Verdidebatt

Imponert

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det slår meg at i de mange trådene om midtøsten er det veldig mange som hevder seg godt informerte. Det får meg til å undres over at så mange her inne har førstehåndskjennskap til midtøsten og da særlig Israel og palestinerne.

Selv er jeg vel knapt nok opplest på området, ikke har jeg sett mer enn et minutt eller to om problematikken på televisjonsapparatet det siste året ei heller har jeg lest mange avisartikler heller.

Men jeg får jo med meg at det strides om en reporter eller to fra riksdekkende medier. En av dem har vel levet både i israelske kibuzer og vært utstasjonert i midtøsten en del år. Men det kan virke som om mange her inne er vel så informert om konfliktene i midtøsten, det er jo ganske imponerende.

Det er dog en liten hake ved det, jeg er skeptiker av natur og tanken har dukket opp vedrørende kildekritikk her inne. For det kommer ikke veldig godt frem hvor god kjennskap til problematikken mange av de som skriver om temaet her inne har. Noen ganger får jeg en mistanke om at det nok baserer seg vel så mye på andre, tredje og fjerdehånds-opplysninger ispedd en god porsjon egentenkning og ganske mye følelser.

Med en slik faktabakgrunn spørs det da om man bør lese det som skrives, for da er det jo en stor fare for at man til slutt begynner å tro på det man leser om man ikke bruker timer, dager og uker på å ettergå det som skrives her inne.

I enhver konflikt brukes det enorme summer på markedsføring hvor vi som ikke egentlig er veldig interesserte er målgruppen. Den som vinner flertallet for sin sak vinner som oftest også konflikten, i det minste på kort sikt. Som kjent blir veldig mye glemt etter kort tid om ikke markedsføringen vedvarer.

Slaget om Waterloo er vel noe veldig mange har hørt om, til neste år er det 200 år siden dette slaget. Dog er det ikke like mange som husker hva det dreide seg om eller hvor slaget stod. Hadde noen markedsført dette og vedlikeholdt markedsføringen de siste århundredene er det ikke godt å si hva vi hadde ment om dette berømte slaget og ikke minst hvem vi hadde sett på som skurkene og hvem som var heltene.

Verden vil bedras heter det jo og det kan virke som om dette ligger ganske nært sannheten. At man selv risikerer å ende opp både som bedrager, bedratt og ikke minst markedsfører er i seg selv ganske tankevekkende.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt