Verdidebatt

Bli ledet av Guds Ånd.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det naturlige menneske lener seg på sin naturlige forståelse. Men det overnaturlige menneske er ledet av Guds ånd.

Guds ånd leder deg ikke ved din egen forståelse, Han leder deg ved av Seg Selv.

Romerne 8:14

14 For så mange som drives av Guds Ånd, de er Guds barn.

Rom 8:14 For all who are led by the Spirit of God are sons of God.

(Et bedre ord er å bli ledet av Guds ånd fordi Guds ånd påtvinger ikke).

Les nøye nå, Guds sønner de er i en annen klasse, de er i en annen kategori av menneskeheten. Vi har alle den samme huden, kjøtt og blod. Men det er forskjellige kategorier av mennesker.

Når du ble en sønn eller en datter av Gud så kom du inni i en annen kategori. Du kom inn til en høyere klasse av menneskeheten. Du forlot den klassen av lavere slag og kom inni i en klasse av høyre slag.

Den høyere klassen av mennesker, de vandrer ikke naturlig, de vandrer overnaturlig. Les nøye nå. Når skriftene sier at vi er ledet av Guds ånd, så betyr det at vi har evnen til å gjenkjenne Hans dirigering/ledelse. (det å bli ledet).

Når du blir ledet av – så betyr det at du er en etterfølger av det Han leder deg til. Det betyr at det er ikke du som leder Ham, det er Ham som leder deg. Når du vandrer med din forståelse, da er det du som leder, men når du blir ledet av Ham, da er det Han som leder deg.

Når du vandrer ved din forståelse, da leder du deg selv, men når du vandrer med Ham, da leder Han deg.

Les nå nøye: Han sier Guds ånd bærer vitne med vår ånd, ikke med våres hode. La meg si det på denne måten, det er ånd til ånd kommunikasjon. Guds Ånd kommuniserer med din ånd. Han kommuniserer ikke med ditt hode, Han kommuniserer med din ånd.

Og vist du er et Guds barn, da har du evnen til å gjenkjenne hva Den Hellige Ånd sier i din ånd. Det naturlige menneske vandrer med hans eget hode.

Du styrer selv tankene dine.

Og det er i hode satan møter oss, satan påvirker våres tanker. Når satan arbeider så virker han i sinnet til mennesker. Så når folk blir deprimerte, så begynner det i deres sinn. Fordi satan fyrer av tanker inn i hode på deg.

Les nå nøye i Flipperne 4:8

8 For øvrig, brødre: Alt som er sant, alt som er ære verd, alt som er rettferdig, alt som er rent, alt som er verd å elske, alt som folk taler vel om, alt som duger og er ros verd - gi akt på det!

Hvis Han forteller at du skal tenke på disse tingene, så betyr det at du kontroller din tankegang. Satan kontroller ikke din tankegang. Gud kontroller ikke din tankegang. For vist Gud kontrollerte din tankegang, da hadde Han ikke trengt å fortelle hva du skal tenke på.

Verken satan eller Gud kan fjernkontrollere dine tanker. Du selv kontroller hvordan du skal tenke. Men vist du ikke forstår og satan fyrer av tanker inn i hode på deg, da vil du tenke at du er forsvarsløs. Vi kontroller våres tankegang selv.

Det er derfor alle tanker som ikke er i samsvar med Filip. 4:8 - er ikke av Gud. Det er da du vet at det er tanker fra fienden som prøver å få tilgang til ditt sinn. Fordi måten satan får tilgang til deg på er gjennom ditt sinn.

Gud kommuniser ikke direkte til ditt sinn, Han kommuniserer via din ånd. Og fra din ånd så kommer det inn i ditt sinn, men satan går gjennom den andre veien. Han prøver å få tilgang til ditt sinn, og fra ditt sinn inntil din ånd. Men Gud kommuniserer direkte med din ånd. Det er derfor det å vandre overnaturlig, så må du være sensitiv til å bli ledet av Den Hellige Ånd.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt