Verdidebatt

Ingen reaksjon overfor dem som truer Israel

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han er skuffet over at vestlige land ikke har reagert sterkere etter avsløringen av våpenlasten som ble stanset på vei til Gazastripen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette kan vi lese på Dagens nettsider i dag.

Våpnene det er snakk om ble forsøkt smuglet inn i Gaza ved hjelp av det Panamaregistrerte skipet «Klos-C», som ble stanset av den Israelske marinene i forrige uke. Lasten var omfattende, men det mest alvorlige var de 40 syriskproduserte rakettene av typen M-302 med en rekkevidde på 160 kilometer. Disse rakettene ville nådd hele Tel-Aviv og Jerusalem.

Hamas avviser på sin side at rakettene var på vei til Gaza, og kaller det en "latterlig spøk". Dette selv om de på mandag angivelig skal ha avduket en statue av, ja nettopp, en M-302 rakett.

Nyheten har fått lite oppmerksomhet her i Norge. Det er stort sett avisen Dagen som har meldt nyheten. Nå er det ikke mediedekningen Netanyahu reagerer på. Han reagerer på at andre land i vesten ikke reagerer overfor Iran, hvor våpnene kom fra.

Og Netanyahu har utvilsomt et poeng. Israel lever med en konstant trussel om terror og krig. Det disse rakettene derimot er et tegn på er at trusselbildet blir verre. Angrepene kan bli langt mer alvorlige enn det de har vært før, dersom terrorister nå er i stand til å nå hele Tel-Aviv og Jerusalem. Dette betyr nemlig at halve Israels befolkning kan nås av rakettene. Det sier seg selv at dette er svært alvorlig, og det fremstår noe pussig og tragisk at Israel står alene og ser på at deres land trues på denne måten.

Israelsk etterretning har igjen klart å hindre en rekke terrorangrep mot Israel. 40 raketter av denne typen kunne ført til ny krig på Gazastripen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt