Verdidebatt

Det er UMULIG å si fra seg Jesus og frelse

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I denne linkenhttp://www.haveyouheardthegoodnews.com/ligger det en hel bok om hvorfor en som ÈN gang har tatt imot Jesus, ALDRI i evighet kan MISTE eller SI FRA SEG evig frelse. Jeg mener ikke å være hard mot noen eller trykke troen min ned i hodet på folk, men jeg tror oppriktig på at det er hardere å fortelle folk at de ikke kommer til himmelen allikevel hvis de ikke endrer hvordan de oppfører seg, eller forteller foreldre at deres barn som har ”mistet troen” eller ”tatt selvmord” kommer til helvete!

Du kan med din egen frie vilje legge ned denne teksten dersom du ikke er interessert i høre mer, men å hoppe opp til månen kan du IKKE gjøre med din egen frie vilje. For din egen frie vilje har sine begrensninger, tyngdekraften for eksempel, og GUDS KRAFT som bevarer deg ved troen på Jesus (1 Pet 1:5).

Hvordan i hekken tror du at du som sau, kan si fra deg din Hyrde? Alt Han hører fra deg er BÆÆÆ! For kun når man ber ETTER HANS VILJE hører Han oss og gir oss det vi lengter etter. Men Hans vilje er at INGEN skal gå fortapt!!!! Dermed HØRER HAN DEG IKKE hvis du sier slike ting.

Hvordan kan du tro at Gud er din ”genuie in a bottle” som lyder deg hvis du befaler Han å stikke? Har Han lovet deg at Han aldri skal forlate deg og aldri svikte deg eller? Gud kunne ikke forlate deg om Han ville, for Han er bundet til Sitt eget ord.

Og hvordan i hekken tror du at du som ble kjøpt for en høy pris, og som ikke lenger tilhører deg selv, men Han som gav Sitt liv for deg, kan si fra deg Eieren din. Du som før var TRELL under synden, er nå blitt TRELL for rettferdigheten (Rom 6). Treller kan ikke si fra seg sin status som trell!! Du er blitt ”øremerket” (2. Mos 21:6) og satt et segl på deg, nemlig Guds Ånd (2 kor 1:22). Johannes åpenbaring 5 forteller at kun Gud kan bryte segl som Han har forseglet! Det står at Han har gjort min ånd og Hans Ånd til ÈN Ånd, og det Gud har sammenføyd skal INGEN mennesker skille!

Du som èn gang ble født på ny, kan ikke stikke hodet inn i igjen å la være å være født! Joh 1:12-13 "Men så mange som tok imot Ham, dem gav Han rett til å bli Guds barn, dem som tror på Hans navn, de er født, ikke av blod, heller ikke av kjøds vilje, heller ikke av manns vilje, MEN AV GUD!"

Du som gris kan ikke bli sau selv om du oppfører deg som en sau. Du må BLI FØDT som en sau. Og motsatt. Du kan ikke bli en gris, når du er sau, bare fordi du legger deg i søla!

Dette er forskjellen mellom kristendom og alle andre religioner: Det handler kun om Jesus, om hva Han har gjort, og INGENTING om meg og mine prestasjoner. Det handler ikke om at jeg skal leve opp til kunnskapen om godt og ondt, DE TI BUD, men om Han som oppfyller dens rettferdige krav i meg (Rom 8:4 og 10:4). Det handler ikke om min egen tro, men om Hans tro, Han som tror perfekt!

Gal 2:16 KJV "Knowing that a man is not justified by the works of the law, BUT BY THE FAITH OF JESUS CHRIST, even we have believedin (fortid) Jesus Christ, that we might be JUSTIFIED BY THE FAITH OF CHRIST, and not by the works of the law: for by the works of the law shall no flesh be justified". (Det ble den engelske gamle King James versjonen siden ingen av de norske oversettelsene hadde fått det riktig!)

Bibelen er en bok full av symboler, som i lys av det nye testamentet, åpenbarer det fullbrakte verket som Jesus gjorde! HELE Bibelen handler om JESUS!

2 Mos 13:17-18 "Da Farao lot folket fare, skjedde det at Gud ikke ledet dem langs veien til filistrenes land, selv om den lå like ved. For Gud sa: "Folket kunne komme til å angre seg når de ser krig, og vende tilbake til Egypt". Så Gud lot dem ta en omvei gjennom Rødehavet".

Når Gud frelser mennesker, leder Han dem via Rødehavet, Jesu blod, som renser dem fra all urett èn gang for alltid, og gir dem ingen mulighet til å returnere!

1.Mos 7:15-16 "De kom til Noah inn i arken, to og to,…. HERREN LUKKET IGJEN ETTER HAM". Åp 3:7 "Den Hellige, og Sannferdige…… som åpner en dør og INGEN kan lukke den, og som lukker igjen en dør og INGEN kan lukke den opp".

1.Mos 17:11 "Dere skal omskjæres på kjødet av forhuden deres, og det skal være et tegn på pakten mellom Meg og dere". Noen som har hørt om en omskåret mann som har fått sin forhud til å gro ut igjen?

Kol 2:11 "I Ham ble dere også omskåret med en omskjærelse som ikke er gjort med hender, ved å avlegge kjødets syndelegeme, ved Kristi omskjærelse, da dere ble begravet med Ham i dåpen…." Ef 4:5 "det er èn Herre, èn tro, ÈN DÅP" 1 Kor 12:13 "Hver enkelt av oss er en del av Kristi kropp. Noen av oss er jøder, noen er hedninger, noen er slaver og noen er frie. Men den Hellige Ånd har føyet alle sammen til én kropp. VI ER DØPT INN I KRISTI KROPP VED DEN ENE ÅNDog har alle fått den samme Hellige Ånd". Rom 6:6 "For vi vet dette, at vårt gamle menneske ble korsfestet med Ham, for at syndelegemet (kjødet) skulle bli TILINTETGJORT, så vi ikke lenger skulle være treller under synden".

Rom 8:9 "Men dere er ikke i kjødet, men i Ånden, så sant Guds Ånd bor i dere. Hvis noen ikke har Kristi Ånd, hører han ikke Ham til".

Hvis du har tatt imot Jesus, så har du ”hjertets omskjærelse i Ånden” (Rom 2:29), og ”kjødet” eller ”syndelegemet” vokser aldri ut igjen! Og forresten hvis du er blitt en del av Kristi kropp, hvorfor skulle du som en kroppsdel ”falle av” eller ”bestemme deg for” å ikke være en del av kroppen lengre? Så vidt jeg husker fra anatomilæren på sykepleien, så er det HODET som bestemmer over kroppen! Så lenge du ikke er en forhud, så kommer Jesus ALDRI til å kappe deg av! Og husker jeg ikke feil, så er allerede Jesus sin forhud fjernet når Han var 8 dager gammel! Så der gikk du fella meg glipp av den muligheten også! :)

Hvis du trodde at det handlet om deg, om hvor snill og grei du er, så har du tatt grundig feil. Gud er IKKE imponert, men kaller faktisk dine forsøk på å rettferdiggjøre deg selv som ”urene menstruasjonsbind” (Jes 64:5). Gud er så hellig at Han faktisk må nedverdige Seg for å se ned på jorden og til og med himlene (Job 15:15). Bibelen forteller at ”den rettferdige vanskelig blir frelst” (1 Pet 4:18) og det er ikke rart siden den rettferdige er frelst KUN fordi Gud Selv har tatt Sin bolig i han. Gud Selv har flyttet inn og det er eneste grunnen til at den rettferdige kan kalle seg rettferdig, gudelig og hellig, siden Gud ER Hans rettferdighet, og Gud ER Hans hellighet! Det er ikke din oppførsel som klassifiserer deg som rettferdig! Det er KRISTUS I DEG! (Kol 1:27). Han som oppfyllte de ti bud, og resten av loven, til punkt og prikke i ditt sted, og som også tok straffen for dine og mine lovbrudd! Hvordan våger du å tro at du kan ”miste” frelsen din, når den rettferdige vanskelig blir frelst ved at Gud, Den Hellige som bor i uoppnåelig lys (1. Tim 6:16) fornedret Seg Selv og forsørget frelsen ved å bli kjød og ta bolig iblant oss (Joh 1:14), som døde for våre synder, og stod opp igjen for vår rettferdiggjørelse? Hvordan våger du å tro at du kan legge til noe som helst ved dine egne gjerninger og prestasjoner? Skam deg! :)

Gud frelste deg ikke for å gjøre deg til en religiøs hykler, men for at du skulle komme til Han som du er, fordi Han elsker deg og lengtet etter å tilbringe evigheten sammen med deg! Han gjorde deg rettferdig ved at du tok imot Jesus, din Rettferdighet. En syklist sykler fordi han er en syklist. En synder synder fordi han er en synder. Men du, hvis du har tatt imot Jesus, er blitt rettferdig, nå oppfør deg som en rettferdig! Ikke fordi du MÅ, men fordi du KAN! Elsk Gud og din neste som deg selv, ikke fordi du MÅ, men fordi du KAN og HAR LYST og fordi Han har elsket deg først. Mye mindre hyklerisk! Tilgi, hvis du har lyst, for Han har tilgitt hele livet ditt på forhånd! (Kol 3:13) Men for all del ikke fordi du MÅ! Gud KREVER ikke rettferdighet fra mennesker som har tatt imot Jesus, Han FORSØRGER Rettferdighet!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt