Tania Randby Garthus

69

Derfor støtter jeg homoparaden

Det er mange sterke fordommer blant kristne mot homoparaden som hvert år fyller Oslos gater. I år var også politiet godt representert i toget, noe som vekker reaksjoner blant enkelte.

Publisert: 11. jul 2014

Jeg har også hatt fordommer mot denne paraden fordi medias vinkling og fokus har handlet om halvnakne menn og kvinner med mye fokus på sex.

Men denne paraden handler om noe mye mer og viktigere enn det. Den handler om at alle mennesker har en rett til å få lov til å være stolte av og vise hvem de er. Den handler om å reise seg opp mot diskriminering og undertrykking. Den handler om å rope et rungende ja til et samfunn sm tillater og anerkjenner mangfold.

Inkludering og raushet i møte med dem som ikke representerer majoriteten er livsviktig i et samfunn som skal være godt for alle mennesker.

Som kristen kan jeg være uenig i de valg som går på tvers av mine egne overbevisninger, men jeg kan støtte de andres rett til å stå opp for seg selv, sine meninger og sitt liv

Den samme retten har vi som bekjenner oss til den klassiske kristne troen, også vi er en minoritet i dagens samfunn.

Vi er også avhengige av majoritetens raushet og velvilje i møte med vår annerledeshet, derfor burde vi være de første til å unne andre det samme.

Derfor er det også flott at politiet er sterkt til stede i toget og markerer at de er til for alle landets borgere.

Hvis jeg blir med i homoparaden er det ikke fordi jeg ikke lenger tror på Bibelens ekteskapsforståelse. Det er fordi jeg anerkjenner andre menneskers rett til å mene noe annet enn meg uten å bli utstøtt eller diskriminert for det.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Kersti Zweidorff

2 innlegg  2314 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden

Hei Tanja

 

Jeg hverken støtter eller ikke støtter homoparaden. Min erfaring er egentlig ikke å dyp når det gjeldr den, men de erfaringene jeg har, går i samme retnig. Øl, farger, støy, og mennesker på utstilling.

Ganske sikkert er intensjonen god og ønsker å vise verden en del av mangfoldet. Men min erfaring er altså et slags enfold, hvor overnevnte er det som trer frem.

 

Da tenker du at jeg er diskriminerende og ikke ser de store sammenhengene. I all beskjedenhet, forslår jeg at du tar feil. Og at å ta et steg tilbake for å få oversikten over hva Homoparadens arrangører egentlig vil ha oss til å forstå og støtte er en måte å akseptere at det finnes et budskap uten å rope ut at jeg har skjønt det. Fordi det foreløpig, for meg, ser ut som at omstningen, altså bunnlinjen, er det viktigste, også her.

Så min lille bemerkning er at vi utmerket godt kan akseptere mangfold og sette pris på det  uten å støtte de mest elleville utslagene.

 

Kommentar #2

Tania Randby Garthus

69 innlegg  661 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden

Det ligger mange linker ute fra årets parade som viser at den handler om mye annet enn sex. Her har media et stort ansvar i sin formidling.

Her er noen gode linker som viser mangfoldet:

http://www.abcnyheter.no/nyheter/2014/06/28/neppe-motdemonstrasjoner-mot-homoparaden

http://www.nrk.no/ostlandssendingen/politiet-deltok-for-tiende-gang-1.11803922

Kommentar #3

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Tania Randby Garthus. Gå til den siterte teksten.
Det er mange sterke fordommer blant kristne mot homoparaden som hvert år fyller Oslos gater. I år var også politiet godt representert i toget, noe som vekker reaksjoner blant enkelte.

Hei Tania

Er du sikkert på at det er fordommer og fordømmelse som er de kristnes syn på homoparaden. Mitt første inntrykk var at de ville markere seg og reklamere for de homofiles rett til å være homofile. De kan gjøre så mye de vil for meg, Gud elsker de Homofile like mye som alle andre mennesker i denne verden. Jeg har ikke noe med hva de gjør, de har fri vilje til å gjøre hva de vil ut av sit liv, på lik linje med alle andre mennesker. Jeg respekterer deres syn og meninger. men jeg har jo mine meninger angående det å praktisere sin homofile legning, Og det er det også rom for, uten at man skal bli sett ned på, og bli fordømt av andre fordi jeg mener at praktisering av homofili er synd. Man kan liksom ikke godta at man mener dette i 2014, og dette er ikke rettferdig, De kristnes rett til å stå for det som står i Guds ord, blir fordømt, men de homofiles rett til å leve ute sin legning blir ikke fordømt. Man har lov til å stå for sin egen overbevisning, og man er ikke mindre gla i mennesket uansett legning og tro.

mvh

Rune

Kommentar #4

Kersti Zweidorff

2 innlegg  2314 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden

Det har jeg fattet - at egentlig er intensjonen en annen enn vulgariteter og øl (som jo ikke er sex).

Jeg håper at ved en annen anledning, når paraden skal arrangeres, at de også klarer det "live" og i det øyeblikke man ser opptoget. Slik kan man nå inn til flere med den dypere meningen. Som nå ikke finnes "in sight" ... Derfor reagerer jeg med skepsis på at jeg blir tillagt diskriminerende holdninger, fordi jeg ikke roper ut min støtte til paraden. Det finnes mange måter å støtte mangfold på.

 

Så må vel det jobbes med gjennomføringen, her som så mange andre steder.

Kommentar #5

Tania Randby Garthus

69 innlegg  661 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Kersti Zweidorff. Gå til den siterte teksten.
Derfor reagerer jeg med skepsis på at jeg blir tillagt diskriminerende holdninger, fordi jeg ikke roper ut min støtte til paraden. Det finnes mange måter å støtte mangfold på.

Det har ikke vært min intensjon å tillegge deg diskriminerende holdninger, og jeg klarer ikke helt å se hva i teksten min som støtter opp under en slik tolkning.

Kommentar #6

Tania Randby Garthus

69 innlegg  661 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Er du sikkert på at det er fordommer og fordømmelse som er de kristnes syn på homoparaden.

Jeg ser at det er noen kristne som uttaler seg negativt i kommentarfelt, men de behøver selvfølgelig ikke å representere et flertall blant kristne. Det er jo mange forskjellige mennesker som har fordommer mot homoparaden, så dette gjelder jo ikke bare kristne.

Denne linken er jo et godt eksempel på hva man er villig til å tåle av andre:

http://www.dagen.no/Meninger/10/07/2014/Skammelig_av_homobevegelsen-90403

Kommentar #7

Kjellrun Marie Sonefeldt

238 innlegg  1504 kommentarer

Når barnet får det som det vil,så skriker det ikke.

Publisert nesten 7 år siden

Det er bare det,at ikke alt en skriker for å få tjener til det gode.

Alkoholen gir alkoholikere. Rusmidler gir avhengighet.Forhastet ekteskapsingåelse kan føre til skilsmisse.Å kjøpe på kort kan føre til gjeldslaveri , homosex kan gi hiv osv osv osv.

Bibelens oppgave er å veilede i livskunst,hindre at noen stikker hånden inn i ilden fordi de ikke vet at det gir brannsår.

Det er ditt valg ,fr.Tania  R.Garthus, å ikke inkludere homosex i de beskyttende trafikkreglene.

 

Kommentar #8

Ragnvald Fladmark

2 innlegg  1395 kommentarer

Jada, vi har skjønt det alle sammen.....

Publisert nesten 7 år siden
Kjellrun Marie Sonefeldt. Gå til den siterte teksten.
Alkoholen gir alkoholikere. Rusmidler gir avhengighet.Forhastet ekteskapsingåelse kan føre til skilsmisse.Å kjøpe på kort kan føre til gjeldslaveri , homosex kan gi hiv osv osv osv.

... og religiøsitet kan føre til ensporethet og fanatisme og fundamentalisme osv. osv. osv.

Fanatisme i noen retning er ALDRI av det gode.

Dessuten er liver farlig - - man dør av det.

 

Det er ditt valg ,fr. Kjellrun Marie Sonefeldt, å insinuere at fr. Tania Randby Garthus ikke inkluderer homosex i de beskyttende trafikkreglene........... kansje en alkdri så liten re-orientering er på sin plass. MAKAN til sludder.

Kommentar #9

Lilli Spæren

172 innlegg  2066 kommentarer

Derfor er jeg vennlig mot homofile...

Publisert nesten 7 år siden

Jeg støtter ikke homoparade med den symboleffekten det har, men vil definitivt være vennlig mot homofile i hverdagen fordi de er medmennesker.

Kommentar #10

Kersti Zweidorff

2 innlegg  2314 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Tania Randby Garthus. Gå til den siterte teksten.
Hvis jeg blir med i homoparaden er det ikke fordi jeg ikke lenger tror på Bibelens ekteskapsforståelse. Det er fordi jeg anerkjenner andre menneskers rett til å mene noe annet enn meg uten å bli utstøtt eller diskriminert for det.

He er det avsnittet jeg referer til.

 

I og med at du går høyt på banen pro Homoparade, er det nærliggende å anta at du synes at dersom en ikke støtter opp om denne, må en nesten regnes som diskriminerende.

Fint at du avkreftet det. For som sagt, er det også et mangfold av måter å støtte mangfoldet på...

Kommentar #11

Torhild Pettersen

1 innlegg  191 kommentarer

enig

Publisert nesten 7 år siden
Lilli Spæren. Gå til den siterte teksten.
Jeg støtter ikke homoparade med den symboleffekten det har, men vil definitivt være vennlig mot homofile i hverdagen fordi de er medmennesker.

Denne holdningen støtter jeg også opp om av den samme grunn deg Lilly , de er våre medmennesker som Gud har skapt og jeg er ikke satt til å dømme det som er utenfor Guds menighet.

 At Gud skal velsigne noe som han sier i sitt ord er galt det blir feil.

Men Jesus kom for oss alle. hver den som tok imot ham...... Faderen sprang sønnen imøte og omfavnet ham , men at sønnen skal legge premissene for Guds almenne kirke på jorden og tolke Ordet etter eget forgodtbefinnende slik at det passer inn i tiden og lager oss vårt eget Gudsbilde  blir i min forståelse feil .

Gud tar imot alle som vender seg til Han og døren står vid åpen for alle. :)

Men å gå i tog og bejae det som Gud sier er synd det er en helt annen sak. Det er nok noen som vil finne fordømmelse også i disse ord.

Jeg tror denne debatten er viktig og må taes ,det nytter ikke bare at de troende vender seg bort fra den ubehagelige debatten . Kirken må også klart skille på det som er av Gud og verden.

Men det å lukke kirkedøren og stenge anderledes levende , trengende og troende ute.... det taler Ordet imot.

Med velsignet sommerhilsen til dere alle i Jesu navn fra: Torhild

Kommentar #12

|Hans Petter Skoug

15 innlegg  4781 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden

Jeg hverken støtter eller ikke støtter homoparaden jeg av den enkle grunn at den bryr meg ikke :) Jeg er ikke homofil og trener ikke å hverken støtte eller ikke støtte denne paraden på noe som helst måte, den har da gått av stabelen hel uten min hjelp i alle år så det regner jeg med den fortsetter med :)

Jeg klarer å se mennesker jeg når jeg møter homofile og trenger ikke å fokusere på hvor de har kjønnet sitt når jeg ikke har noe med det, for jeg har ingen motforestillinger mot homofili. De kan holde på med hva de vil for meg så lenge det er frivillig bais, noe jeg ta for gitt at de gjør helt uten at jeg trenger å stikke nesa mi i det...

For det er jo det de ønsker, det er derfor de går i denne paraden in the first place, den dagen homofili har samme rettigheter og frihet som hetrofil legning og blir møtt av andre mennesker uten allverdens latterlige vrangforestillinger og meninger er den dagen det er slutt på paraden også har jeg konkludert med....

Det er tross alt bare en seksuell legning... De skader ingen, ingen blir hjernevasket av det og ingen trenger egentlig å bry seg med hva de holder på med når vi andre ikke har noe med det... Så enkelt er det... Hdde alle hatt et normalt syn på homofili ville de lagt ned denne paraden for lenge siden er mitt gjettning... For like lite som vi hetrofile har en trang til å flagge vår normalitet ville de homofile ha hatt det, om alle hadde et normalt syn på homofili da såklart... Men her er det som oftest gamle religiøse skrifter skrevet av fryktelig ignorante menn utn noen gud iblandet i det hele tatt som får råde, dessverre... Fy po***r som religion ødelegger... Helt sykt egentlig at folk kan få seg til å holde disse ignornte skriftene likeverdige og inneha mer tyngde enn vitenskap i dag og ifølge vitenskapen er homofili helt naturlig, hvorfor ikke anse det som naturlig da... ?

Kommentar #13

Henry Østhassel

9 innlegg  136 kommentarer

Stolte av å vise hvem de er?

Publisert nesten 7 år siden

Tania Randby Garthus skriver: "Men denne paraden handler om noe mye mer og viktigere enn det. Den handler om at alle mennesker har en rett til å få lov til å være stolte av og vise hvem de er."

(MODERATOR HAR FJERNET AVSNITT SOM ER BRU8DD PÅ RETNINGSLINJENES punkt 4: «- Vis respekt, særlig for dem du er uenig med.
 - Ikke så tvil om andres motiver.
 - Ikke fordrei andres meninger.
»)

Jeg håper at du skjønner hvor aldeles på jordet et samfunn havner med en slik argumentasjon.

Slik jeg ser det gjenspeiler paraden samfunnets frafall fra Guds veier - og etter at vi kastet Gud ut av skoler og samfunn har utviklingen gått skremmende fort.

Som kristen handler det om å fortelle menneskene om hvilken vei som fører til Gud - og advare om hvilken vei som fører til fortapelse for all evighet – selv om mange liberale har avskrevet fortapelsen Jesus selv så sterkt advarte mot. Bibelen gir oss krystallklare svar på hvor lystene fører oss om vi følger dem. Det gjelder alle våre syndige lyster.

Romerne 1,32 sier: «De vet hva Guds lov sier, at de som gjør slikt, fortjener å dø. Men ikke bare gjør de dette selv - de roser også andre som gjør det.»

Når man selv fokuserer på homofili i artikler som denne og noen skriver motinnlegg - sjikanerer og forfølger meningsmotstanderne oss med utspekulerte negative karakterstikker og skjellsord - og ved å tillegge oss meninger vi ikke har. Og mange har den frekkhet å beskylde oss for å være sex-fiksert og homofobe fordi vi svarer på andres sexfokuserte propaganda.

Vi blir også forfulgt fordi at vi mener homobevegelsen sprer løgner i våre skoler, på TV, radio og gjennom massemedia når de normaliserer homofili og oppfordrer våre barn til å eksperimentere med samme kjønn. Vi blir beskylt for å være; Konservative, Sneversynte, Kristen-Talibanere - Antikvarisk menneskesyn - Ikke rart det er krig i verden, Gammeltestamentlig - Homofobe - Islamofobe - Moralister - Menneskefiendtlige - Mørkemenn, - Halvnazistiske - Kalde - Intolerante - Diskriminerende - Selvgode - Selvrettferdige og uten nestekjærlighet - Talibanere som utsteder fatwa - Og den siste jeg fikk i sommer; Kristenfatalismen, hva nå enn det betyr?

Andre herseteknikker som brukes er nedlatenhet, overbærenhet og mistenkeliggjøring.

For min del må folk være homofile alt de vil - men jeg reagerer sterkt på de homofiles aggresive propaganda for å normalisere det Bibelen så klart kaller unormalt - og hetsen kristne møtes med for å påpeke det.

Kommentar #14

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Jeg er MOT... og FOR...

Publisert nesten 7 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Tania Randby Garthus har skrevet et ærlig og nyansert innlegg, som du sviner til med disse håpløse sammenlikningene. Huff!

Jeg er FOR at mennersker må få gjøre frie valg. En del av disse frie valgene er jeg MOT, helt uten å tro at voldsmonopolet skal nekte folk alt mulig.

Angående OJ kommentar, så er det forkynnelse eller føleri.

Hvordan man mener man skal leve seg ut og vise seg fram har med forskjellige verdier å gjøre.

Verdien mht sex er gjerne den frie vilje. Det må være greit at man bruker den frie vilje til det jeg og mange mener er etisk forsøpling av sine liv. Problemet mht til den frie vilje er at også avtaler er uttrykk for frie viljer. Men samlivsavtaler kan visst brytes når som helst. Det er ikke logisk sammenhengende.

Det er også problematisk at den frie vilje ikke gjelder andre deler av livet. Eks: Man kan ikke melde seg ut av velferdssystemet. Hele vårt politiske system er bygd på at vi ikke har fri vilje mht å støtte statsmakten.

Sexideologien om at "min kropp gir meg bestemmelsesrett" er altså et slags unntak fra tvangsideologien ellers, hvor man faktisk er slave for staten i like stor grad som man betaler skatter og avgifter.

Men overfor slik koherent tenkning (ærlig tenkning / sannhet) vil verken sosialdemokrater, sosialister eller konservative være med på. Jeg tror det er delvis fordi de da ikke ser muligheten for å prakke sine meninger om "det rette", "det beste", "det kjærlige" osv, på andre mennesker.

Kommentar #15

Arild Kvangarsnes

2 innlegg  4155 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Henry Østhassel. Gå til den siterte teksten.
For min del må folk være homofile alt de vil - men jeg reagerer sterkt på de homofiles aggresive propaganda for å normalisere det Bibelen så klart kaller unormalt - og hetsen kristne møtes med for å påpeke det.

Dette er et absurd ståsted, gitt at homofile i hundrevis av år har vært utsatt for religiøs propaganda. 

Det er jo nettopp på grunn av de ekstremt negative holdningene som springer ut av denne typen dogmatisme, at homofile nå har blitt tvunget til å synliggjøre sin sak. 

Kommentar #16

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Merknad

Publisert nesten 7 år siden
Arild Holta. Gå til den siterte teksten.
Angående OJ kommentar, så er det forkynnelse eller føleri.

Det du siterer, er min kommentar til noen ufyseligheter i Østhassels lange kommentar.  Som du ser, er de aktuelle delene av Østhassels kommentar slettet (og erstattet av en merknad fra moderator).

Kommentar #17

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Apell til autoritet?

Publisert nesten 7 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Det du siterer, er min kommentar til noen ufyseligheter i Østhassels lange kommentar.

Moderator (autoriteten) vil ikke forholde seg til at noen tenker paralleller mellom forskjellige sexuelle avvik og sidestiller dette. De som ser ting på den måten skal sensureres.

Kommentar #18

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Springer ut av hva da

Publisert nesten 7 år siden
Arild Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
Det er jo nettopp på grunn av de ekstremt negative holdningene som springer ut av denne typen dogmatisme, at homofile nå har blitt tvunget til å synliggjøre sin sak.

Hva om det springer ut av biologien, og at det er derfor det finnes i religionen? Så langt jeg vet finnes det ikke forskning på dette. Det er altså kun en hypotese du fremmer OM du mener utgasngspunktet er Bibelen.

Det man må spørre seg om er om såkalt "homofob" adferd finnes i ikke-kristne land. Det gjør det. Det finnes i f.eks Kina. Og ikke minst i muslimske land.

Hvorfor har man da denne reaksjonen? Er det bare menneskets intolleranse mot det som er anderledes? Noe ala det kristne vil kalle "kjødet". Eller er det en biologisk mekanisme for å beskytte familiesystemene som utgår fra vår biologi?

Vi vet ikke. I Norge har man likevel valgt å overføre store verdier fra skattebetalerne til slikt som fremmer homofile livsstiler. Det er et sosialt eksperiment (som politikk gjerne er).

Kommentar #19

Arild Kvangarsnes

2 innlegg  4155 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Arild Holta. Gå til den siterte teksten.
Hva om det springer ut av biologien, og at det er derfor det finnes i religionen? Så langt jeg vet finnes det ikke forskning på dette. Det er altså kun en hypotese du fremmer OM du mener utgasngspunktet er Bibelen.

Det man må spørre seg om er om såkalt "homofob" adferd finnes i ikke-kristne land. Det gjør det. Det finnes i f.eks Kina. Og ikke minst i muslimske land.

Hvorfor har man da denne reaksjonen? Er det bare menneskets intolleranse mot det som er anderledes? Noe ala det kristne vil kalle "kjødet". Eller er det en biologisk mekanisme for å beskytte familiesystemene som utgår fra vår biologi?

Vi vet ikke. I Norge har man likevel valgt å overføre store verdier fra skattebetalerne til slikt som fremmer homofile livsstiler. Det er et sosialt eksperiment (som politikk gjerne er).

Jeg sier at disse negative holdningene springer ut av dogmatisme. Typisk forvaltet av religiøse/ideologiske organisasjoner. 

Altså, absolutte og ubegrunnede påstander om at homofili er en styggedom, at det er "farlig" for samfunnet, etc. 

Det finnes ingen gode grunner å tro dette. 

De homofile har vært offer for slik propaganda i århundrer. 

Kommentar #20

Henry Østhassel

9 innlegg  136 kommentarer

Merknad

Publisert nesten 7 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
(og erstattet av en merknad fra moderator).

Gled deg ikke for tidlig herr Johannessen - saken er påklaget fordi at jeg og flere andre mener moderators begrunnelse var helt feil av flere årsaker jeg ikke skal kommentere her.

Kommentar #21

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Angående fordommer

Publisert nesten 7 år siden
Tania Randby Garthus. Gå til den siterte teksten.
Det er mange sterke fordommer blant kristne mot homoparaden

Dette handler ikke om fordommer,men en bevissthet om hva som er OK å fronte i Oslos gater....Vi har en tråd her på VD om at en kjent komiker forsøker å gjøre banning på TV stuerent..Dette er noe som kan virke støtende og unødvendig forsøplende på mange mennesker i samfunnet.Men det fortoner seg visst ikke sånn med folks legning....

Det kan virke som om alt som handler om homofili og deres trang til å vise seg fram nå skal renvaskes for alt som lukter skamfullhet for kropp og sexfiksert utagerende oppførsel.

Mange i samfunnet syns det er kleint når mannfolk går minimalt påkledd vrikkende i full mundur på åpen gate.

Og hva er det de har så vanvittig trang til å vise fram ?

Jeg har det godt med å holde mine sexvaner og evnt påkledning i den forbindelse i den private sfære.

Ja,jeg er flau av mine kjønnsbrødre når de ikke kan holde respekten for sin egen manndom der den hører hjemme. 

Kommentar #22

Henry Østhassel

9 innlegg  136 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Arild Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
Altså, absolutte og ubegrunnede påstander om at homofili er en styggedom, at det er "farlig" for samfunnet, etc.

Du skriver også: "Jeg sier at disse negative holdningene springer ut av dogmatisme. Typisk forvaltet av religiøse/ideologiske organisasjoner." En kjent sostifikert måte å hetse Bibeltro kristne på.

De kristnes fremste oppgave er å forkynne Evangeliet som er et budskap om sjelens frelse for evigheten for de som tar imot frelsen - og omvender seg fra sine synder - det gjelder alle synder/lyster - homofile som hetrofile.

Lysten til all slags urett – lysten til umoral – lysten til grådighet og ondskap – lysten til misunnelse, lysten til å drepe – lysten til strid –lysten til svik – lysten til falskhet – lysten til sladder – lysten til baktalelse – lysten til vold –lysten til overmot og braut – lysten til ubarmhjertighet - lysten til upålitelighet – lysten til egoisme. Omformulert "sitat" fra Romerne 1. 29-31

Og det er nok ikke lenge til kristne blir rettsforfulgt for å si hva Bibelen forteller om synd og omvendelse slik den svenske pastor Åke Green ble rettsforfulgt. Romerne kastet dem til løvene og brandt dem som fakler - pavekirken brendte dem på bålet som kjettere - og våre moderne samfunn vil snart rettsforfølge dem.

Kommentar #23

Arild Kvangarsnes

2 innlegg  4155 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Dette handler ikke om fordommer,men en bevissthet om hva som er OK å fronte i Oslos gater....Vi har en tråd her på VD om at en kjent komiker forsøker å gjøre banning på TV stuerent..Dette er noe som kan virke støtende og unødvendig forsøplende på mange mennesker i samfunnet.Men det fortoner seg visst ikke sånn med folks legning....

Det kan virke som om alt som handler om homofili og deres trang til å vise seg fram nå skal renvaskes for alt som lukter skamfullhet for kropp og sexfiksert utagerende oppførsel.

Mange i samfunnet syns det er kleint når mannfolk går minimalt påkledd vrikkende i full mundur på åpen gate.

Og hva er det de har så vanvittig trang til å vise fram ?

Jeg har det godt med å holde mine sexvaner og evnt påkledning i den forbindelse i den private sfære.

Ja,jeg er flau av mine kjønnsbrødre når de ikke kan holde respekten for sin egen manndom der den hører hjemme.

Dersom holdningen i samfunnet, gjennom århundrer, hadde vært at din "type" seksualitet var en styggedom - så hadde du kanskje vrikket på hoftene på Karl Johan også...?

Det er jo nettop fordi homoseksualitet fremstår som støtende på andre mennesker, at paraden er en nødvendig handling.

Kommentar #24

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Jeg forsto deg altså rett

Publisert nesten 7 år siden
Arild Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
Jeg sier at disse negative holdningene springer ut av dogmatisme.

Denne hypotesen er du fri til å ha.

I en debatt er det imidlertid god debattskikk å svare på motargument:

I Kina har ikke de kristne i århundreder "hjernevasket" folk med "homofob" argumentasjon. Hvorfor er reaksjonen på homofili så mye mer utbredt enn hva man kan skylde på kristen tro?

Ignoranse  er blandt dfe ting som listes under tankefeil.

Kommentar #25

Arild Kvangarsnes

2 innlegg  4155 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Arild Holta. Gå til den siterte teksten.
Denne hypotesen er du fri til å ha.

I en debatt er det imidlertid god debattskikk å svare på motargument:

I Kina har ikke de kristne i århundreder "hjernevasket" folk med "homofob" argumentasjon. Hvorfor er reaksjonen på homofili så mye mer utbredt enn hva man kan skylde på kristen tro?

Ignoranse er blandt dfe ting som listes under tankefeil.

Les det jeg skriver: 

"Jeg sier at disse negative holdningene springer ut av dogmatisme. Typisk forvaltet av religiøse/ideologiske organisasjoner.

Altså, absolutte og ubegrunnede påstander om at homofili er en styggedom, at det er "farlig" for samfunnet, etc.

Det finnes ingen gode grunner å tro dette.

De homofile har vært offer for slik propaganda i århundrer."

Dette gjelder på ingen måte bare kristen tenkning. 

Disse negative karakteristikkene av homofile ER dogmatiske. Hvem som fremmer dem er irrelevant. 

Kommentar #26

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Å vise seg fram offentlig

Publisert nesten 7 år siden
Arild Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
Det er jo nettop fordi homoseksualitet fremstår som støtende på andre mennesker, at paraden er en nødvendig handling.

Jeg er nå ikke så sikker på at det stemmer.

Jeg har sett denne paraden tidligere i Oslos gater.

Og jeg tviler sterkt utfra det jeg så at de som er skeptisk til homoseksualitet liksom skulle ble mer vennligsinnet til dem etter dette.

Faktisk så tror jeg at de fleste homoseksuelle tar avstand fra oppførselen som kommer til uttrykk i denne paraden.

At lærhomser, menn som bærer på dukker og bambser, menn som svinger pisker og menn i kjole og fjær som går i paraden og vrikker frebrielsk på sine rumper liksom skulle være representative for homofile, ærlig talt.

Kommentar #27

Arild Kvangarsnes

2 innlegg  4155 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Henry Østhassel. Gå til den siterte teksten.
Du skriver også: "Jeg sier at disse negative holdningene springer ut av dogmatisme. Typisk forvaltet av religiøse/ideologiske organisasjoner." En kjent sostifikert måte å hetse Bibeltro kristne på.

Er det å identifisere noe som dogmatisk, det samme som å hetse? 

Kommentar #28

Arild Kvangarsnes

2 innlegg  4155 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.
Jeg er nå ikke så sikker på at det stemmer.

Jeg har sett denne paraden tidligere i Oslos gater.

Og jeg tviler sterkt utfra det jeg så at de som er skeptisk til homoseksualitet liksom skulle ble mer vennligsinnet til dem etter dette.

Faktisk så tror jeg at de fleste homoseksuelle tar avstand fra oppførselen som kommer til uttrykk i denne paraden.

At lærhomser, menn som bærer på dukker og bambser, menn som svinger pisker og menn i kjole og fjær som går i paraden og vrikker frebrielsk på sine rumper liksom skulle være representative for homofile, ærlig talt.

Les psykologi: 

http://no.wikipedia.org/wiki/Systematisk_desensitivisering

Kommentar #29

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Common sense

Publisert nesten 7 år siden
Arild Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
Les psykologi:

http://no.wikipedia.org/wiki/Systematisk_desensitivisering

Takk for tipset, men jeg har mere tro på sundt bondevett.

Kommentar #30

Arild Kvangarsnes

2 innlegg  4155 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.
Takk for tipset, men jeg har mere tro på sundt bondevett.

Vel, hvis sunt bondevett forteller deg at desensitivisering ikke er et reelt aspekt ved den menneskelige psyke, så opphører det å være sunt bondevett. 

Usunt bondeuvett kanskje...

Kommentar #31

Henry Østhassel

9 innlegg  136 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Arild Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
Er det å identifisere noe som dogmatisk, det samme som å hetse?

Kommer an på måten det sies på - og sammenhengen - mange misbruker også dette - du oppleves som ryddig og grei - masse fremmedord, men saklig og greit.

Kommentar #32

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Umoden utagerende demonstrasjon.

Publisert nesten 7 år siden
Arild Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
Dersom holdningen i samfunnet, gjennom århundrer, hadde vært at din "type" seksualitet var en styggedom - så hadde du kanskje vrikket på hoftene på Karl Johan også...?

Det er jo nettop fordi homoseksualitet fremstår som støtende på andre mennesker, at paraden er en nødvendig handling.

Den som er trygg i sin egen sexuelle orientering,vil ikke ha behov for å vise den fram på et offentlig sted.

DET er i høy grad et bevis på at man er usikker og ikke har trygghet og ro for egen sexualitet. 

Kommentar #33

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Å ødelegge for seg selv

Publisert nesten 7 år siden
Arild Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
Vel, hvis sunt bondevett forteller deg at desensitivisering ikke er et reelt aspekt ved den menneskelige psyke, så opphører det å være sunt bondevett. Usunt bondeuvett kanskje...

Det må du få lov til å mene.

Men jeg mener at homofile allikevel burde oppføre seg på en normal måte.

Har ingenting imot homofile på noe vis, men hva er det som gjør at de skal løpe halvnakne rundt i gatene denne dagen? Hadde følt meg latterlig om jeg skulle stått på et lasteplan eller løpt rundt i gatene halvnaken for å poengtere at jeg er hetero.

Kommentar #34

Arild Kvangarsnes

2 innlegg  4155 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Den som er trygg i sin egen sexuelle orientering,vil ikke ha behov for å vise den fram på et offentlig sted.

DET er i høy grad et bevis på at man er usikker og ikke har trygghet og ro for egen sexualitet.

Dette blir da bare tøvete og usympatisk, Holt. 

Behovet ligger i å ikke bli diskriminert. 

De homofile har ikke behov for å vise seg frem (som en generalisering). Paraden er et virkemiddel, eller en markering. Kampen de kjemper, er selvsagt legitim og velbegrunnet. 

Er det slik at du ikke tror at homoseksuelle har blitt - og fremdeles blir - diskriminerte? 

Kommentar #35

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Åpenbart

Publisert nesten 7 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.
At lærhomser, menn som bærer på dukker og bambser, menn som svinger pisker og menn i kjole og fjær som går i paraden og vrikker frebrielsk på sine rumper liksom skulle være representative for homofile, ærlig talt.

Mennesker flest setter ikke pris på slik adferd. Det gjelder sikkert også homser.

Kommentar #36

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Tja

Publisert nesten 7 år siden
Arild Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
Er det slik at du ikke tror at homoseksuelle har blitt - og fremdeles blir - diskriminerte?

Vi har,og har hatt homofile ministere i regjeringen,i presidentskapet på stortinget,i fremtredende stillinger stort sett i alle samfunnslag i samfunnet.Homofile kan i dag bli det de vil uten å føle seg stigmatisert.

Dette blir omtrent som med kvinnesaken,der feministene fortsatt går i 8 mars-tog og roper på anerkjennelse og likestilling,som om de har sovet i flere ti-år og ikke er i stand til å våkne til virkeligheten.

Og kom ikke med det vanlige mantraet om noen homofiles krav til kirken om å få deres velsignelse til å leve sammen.Det gjør folk i Norge helt fritt.INGEN nekter homofile å leve ut sin legning i Norge. 

Derfor er slikt som vi ser i disse skeive dagene mer et utslag av usikkerhet hos disse som er nødt til å overdramatisere det budskapet de vil ha fram. 

Kommentar #37

Tania Randby Garthus

69 innlegg  661 kommentarer

Fortsatt en vei å gå..

Publisert nesten 7 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Vi har,og har hatt homofile ministere i regjeringen,i presidentskapet på stortinget,i fremtredende stillinger stort sett i alle samfunnslag i samfunnet.Homofile kan i dag bli det de vil uten å føle seg stigmatisert. Dette blir omtrent som med kvinnesaken,der feministene fortsatt går i 8 mars-tog og roper på anerkjennelse og likestilling,som om de har sovet i flere ti-år og ikke er i stand til å våkne til virkeligheten. Og kom ikke med det vanlige mantraet om noen homofiles krav til kirken om å få deres velsignelse til å leve sammen.Det gjør folk i Norge helt fritt.INGEN nekter homofile å leve ut sin legning i Norge. Derfor er slikt som vi ser i disse skeive dagene mer et utslag av usikkerhet hos disse som er nødt til å overdramatisere det budskapet de vil ha fram.

Denne linken er vel et tydelig eksempel på at homoparaden fortsatt er en dyd av nødvendighet.

http://www.tv2.no/a/5748754

Den dagen LHBT personer blir akseptert for den de selv ønsker å være og får gå i fred på gatene uten å møte andres forakt, den dagen mister paraden sin funksjon.

Det er trangt i det offentlige rom. De homofile du nevner er alle innenfor den aksepterte heterofile normen. De kler seg normalt, etablerer seg normalt osv osv.

Et sant mangfold tillater annerledeshet utover det å etablere seg med en av samme kjønn.

Det er mulig det er en ønskedrøm fordi majoriteten er trangsynt i forhold til hva som er akseptabelt, og noen særpreg man har må man bare akseptere at er for sære for majoriteten og det må man lære seg til å leve med.

Men, for eksempel å få lov til å bevege seg fritt i det offentlige rom i kjole også som mann - uten å møte forakt eller bli påført skam - burde være en selvfølge spør du meg.

Kommentar #38

Kersti Zweidorff

2 innlegg  2314 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Tania Randby Garthus. Gå til den siterte teksten.
Det er trangt i det offentlige rom.

Hva tenker du på her? Trangt i forhold til hva?

 

At alt endres og er i utvikling er en fin ting, given it's own time, men det er ganske sikkert ikke særlig glupt å opptre som en liten "homseparade ight" i et konservativt miljø. (Som jeg ikke er en del av) Det kunne bli oppfattet som provoserende, og muligens med rette.

Men at det er trangt for mennesker å stille seg ut som de mener de fortjener i dagens Norge? Tanja - Nei, det er det ikke. Da må du forklare meg hva du mener med det, for jeg ser det ikke.

 

Det siste bråket jeg fikk med meg, var a NRK nektet en ansatt journalist å bruke sitt gullkors (fått av ektefellen) når hun var på....NRK gikk tilbake på "kravet"

 

 

 

Kommentar #39

Kersti Zweidorff

2 innlegg  2314 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Tania Randby Garthus. Gå til den siterte teksten.
Men, for eksempel å få lov til å bevege seg fritt i det offentlige rom i kjole også som mann - uten å møte forakt eller bli påført skam - burde være en selvfølge spør du meg

Her har du svart noe. Ok, ser hvor du vil.

 

Men det er da ingen som nekter en mann å gå i kjole dersom det er ønsket? Tror også du glemmer "WOW" faktoren.... Noen elsker å sjokkere, få oppmerksomhet. Hvor skulle de da få den om vi ikke lenger affiserte noe som helst? Noe kunne nok bli skuffet...

 

For meg blir problemet noe søkt.

Kommentar #40

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Kle seg normalt ?

Publisert nesten 7 år siden
Tania Randby Garthus. Gå til den siterte teksten.
Det er trangt i det offentlige rom. De homofile du nevner er alle innenfor den aksepterte heterofile normen. De kler seg normalt, etablerer seg normalt osv osv.

Et sant mangfold tillater annerledeshet utover det å etablere seg med en av samme kjønn.

Det er mulig det er en ønskedrøm fordi majoriteten er trangsynt i forhold til hva som er akseptabelt, og noen særpreg man har må man bare akseptere at er for sære for majoriteten og det må man lære seg til å leve med.

Men, for eksempel å få lov til å bevege seg fritt i det offentlige rom i kjole også som mann - uten å møte forakt eller bli påført skam - burde være en selvfølge spør du meg.

Er det en selvfølge at menn bør kunne gå i skjørt og sminke i det offentlige rom en vanlig dag uten at det blir sett på som utagerende og vulgært ?

Reaksjon på dette er altså trangsynt mener Randby Garthus.

Har hun i det hele tatt tenkt over hvordan barn skal oppfatte voksne personer f.eks ?

 

Kommentar #41

Arild Kvangarsnes

2 innlegg  4155 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Vi har,og har hatt homofile ministere i regjeringen,i presidentskapet på stortinget,i fremtredende stillinger stort sett i alle samfunnslag i samfunnet.Homofile kan i dag bli det de vil uten å føle seg stigmatisert. Dette blir omtrent som med kvinnesaken,der feministene fortsatt går i 8 mars-tog og roper på anerkjennelse og likestilling,som om de har sovet i flere ti-år og ikke er i stand til å våkne til virkeligheten. Og kom ikke med det vanlige mantraet om noen homofiles krav til kirken om å få deres velsignelse til å leve sammen.Det gjør folk i Norge helt fritt.INGEN nekter homofile å leve ut sin legning i Norge. Derfor er slikt som vi ser i disse skeive dagene mer et utslag av usikkerhet hos disse som er nødt til å overdramatisere det budskapet de vil ha fram.

Det er forstemmende å se hvordan godt voksne menn, med bibelen i hånd, søker å totalt underminere virkeligheten når de fremmer sin umenneskelige ideologi. 

"Homser har det helt fint. Alt er vel. Ingen diskriminering eller stigmatisering pågår."

"Gud sier homofili er en styggedom."

To motstridende posisjoner. 

Samtidig opplever mange, spesielt unge mennesker, det vanskelig å gå gjennom hverdagen. Fordi de tiltrekkes av en av samme kjønn. Fordi de er litt annereledes enn de fleste andre. Har en minoretetsbakgrunn er det enda vanskeligere. 

Dette til tross for at ting har blitt bedre. Åpenbart. Mye bedre. Det sier noe om hvor ille det har vært. 

Alt er ikke vel, Holt. I den virkelige verden. En må selvsagt løfte blikket opp fra Bibelen, og betrakte omverdenen med en smule empati for å ta dette inn over seg. 

I bunnen ligger dogmatismen, som da var mitt hovedpoeng i denne tråden. Absolutte sannheter uten bevisbyrde. Lidelsesfremmende dumskap. 

Kommentar #42

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Harselering med egen legning

Publisert nesten 7 år siden

De homofile må være de første som må utvise respekt for egen legning. Det gjør de ikke med å springe nesten naken rundt omkring i Oslos gater å grafse seg selv foran og bak. De fleste av disse har tydeligvis en voldsom trang til å markere seg selv. Og når det norske folk får se slike bilder så bidrar det neppe til større toleranse.

Kommentar #43

Arild Kvangarsnes

2 innlegg  4155 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.
Det må du få lov til å mene. Men jeg mener at homofile allikevel burde oppføre seg på en normal måte. Har ingenting imot homofile på noe vis, men hva er det som gjør at de skal løpe halvnakne rundt i gatene denne dagen? Hadde følt meg latterlig om jeg skulle stått på et lasteplan eller løpt rundt i gatene halvnaken for å poengtere at jeg er hetero.

Det er ikke min mening, det er en logisk implikasjon. "Sunt bondevett" er det samme som "sunn fornuft", eller "common sense" på engelsk. 

Den "sunne fornuften" må selvsagt korrespondere med virkeligheten, ellers opphører den å være "sunn fornuft". 

Din appell til "sunn fornuft" er derfor meningsløs. 

For øvrig illustrerer nettopp dine meninger nødvendigheten av å fremdeles kjempe for homofil aksept i samfunnet vårt. Heldigvis fungerer denne kampen, og ting går gradvis i riktig retning. Behovet for ytterligere forståelse er dog enda til stede. (Som du selv illustrerer så klinkende klart). 

Det er dine holdninger en søker å fjerne. Ikke homofiles dans i Oslo - en dag i året. 

Kommentar #44

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Å kjempe på riktig måte

Publisert nesten 7 år siden
Arild Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
For øvrig illustrerer nettopp dine meninger nødvendigheten av å fremdeles kjempe for homofil aksept i samfunnet vårt. Heldigvis fungerer denne kampen, og ting går gradvis i riktig retning. Behovet for ytterligere forståelse er dog enda til stede. (Som du selv illustrerer så klinkende klart).

Det er dine holdninger en søker å fjerne. Ikke homofiles dans i Oslo - en dag i året.

Hadde det vært en vanlig festival med mange glade mennesker og fargerike innslag er det jo gøy for alle, men å blande inn all nakenheten små perversiteter gjør hele greia motbydelig. Det er faktisk dine holdninger og feil tenkemåte som må bort, forat dette skal kunne godtas.

Kommentar #45

Tania Randby Garthus

69 innlegg  661 kommentarer

Raushet og toleranse

Publisert nesten 7 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Er det en selvfølge at menn bør kunne gå i skjørt og sminke i det offentlige rom en vanlig dag uten at det blir sett på som utagerende og vulgært ?

Reaksjon på dette er altså trangsynt mener Randby Garthus.

Har hun i det hele tatt tenkt over hvordan barn skal oppfatte voksne personer f.eks ?Det finnes mennesker som er annerledes av tusen forskjellige grunner. De er den de er og ønsker at medmennesker skal møte dem med et åpent, fordomsfritt blikk og se dem som en person og ikke som en "raritet".

Som politibetjent møtte jeg en gang en mann i kjole. Fordi jeg var kvinne fikk jeg slippe inn i leiligheten hans. Han hadde møtt så mange fordomsfulle politimenn at han ikke lenger hadde tillit til dem.

Dette ble en stor tankevekker for meg. Det betyr faktisk noe hvordan vi møter hverandre og ser på hverandre. Jeg skulle ønske at vi kunne begynne å se forbi det ytre og oppdage personen vi har foran oss.

Vi er alle annerledes i større eller mindre grad, ingen er helt like. Derfor opplever vi alle også ensomheten, uavhengig av hvor mange mennesker vi har rundt oss. Derfor er det også helt nødvendig at vi møter hverandre med et åpent og nysgjerrig blikk og ikke stenger den andre ute pga egne fordommer og motforestillinger.

Dette lærer jeg mine barn i håp om at de blir rause mennesker som tolererer og aksepterer dem som ikke er lik dem selv.

Kommentar #46

Arild Kvangarsnes

2 innlegg  4155 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.
Hadde det vært en vanlig festival med mange glade mennesker og fargerike innslag er det jo gøy for alle, men å blande inn all nakenheten små perversiteter gjør hele greia motbydelig. Det er faktisk dine holdninger og feil tenkemåte som må bort, forat dette skal kunne godtas.

Det er menneskesynet ditt som er perverst. 

Mennesker som har lenge blitt stigmatisert og undertrykt har behov for å utrykke seg. Siden det er deres seksualitet som har blitt fordømt, må en også forvente at utrykksformen har seksuelle undertoner og referanser.

Dette er en frigjøringskamp", konstruert for å slå i hjel antikvariske og dogmatiske holdninger om medmennesker. 

Det virker som du ikke forstår symbolikken her?

Det er forøvrig fullstendig ufarlig at disse mannfolkene danser litt lettkledd på et lasteplan. De gjør det med et smil, men undertonen er alvorlig. Det ligger et dypere poeng i bunnen. Et poeng som fullstendig unnslipper de mest bibeltro moralistene.

Det fremstår som utrolig at du ikke har noe forståelse for dette. 

Kommentar #47

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Ingen forståelse

Publisert nesten 7 år siden
Arild Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
Det er menneskesynet ditt som er perverst.

Mennesker som har lenge blitt stigmatisert og undertrykt har behov for å utrykke seg. Siden det er deres seksualitet som har blitt fordømt, må en også forvente at utrykksformen har seksuelle undertoner og referanser.

Dette er en frigjøringskamp", konstruert for å slå i hjel antikvariske og dogmatiske holdninger om medmennesker.

Det virker som du ikke forstår symbolikken her?

Det er forøvrig fullstendig ufarlig at disse mannfolkene danser litt lettkledd på et lasteplan. De gjør det med et smil, men med en alvorlig undertone. Det ligger et dypere poeng i bunnen. Et poeng som fullstendig unnslipper de mest bibeltro moralistene.

Det fremstår som utrolig at du ikke har noe forståelse for dette.

Dette du skriver her har jeg ingen tro på. For fordommene mot homofile blir ikke mindre når det stadig spilles på sex og nakenhet til den ytterste grense.

Jeg kjenner ingen gruppe med et så sterkt markeringsbehov som homofile, som i full offentlighet skal fortelle alle og enhver om sitt seksualliv. Det er da ingen hetrofile som på død og liv må danse seg gjennom gatene i store opptog for å fortelle Oslos befolkning om hva de driver med i privatlivet. Om dette er de homofiles måte å feste og feire, så sier det noe om det enorme fokus de har på sex.

Kommentar #48

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Ikke noe stort problem

Publisert nesten 7 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Har hun i det hele tatt tenkt over hvordan barn skal oppfatte voksne personer f.eks ?

Kunne man akseptere at barn har instinkter for å ta normer fra biologiske foreldre, så skjønte man at problemstillingen ikke ligger her.

Kommentar #49

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Nei, dette er uproblematisk...

Publisert nesten 7 år siden
Arild Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
"Homser har det helt fint. Alt er vel. Ingen diskriminering eller stigmatisering pågår."

"Gud sier homofili er en styggedom."

To motstridende posisjoner.

...om man ikke bruker voldsmonopolet til å tvinge bort det ene.

Det er da fullt mulig å leve ut egen og egne meninger tro i eget liv. Liberalitet er at man godtar at mennesker får bruke sin vilje i eget liv, til å leve på måter man selv mener er feil.

Jeg har imidlertid ikke fått svar på hvor "homofobien" i Kina kommer fra.

Kommentar #50

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Dere vil begge ha den andres meninger bort

Publisert nesten 7 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.
Det er faktisk dine holdninger og feil tenkemåte som må bort, forat dette skal kunne godtas.

Det kommer selvsagt ikke til å skje. I et fritt samfunn kan man i hovedprinsipp mene som man vil, så lenge man ikke overfaller andre. I et ufritt samfunn skjules holdningene relatert til kristen tro eller utagerende homser. De fjernes ikke.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere