Verdidebatt

Derfor støtter jeg homoparaden

Det er mange sterke fordommer blant kristne mot homoparaden som hvert år fyller Oslos gater. I år var også politiet godt representert i toget, noe som vekker reaksjoner blant enkelte.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har også hatt fordommer mot denne paraden fordi medias vinkling og fokus har handlet om halvnakne menn og kvinner med mye fokus på sex.

Men denne paraden handler om noe mye mer og viktigere enn det. Den handler om at alle mennesker har en rett til å få lov til å være stolte av og vise hvem de er. Den handler om å reise seg opp mot diskriminering og undertrykking. Den handler om å rope et rungende ja til et samfunn sm tillater og anerkjenner mangfold.

Inkludering og raushet i møte med dem som ikke representerer majoriteten er livsviktig i et samfunn som skal være godt for alle mennesker.

Som kristen kan jeg være uenig i de valg som går på tvers av mine egne overbevisninger, men jeg kan støtte de andres rett til å stå opp for seg selv, sine meninger og sitt liv

Den samme retten har vi som bekjenner oss til den klassiske kristne troen, også vi er en minoritet i dagens samfunn.

Vi er også avhengige av majoritetens raushet og velvilje i møte med vår annerledeshet, derfor burde vi være de første til å unne andre det samme.

Derfor er det også flott at politiet er sterkt til stede i toget og markerer at de er til for alle landets borgere.

Hvis jeg blir med i homoparaden er det ikke fordi jeg ikke lenger tror på Bibelens ekteskapsforståelse. Det er fordi jeg anerkjenner andre menneskers rett til å mene noe annet enn meg uten å bli utstøtt eller diskriminert for det.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt