Verdidebatt

Guds tider og det profetiske

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette er da hentet fra http://www.toreblogg.info/355739071

Det var morsomt å starte en blogg, men samtidig så vet jeg at mange ikke er såpass intressert i "sære" emner som profetiske ting. Men som kristen så er det profetiske veldig viktig. Vi kan lese om den første profetien som det ble gitte ett løfte til i 1 Mosebok:

"Jeg vil sette fiendskap mellom deg (min mrk: satan) og kvinnen, mellom din ætt og hennes ætt. Den skal ramme ditt hode (Min merk: ved Korset), men du skal ramme dens hæl.»

Denne profetien ble gitt til de ulykkelige menneskene Adam og Eva, fordi de brøt det eneste budet mennesket fikk og de opplevde virksomheten i Guds evige Ord:

«Du må gjerne spise av alle trærne i hagen. Men av treet til kunnskap om godt og ondt må du ikke spise. For den dagen du spiser av det, skal du dø.»

Ordet dø så står det i grunnteksten "døden dø". Dvs. de skulle dø dobbelt om de brøt dette budet. Mennesket var i utgangspunktet skapt som evighetsmennesker, og døden eksisterte ikke. Men da de tok av frukten og åt, så døde først deres indre menneske, deres ånd, den eneste måten å ha direkte kontakt med Gud. Senere, ca 950 år etter, så døde kroppen. Altså de døden døde.

Det samme ser man på små barn som blir født, de har Hans (Guds) Evige natur i seg, men senere så dør menneskets indre menneske om man da ikke er Guds evige barn i kraft av Jesu offer. Og uten forsoningen blir mennesket oftest mer tom i øynene, sjelens speil.

Men tilbake til profetien til Adam og Eva. Gud visste at Han selv måtte opprette mennesket så de igjen kunne få fellesskap, ettersom mennesket er skapt for fellesskap med skaperen.

Gud lovte at fra kvinnens ætt skulle det komme en frelser som skulle redde dem. Det som er intressant er at når Eva føder Kain, så sier hun "Jeg har båret fram en mann ved Herrens hjelp." Det virket som om det var en forventing til at Gud skulle oppfylle sin løfter allerede ved hennes første barn. Men det skulle gå lang tid, veldig lang tid før dette ble oppfylt.

Ca 4000 år etter Adams skapelse så ble Jesus født i Bethlem og oppfylte profetien ca 33 år senere på korset. Så Gud holdt sine løfter, men ting tok lang tid. Ettersom Gud er evig så betyr ikke tid noe for Ham, men for oss dødlige, så kan det virke som en lang tid.

Derfor når profetier blir båret frem og Gud sier "snart", så kan det gå 1 år, 5 år, 10 år, 50 år, 100 år, 500 år etc. Om man leser bibelen når profetier blir oppfylt, så blir de alltid oppfylt og ofte kan de kjennes igjen ved tegn som Gud lovte at skulle gå forut for dem. Eller at man kun ser de oppfylt når de inntreffer. Derfor er tidsaspektet vanskelig for ett menneske som toppen lever kanskje 80-90 år, noen mer eller mindre.

Endetiden er også ett vanskelig tema, og utallige mennesker har forsøkt å sette tid, og ofte har tiden slått feil. Men noen ganger kan det også være at Gud utsetter tiden. Vi kan lese det i Jonas bok:

"Om førti dager skal Ninive bli omstyrtet."

Gud ville ødelegge Ninive (Hovedstaden i Assyria) for dens ondskap (og det var ett grusomt folk for mange av folkeslagene som levde i og rundt midtøsten på den tiden).

Men da skjedde det noe spesielt:

Da trodde folket i Ninive på Gud. De lyste ut faste og kledde seg i botsdrakt, både store og små.  Saken kom også kongen i Ninive for øre. Da reiste han seg fra tronstolen og tok av seg kongekappen. Han kledde seg i botsdrakt og satte seg i støvet.

Etter påbud fra kongen og hans stormenn ble det utropt i Ninive: «Verken mennesker eller dyr, verken storfe eller småfe skal spise noe; de skal ikke gå på beite og ikke drikke vann.   Men de skal kle seg i botsdrakt, både mennesker og dyr, og rope til Gud av all makt og vende om fra sin onde ferd og den urett de gjør.   Kanskje Gud da vil endre sin plan og holde sin brennende vrede tilbake, så vi ikke går til grunne.»

Og da skjedde noe som gjorde Jona litt missfornøyd :" De vendte om fra sin onde ferd, og da Gud så det, endret han sin plan og gjorde ikke alvor av å sende den ulykken han hadde varslet."

Nærmere bestemt så utsatte Gud straffen med ca 150 år. Han sparte dette slektet for dom, ettersom de angret på dypet. Men da de (senere slektsledd) senere tok opp sin gjerning igjen, så ble Ninive ødelagt.

Så tidene for en profeti, om man setter tid på oppfyllelsen, kan forandre seg om forutsetningene for at de skal oppfylles forandres ved eks. omvendelse.

Gud forandrer aldri det Han sier, men Han kan utsette, og om vi blir frelst ved Jesu offer på Golgata kors, så blir den straffen som var tiltenkt oss for våre synder, tatt bort. Syndene eksisterer ikke lengre. Ettersom straffen vi skulle ha rammet Jesus.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt