Kjetil Nilsen

64

Kidnapping vs krigsforbrytelser og statsterror

Rask norsk fordømmelse av kidnappingen av tre israelere – ingen reaksjon på etterfølgende kollektiv straff av okkuperte palestinere, med drap av ubevæpnede sivile, massearrestasjoner og vandalisering av privathjem.

Publisert: 22. jun 2014

- Norge fordømmer kidnappingen av tre israelske tenåringer som skjedde på Vestbredden den 12. juni. Vi ber om at tenåringene blir sluppet fri og får vende hjem øyeblikkelig. Vi fordømmer også enhver skyting av raketter fra Gaza.

Fordømmelsen fra regjeringen ved utenriksminister Børge Brende kom raskt - bare tre dager etter at ungdommene forsvant, og før man i det hele tatt visste om det var en kidnapping. Fortsatt vet man vel ikke det med sikkerhet – i alle fall har ingen påtatt seg ansvaret, og satt fram løslatelseskrav.

Soldater dreper sivile

Det vi imidlertid med sikkerhet vet, er at israelske soldater har skutt og drept - foreløpig - fem ubevæpnede sivile palestinere som et direkte resultat av den såkalte Operation Brother’s Keeper. Den første ble drept samme dag som Brende sendte ut sin fordømmelse av kidnappingen. Det var 19 år gamle Ahmed Samadaa, hvis bror er norsk statsborger.

De foreløpig to siste sivile ofrene ble likvidert av israelske soldater i morgentimene i dag. Den ene av dem, Ahmad Said Suod Khalid (36) fra Al-Ein utenfor Nablus, var på vei til morgenbønn i moskeen. Skutt fra kloss hold.

Den yngste drepte denne uken er Muhammad Dudeen – en 14-15 år gammel guttunge. Skutt i brystet med skarp ammunisjon. Muhammad er den sjette mindreårige skutt og drept av Netanyahus soldater hittil i år.

Muhammad Dudeen fikk ca 15 leveår under israelsk okkupasjon. Skutt i brystet av israelsk soldat 20.06.14. Ingen reaksjon fra den norske regjering.

Frie tøyler

Det virker som Netanyahus regjering har gitt soldatene fullstendig frie tøyler over hele den okkuperte Vestbredden – shoot to kill, massearrestasjoner og fri adgang til å ramponere palestinske hjem. Hendelsene viser med all tydelighet at hele det palestinske samfunn urettmessig blir utsatt for kollektiv straff og gjort ansvarlige for forsvinningen/kidnappingen av de tre bosetter-ungdommene.

I Hebron-området har de israelske soldatene gått usedvanlig hardt fram mot sivilbefolkningen – drap, massearrestasjoner og vandalisering av palestinske hjem. Nettopp i Hebron ligger hovedkvarteret til TIPH – Temporary International Presence in Hebron – som står under norsk ledelse, og overvåker sikkerhetssituasjonen der.

På sitt bord får utenriksminister Brende en jevn strøm av rapporter fra TIPH. Dessverre finner Norge seg i å holde disse hemmelig for presse og opinion, og de norske utsendte er pålagt taushet om hva de observerer og rapporterer. De siste rapportene som er oversendt utenriksminister Brende, vil imidlertid ha et innhold som dokumenterer krigsforbrytelser og klare brudd den 4. Geneve-konvensjon.

Utenriksminister Brende vet at Israel som okkupasjonsmakt er forpliktet til å rette seg etter internasjonal lov og sikre beskyttelse av okkupertes rettigheter. Dette gjelder selvsagt også når de nå leter etter egne borgere de mistenker er kidnappet.

Klare brudd på Geneve-konvensjonen

I tillegg til drap av til nå fem sivile palestinere og et ukjent antall sårede, har Israel tatt nærmere 400 til fange, hvorav 8 medlemmer i Palestinian Legislative Council. Tusenvis av privathjem er invadert av soldater. I Hebron er flere hjem fullstendig rasert – noen bare et steinkast fra der TIPHs hovedkvarter ligger. Brende sitter på denne dokumentasjonen.

Utenriksministeren vet at dette er klare brudd på artikkel 33 i den 4. Geneve-konvensjon, som sikrer beskyttelse av de okkuperte og deres eiendom, samt forbyr kollektiv avstraffelse. Som avtalepartner forplikter Norge seg til å reagere, men forholder seg likevel taus (ref. UDs hjemmeside). Ingen fordømmelse. 

Man undres; er israelske soldaters drap av palestinske sivile, helt ned i 14 års alder, mindre alvorlig enn forsvinning/kidnapping av tre israelske ungdommer? Er dette et uttrykk for regjeringens intensjon om å føre en «mer balansert Midtøsten-politikk»?

Kommentar #51

Gunnar Søyland

18 innlegg  2558 kommentarer

Litt for fort, kanskje

Publisert rundt 7 år siden
Kjetil Nilsen. Gå til den siterte teksten.
for fort i svingene for Søyland

Det var denne meldingen jeg misforsto, da det ikke fremgår at de to allerede hadde sittet i arrest noen uker.

http://www.debka.com/newsupdatepopup/8637/

Murderer of senior police officer Baruch Mizrahi captured in Hebron 

DEBKAfile June 23, 2014, 2:03 PM (IDT)

Ziyad Awad, from Idna village near Hebron, was indicted Monday for the murder senior police officer Baruch Mizrahi and attempted murder of his family. They were ambushed on the road to KIryat Araba where they planned to spend the Passover Seder.  Awad turned out to have been one of the thousand convicted terrorists released for the Israeli soldier Gilead Shalit four years ago. He was serving a life sentence for murdering Palestinian collaborators with Israel. Awad’s son was also arrested on suspicion of helping his father escape and go into hiding after the murder.  

Dette forandrer imidlertid ikke på det faktum at denne morderen hadde drept før, og sittet fengslet for det. Han fikk amnesti i forbindelse med utvekslingen av Gilead Shalit, og misbrukte friheten til å drepe igjen. 

En god del av dem som er arrestert i løpet av aksjonen i forbindelse med kidnappingen av de tre tenåringene sist uke, er folk som fikk amnesti samtidig med denne morderen.

Selvfølgelig er det sammenheng med amnestiet for de 1000 i 2011, og den nye kidnappingssaken. Palestinerne har visst problemermed å lære leksa. Min spådom er at Hamas kommer til å gå på en ny smell nå, men de lærer visst ingenting. En medvirkende årsak til deres tungnemhet i så måte er alle de naive støttespillerne i bl. a Skandinavia.

Kommentar #52

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Frankel i UN Watch, Geneve

Publisert rundt 7 år siden

På vegne av de tre mødrene - de to andre var også til stede - møtte de etter invitasjon fra UN Watch i Geneve i dag.

UN Watch er klar på - som Det internasjonale Røde Kors og er - at denne kidnappingen er en krigsforbrytelse:

"“UN Watch condemns the kidnapping of the three boys, which the ICRC rightly described as a war crime, and calls for their immediate, unconditional and safe return,” said UN Watch executive director Hillel Neuer.

“This heinous act violates international humanitarian law, which prohibits targeting civilians and the taking of hostages. We are are in awe of Mrs. Frankel’s strength of spirit, and are grateful for the opportunity to offer her an international platform, together with the other two mothers, to appeal for the safe release of her son and the other two boys. We hope the international community will collectively heed her call.”

http://blog.unwatch.org/index.php/2014/06/24/mother-of-kidnapped-israeli-teenager-neftali-frankel-addresses-un/ 

Her det foreløpig ingen kommentarer, Nilsen. men jeg vil fraråde deg å ta din virkelighet inn i dette kommentarfeltet - det vil virke mer enn sært og beskjemme oss alle - Nilsen from Norway.

Her er appellen fra mor Frankel - som gjelder mer enn en krigsforbrytelse mot egen sønn

http://www.youtube.com/watch?v=cHQE0rEG1Gc&list=UU0BEdffpLEGzPtPD3O8-XgQ

Kommentar #53

Kjetil Nilsen

64 innlegg  757 kommentarer

Slår inn åpne dører

Publisert rundt 7 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
UN Watch er klar på - som Det internasjonale Røde Kors og er - at denne kidnappingen er en krigsforbrytelse:

Bortsett fra at UN-Watch er en lobby-organisasjon med sterke forbindelser til Israel: Det  er selvsagt på sin plass å fordømme det man antar er kidnapping av de tre ungdommene, og samtidig kreve at de straks løslates. En hel verden har som kjent gjort det - inkludert den norske regjering. Jeg har heller ingen problem med å slutte meg til det, selv om ingen vet hvem de ansvarlige bak denne ugjerningen er.

Men det vi med sikkerhet vet, er hvem som er de ansvarlige for de alvorlige ugjerninger - inkludert drap av en mindreårig - som er påført sivilbefolkningen kollektivt på Vestbredden i kjølvannet av forsvinningen. Det skal selvsagt fordømmes i like sterk grad.    

Kommentar #54

Helge Evjen

241 innlegg  1913 kommentarer

Dette hører så klart til saken !

Publisert rundt 7 år siden
Kjetil Nilsen. Gå til den siterte teksten.
Minner om at dette innlegget, «Kidnapping vs krigsforbrytelser og statsterror», handler om grove Folkerettsbrudd på den okkuperte Vestbredden de siste dagene, og manglende reaksjon fra den norske regjering.

Det er dette Evjen og andre som poster kommentarer burde holde seg til.

I en hver sammenheng er det helt nødvendig å se på hva som kan være årsaken til at uheldige episoder kan skje.  Dette er selve fundamentet for å skape bedre forhold, bedre samfunn.   Og når det pekes på hvorfor negative holdninger mot Israel oppstår – så har det i høyeste grad med saken å gjøre.

Du nevner manglende reaksjoner fra den norske regjering. Ja, den burde så klart ta forholdene opp i internasjonale fora.  For eksempel burde all økonomisk støtte stoppe inntil palestinaaraberne godkjenner jødenes og Israels rett til å være der.  

Det største hinderet for fred mellom israelere og palestinere blir neste aldri nevnt i mediene. Og det er et ondsinnet hat mot jødene. Jihadismen i dag er en kombinasjon av tradisjonell islamsk lære og nazismens antisemittiske utryddelsesformål. Også dette ligger bak uviljen mot Israel, hatet mot Israel.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere