Kjetil Nilsen

64

Statsministeren og Folkerettsbrudd

- Det er klart; land som begår klare brudd på Folkeretten kan ikke bare oppleve at det er 'business as usual' fra andre land.

Publisert: 13. mai 2014

Statsminister Erna Solberg var klokkeklar i sin uttalelse i Politisk Kvarter på NRK P2 den 24. mars i år.

Hun hørtes troverdig ut. Man kunne nesten mistenke henne for å mene at hun hadde et prinsipielt standpunkt om land som bryter Folkeretten – selv om uttalelsen falt like før avreise til toppmøtet i Haag, og gjaldt Russland/Ukraina-krisen.

I dag – knappe to måneder senere – under pressekonferansen i forbindelse med Shimon Peres statsbesøk, viste statsministeren en holdning som var alt annet enn prinsipiell i forhold til land som begår klare folkerettsbrudd.

Med få minutters mellomrom under pressekonferansen, presterte statsminister Erna Solberg på den ene siden å understreke at Norge betrakter den israelske bosettingspolitikken som brudd på Folkeretten; for så å varsle at Norge vil styrke handelen med Israel, samt mer samarbeid innen forskning og utvikling.   

I tilfellet Israel mener altså statsminister Solberg at Folkerettsbrudd ikke bare skal møtes med business as usual, men faktisk med mer business.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere