Helge Skår

45

Hva er homofiliens motsatte fristelse?

De fleste gode ting en kan gjøre i livet, følges av en motsatt fristelse. Heterofile kan fristes til bigami, homofili, pedofili og sikkert mye annet rart som ikke trenger nevnes. Betyr det àt homofile kan oppleve fristelser til heterofili?

Publisert: 10. aug 2014

De som vet mest om homofili, er trulig Gud og de homofile, i nevnte rekkefølge. Men også vi andre må ha rett til å gjøre oss tanker om vi mener fenomenet er av det gode eller ikke, som med de fleste andre saker det går an å mene noe om.

I de siste tiår har stadig flere argumentert for at homofili er noe fint og Gudgitt som må hegnes om, støttes og settes inn i ekteskapelige og trygge rammer. 

Det er kjent at en del mennesker har bytta preferanser både den ene og den andre veien. Det er òg kjent at homofili har blitt mer utbredt i visse miljøer av forskjellige grunner. Fangeleire og kostskoler er 2 eksempel, et annet er at det i visse miljøer har vært så moderne med seksuelt frislipp at homofili nesten ble en motesak. Det siste har jeg hørt om deler av hippie-bevegelsen på 60-tallet. 

I kjerka bekjennes det at vi kjenner lysten til det onde i våre hjerter. Vår høyst tvilsomme natur, også kalt kjødet, strider mot Ånda. Unger må oppdras helt fra de er små, til å la være å gjøre en del av det de har lyst til. Og vi kan ofte ha ulike meninger av hva som er godt og vondt. Men jeg har ikke klart å komme på noe godt, som ikke har en motsatt fristelse i form av noe ondt. 

Hvis en da mener at homofili, for en del av befolkninga som har dette som noe medfødt, er noe godt..........Da skulle en tru at disse kan oppleve fristelser til heterofili. Vil det da for denne delen av befolkninga være en synd som skal bekjennes, om de blir så frista av heterofili at de f.eks. skaffer seg en kjæreste av motsatt kjønn? Om heterofile kan fristes til homofili, f.eks. hvis de er i miljøer med folk av bare samme kjønn, kan da homofile fristes til heterofili om de er i miljøer med folk av bare motsatt kjønn?

Djevelen har som mål å stjele og myrde og ødelegge. Vil da verdens onde krefter prøve å ødelegge homofile forhold? Ikke bare ved å gi fristelser til bigami og utroskap, men óg til heterofili? Kan homofile slite med tanker, følelser og fristelser til sånne ting, som de må ta til fange?

Det er neppe tvil om at homofili strider mot menneskeartens tiltenkte anatomiske natur, det er derfor homofile alltid vil ha et forklaringsproblem. Men jeg finner det vanskelig å tru at homofili er noe godt, hvis det ikke følges av en motsatt fristelse til heterofili. Og hvis den er der, skulle en jo tru at en bare kunne la fristelsen vokse, så ville homofilien avta? 

Om ingen homofile sjøl svarer, kanskje noen av deres ivrige støttespillere har noen tanker rundt dette? Eller er det nok for homofilitilhengere å huske årstallet vi lever i, og å komme med karakteristikker av motstandernes intoleranse, kjærlighetsløshet osv., for å debattere temaet? 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Atle Pedersen

9 innlegg  7651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Helge Skår. Gå til den siterte teksten.
I kjerka bekjennes det at vi kjenner lysten til det onde i våre hjerter. Vår høyst tvilsomme natur, også kalt kjødet, strider mot Ånda. Unger må oppdras helt fra de er små, til å la være å gjøre en del av det de har lyst til. Og vi kan ofte ha ulike meninger av hva som er godt og vondt. Men jeg har ikke klart å komme på noe godt, som ikke har en motsatt fristelse i form av noe ondt.Skader homofile seg selv, andre mennesker eller samfunn kun ved å være homofile?

Hvis nei ... no problem!

Kommentar #2

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Jeg er sikker på at homofile finner ut av dette selv uten hverken min eller trådstarters hjelp. Dersom noen mot formodning ønsker min mening om deres privatliv så får de heller spørre, det blir litt galt at jeg skal gå rundt og presse meg på der jeg ikke har noe å gjøre.

Kommentar #3

Ragnvald Fladmark

2 innlegg  1395 kommentarer

Akkurat det gjelder tydeligvis ikke alle...

Publisert over 6 år siden
Morten Christiansen. Gå til den siterte teksten.
eg er sikker på at homofile finner ut av dette selv uten hverken min eller trådstarters hjelp. Dersom noen mot formodning ønsker min mening om deres privatliv så får de heller spørre, det blir litt galt at jeg skal gå rundt og presse meg på der jeg ikke har noe å gjøre.

et meget usammenhengende og egentlig ganske dumt innlegg som slett ikke fortjener noen kommentar, men nå er det gjort.

Men så ble jeg fristet av den motsatte fristelsen..........

Å sånn går no dagan........

Kommentar #4

Helge Skår

45 innlegg  330 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Vanskelig å tolke kommentarene så langt, kan ikke se at noen av dem egentlig prøver å gi noe svar på det jeg spør om. Noen mener spørsmålet er uvesentlig.

Men så er det sånn at vi har ei kjerke som trur på en Frelser som vil fri oss fra det onde, sette oss fri fra syndene. Og da er det litt greit å vite hva dette onde går ut på. Dessuten har denne saken tatt altfor mye krefter fra kjerka gjennom mange år.

Mennesket kan skade andre, men óg skade seg sjøl. Vi prøver f.eks. å hindre folk i sjølmord, og overdreven bruk av skadelige ting som rusmidler m.m.m.

Dessuten har vi lovverk som kan finne på å blande unger inn i dette.

Så det å finne ut av om homofilt samliv er noe bærekraftig som samfunnet skal stimulere, eller noe destruktivt som samfunnet skal preventere, er faktisk ikke en helt uvesentlig privatsak. 

Kommentar #5

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Helge Skår. Gå til den siterte teksten.
Men så er det sånn at vi har ei kjerke som trur på en Frelser som vil fri oss fra det onde, sette oss fri fra syndene.

Det skader ikke å gi herren litt hjelp mens du venter, ingen tvinger deg til å gjøre ondt. Er det noen du ønsker å be om unskyldning etter ditt hovedinnlegg?

Kommentar #6

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Interessant vinkling

Publisert over 6 år siden

Niels Henrik Abel, vår store matematiker, gjorde noen av sine største oppdagelser ved å studere inverse funksjoner.

På en måte er det det du gjør her med å se på den motsatte fristelse. Hva vil homofile da si til heterofil fristelse? Hvis vi skal bruke den argumentasjon som er brukt tidligere må vel konklusjonen være at alt du har lyst på, er lov så lenge det er frivillig.

Kommentar #7

Arild Kvangarsnes

2 innlegg  4155 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Hvis en fristes til å ha sex/elske med et annet menneske, så er vel motsetningen til dette, å fristes til å skade et annet menneske - eller hat? 

Hvilket kjønn fristelsen rettes mot er vel irrelevant? 

Kommentar #8

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Helge Skår. Gå til den siterte teksten.
Det er kjent at en del mennesker har bytta preferanser både den ene og den andre veien. Det er òg kjent at homofili har blitt mer utbredt i visse miljøer av forskjellige grunner. Fangeleire og kostskoler er 2 eksempel, et annet er at det i visse miljøer har vært så moderne med seksuelt frislipp at homofili nesten ble en motesak. Det siste har jeg hørt om deler av hippie-bevegelsen på 60-tallet.

Her forutsetter du at sexualiteten er en konstant, at den er et entydig begrep som ikke endrer seg og at den er gitt en gang for alle. Jeg tror det er mer fruktbart å se det slik at den aldri var konstant men i en flytsone, men at den var holdt i sjakk av stedets skikk, kirkesamfunn og politikk. Under overflaten putret og sydet det litt, og etterhvert kom det frem en mer variert sexualitet hvor man tok definisjonskraften bort fra eliten og demokratiserte den. 

Kommentar #9

Rune Huseby

1 innlegg  1081 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Helge Skår. Gå til den siterte teksten.
Betyr det àt homofile kan oppleve fristelser til heterofili?

Nå er min erfaring at veldig få mennesker er 100% heterofile eller 100% homofile. Så mange homofile har nok gjort sine heterofile erfaringer igjennom livet uten at de føler noen anger, eller at det er noe iboende umoralsk i slike heterofile handlinger. 

Kommentar #10

Kjell Bjarne Sandvik

19 innlegg  667 kommentarer

Synd er Synd!

Publisert over 6 år siden

Hva er homofiliens motsatte fristelse?

For det første vil ikke en homofil betrakte sin legning som en fristelse men noe som er Gude gitt selv om Gud selv beskriver det som en vederstyggelighet. Det å få lyst til å ligge med en kvinne er jo det normale,  men om en ligger med en mann eller en kvinne får ingen anndre konsekvenser før en trekker inn det kristne aspektet der synd er synd innfor Gud intill en mann og en kvinne inngår et ekteskap. Det er det normale, samboerskap, lespisk, homofili eller ja takk begge deler ligger under betegnelsen synd og vil bli straffet som det.

Kommentar #11

|Hans Petter Skoug

15 innlegg  4781 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Kjell Bjarne Sandvik. Gå til den siterte teksten.
For det første vil ikke en homofil betrakte sin legning som en fristelse men noe som er Gude gitt selv om Gud selv beskriver det som en vederstyggelighet.

Herregud for en banal settning... Du er så klart klar over at i følge påstandene til kristne så har gud skapt ALT, også homofili, og derfor gjør utsagn som at homofili er en synd og en vederstyggelighet den samme guden både dum og ond...

Skulle forstått det om det sto det samme om incest og barne mishandling og at dette var ansett som en vederstyggelighet, men tvert i mot har ikke gud noe i mot dette...

Så det eneste jeg ser er en gud som er så dum og ikke minst ond at han skaper noen med en legning for etterpå å si at de med den legningen ikke får lov til å benytte seg av den legningen...

På tide å la være å bekymre seg over hva denne steindumme og onde guden vil og ikke vil tror jeg, og heller sette menneskers ve og vel i fokus... Det er tross alt de som lever på denne planeten og ikke slike guder, de finnes det ikke et eneste bevis etter....

For like lite som de fleste hetrofile, med selv inkludert, klarer å bli homofil klarer en homofil å bli hetrofil... Er det så utrolig vanskelig å forstå? Hvor er medmenneskeligheten og nestekjærligheten kristne skryter av konstant hen i denne saken? Hvorfor klarer de fleste som tror dette er synd å KUN fokusere på det menneskets legning, hva med resten av menneske bak den legningen, har det noen verdi for dere i det hele tatt? Virker ikke slik... Alt er så enkelt liksom å henvise til det eller det bibel sitatet og fordømme i øst og vest isteden for å se på mennesket bak legningen, eller hva?

Slik dere fremstiller denne guden blir han jo ikke annet enn både ond og dum jo... Og i samme slengen klarer dere å fremstille dere som dypt intolerante, diskriminerende og fryktelig lite nestekjære mennesker... Hvor er viljen til å tilgi hen, til å elske sin neste og alt det andre dere er så flinke til når det kommer til folk dere liker? Er ikke vansleig å like noen du liker, det klarer enhver å gjøre, utfordringen kommer faktisk først når du blir stilt fremfor noe du ikke liker, det er da det man preker skulle vært omgjort til handling, men det blir jo ikke det... ...

Kommentar #12

Siv Nybakken

1 innlegg  9 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Kjell Bjarne Sandvik. Gå til den siterte teksten.
Det å få lyst til å ligge med en kvinne er jo det normale

Ja, ikke sant? Kunne ikke ha vært mer enig. Hvordan noen som helst kan ønske å gjøre noe med en mann er for meg en gåte...

Kommentar #13

|Hans Petter Skoug

15 innlegg  4781 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Siv Nybakken. Gå til den siterte teksten.
Ja, ikke sant? Kunne ikke ha vært mer enig. Hvordan noen som helst kan ønske å gjøre noe med en mann er for meg en gåte...

Hvordan kan homofili være unaturlig når det fra naturens side er helt naturlig?

Og Siv, du er vel klar over at like lite som du kan velge hvilken legning du ønsker kan en homofil gjøre det samme... Så å tvinge en homofil til å "velge" det motsatte ville være som at du ble tvunget til å ligge med en kvinne... Ville du gjort det?

Kommentar #14

Siv Nybakken

1 innlegg  9 kommentarer

Publisert over 6 år siden
|Hans Petter Skoug. Gå til den siterte teksten.
Hvordan kan homofili være unaturlig når det fra naturens side er helt naturlig?

Og Siv, du er vel klar over at like lite som du kan velge hvilken legning du ønsker kan en homofil gjøre det samme... Så å tvinge en homofil til å "velge" det motsatte ville være som at du ble tvunget til å ligge med en kvinne... Ville du gjort det?

Hehe, det forsøket på ironi slo visst ikke helt an. Tror du må lese litt mer mellom linjene, eller litt mer bokstavelig eventuelt i forhold til hva jeg mener om akkurat det ;)

Kommentar #15

Siv Nybakken

1 innlegg  9 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Men altså, før noen skulle de tro de har en meningsfelle i meg – Det var ene og alene en liten sarkastisk kommentar på setningen jeg siterte, som gikk på at JEG er enig i at det er veldig merkelig at noen i det hele tatt kan være interessert i menn, med tanke på at jeg selv ikke ville blitt det. Har så klart ikke noe i mot andre skeive heller, uavhengig av legning eller kjønn. Så ta det helt med ro, Hans Petter ;) Selvfølgelig er homofili helt naturlig :)

Kommentar #16

|Hans Petter Skoug

15 innlegg  4781 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Siv Nybakken. Gå til den siterte teksten.
Men altså, før noen skulle de tro de har en meningsfelle i meg – Det var ene og alene en liten sarkastisk kommentar på setningen jeg siterte, som gikk på at JEG er enig i at det er veldig merkelig at noen i det hele tatt kan være interessert i menn, med tanke på at jeg selv ikke ville blitt det. Har så klart ikke noe i mot andre skeive heller, uavhengig av legning eller kjønn. Så ta det helt med ro, Hans Petter ;) Selvfølgelig er homofili helt naturlig :)

Takk!

Skriftelig så er det merkverdig hvor likt ironi er religiøst galskap skal jeg si deg... Helt umulig å skille noen ganger til og med... Tok ikke den ironien jeg, trodde du var en mørkedame som aldri hadde gitt mennesket bak legningen en eneste tanke... Er så lett å fordømme når man kun ser på legningen og ikke ser, eller vil se, at det er et helt vanlig og sårbart menneske bak den legningen med akkurat de samme tankene, egenskapene, håpene og ønskene som alle oss andre med majoritets legningen her i verden... Hvorfor i all verden skal vi tråkke på slike mennesker på grunn av deres legning er meg en gåte...

Er altså ikke homofil selv, men har ikke noe problem med å stille meg sammen med homofile i kampen for at de skal få de samme rettighetene de allerede burde ha hatt for lenge siden! Skulle da bare mangle!!

Helt utrolig at slike "slag" skulle være nødvendig å kjempe engang, det burde jo være innlysende at dette er naturlig egentlig.

Folk kan være så skjeive de vil for meg så lenge det ikke skader andre :) Som alt annet i denne verden, så lenge det ikke skader andre :)

 

Kommentar #17

Helge Skår

45 innlegg  330 kommentarer

takk, men hvor er svaret?

Publisert over 6 år siden

Takk for flere kommentarer.

Men jeg kan ikke se at noen av dere "tolerante" prøver å svare på det jeg spør om i innledninga:

Hvis homofili er av det gode, må også homofile oppleve fristelser til noe annet iblant. For kjødet strider mot Ånda. Ikke alltid, men av og til vil alle oppleve motsatte tanker og følelser av det vi egentlig vet at er av det gode. F.eks. løgn versus sannhet osv.osv.

Jeg er enig i at homofilisaken har vært overfokusert i mange år, fordi det er mye annet gæli folk kan gjøre, som står på smørbrødlistene i Bibelen over hva onde mennesker driver med, f.eks. fyll og festing, hor, trolldom og mye annet.

Men når homofilisaken er så fokusert, må en jo kunne prøve å finne ut av det da. Det har ikke å gjøre med at jeg fordømmer homofile, det er ikke min jobb. Men om homofili er negativt for folk, en fristelse de bør stå imot, da må det være lov å si fra. Det fins jo mye annet her i verden folk kan gjøre av negative ting, som det tilogmed fins statlige holdningskampanjer mot.

Jeg har kjennskap til en person som er homofil som ung voksen. Han ble oppdratt av ei mor som lenge hadde ønska seg ei datter. Han ble oppdratt som jente, og ble homofil. Det er vanskelig å konkludere med at homofili er medfødt, det er iallfall mange eksempel på at folk har bytta på underveis i livet, og at det er en del miljøfaktorer her.

Dagens unge vokser opp med å høre at alt er like greit, og da blir ingen tanker og følelser tatt til fange, som kanskje burde vært kontrollert.

Kommentar #18

Christian Jebsen

3 innlegg  473 kommentarer

Valgets kval, hr. Skår

Publisert over 6 år siden

Ettersom du selv mener at seksuell legning er et valg, lurer jeg på når du selv gjorde et valg om å velge heterofili?

Kommentar #19

|Hans Petter Skoug

15 innlegg  4781 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Helge Skår. Gå til den siterte teksten.
ut av det da. Det har ikke å gjøre med at jeg fordømmer homofile, det er ikke min jobb. Men om homofili er negativt for folk, en fristelse de bør stå imot, da må det være lov å si fra. Det fins jo mye annet her i verden folk kan gjøre av negative ting, som det tilogmed fins statlige holdningskampanjer mot.

Fristelse? Virkelig? Er det slik du anser din egen legning, som en fristelse du helst bør avstå fra? Eller anser du ikke din egen seksualitet som en fristelse kanskje?

At vedkommende ble homofil har INGENTING med hva moren ønsket! Hvis det var slik så ville vi hatt flust med statsministre, advokater og folk i høyt lønnede yrker der moran og faren ønsket det beste for podene sine...

Og før i tiden, før 1972, så var det ikke så lett å stå frem som homofil nei... Du kunne til og med havne i fengsel, da det var ansett som noe staten hadde noe med og derfor skulle straffe og jeg syntes ikke det er så rart at folk gikk til ekstreme tiltak, som til og med innbefattet å gifte seg med det motsatte kjønn og få unger og slikt, for å "passe" inn i det folk oppfattet som "normalen" (tuftet på den kristne intoleransen), for så å gå ut av ekteskapet når dette ble "avkriminalisert". Er ikke ofte vi hører om slike hendelser lenger, da det i dag er lov å ha hvem legning du vil og man ikke lenger trenger å gjøre slike drastiske tiltak for å passe inn... Og jeg har ingen vanskeligheter med å forestille meg hva disse stakkars menneskene har måttet gå igjennom oppover tiden, blir som om jeg måtte leve hele livet sammen med en mann... alt på grunn av noen idiotiske linjer i en bok som er så full av lignende påstander om det samme at den fremstår direkte menneskefientlig for meg... Synd at vi tror vi må legge så mye vekt på en høyst innbilt gud og tenke så lite over hva slikt gjør, og har gjort, mot mennesker...

Er så utrolig mange fordommer og myter som fremdeles svever ründt bland de som egentlig ikke har giddet å satt seg littegrann inn i hva homofili er at det nesten er skremmende noen ganger...

Og bom fast står de hver eneste en av dem når jeg spør: "Hvorfor har du så mye i mot homofile?". For svare adekvat kan de ikke, svaret "Det bare er sånn" er stort sett det de til slutt lander på, etter å ha vært igjennom: "det er jo ekkelt" (For dem eller deg???), "det er ikke naturlig!", (for homofile, for deg eller for andre dyr??!) og lignende sløve unnskyldninger de måtte ha for å være intolerante ovenfor andre mennesker. Blir like dumt som å tro at man blir dummere jo brunere man blir, som ofte var hoved argumentet til rasister...

Så har du bibelen da og denne høyst innbilte guden "ord". Blir jo ikke mer idiotisk enn når man skal oppføre seg som en drittstøvel mot andre mennesker, hele ti prosent av befolkningen, på bakgrunn av noen påstander i en bok. Er så jeg lurer på om de faktisk hadde fulgt det om det sto at de skulle leve i homofilt sølibat selv... Hvor dum går det egentlig an å bli når man legger slik intoleranse og diskriminering for dagen for sitt syn? Disse innbilte gudene finnes kun et eneste sted og har aldri heller vært andre steder heller, i fantasien til de troende og fantasi, type skitten som den ofte har en tendens til å bli i slike troende hjerner, der all seksuell aktivitet er skitnet til og perversert, er ikke mye å bygge relasjoner til andre mennesker over, det er helt sikkert.

Dagens unge vokser opp med å høre at alt er like greit, og da blir ingen tanker og følelser tatt til fange, som kanskje burde vært kontrollert.

Den eneste som haret behov for å kontrollere dette er slike som deg, som på den måten skal tvinge påstandene i bibelen til å bli riktige. Du ser i dag at disse påstandene slettes ikke stemmer med dagens viten og det MÅ den jo gjøre, for dette er jo trodd å være guds ord, så da må stråmenn lages og angripes over en lav sko... Som du gjør her... Unge i dag har valg ja, da homofili gudskjelov ikke lenger er kriminalisert (bare tanken er absurd, men igjen noe av den kristne arven som ikke alltid er av det gode...) men tror du helt alvorlig at de som ikke er homofile av legning bare "velger" å bli homofile? Slik at de kan få forakten og hatet til religiøse mørkemenn og andre intolerante sjeler på nakken? Fryktelig kortenkt dette syntes jeg... Har nok ikke så mye med valg å gjøre som du tror... At noen er i borderline, altså mer eller mindre bifile, er jo høyst normalt det også, så å trekke frem de som ikke helt har bestemt seg enda og flagge det som "valg" som gjelder for ALLE unge er vel å trekke det litt langt vel...?

 

Som jeg sa til min seksten år gamle sønn her om dagen, når vi snakket om dette: "Om du er homofil så vet du at du ikke har noen ting å frykte av meg, det er i så fall din legning og det er kun en legning, så du bør ikke være redd for å komme å snakke om dette til meg!". Han nikket da og sa at han var klar over det og at så vidt han visste var han ikke homofil... Han er fornuftig nok til å ikke se verden som svart/hvit, men i alle farger og vet at han ikke kan si at det er slik eller slik nettopp fordi han ikke har prøvd noe seksuelt enda... Og aldri i verden om jeg ville utsatt ungene mine for det hatet og intoleransen man finner i religiøs tro på dette området, som om dette ikke er vanskelig nok fra før... Er det rart at mange homofile tar sitt eget liv med sånn intoleranse sier jeg...

 

Igjen, skader homofile noen? Nei. Smitter de noen? Nei. Så hva er da problemet? Jo, noen påstander i en to tusen år gammel bok... Såkalt guds ord... Er dette noe å legge vekt på lenger? NEI!!

 

 

 

Kommentar #20

|Hans Petter Skoug

15 innlegg  4781 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Christian Jebsen. Gå til den siterte teksten.
Ettersom du selv mener at seksuell legning er et valg, lurer jeg på når du selv gjorde et valg om å velge heterofili?

Dette gjelder såklart bare homofile må vite, ikke de selv... De forstår ikke at like lite som de kan "velge" seg å bli homofile kan en homofil "velge" seg å bli hetrofil...

Blir som å "velge" å tro sånn omtrent.. De tror dette bare er et valg også, uten at de selv evner å bare velge å tro på en annen gud såklart, for de tror jo på den riktige, tror de selv... :)

Kommentar #21

Siv Nybakken

1 innlegg  9 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Helge Skår. Gå til den siterte teksten.
Men jeg kan ikke se at noen av dere "tolerante" prøver å svare på det jeg spør om i innledninga

Greit, jeg gjør et forsøk.

Men jeg har ikke klart å komme på noe godt, som ikke har en motsatt fristelse i form av noe ondt.

Jeg forstår ikke utgangspunktet ditt. Mener du at det ikke finnes ulike likeverdige variasjoner av noe som helst i verden? Det er ett alternativ som er riktig, alt annet er galt? Poenget her er jo ikke at homofili er noe som er overlegent heterofili, men noe som er likeverdig med det.

Så det å finne ut av om homofilt samliv er noe bærekraftig som samfunnet skal stimulere, eller noe destruktivt som samfunnet skal preventere, er faktisk ikke en helt uvesentlig privatsak.

Homofilt samliv vil være bærekraftig for homofile og destruktivt for eventuelle heterofile personer som hadde blitt tvunget til det. På samme måte som heterofilt samliv vil være bærekraftig for heterofile og destruktivt for homofile.

Det er neppe tvil om at homofili strider mot menneskeartens tiltenkte anatomiske natur, det er derfor homofile alltid vil ha et forklaringsproblem.

Ja, det er synd jeg ikke har et like godt argument som «jeg leste et eller annet i en gammel bok, som jeg velger å tolke som (...)»

Til hovedspørsmålet ditt:

Kan homofile oppleve fristelser til heterofili?

Kan homofile slite med tanker, følelser og fristelser til sånne ting?

Homofile kan i likhet med heterofile fristes til forskjellige ting, og som andre i denne tråden har nevnt, er det ikke uvanlig for homofile å ha erfaringer knyttet til det motsatte kjønn. Men da det ikke er vanlig å høre at dette er ekle og vederstyggelige handlinger du skal brenne i helvete for, fordi personen var av motsatt kjønn, er det heller ikke vanlig å tenke på dette som noe umoralsk. 

Men som sagt, jeg forstår ikke helt utgangspunktet ditt. Det handler ikke om at en av delene er "det gode" og det andre "det vonde". Det er bare snakk om likeverdige variasjoner i befolkningen.

Kommentar #22

Siv Nybakken

1 innlegg  9 kommentarer

Publisert over 6 år siden
|Hans Petter Skoug. Gå til den siterte teksten.
Skriftelig så er det merkverdig hvor likt ironi er religiøst galskap skal jeg si deg... Helt umulig å skille noen ganger til og med... Tok ikke den ironien jeg, trodde du var en mørkedame som aldri hadde gitt mennesket bak legningen en eneste tanke...

Det har du rett i, så jeg burde ha vært litt mer tydelig på at det var ironi som var intensjonen ja ;)

Kommentar #23

Helge Skår

45 innlegg  330 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Under tvil takk til flere mer eller mindre gode forsøk på svar, sjøl om enkelte av dere har ekstremt store fordommer mot kristendom, spesielt Hans Petter Skoug. 

Jeg trur alle mennesker kan bli homofile om de påvirkes til det. 

En trenger ikke å lese i ei gammel bok for å påstå at homofili er anatomisk unaturlig. Det er helt grunnleggende biologi som alle kan se ut fra naturens funksjonsmåte.

Forøvrig har vel en del andre religioner også et negativt syn på homofili, så om en skulle trenge gamle bøker å klandre, kan neppe Bibelen gis skylda alene.

Jeg har ingenting spesielt imot homofile. Jeg kjenner noen av dem litt, og jeg syns ikke de er noe bedre eller verre enn de fleste andre jeg kjenner. Men vi er uenige når det gjelder homofili, akkurat som jeg kan være uenig i andre ting folk driver med.

Jeg vil minne om at vi tross uenigheter her, kanskje kunne være enige i andre debatter. Jeg er f.eks. mot regimet i Nord-Korea, mot dødsstraff(bortsett fra noen måneder i 2011), tilhenger av en del av velferdsstatens fordelingssystem, mot atomvåpen, for en human, men ikke naiv asylpolitikk osv., osv.

Alle mennesker har ulike tanker om ulike spørsmål. På godt under et århundre har homofili gått fra å være forbudt og generelt ikke akseptert blant folk, til å bli noe veldig mange mener det ikke går an å si noe negativt om, noe jeg syns flere av dere gir gode eksempel på. Hvor ble det av toleransen "i 2014"? 

Om det er noen trøst vil mange hevde at dere er med på å oppfylle bibelske endetidsprofetier om moralsk forfall og vantru. Men det er en annen sak....

" Mennesket ser på det ytre, men Gud ser til hjertet." Sistnevnte sitat står òg i ei gammel bok, men det er vel ikke mindre sant av den grunn? Det fine med det er at Gud kjenner alles motiver for det de kjemper for, uansett hvor rekti eller gæli det kan se ut ytre sett.

Kommentar #24

Atle Pedersen

9 innlegg  7651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Helge Skår. Gå til den siterte teksten.
Jeg trur alle mennesker kan bli homofile om de påvirkes til det.Dette er stikk i strid med den kunnskapen som eksisterer på området.

>En trenger ikke å lese i ei gammel bok for å påstå at homofili er anatomisk unaturlig. 

Dette er en fullstendig meningsløs påstand. Vi mennesker gjør mange ting som er "unaturlig", for eksempel å kjøre bil, bære ryggsekk osv. Men vi har en kropp som kan brukes til utrolig mye rart, inkludert fantasifulle måter å ha sex på.

>Men vi er uenige når det gjelder homofili, akkurat som jeg kan være uenig i andre ting folk driver med.

Men du har ingenting med hva andre driver med på privaten, så lenge de oppfører seg skikkelig og ikke skader noe eller noen.

>Hvor ble det av toleransen "i 2014"?

I motsetning til homoseksuelle aktiviteter som ikke skader noen, så kan den slags snakk om homofile som enkelte berdiver faktisk være skadelig for andre! Da må du må forvente at folk reagerer!

Kommentar #25

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Helge Skår. Gå til den siterte teksten.
Under tvil takk til flere mer eller mindre gode forsøk på svar, sjøl om enkelte av dere har ekstremt store fordommer mot kristendom,

Du viser jo at kristendommen (din versjon) fortsatt har en lang vei å gå. Fordommer? Kanskje ikke?

Kommentar #26

|Hans Petter Skoug

15 innlegg  4781 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Helge Skår. Gå til den siterte teksten.
Under tvil takk til flere mer eller mindre gode forsøk på svar, sjøl om enkelte av dere har ekstremt store fordommer mot kristendom, spesielt Hans Petter Skoug.

Du tar feil, jeg har like mange "fordommer" mot all religion jeg, da jeg anser det som direkte toskete å legge påstander til grunn, ofte tuftet på hva man visste i en veldig ignorant tid, for hva man i dag mener og syntes, ihvertfall der vi har langt bedre informasjon å øse av. Tipper du har akkurat de samme "fordommene" mot islam foreksempel, og ikke ville likt det i det hele tatt om noen brukte islam for å tråkke på og diskriminere andre mennesker som faktisk ikke gjør noe galt eller skader andre (enn seg selv i så fall...)

Å si at homofili ikke er naturlig er som å si at havet antagelig ikke er salt bortsett fra akkurat det vannet du har smakt av havet... Mennesket er ikke det eneste dyret som har homofili i sine "rekker" og da fortsette å begrunne dette med at det ikke lager avkom er nøyaktig det samme som å si at de hetrofile parene som er barnløse ikke har noen rett til å leve sammen også..., og/eller at sex KUN er for reproduksjon og ikke noe annet (noe bl.a Paulus argumenterte for, om jeg ikke husker feil. Men det var mest sannsynlig fordi han også trodde at jesus sin tilbakekomst var rett rundt hjørnet og derfor fant det liten vits i å både gifte seg og ha sex. Vet ikke åssen det er med deg, men jeg liker å ha sex jeg. Det virker inn på så mange områder at jeg tror at de som nekter seg selv sex blir litt "tussete"... Sex har kanskje enda større innvirkning på vår psyke enn vi til nå tror til og med og det religiøse hyteriet når det kommer til sex tror jeg er skadelig, rett og slett.

Men jeg er fremdeles hetrofil og meget trygg på egen legning. Kan ikke si at jeg føler meg tiltrukket av mitt eget kjønn i det hele tatt, ikke for å "prøve" det engang... Men aldri i verden om jeg ville nektet andre å prøve det av den grunn, eller på noen måte forsøke å diskriminere eller vise intoleranse for de som vil prøve, eller leve i bi, homofil eller transe person relasjoner av den grunn, hvorfor i all verden skulle jeg det?

Tipper verden hadde vært et mye flottere og koseligere sted å leve hvis alle gikk ut i fra den temmelig klare og konsise reglen om at det ikke skal skade andre jeg... Isteden for all verdens diskiminerende og destruktive dogmer og doktriner... Kan ikke tenke meg noe dummere enn å diskriminere eller forsøke å innskrenke andres rettigheter eller kjærlighet fordi noen påstander sier det. Blir bare dummere om man slår ihjel andre over de samme påstandene... Og det er jo akkurat det som har blitt gjort oppover, for fornuften grep oss og vi forsto at homofili ikke skader andre... Men det går for alt, skader det ikke andre så kan folk holde på med hva de vil for meg. Er ikke bundet av andre doktriner eller dogmer jeg, kun til menneskers beste. Og her ligger den store feilen med religion mener jeg, for religiøse overbevisninger er stort sett for påståtte guders beste, ikke for menneskers, og det er da vitterligen mennesker som bor på denne planeten, er det ikke?

Kommentar #27

Siv Nybakken

1 innlegg  9 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Under tvil takk til flere mer eller mindre gode forsøk på svar, sjøl om enkelte av dere har ekstremt store fordommer mot kristendom

At mange tror på at det finnes noe guddommelig, noen som har skapt jorden, et liv etter døden – det er helt greit. Det er også helt greit å tro at Jesus gikk på vannet og gjorde om vann til vin. Nei, jeg forstår ikke hvorfor du tror det, men jeg respekterer at dette er din tro. Problemet oppstår når man bruker denne troen til å fortelle andre mennesker at man ikke er bra nok som man er.At en veldig viktig del av hvem du er, den delen skal du prøve å fortrenge og gjøre alt du kan for å bli kvitt. Enten må du være ulykkelig hele livet, ellers kommer du til å bli evig straffet for det. For Gud ser alt du tenker og alt du gjør. Og han hater synd.

Og det er her min respekt stopper. Jeg respekterer at du tror på Gud, at du tror på Jesus, at du tror du skal få se igjen dine kjente og kjære en gang. Men jeg respekterer ikke at du skal bruke denne troen til å hevde at kjærligheten mellom meg og min fremtidige kone er mindre verdt enn den mellom deg og din kone. Og jeg respekterer ikke at dersom jeg blir forelsket i Per, er det en fantastisk gave som skal feires, men heter personen Kari – da er det muligens noe «destruktivt som samfunnet skal preventere», og jeg kommer også til å bli evig straffet for det.

Og det er slik fordommer mot religion oppstår. Ikke på grunn av det man tror, men på grunn av det troen hos mange fører til. Heldigvis er ikke slike holdninger noe alle kristne deler. Men det er mange nok til at svært mange, spesielt kristne homofile, sliter i svært stor grad med den de er. Skyld, skamfølelse, frykt er en stor del av hverdagen til mange, nettopp på grunn av slike holdninger. Og å bidra til slike følelser, det er ikke noe man fortjener respekt for.

Forøvrig har vel en del andre religioner også et negativt syn på homofili, så om en skulle trenge gamle bøker å klandre, kan neppe Bibelen gis skylda alene.

To gale gjør ikke én rett...

Men vi er uenige når det gjelder homofili, akkurat som jeg kan være uenig i andre ting folk driver med

Å være homofil er ikke noe man «driver med». Finnes det noe som helst som homofile eller lesbiske gjør, som ingen heterofile gjør...?

På godt under et århundre har homofili gått fra å være forbudt og generelt ikke akseptert blant folk, til å bli noe veldig mange mener det ikke går an å si noe negativt om

Og godt er det, at kunnskapen, innsikten, empatien og forståelsen har kommet så langt som den har gjort i dag. Dessverre har den ikke kommet like langt hos alle..

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere