Verdidebatt

Norge mot kontantfritt samfunn

Alt ligger til rette for at Norge kan bli verdens første kontantfrie samfunn sier direktør for prosessområde bank Jan Digranes i Finans Norge.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Kontanter representerer nå en så liten andel av betalingene i samfunnet at vi godt kan klare oss uten. Kontanthåndtering koster samfunnet det dobbelte av elektronisk betaling, og uten kontanter vil også problemene med ran, økonomisk kriminalitet og svarte penger bli kraftig redusert (Finans Norge 2014/07).

Er dette gode eller dårlige nyheter?

Norge regnes som verdens mest sekulære land og på den bakgrunn vil det være naturlig at man er positiv til ideen om et kontantfritt samfunn. Stadig flere i landet roper høyere og høyere om at religiøse skrupler er noe som er svært uønsket og som gjør dagliglivet vårt unødvendig problematisk.

Leger som går motstrøms og de prestene som våger det, blir bedt om å finne seg andre yrker. Det er en radikalisering av sekularitet i vår tid og vi ser det tydelig i vårt eget land.

Bibelen blir tolket i fillebiter av våre ypperste teologer og moralen i kirkens eget rom er i ferd med å brytes ned. Konservative kristne blir kalt mørkemenn og vil ikke lenger finne noen plass i folkekirken.

Så tilbake til nyheten om at Norge går mot et kontantfritt samfunn og den potensielle trusselen dette vil kunne være for de som ikke deler majoritetens syn på framskrittet.

Åpenbaringsboken i bibelen som er en vanskelig tilgjengelig bok, sier allikevel noe konkret og tydelig om hvordan det pengeløse samfunnet i framtiden vil kunne virke på oss. Microships under huden enten på vår høyre hånd eller på vår panne, skal være måten vi kjøper og selger varer. Microshipen får man tilgang på gjennom å undertegne lojalitet til styresmakten, noe bibelen kaller "Antikrist".

Lojalitet mot "Antikrist" er en umulighet for troende kristne.

Igjen så vil det være konservative kristne som bremser utviklingen. Nettopp fordi det første budet er vår høyeste autoritet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt