Verdidebatt

Ja, jeg føler meg krenket

I påskeuken legger Vårt Land ut en artikkel om Paradise hotel der fulle ungdommer latterliggjør Jesus og korset gjennom foraktfull og såkalt "uskyldig" gudsbespottelse.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det interessante er at artikkelen "Jesus sjekker inn på Paradise hotel" skiller mellom liberale og konservative kristne. De konservative kristne blir fremstilt som hårsåre og derfor er det forventet negative reaksjoner fra dem. Når det gjelder de liberale kristne vil de bare trekke på øyebrynene. Det som sårer dem er å bli sammenlignet med de konservative hevdes det.

Så da vet jeg nå at jeg er konservativ, for ja, jeg blir såret, lei meg og sint når andre tråkker på det jeg setter høyt.

Følgende spørsmål melder seg:

Er det ikke naturlig at det vekker følelser når noen man er glad i blir tråkket på? Hvis det ikke vekker følelser når noen man elsker blir tråkket på kan man da kalle det sann kjærlighet?

Vil det ikke være naturlig å kalle det ondskapsfullt å bevisst tråkke på noe man vet at andre setter høyt? Er det ikke naturlig å bli sint i møte med ondskap?

Er såkalt "uskyldig moro" på andres bekostning noe annet enn mobbing? Er det ikke naturlig å si fra når noen blir mobbet?

Er dette det sterkeste symbolet på at vi lever i en tid der ingenting lenger er hellig? Eller er det bare Gud som ikke lenger er hellig i et sekulært samfunn?

Slike handlinger som denne artikkelen beskriver vekker helt klart negative følelser i meg. Jeg kjenner på en god blanding av sorg, oppgitthet, avmakt, sinne og forakt.

Forakt for andres smålighet og dumskap. For lavere enn dette tror jeg ikke noe menneske kan synke, når man tillater seg å spytte på og latterliggjøre det andre elsker.

Mitt motsvar til slik dårskap blir å be for synderne i håp om at de en dag skal våkne opp og ta i mot tilgivelse for sine synder. Jesus døde på koret for nettopp dem.

Velsignet påske!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt