Erling Grape

57

NRKs undersøkende journalistikk i Ukraina

Publisert: 4. mar 2014

Urix tirsdag 4. mars.
Vestlig journalist (denne gang dansk kvinnelig reporter) skal undersøke litt om ultranasjonalistiske Pravyi (Høyre) sektor er høyreekstreme. Da drar hun selvsagt ut i felten, står utenfor det (halv)militære vervekontoret, som hun ikke slipper inn i, intervjuer en eller annen av gatas parlament som representerer Pravyi sektor og spør om Pravyi sektor er slemme? - Nei, svarer denne representanten. - Vi er de gode!

Deretter får reporteren være med ut til president Viktor Janukovitsj sitt andre palass hvor representanter fra Pravyi sektor er de første som bryter seg inn i (med tillatelse på mobiltelefon fra en eller annen sikkerhetspolitimann) og får sett noe av den overdådige luksusen denne har ranet til seg.

Så da har NRK presentert Pravyi sektor og dett var dett.

Kommentar #1

Kirsten Schei

17 innlegg  1008 kommentarer

Helt riktig.

Publisert over 7 år siden

Godt observert. Men denne gangen får de merke hvor lite de vet om Putin. De må bare terge han og se hvordan det går.

Så langt jeg vet regnes det som statskupp når noen har tatt makten uten at de er lovlig valgt. Så kan man like eller mislike den valgte Ukraiske president så mye man vil, men en konstitusjon er og forblir en konstitusjon.

Igjen er vesten ute og seiler på sin kunnskapsløse skute. Jeg er nok redd for at skuten ikke bærer lenger enn ut Mars mnd.

Vi får se hva de sier når de oppdager at vannet har steget så mye at de er våte bak ørene , og Putin viser dem hva det er å slå knute på ryggløs ål .

Mvh Kirsten Schei

Kommentar #2

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Hvor har HWS tatt veien ?

Publisert over 7 år siden
Erling Grape. Gå til den siterte teksten.
Vestlig journalist (denne gang dansk kvinnelig reporter) skal undersøke litt om ultranasjonalistiske Pravyi (Høyre) sektor er høyreekstreme. Da drar hun selvsagt ut i felten, står utenfor det (halv)militære vervekontoret, som hun ikke slipper inn i, intervjuer en eller annen av gatas parlament som representerer Pravyi sektor og spør om Pravyi sektor er slemme? - Nei, svarer denne representanten. - Vi er de gode! Deretter får reporteren være med ut til president Viktor Janukovitsj sitt andre palass hvor representanter fra Pravyi sektor er de første som bryter seg inn i (med tillatelse på mobiltelefon fra en eller annen sikkerhetspolitimann) og får sett noe av den overdådige luksusen denne har ranet til seg. Så da har NRK presentert Pravyi sektor og dett var det

Det har vært dårlig rapportering fra Ukraina den siste tiden, hvor har HWS blitt av ? Har han tatt ferie ? Han har i alle fall kunnskapene som trengs.Det som presenteres fra disse kvinnemennenneskene fra NRK er ofte subjektivt og kunnskapsløst, og analysene bort i natta. TV2 s reportasjer er totalt under pari.

Kommentar #3

Erling Grape

57 innlegg  1046 kommentarer

Publisert over 7 år siden
Kirsten Schei. Gå til den siterte teksten.
Vi får se hva de sier når de oppdager at vannet har steget så mye at de er våte bak ørene , og Putin viser dem hva det er å slå knute på ryggløs ål .

Nå er jeg en av de som absolutt ikke ønsker å framstille Putin som Ukrainas redningsmann. Ikke det at jeg påstår at du gjør det, men jeg har sett tendenser til slikt blant en del av de som er svært kritisk til Vestens rolle i Ukraina.

Vladimir Putin kan nok som person være interessant å studere for seg, men det som er mer interessant, er det han representerer, drømmen om å bygge Russland på nytt opp som et imperium.

I den forbindelse, i kveld, etter Urix-programmet, sendte NRK en reprise av den franske dokumentaren Russland - drømmen om storhet, som kan sees ved å følge lenken.

Fra NRK: Fr. dokumentar. Sovjets invasjon i Afghanistan i 1979 innledet slutten på en imperialistisk epoke. Siden 2008 har myndighetene lyttet til internasjonale røster som kritiserer Russland for å være udemokratisk. Likevel fortsetter landet å føre sin uforsonlige politikk mot liberalisering og separatistbevegelser. Og Russerne opprettholder flere militærbaser i nabolandene. (Russie: Nostalgie de l'empire)

Den handler om noe av grunnlaget (men ikke hele) for Russlands reaksjon i forbindelse med Ukraina.

Dessverre hadde jeg selv ikke anledning til mer enn å følge reportasjen med mer enn ett halvt øre, men den virket såpass interessant at jeg nok må se den på nytt.

Kommentar #4

Erling Grape

57 innlegg  1046 kommentarer

Høyforræderi

Publisert over 7 år siden

En annen sak, også dette på NRK. To personer skal diskutere og analysere Russlands rolle som aktør i dramaet i Ukraina.
Fritt (sikkert nokså forutinntatt) etter hukommelsen, begge er enige om at Russlands aksjon på Krim er brudd med folkeretten, indre innblanding i en selvstendig stat og generelt fy! og fy!

Det må de gjerne mene, men har NRK problematisert USAs og EUs rolle i forkant av demonstrasjonene. Som tidligere dokumumentert, så har USA og EU gjennom lengre tid aktivt arbeidet gjennom diverse organisasjoner i Ukraina for å styrte det valgte styret. De har pøst inn mange titalls milliarder for å styrte Janukovitsj og få inn sine yndlinger i styrende posisjoner. Ikke bare har de drevet med dette, de har ofenntlig skrytt av sitt arbeid.

I hvilket som helst annet land ville slik virksomhet blitt regnet for høyforræderi, at utenlandske regimer bruker sine betalte agenter for å styrte den eksisterende og faktisk lovlig valgte og internasjonalt anerkjent regjerende president.

Burde ikke dette virkelig vært ett hett tema for vestlige medier å sette søkelyset på? NOT!

Kommentar #5

Valgeir Henriksen

9 innlegg  148 kommentarer

Publisert over 7 år siden

Det stinker lang vei av statskuppet i Ukraina. Tusener på en plass er mye, men i ett land med 45 mill innbyggere blir det allikevel ikke legitimt. Det ser også høyst mistenkelig ut med nasjonalister som er proEU. Allikevel er massemedia så overbevisst over statskuppets  (og egen) fortreffelighet at de gidder ikke engang å argumentere for dets legimitet. De er nå hysteriske på å hate og straffe Russland over hele linja.  Obama babler i vei om Russlands brudd med folkeretten etter at det demokratisk valgte styret ble kastet. ??
Jeg synes det ser ut som en variasjon av den arabiske vårs folkeoppreisning. Det hele kan arrangeres ved hjelp av politiske partier som oppvigler folk til den type aktiviter vi har sett. Israelske IDF ryktes å ha vært med på å arrangere "protestene", hvilket ikke forundrer meg. 

TV2 har også i dagens saker en stubb om demokratiets  fallende innflytelse i verden og som eksempler bruker dem bl.a. Egypt og Venezuela. ?? Det er da EU området som i dag har det påtagelige demokratiske underskudd. Men nei dagens norske presse ser ut som en besatt tåketale avdeling. Og slik kommer de til å være om ikke vi får ett oppgjør med dem. 

At Ukraina har vært under planlegging ei stund kommer også frem  gjennom følgende bok.

The Grand Chessboard av Zbigniew Brzezinski (1998) blir betraktet som planen til den amerikanske zionistiske elites for å destabilisere resten av verden, bryte dem opp og gjøre dem utsugbare av egne oligarker. 
Her er noen sitater fra boka.

Page 46:

Ukraine, a new and important space on the Eurasian chessboard, is a geopolitical pivot because its very existence as an inde- pendent country helps to transform Russia. Without Ukraine, Russia ceases to be a Eurasian empire. Russia without Ukraine can still strive for imperial status, but it would then become a predominantly Asian imperial state, more likely to be drawn into debilitating conflicts with aroused Central Asians, who would then be resentful of the loss of their recent independence and would be supported by their fellow Islamic states to the south. China would

also be likely to oppose any restoration of Russian domination over Central Asia, given its increasing interest in the newly inde- pendent states there. However, if Moscow regains control over Ukraine, with its 52 million people and major resources as well as its access to the Black Sea, Russia automatically again regains the wherewithal to become a powerful imperial state, spanning Europe and Asia. Ukraine’s loss of independence would have immediate consequences for Central Europe, transforming Poland into the geopolitical pivot on the eastern frontier of a united Europe

Pages 57/58:

Europe also serves as the springboard for the progressive expansion of democracy deeper into Eurasia. Europe’s expansion eastward would consolidate the democratic victory of the 1990s. It would match on the political and economic plane the essential civilizational scope of Europe—what has been called the Petrine Europe—as denned by Europe’s ancient and common religious heritage, derived from Western-rite Christianity. Such a Europe once existed, long before the age of nationalism and even longer before the recent division of Europe into its American- and Soviet- dominated halves. Such a larger Europe would be able to exercise a magnetic attraction on the states located even farther east, building a network of ties with Ukraine, Belarus, and Russia, draw- ing them into increasingly binding cooperation while proselytizing common democratic principles. Eventually, such a Europe could become one of the vital pillars of an American-sponsored larger Eurasian structure of security and cooperation. 

Kommentar #6

Erling Grape

57 innlegg  1046 kommentarer

Demonstranter i Kiev skjøt sine egne?

Publisert over 7 år siden

NRK melder om en telefonsamtale mellom Estlands utenriksminister, Urmas Paet, og EUs utenrikssjef Catherine Ashton.

En lege i Kiev som behandlet døde og hardt skadde, konkluderte at det var de samme skarpskytterne som hadde skutt både demonstranter og politifolk. Urmas Paet uttrykte bekymring for at de nye makthaverne ikke var villig til å godta en uavhengig gransking.

Så kan vi vel håpe at dette er innledningen til en litt mer edruelig dekning av konflikten fra NRKs side, men det er kanskje for mye forlangt?

Kommentar #7

Kirsten Schei

17 innlegg  1008 kommentarer

Om å øve seg.

Publisert over 7 år siden
Erling Grape. Gå til den siterte teksten.
Så kan vi vel håpe at dette er innledningen til en litt mer edruelig dekning av konflikten fra NRKs side, men det er kanskje for mye forlangt?

 Ja du kan jo håpe.... men det tar mye sosial trening og mye øving for å lære seg å bli såvidt faktaorientert at man begriper de eldgamle kunnskaper som handler om å først, før noe annet setter seg i kompetanse nok til å identifisere hvem man tror man har med å gjøre.

Ikke engang FNs spesialutsending til Ukraina greide det ,og endte opp som innestengt, omringet og så jaget ut av Ukraina.

Man er enkelt og greit ikke istand til å identifisere hvem man ypper seg mot.

Jeg gjentar mine ord fra i går:* Putin kommer til å slå knute på "ryggløs ål"*  Siden de fortsatt ikke har forstått dette ( selv om det kan hende det begynner å demre for FNs spesialutsendig nå) får jeg legge til at Putin kan nemlig svømme på dypt vann.

Men heller ikke dette kommer til å gå opp for dem før det smeller ,og de for sent oppdager de selv får eget tak i hodet. Dessverre!

Men dem om det. 

Mvh Kirsten Schei

Kommentar #8

André Rohde Garder

51 innlegg  1336 kommentarer

Christian Borch tar saken...

Publisert over 7 år siden
Erling Grape. Gå til den siterte teksten.
Så kan vi vel håpe at dette er innledningen til en litt mer edruelig dekning av konflikten fra NRKs side, men det er kanskje for mye forlangt?

...så er den snart borte i en glatt og vasket analyse av vestens nye allierte, nazistene ingen har hørt om.

Det var alt vi hadde i kveld, på gjensyn...

Kommentar #9

Kirsten Schei

17 innlegg  1008 kommentarer

He he:-)

Publisert over 7 år siden
André Rohde Garder. Gå til den siterte teksten.
..så er den snart borte i en glatt og vasket analyse av vestens nye allierte, nazistene ingen har hørt om.

Det var alt vi hadde i kveld, på gjensyn.

Så fikk jeg endelig trimmet lattermuskelaturen litt. Du får sagt det ...he.he *ten points* til deg:-D... ler så tårene triller :-D

Mvh Kirsten Schei

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere