Verdidebatt

KrF vil gi gratis spiral til kvinner fra 16 år

KrFs helsepolitisk talskvinne Olaug Bollestad går nå inn for å gi spiral til kvinner fra 16 år og oppover. Hun vil også gradvis gjøre prevensjon gratis til kvinner. Jeg ble positivt overrasket.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hun viser til et pilotprosjekt i Tromsø der aborttallene har gått ned. Jeg også tror på virkemidler som kan få ned abort-tallene, da det selvsagt er bedre å ikke bli uønsket gravid, enn å ha kvalene med hva en gjør om en først er gravid.

Hun sier blant annet dette til Dagsavisen: – Vi vil gradvis innføre gratis prevensjon til kvinner opp til 24 år. Det skal gis sammen med bedre informasjon og veiledning, forklarer helsepolitisk talskvinne Olaug Bollestad.

Denne pragmatiske tonen til KrF er ny, og om KrF beveger seg enda mer i positiv pragmatisk retning kan jo det føre til at verdikonflikten mellom Ap og KrF blir mindre. Fra før er jo disse partiene enige om ruspolitikk, bistandsarbeid og viktigheten av velferd som ikke er kommersielt, men til for alle - uansett økonomi.

Så langt er både Ap og SV positivt innstilt, mens Venstre er skeptiske da de ikke ønsker at slikt skal være gratis.

Dette viser jo synes jeg hvor langt til høyre Venstre er når forebygging ikke vektlegges - samtidig som partiet ønsker tut og kjør i ruspolitikken. Kostnadene blir langt lavere tror jeg om en satser på forebyggende tiltak - fremfor å reparere.

Det jeg ikke er enig med Bollestad i er at enkelte leger skal nekte å sette inn spiral. Er en lege så er en lege, mener jeg, og de burde finne seg en annen jobb om de ikke klarer å sette pasienten først.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt