Verdidebatt

Kirken - Homofile og nestekjærligheten

Når skal homofile og lesbiske bli behandlet som likeverdige mennesker i kirken ?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

KIRKEN – HOMOFILE OG NESTEKJÆRLIGHETEN ?

Når skal homofile og lesbiske bli behandlet som likeverdige mennesker i kirken ? Når skal de få lov til å bli viet på lik linje med andre?Jesus sa i min fars hus er det plass tilalle og på søndagskolen sang vi Jesus elsker alle barna -alle barna på vår jord – om du er rød og grønn og svart er det samme har han sagt osv.

En viktig grunn til at jeg som kristen ikke har noen menighetstilknkytning er den at ingen av menighetene inkluderer ALLE. Når det gjelder kirkens behandling av  homofile og lesbiske spør jeg om dette er forakt for menneskeverdet ? Min oppfatning av bibelen og det kristne budskap er  at ingen mennesker, hverken biskoper, prester el. andre har lov til å dømme og utestenge andre. Det er kun Gud som skal dømme oss, og det står tydelig i trosbekjennelsen. At homofile og lesbiske nektes vielse i kirken oppfatter jeg som diskriminering, og her bør vel likestillingsombudet ha et ord med i laget ?

Norske lover forbyr diskriminering av homofile og så lenge homofile blir nektet vielse i kirken bør kirken nektes statsstøtte. En betingelse for å motta statsstøtte er vel at man følger norske lover ?

Gunn Pound

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt