Kommentar #49

Kjell Bjørn Veland

67 innlegg  2813 kommentarer

Om jeg bygger meg et hus

Publisert rundt 7 år siden
Robert Jensen. Gå til den siterte teksten.
Ingen som spurte meg om jeg ville bli skapt.

Nei, selvfølgelig ikke og derfor har du full anledning til å gå tilbake til den tilstand du var i, før du ble skapt.

Om jeg bygger meg et hus, så kan vel ikke huset si, jeg har ikke bedt det lage meg?

Men det er jo mange som har sett hva dette betyr, at de er skapt til å leve et herlighets liv, slik som Guds fader alltid har gjort og da også vi, i all evighet.

Og en dag skal vi virkelig forstå fult ut hva Guds evige herlighet betyr, og da skal også alt det som var vanskelig og vont i denne verden, forsvinne fra oss, som en kvinne etter at hun har født sitt barn i smerte, da er alt det onde glemt hos henne også.

Kommentar #50

Lise Helgesen

12 innlegg  779 kommentarer

Publisert rundt 7 år siden
|Hans Petter Skoug. Gå til den siterte teksten.
Setter umåtelig pris på livet da det mest sannsynlig er det eneste livet jeg får, men heller ikke med den innsikten har jeg noe ønske om evig liv. Jeg frykter ikke døden, men ønsker den ikke velkommen heller... Har innbefattet meg med at jeg kommer til å dø en dag og for alltid være borte og må mangle denne stormanns galskapen enkelte lider av, for jeg ønsker faktisk ikke å leve evig. Tror det ville gjort meg uhorvelig trist...

Dette var en trist tanke syntes jeg.

Jeg undres stadig på hva som vil vente meg den dagen jeg går bort, en glede -å komme hjem- endelig. I denne verden har vi lært oss å tilpasse oss, og dette preger oss på godt og vondt i møte med alt hva livet gir den enkelte.

I motsetning til deg er jeg klar for å hoppe dobbel salto inn i himmelens rike i uendelig takknemlighet om det gis meg, dette kalles tro og glede, virkeligheten viser livets utfordringer og vanskeligheter, sorg, skuffelser, nød, fattigdom og pr. i dag utrolig mye vond i denne verden. Det eneste lyspunktet i dette kan være å bidra med noe positivt for livet, det livet gir den enkelte å se til.

Hadde jeg vært deg ville jeg prøvd å gi Guds Ord en sjanse til, Nådens tid er nå det er fortsatt pust i oss.

Livet er kort og evigheten evig, selv uten å tro ville jeg satset på det siste.

Hva gir verden, om vi reflekterer ned i minste detalj på dette så vil vi kunne se at ingenting av dette vil kunne bidra noe kontra opp mot Guds plan og hensikt for mennesket fra Skapelsen av. Skapelsesberetningen gir oss mange svar på Guds eksistens og jeg syntes dyrene er en fantastisk gave til mennesket, småfuglene er mine favoritter.

Men, du vil ikke ha evig liv sier du, den frie vilje er også en gave, selv om mange for lettvinthetens skyld ønsket de var skapt uten vilje, utfordringene ligger i de valg vi tar og at vi som Adam og Eva også skal ta våre valg, viser oss mere enn vi med vår inntelekt er i stand til å forstå. 

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere