Verdidebatt

KrFs Hans Olav Syversen tåler ikke kritikk

KrF liker ikke at Ap er mot KrF politikk. Ved å gjenta uenighetene på KrFs seier i samarbeidsavtalen mellom KrF og regjeringen øker Ap avstanden til KrF sier Syversen. KrF ønsker ikke kritikk av de endringer KrF har fått gjennomslag for. Spesielt.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

At Ap er mot KrF politikk er vel ikke så rart. Det å sette pasienten først er en typisk Ap-sak. Ikke bare en Ap-sak egentlig. De fleste partier har samme standpunkt, også Høyre om det ikke var for at KrF vant saken i forhandlingene.

At Ap i likhet med biskopene er mot å endre religionsfaget i skolen er neppe heller så veldig rart, da Ap i større grad enn KrF har respekt for folk av ulik tro og ikke-tro. KrF kan jo ikke mene at politikken KrF får gjennomslag for ikke skal få kritikk og motstand av de som mener politikken er endringer i gal retning?

At KrFs Syversen tar opp kull og jordvern har liten troverdighet. Saken er jo at KrF ikke klarer å vinne debatten i folket om reservasjon og religion i skolen. Dermed ønsker de at partier som står på folkets side skal holde kjeft, for å blidgjøre KrF. Et parti som ikke har gått Ap i møte, og har bestemt seg for å være støttehjul til Fr.p og Høyre denne stortingsperioden. Hva Ap har å vinne på å "blidgjøre" KrF kan en saktens lure på. Og det skal kun gå en vei - "KrF skal fortsette å presse inn seiere som opprører folk og får hundre-tusener ut i gatene, Ap skal ti stille i KrF respekt".

Syversens måte å opptre på i forhold til å ta debatt om politikk (ikke ønske debatt) er jo en refleks som ikke er et parti i et demokratisk land verdig synes jeg. At KrF beskylder Ap for arroganse er veldig spesielt. For et mer arrogant parti enn KrF finnes vel ikke. Hva er respekten for folk med andre meninger, annen tro eller ikke-tro? Hvor er omtanken for kvinner i en sårbar situasjon? Eller hva med hvordan homofile har blitt behandlet av partiet i år etter år? Hvem er det som er arrogant?

Mitt forslag til KrF er å godta at også verdipolitikk er viktig i andre partier, og at KrF ikke er alene om å mene at de har den beste verdipolitikken i Norge. Folk i Arbeiderpartiet liker ikke KrFs verdipolitikk, og det gjør da heller ikke de fleste velgere da KrF kun har knappe fem prosent oppslutning. Om KrF ønsker å se mot Ap, er det pussig at privatskoleavtalen mellom de rød-grønne og KrF ikke lenger betyr noe for KrF nå som det er en ny stortingsperiode. KrF vil sammen med høyresiden gjennomføre store skatteletter i denne stortingsperioden. Mest til de som har mest. Men de fikk nå litt mer vekting av kristendom i RLE (KRLE-faget) og en opprivende debatt om legers mulighet til å reservere seg.

Et Ap-KrF samarbeid? Tviler på det, for Syversen har ingen intensjoner om å møte Ap på halvveien eller et reelt ønske om å se mot venstre. For når har KrF gått Ap i møte? Det har KrF selvsagt ingen intensjon om, og ei heller deres kjernevelgere.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt