Verdidebatt

Radikal islam og Norges storting.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Et vesentlig spørsmål er om våre folkevalgte, de som har ansvaret for ei trygg og god framtid for oss og våre etterkommere, om disse tar radikal islam på alvor.  Våre folkevalgte har et stort, svært stort ansvar på dette området.

Det er ikke tvil om at det er totalitære krefter som kan true vårt demokrati. Stortinget må innse at radikal islam er blitt et økende problem for mange – også i Europa. Og det kan berøre vår sikkerhet i høyeste grad.

Norsk ungdom oppsøker radikale islamske miljø andre steder og får inspirasjon og opplæring. Norsk ungdom har vært, og fortsatt er, deltakere i drapsorgiene i Syria.  Opplevelser og inspirasjon derfra kan tas med tilbake til Norge. Det er ikke tvil om at slikt virker inn på bl.a. psyken til disse – og kan i visse situasjoner brukes mot personer og forhold de ikke liker. Med andre ord kan det føre til terror og drap mot de som har ei annen holdning enn de selv har. Og det kan skje her hos oss i Norge.

En annen ting er at norsk radikalisert islamsk ungdom på denne måten også kan knytte forbindelser med radikale islamske terrorceller internasjonalt. Og dette må være et stort problem – ikke bare for vårt land, men også internasjonalt.

Er det slik at vi i Norge og Europa ellers en gang i framtida kan bli underlagt islamske regimer med sharialover m.m.?      Ja, det kan dessverre bli slik hvis våre folkevalgte ikke er våkne nok og ser utviklingen som er på gang i enkelte miljø rundt om.

Det våre folkevalgte må være klar over er at islam aldeles ikke bare er en religion. Islam har også ei politisk side som forteller hvordan samfunnet skal styres og hvordan folk skal tenke. Og er dette bare greit?

Se for øvrig:                                                    https://www.youtube.com/watch?v=C9sYgqRtZGg&hd=1

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt