Gunnar Grøsland

8

Et hjertesu(kf)uk(k)

I hele mitt liv har jeg hatt et forhold til KFUK-KFUM. Tidvis altfor nært. Nå hører jeg at «alle» er enig om at navnet er for tungt, og at KFUK skal kuttes vekk. Det undrer meg.

Publisert: 8. jun 2014

KFUK-KFUM er ikke en verdensvid bevegelse. Det er to verdensvide bevegelser. Den ene er kjent for å tale kvinners sak bedre enn de fleste, i de deler av verden hvor likestilling fortsatt er en kamp på liv og død. 

Den andre bevegelsen er YMCA og er mest kjent som en fordums gladlåt. Hva YMCA driver med er diverse, men det har lenge vært kjent at den kristne profilen er svært presset. 

Det vil være fryktelig synd hvis Norges KFUK-KFUM i forenklingens navn kutter ut KFUK av navnet. Det virker historieløst og arrogant, spør du meg. Uansett hvordan man vrir og vender på det er det et tilbakeskritt for KFUK. Og signalet er at man ikke bryr seg om alle de flotte kvinnene som har gitt livet sitt for at andre kvinner skal få det bedre. 

Det sies at navnet er for langt. Kanskje det. Men er det ikke bedre  med noe som er sant og langt enn galt og kort?

La oss gjøre noe så gammeldags som å slå ring om KFUK! Det ervel I YWCA  det er mest å hente hvis man ønsker å fortsette med å være en radikal, kristen ungdomsorganisasjon? 

Jeg må innrømme at det er lenge siden jeg har sett en innbetalinggsblankett for medlemsskap til KFUK-KFUM. Men jeg lover å bli medlem IGJEN hvis navnet beholdes.  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere