Verdidebatt

mmmmmmmmm

mmmmmmmmmm

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Nok et rasert palestinsk hjem. Ikke herværk utført av rusede innbruttsyver og kjeltringer. Nei, det er Netanyahus okkupasjonssoldater - fra "den mest moralske hær i verden" - som på høylys dag bare har gjort sine plikter, mens familien som bor i huset maktesløse måtte se på.

Bildet er fra gårsdagens rasering i et hjem i landsbyen Haska, like utenfor Hebron. Dokumentasjonen er foretatt av den internasjonale organisasjonen Christian Peacemaker Teams (CPT). De melder at herjingene i private hjem fortsetter i kjølvannet av "Operation Brother's Keeper". Hvorfor? Kollektiv straff.

Som vanlig: I dette hjemmet var sofaer, stoler, senger, speil, skap - til og med smykker - blant de mange eiendeler som ble ødelagt av soldatene.

I tillegg rapporterer CPT at det var slått hull i vegger - inkludert bærevegger. Husets cisterne ble ødelagt, og for sikkerhets skyld også forurenset. Kjøkkenhagen og dyrkbar mark rundt huset ble gravd opp. Flere av familiens barn ble fraktet bort for timesvise forhør. En av dem ble slått av soldatene, ifølge vitnesbyrd fra familien. 

- Bry dere ikke om å rydde opp, fordi vi kommer tilbake og raserer alt igjen, var beskjeden familien Dawadh fikk fra en av offiserene i okkupasjonshæren. - Under Ramadan vil vi komme hver dag ved solnedgang, truet offiseren.

Jo, kollektiv straff er en uslåelig oppskrift for å skape lidelse, håpløshet, fortvilelse hos den okkuperte sivilbefolkningen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt