Jarl Hanni Afsar

47

Journalistikk som rammer jødene

Hetsen mot Israel fortsetter. Nedenfor ser dere artikler i Dagbladet i perioden 2 juli - 28 juli 2014 - tema: barn drept i Gaza.

Publisert: 30. jul 2014

Den som gidder å ta en nærmere titt på overskriftene og innholdet i artiklene som følger, kanskje får den samme opplevelsen som meg.

Det er vel dette vi kan karakterisere som rubbish journalistikk? Artiklene er unyanserte og ønsker først og fremst ramme Israel. Det er fravær av fakta og spiller på følelser. Barn er i fokus - vinklingen er barn som lider og blir utsatt får Israels hevnbegjær og vrede. 

Slik journalistikk har kun et foremål. Vekke sterke følelser og sinne som før eller senere vil utarte i heftige demonstrasjoner og forfølgelse av uskyldige jøder. Noe vi ser over hele Europa i disse dager.

Toppen av isfjellet? Vet ikke - har ikke tid å søke på nett og få den fulle oversikten. Her er kun noen artikler publisert i Dagbladet i det siste.  

1. Israels krig mot Hamas har så langt krevd 226 barneliv.

Bjørn S. Kristiansenb - mandag28. juli 2014, kl.11:22

Sitat: "(Dagbladet): Mora, 23 år gamle Shaymaa Hussein al-Sheikh Ali, døde av skadene etter et israelsk luftangrep mot byen Deir al-Balah på Gazastripen torsdag.
Nå ligger tre dager gamle Shaymaa i en kuvøse på Nasser-sykehuset i Khan Kounis nord på Gazastripen, og legene forventer at den lille jenta for blir på sykehuset de neste fem ukene."Link HER

2, Mannen som teller likene i Gaza

ODA LERAAN SKJETNE -søndag27. juli 2014, kl.22:57

Sitat: "Med over 1000 drepte i Gaza har å telle lik blitt en fulltidsjobb for doktor Ashraf al-Qudra (41).

- Jeg ser lik og kroppsdeler hele tiden. Men det som virkelig går inn på meg er synet av kvinner og barn som har blitt drept i angrepene"Link HER:

3. Dere er virkelig satans barn slik dere holder på. Kom an venner - la oss plukke de ned en etter en

Jonas Sverrisson Dagbladetmandag21. juli 2014.

Sitat:"«Kom an venner - la oss plukke de ned en etter en. Its on og de skal ALDRI slippe unna.Hver og en av dere er fra og med i dag personlig ansvarlig for hvert eneste barn dere dreper. For det er akkuart det dere er. Barnemordere.» "Link HER

4. 112 barn har så langt mistet livet i Gaza

- Det har vært en forferdelig natt og en forferdelig dag.ODA LERAAN SKJETNEsøndag 20. juli 2014.

Sitat:"Dagbladets team var i Gaza tidligere denne uka, før Israels bakkeinvasjon startet. Allerede da var innbyggerne livredde, og barna hadde mørke ringer under øynene."

Det er sommerferie i Gaza, men barna tør ikke gå på do alene eller leke utendørs. De henger seg på mødre og bestemødre, får ikke sove om natta, og hvis de først sovner, våkner de med voldsomme mareritt Link HER

5.Tre barn drept i israelsk luftangrep

17 juli 2014. skribentODA LERAAN SKJETNE

Sitat: "I går ble fire gutter mellom 9 og 11 år drept av en israelsk granat mens de spilte fotball på en strand i Gaza."

Sitat:"- Først var det en granat som traff stranda. Da løp de avgårde, men ble truffet av granat nummer to like etter. Det så ut som guttene var mål for granaten, sier vitnet, som var så nær at han fikk blod over hele skjorta,"
Link HER

6. Det er så hjerterått å se barn med opprevne mager som vi ikke kan redde

Slik var natten på Shifa-sykehuset i Gaza.Kristoffer Egebergfredag18. juli 2014, kl.08:58

Sitat:"- Det er helt hjerterått å se. Barn med splintskader i ansiktet. Barn med opprevne mager som vi ikke klarer å gjøre noe med. Som vi ikke klarer å redde livet til. Denne natten har vært redselsfull. Den har vært et helvete, sier Gilbert til Dagbladet" Link HER"

7. Rituell straff fra Israel

2. juli 2014 skribent: Står ikke

Sitat: "Sorg og sinne i Israel etter at de tre ungdommene som haiket hjem fra skolen ved byen Halhul på Vestbredden ble bergravet i går. Drapene på de tre guttene ser ut til å ha samlet Israel i kravet om hevn." Link HER

Det er kun noen få eksempel fra en avis. Nyhetsdekningen varierer selvsagt mellom riksavisene. Men vi ser tendenser også i andre aviser. Innimellom er det også noen gode artikler. Så helt nattsort er det ikke. Allikevel: En slik artikkel er etter min mening en for mye.

Så får dere gjøre opp deres egen mening. Jeg mener at slike oppslag (hvis det blir publisert i stor skala) med fryktelige bilder der barn lider, med heftige overskrifter og følelsesladet innhold - gjør journalister indirekte medansvarlige når uskyldige jøder blir utsatt for hets og overgrep, som nå skjer over hele Europa. Alt henger sammen. 

Det er min mening.

Kommentar #1

Christian Jebsen

3 innlegg  473 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden

Du er selvsagt meningsberettiget, men jeg har veldig vanskelig får å se hvilke oppfordringer til jødehat, med unntak av Frk. Nordbergs oppkast, dette er. Disse oppslagene er i hovedsak referat av hva som skjer på Gaza, oftest daglig. Det er knapt nok indirekte kritikk av Israel i disse sitatene, og hvis du mener journalister skal unnlate å skrive om folks lidelser, barns død, og de forfordelige forholdene på Gaza fordi du TROR dette fører til noe så alvorlig som HETS (i motsetning til barns død), er det min sterke mening at du har prioritert aldeles feil.

Kommentar #2

Bjørn Weld

14 innlegg  1290 kommentarer

Enig, Afsar

Publisert nesten 8 år siden
Det er nettopp denne typen fordummende journalistikk som fyrer opp under mange av de hemningsløse holdningene vi ser over hele Europa, - ganske enkelt fordi oppslagene er hemningsløse i seg selv slik de fråtser i barns død og lidelse hvor Israel er involvert, men ellers ikke i samme grad. Derfor er det heller ingen balanse i forhold til hva som skjer i Syria, Irak, Libya eller andre steder hvor barn også lider den ytterste nød og død. Når det i tillegg forelå rapporter allerede for to år siden om 160 barn som ble brukt til å grave ut tunellene døde under arbeidene er det heller ikke urimelig å anta at også at flere har dødd uten at media så mye som har berørt det. Derfor er det først og fremst Hamas som har ansvar for barn på Gaza. Vi har sett himmelen nærmest full av flyveblad før Israel skal ta ut bestemte mål slik at sivile kan trekke seg unna. Så å insinuere at Israel dreper barn på måfå er uansvarlig. Som jeg skrev under Hoves artikkel om tre Gaza slag finnes en world wide web som ganske effektivt slår bena under mye av Dagbladet og norske mediers dekning for den som søker et større og mer helhetlig bilde. Skriver nå fra iPhone og har ikke fulgt godt med siste dager, men såvidt jeg vet gav også Vårt Land Israel skylden for tragedien på FN skolen uten videre før saken ble nærmere etterforsket. Dette diskuteres i utenlandske medier, men når først et inntrykk har satt seg om at Israel begår overlagte drap på barn ( legen Fosse på TV 2) skal det mye til for å snu bildet i etterkant når hendelsen har mistet sin nyhetsinteresse. FN's egne ressurser fungerer jo ellers som direkte part som lot 20 tunge våpen ligge oppbevart på en skole, men som overlot dem til Hamas da saken ble kjent. Jeg er derfor helt enig med Afsar i at mediene er ansvarlige for å bygge opp under veldig stygge fordommer mot Israel som igjen nører opp under jødehat. Derfor bør det og snarlig innvilges et fritak for NRK avgiften da en ikke kan vente at norske jøder skal finansiere mer kampanje-journalistikk mot Israel som indirekte rammer dem selv, - i tillegg for andre som forlengst har sett seg lei på NRK, som heller ikke har dekket sannferdig hva som pågår i M.Ø sålenge vitale opplysninger holdes langt tilbake fra offentlighetens lys. (PS. Forbehold om liten tekstoversikt på iPhone under åpen himmel med svekket sikt og mye refleks.)
Kommentar #3

Jarl Hanni Afsar

47 innlegg  2196 kommentarer

Takk Jebsen!

Publisert nesten 8 år siden
Christian Jebsen. Gå til den siterte teksten.
Du er selvsagt meningsberettiget, men jeg har veldig vanskelig får å se hvilke oppfordringer til jødehat

Artikler som inneholder sterke fotografier av barn som lider, sammen med overfladisk tekst og karikerte overskrifter har stor påvirkning. Det sier seg selv. Verden vil selvsagt bli rettet mot årsaken til barn dør på Gaza, som i dette tilfeller er Israel (jødene). Det er ganske opplagt at det får konsekvenser for uskyldige jøder.

Det blir enda mer problematisk når det er mange slike artikler som verserer på nett. Hvis du går in på disse artiklene er det nesten uten unntak fravær av fakta opplysninger tilknyttet konflikten.

Jeg sier ikke at det skal skrives om barn og kvinner i nød. Selvsagt er det viktig å belyse krigens skyggesider. Det kommer bare så alt for tydelig frem i akkurat denne konflikten. Det smøres utover som om det var noe ekstraordinært i akkurat denne krigen.  

Helheten er viktig og vinklingen er essensiell. Den bør være mest mulig neutral. Mange blir sittende med en sterk følelse av urett begått av Israel, (jødene) uten at leseren har fått dypere kjennskap til konflikten. Det bør være pressens oppgave.

Selv om det kan være tidkrevende og vanskelig å oppdrive fakta i saken, bør det allikevel prioriteres. Journalister bør sette seg godt in i saken, grundig forarbeide, før de setter seg ved tastaturet. Det er min mening.

Hvis vi ser til på angrepene på Gaza, er det fort gjort å få inntrykk av at Israel har godt helt av hengslene og bomber, helt vilt, sivile uten mål og mening. (men det er jo egentlig Hamas som gjør det!)

Noen avisene skriver at Israel advarer sivile på forhånd og at at Hams oppfordrer sivilbefolkningen til å bli værende når Israel varsler. Det er ikke så ofte det nevnes - ikke sant.

Mange journalister fortsetter å benytte opplysninger gitt av Hamas som publiseres (kan virke ganske ukritisk) i Norske aviser. Slike opplysninger må kunne karakteriseres som propaganda fra Hamas side. Hamas har alt å vinne ved å fremstille Israel som jævler som dreper barn nådeløst.

Nylig publiserte Al Jazeera en liste over drepte på begge sider av konflikten. Listen viser forskjellige aldergrupper over drepte.

Nå har jeg ikke lært meg hvordan jeg publiserer grafer og illustrasjoner her på VD, men kort fortalt: Hele 41 prosent av de 521 drepte er i alderen 20-30 år. (listen ble oppdatert sist 24 juli) Nå er det vel over 1000 drepte?

Gazas befolkning er svært ung. I følge Wiki utgjør gruppen 0-14 år hele 44,7 prosent av populasjonen. I Gruppen 15-64 år utgjør 52,7 prosent og de over 65 år 2,7 prosent.

Hvis nå jødene hadde bombet Gaza tilfeldig ville antall drepte barn vært nesten tre ganger høyere, hvis vi tar utgangspunkt i befolkningssammensetningen.

Hva forteller det oss? Når Israel ønsker å forhåndsvarsle og gjør sitt for å spare sivile liv, stemmer det med statistikken. Selv om Hamas benytter sivilbefolkningnen som sjold greier altså Israel allikevel å redusere antall drepte barn. 

Fremkommer det i media?

Kommentar #4

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Jarl Hanni Afsar. Gå til den siterte teksten.
Hetsen mot Israel fortsetter.

Har man arbejdet bare en smule med undervisning og billedmedier vil man efter hvert journalistisk indslag på et minut kunne skrive mindst en A4-side med påpegninger af manipulationer og propagandavirkemidler af de mest primitive og uhæderlige typer - a la Det tredje Rige.

De fleste som medvirker kan muligvis undskyldes lidt med at de er helt marinerede i usaglige vinklinger og præmisser.

Kommentar #5

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

Nå har det seg slik Jarl Hanni A.

Publisert nesten 8 år siden
Jarl Hanni Afsar. Gå til den siterte teksten.
Jeg sier ikke at det skal skrives om barn og kvinner i nød. Selvsagt er det viktig å belyse krigens skyggesider. Det kommer bare så alt for tydelig frem i akkurat denne konflikten. Det smøres utover som om det var noe ekstraordinært i akkurat denne krigen.

At det spiller fint liten rolle for palestinske barn eller for uskyldige jøder hva som rammer andre rundt om i verden. Det er like esktraordinært for alle uskyldige som rammes, samme hvor mye vi her på Verdidebatt drar frem statistikk eller sier at det og det kan ramme uskyldige om vi ikke passer på å være objektive og sannferdige. 

Sannheten har vi for lengst mistet sammen med vårt fokus når vi klarer å lire av oss at de uskyldige som rammes enten må tåle det eller må legge skyld på de og de for at de ble rammet.

Det spiller rett og slett ingen som helst rolle at tilsvarende har skjedd eller skjer i større eller mindre omfang. For den som rammes er tragedien total enten de deler skjebne med en eller sytti millioner. Det spiller egentlig ingen som helst rolle for den som er død hvem som drepte dem.

Kommentar #6

Jarl Hanni Afsar

47 innlegg  2196 kommentarer

Det spiller ingen rolle sier Ranby

Publisert nesten 8 år siden
Lars Randby. Gå til den siterte teksten.
At det spiller fint liten rolle for palestinske barn eller for uskyldige jøder hva som rammer andre rundt om i verden. Det er like esktraordinært for alle uskyldige som rammes, samme hvor mye vi her på Verdidebatt drar frem statistikk eller sier at det og det kan ramme uskyldige om vi ikke passer på å være objektive og sannferdige.

Sannheten har vi for lengst mistet sammen med vårt fokus når vi klarer å lire av oss at de uskyldige som rammes enten må tåle det eller må legge skyld på de og de for at de ble rammet.

Det spiller rett og slett ingen som helst rolle at tilsvarende har skjedd eller skjer i større eller mindre omfang. For den som rammes er tragedien total enten de deler skjebne med en eller sytti millioner. Det spiller egentlig ingen som helst rolle for den som er død hvem som drepte dem.

Beklager, men jeg fatter så og si aldri hva du pludrer om Ranby. Du tar sjeldent poenget - heller ikke i denne tråden. 

Digresjon:

Du kommer så ofte inn fra sidelinjen, snakker og resonerer deg frem til ingenting.

Hit og dit, ut og inn og opp og ned - uten punchline. Alt renner bare ut i sanden.

Du vet at du ikke kan vite. Bra for deg. Derfor ønsker du å fremstå som en ydmyk tjener for din egen uvitenhet i motsetning til alle andre skråsikre bedrevitere.  

Hvor mange ganger har du ikke skrevet om hvor stakkarslig utilstrekkelige vi mennesker er i den stor sammenheng. Du gjentar deg selv til det kjedsomlige.

Vi vet nå! -  at du ikke vet Ranby! 

Jeg er ganske lei av relativistisk pjatt. Du går meg snart på nervene. Det er interessant første gangen. Andre gangen er du kuriøst innslag i debatten, men etter en tid blir det bare masete slitsomt.

Beklager

Kommentar #7

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Afsar har helt rett

Publisert nesten 8 år siden
Jarl Hanni Afsar. Gå til den siterte teksten.
Hetsen mot Israel fortsetter.

Det finnes en agenda og en hensikt med den himmelropende skjeve dekningen av krigshandlinger i midt-østen.
Vi har leger,og vi har journalister,som backes opp av TV-kanaler og avisredaksjoner som helt krystallklart har valgt side i arabernes favør,og MOT Israel.Gilbert blir tatt i mot som en idrettshelt på flyplassen der han i kjent stil hetser Israel og maler ut om hvor hjerteløse de er.Dette blir selvfølgelig dekket i TV-ruta så ingen skal være i tvil om HVEM som er den store satan i midt-østen.

Det som er helt tydelig er at disse propagandapersonene ser det ikke som særlig viktig å ha daglige repotasjer med nærbilder av blodige barn hvis de skyldige for ugjerningene ikke kan plasseres et sted.

Israel er nå en yndet og politisk korrekt hoggestabbe som det uten videre sjekking av fakta kan hogges vilt og uhemmet på.
Men hvem skal det hogges på i de pågående uhyrlighetene i Irak,Syria og andre muslimske land der barn også er barn..?

Det er visst ikke så interessant å brette ut om de over 150 000 døde i Israels naboland når skylden må legges på andre enn Israel.

For en syk verden vi har fått.!

 

Kommentar #8

Christian Jebsen

3 innlegg  473 kommentarer

For en besynderlig logikk

Publisert nesten 8 år siden

"Det er visst ikke så interessant å brette ut om de over 150 000 døde i Israels naboland når skylden må legges på andre enn Israel.

For en syk verden vi har fått.!"

Du kan da ikke mene at det ikke er noen som har reagert på blodbadet i Syria? Eller er øvelsen den at jo flere som dør i en krig jo mer oppmerksomhet fortjener den. Logikken din tilsier at vi da knapt nok bør bry oss om hva som skjer på Gaza for der dø det ikke nok folk? Ei heller i Israel siden der har det ikke blitt drept 100 en gang? En besynderlig måte å argumentere på.

Skjønner dere virkelig ikke at nettopp fordi det er Israel som driver denne tilsynelatende terrorbombingen av Gaza at folk reagerer? Disse menneskene som er så like oss andre, disse folkene, som i følge kristne er guds utvalgte, dette flotte demokratiet dere skryter av, skyter granater inn i et FN-bygg, med unnskyldningen "beklager, men vi siktet på noe annet i nærheten".

Kristne hevder at religionen deres er kjærlighetens og barmhjertighetens religion. Hvis det en ting som glimrer ved sitt fravær, er det barmhjertighet og kjærlighet overfor de som lider mest i denne konflikten. Det er nesten så man skulle mistenke en rekke av dem som, uten å blunke, forsvarer Israel ene og alene gjør fordi det er nevnt 12 stammer i en bok som ellers viser seg å innholde en rekke faktafeil.

Kommentar #9

Jarl Hanni Afsar

47 innlegg  2196 kommentarer

@Jebsen

Publisert nesten 8 år siden

Du kommer med så mange rare utsagn og tillegger meg meninger jeg ikke har i ditt siste innlegg. Kan du ikke bare forholde deg til hva jeg faktisk skriver? Er det noe du ikke forstår, kan du stille meg spørsmål.

Det kan virke som du ikke har fått med deg noenting av hva jeg prøver å formidle, eller er du ordblind? Kanskje det er jeg som ordlegger meg klønete? Ikke vet jeg.

Hvis du prøver igjen, å lese meg i beste mening, tar vi diskusjonen på nytt. Det er jo ganske essensielt for enhver diskusjon at vi ikke planter stråmannsargumenter. Det gjør du i ditt siste innlegg. Jeg oppfatter det som svært useriøst.

Jeg tror vi avslutter diskusjonen mellom oss her.  

Kommentar #10

Ragnvald Fladmark

2 innlegg  1395 kommentarer

Rubbish ??

Publisert nesten 8 år siden
Jarl Hanni Afsar. Gå til den siterte teksten.
Det er vel dette vi kan karakterisere som rubbish journalistikk? Artiklene er unyanserte og ønsker først og fremst ramme Israel. Det er fravær av fakta og spiller på følelser. Barn er i fokus - vinklingen er barn som lider og blir utsatt får Israels hevnbegjær og vrede.

Slik journalistikk har kun et foremål. Vekke sterke følelser og sinne som før eller senere vil utarte i heftige demonstrasjoner og forfølgelse av uskyldige jøder. Noe vi ser over hele Europa i disse dager.

Er det påviste faktafeil i artiklene ?? Jeg ser her helt bort ifra nr. 3 - - som faller på sin egen idioti.

Hva er det som er unyansert ?? Er det det at rakettangrepene fra Gaza ikke nevnes ??

Finnes det overhodet noen i Norge som ikke vet at det Israelske angrepet kom som et svar på raketter fra Gaza - og mordet på de tre jødiske guttene ??

Hva er rubbish i dette ??

Ville det ikke være enda mer rubbish om ikke dette ble kommunisert ??

Dette er faktisk rapporter fra Gaza og ingen andre steder - i så måte er det vel korrekte reportasjer, som nok kan vekke hat mot sakesløse jøder i andre land, men media har en oppgave i å rapportere det som skjer - og i dette tilfellet har de gjort akkurat det.

Blir det øvet vold mot jøder i andre land, så må det skyldes at voldsutøverne helt har mistet det lille gangsynet de måtte ha hatt. Det blir totalt skivebom å gi nyhetsdekningen skylden for det.

Så vil jeg spørre : hva mener Afsar ville vært en nyansert reportasje om virkeligheten i Gaza ??

Kommentar #11

Christian Jebsen

3 innlegg  473 kommentarer

Til Jarl Hanni Afsar

Publisert nesten 8 år siden

Mye tyder på at du ikke har lest mitt siste innlegg godt nok, det er jo ikke rettet til deg. Og, når du først tar opp dette med stråmenn, er jo ditt opprinnelige innlegg et godt eksempel i så måte. Hvis vi ser bort fra innelgget til rabiate Nordberg verken oppfordrer eller insinuerer noen av de andre til jødehat. At de er kritiske til Israel og måten krigføringen skjer på er det ikke vanskelig å se. Jødehatet er det du som tolker inn i disse artiklene.

Kommentar #12

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert nesten 8 år siden
Ragnvald Fladmark. Gå til den siterte teksten.
Så vil jeg spørre : hva mener Afsar ville vært en nyansert reportasje om virkeligheten i Gaza ??

Det svarer jeg så (også) på.

Man kunne, for bare at starte et sted, begynde at rapportere som man almindeligvis gør, nemlig med ligefrem kronologi frem for den omvendte kronologi, man bruger om Israel - hvor et israelsk svar på et Hamasangreb fremstilles som et israelsk angreb ud af den blå luft og hvor man så kan være heldig at finde en kort reference til årsagen til angrebet eller rettere svaret på et angreb langt nede i artiklen - endda ofte med en tilføjelse om at dette 'hævdes fra israelsk side' mens man på samme tid uden videre gengiver Hamas oplysninger som var de ubetvivleligt sande - for ikke at tale om at man bringer deres billeder fra andre steder og tider, som om de var fra Gaza.

Dernæst kunne man undlade at anvende dramatiseret journalistik, hvor man med kropssprog, mimik og ikke mindst stemmeføring tager voldsomt side for den arabiske part. Dette er et særdeles kraftigt virkemiddel, ved man fra psykologisk forskning.

Dertil kunne man bemærke at med den billedside man kører hele tiden også i baggrunden er spørgsmålet om skyld sådan set afgjort i seernes underbevidsthed, hvorfra den vil realisere sig i bevidstheden før eller siden. Dette er også massivt eftervist i forskning.

Man kunne koncentrere det til at journalister bør undlade at benytte de groveste og mest usaglige metoder fra reklameindustrien, som de gør nu.

Jeg har selv lavet mange reportager fra mange typer af begivenheder og til forskellige formål, ofte ikke bestemt af mig selv og bl.a. derudfra mener jeg at det vi ser på TV ikke er tilstræbt objektive reportager, men vinklede bundne opgaver med at bestemt sigte.

Som det er nu lader journalisterne som om de er helt ukvalificerede og ikke evner andet end umiddelbart at viderebringe, hvad der flyder ind i nyhedsstrømmen. I andre sammenhænge kan de godt finde ud af at oplyse om baggrund og perspektivere. På den måde får vist vist en masse Hamas-produceret propaganda som om det var professionelle nyheder.

Som eksempel kan jeg nævne at DR nyhedsfyrtårn ved Martin Krasnik for et par dage siden havde den israelske ambassadør i studiet i et kvarter og Krasnik nægtede at tale om andet end døde civile og to dage senere var det viceambassadørens tur, hvor Krasnik nægtede at tale om andet end - 'hvordan kan 200 døde børn være at vise tilbageholdenhed' - og ethvert sagligt forsøg på at forklare blev kørt tilbage til de 200 døde børn - man lærte intet og sad tilbage med det indtrykket at israelere/jøder er onde.

Det MSM leverer er, hvad politisk korrekte som dem selv, kalder 'hatespeech', men de ser, som venstreorienterede generelt, ikke egne fejl - de er jo ude i det godes tjeneste, så hvordan skulle man så kunne handle andet end godt.

Det er selvgodhedens og humanismens hæslige ansigt.

Kommentar #13

Bjørn David Bratlie

15 innlegg  4874 kommentarer

Selektiv journalistikk

Publisert nesten 8 år siden
Christian Jebsen. Gå til den siterte teksten.
Disse oppslagene er i hovedsak referat av hva som skjer på Gaza, oftest daglig.

Du har rett i at dette er referater av det som skjer. Problemet er imidlertid hva som IKKE skrives og hyppigheten av hva som SJELDEN skrives. Det skrives IKKE og det avbildes IKKE at mange, at mange flere kvinner/barn dør noe kilometer unna i Syria. Det skrives nesten IKKE at flyktningekatastrofene der er langt mer omfattende enn i Gaza. Det skrives nesten IKKE om utrensing av kristne noe kilometer unna Israel. Det er ALDRI noen kritikk av betydning eller fordømmelse av islamske grupperinger som dreper hverandre, langt mer bestialsk enn det bomber gjør. Det er aldri kritikk av av etnisk rensing av muslimske områder. Vesten er kjemisk rent for demonstrasjoner mot islamske brudd på menneskerettigheter. Vestlige media skriver ALDRI om all jøder som har blitt fraranet sine eiendommer i muslimske land og måttet flykte til Israel som sitt tryggeste sted.   Når Norge gjennomfører tilsvarende militære aksjoner mot land som ikke representerer noen trussel forties det at dette har ofre, sannsynligvis godt utover det som skjer i Israel. Det skrives gjennomgående og detaljert om lidelser forårsaket av Israels krigføring. Det skrives IKKE at Israels krigføring handler om demme opp for de krefter som forårsaker enorme lidelser i andre muslimske land.

   Som følge av denne selektive nyhetsformidlingen får vi alle et forvrengt bilde av verdens begivenheter. Som eksempel på dette var medias dekning av det som ble kaldt "Den arabiske våren". Maken til dumhet og kunnskapsløs analyse blandt Norges ledende jourmnalister og redaktører skal man lete lenge etter. Jeg husker et annet tilfelle i 1977-78. Da satt en skjegget gammel gubbe i Frankrike og sendte lydbånd med taler til Iran. De færreste redaktører/journalister forsto noenting da sjaen ble jaget ut av landet som følge av denne skjeggede karens aktiviteter. Jeg tror det er en blanding av blindhet, ønsketenkning, hovmod og mangel på eget livsyn som skaper slike tragiske feilvurderinger av sin samtid.             

Kommentar #14

Ragnvald Fladmark

2 innlegg  1395 kommentarer

OK - - -

Publisert nesten 8 år siden
Søren Ferling. Gå til den siterte teksten.
Man kunne, for bare at starte et sted, begynde at rapportere som man almindeligvis gør, nemlig med ligefrem kronologi frem for den omvendte kronologi,

Da skal man altså ta en fullstendig historisk gjennomgang fra 1948 eller kansje aller helst før, for å få et korrekt bilde av konflikten ??

Jeg tror IKKE de norske lesere er så fullstendig historieløse - - du/dere må gjerne tro det, men jeg tror det ikke.

Fullstendig forfeilet argumentasjon - - nyheter er og blir nyheter, og skal følgelig rapporteres.

Historiegjennomgang er et helt annet fag.

Er det noen i norge som ikke vet at Israels aksjoner i Gaza denne gang kom på grunn av raketter fra Gaza og på grunn av  moret på 3 jødiske ungdommer ????

Rekk opp hånden de som ikke vet det.

Og i tilleg bør man ved enhver reportasje fra denne konflikten få med seg at det skjer enda verre ting i Syria, Irak, Libya - - og egentlig overalt ellers i verden. Da skulle det vel omsider bli riktig for alle sammen.

Men jeg tror ikke så mange gidder å lese det, men det er vel det endelige målet til Afsar, Bratlie og Ferling m/flere.

Det er mulig at mani Danmark i Carlsberg-, Tuborg-, Gammel Dansk- eller Nilsen-tåken helt har glemt historien og må stadig bli minnet om den - - det tror jeg ikke er tilfellet i Norge.

Kommentar #15

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

It all started, when Israel retaliated...

Publisert nesten 8 år siden
Ragnvald Fladmark. Gå til den siterte teksten.
Da skal man altså ta en fullstendig historisk gjennomgang fra 1948 eller kansje aller helst før, for å få et korrekt bilde av konflikten ??

det er den MSM-logik, jeg angriber.

Havde du citeret (og læst ?) lidt mere ville du se at jeg taler om kronologien omkring den enkelte begivenhed.

Man skal f.eks. sige at her til morgen affyrede Hamas to raketter ind over israel og som svar angreb Israel dem, som affyrede raketerne og bombede den tunnel de havde brugt - istedet for at meddele at Israel nu igen har angrebet Gaza, hvor mange der blev dræbt og såret (efter Hamas oplysninger) og hvem det ellers evt. gik ud over og så nede i linie 32 kort at fortælle at Israel hævder at det var svar på raketangreb.

Det er bare én lille ting i den totalt manipulerende rapportering.

Kommentar #16

Ragnvald Fladmark

2 innlegg  1395 kommentarer

Du ma gjerne kave på, men det hjelper bare så lite, Ferling......

Publisert nesten 8 år siden
Søren Ferling. Gå til den siterte teksten.
Havde du citeret (og læst ?) lidt mere ville du se at jeg taler om kronologien omkring den enkelte begivenhed.

Hver eneste dag får vi meldinger om rakketter fra Gaza.

Du skal ha mange gode kontakter både i Mossad og IDF for å kunne begrunne hver eneste reportasje fra lidelsene i Gaza med den enkelte rakett.

Dette blir jo bare det reneste pjatt fra din side.

Realiteten er at dødsfallene og ødeleggelsene er uendelig mye større på den ene side - - det er akkurat det som helt korrekit rapporteres.

De flrste klarer å legge sammen to og to - - og få noe annet enn fem.

Men her gir jeg meg - - det blir som vanlig reprise på reprise på reprise

Kommentar #17

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Usandt blandet med fakta.

Publisert nesten 8 år siden
Ragnvald Fladmark. Gå til den siterte teksten.
Hver eneste dag får vi meldinger om rakketter fra Gaza.

Ja, vi hører tidvis om raketterne, som f.eks. da DK's TV2-News i søndags kunne rapportere at:

‘våbenhvilen blev ophævet af Israel fordi Hamas skød raketter ind over Israel’

På dem måde kan man lyve ved at vende kausaliteten på hovedet og samtidig hævde at man vender den rigtigt. Den er forkert i første del af sætningen og rigtig i anden del af samme sætning.

Man lader forstå at Israel énsidigt har ansvaret for forløbet ved at sige at våbenhvilen bliver ophævet frem for brudt.

Ethvert barn kan ellers forstå at det var Hamas, som brød våbenhvilen.

Det er et eksempel på journalistikkens manipulerende intellektuelle svindel.

Våbenhvilen blev ophævet af israel er, hvad der bliver stående i tilhørernes bevidsthed...

Det er såklart Hamas, der bryder våbenhvilen, men man formidler at det er Israel - sådan virker det og det ved journalister - den slags er de uddannet i.

En mere udfoldet version af denne figur for formidling af usandheder kan man se her:

http://www.information.dk/telegram/504732

'Nyheden' er fra det stærkt PK-politiserende nyhedsbureau Ritzau

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere