Verdidebatt

Jeg tror ikke på Helga Pedersen

Forsiden av Dagbladet i dag, viser en Helga Pedersen som "beklager" sin oppfordring til å sverte regjeringen. Jeg tror ikke på Helga Pedersens "beklagelse" og forklaring. http://www.dagbladet.no/2014/02/23/nyheter/innenriks/helga_pedersen/arbei

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Så var vi der igjen. Jeg har friskt i minne tidligere maktkamper kvinner i mellom. Ingen har vel glemt feidene , og svertekampanjer i både LO og andre av venstresidens kvinnedominerte maktorganer.

Samtidig har vel de fleste av oss som har levet en liten stund erfart tilstanden av sverting og såkalte skittpakker helt fra "maktens tinder" ned til barnehage ansatte.

Taktikken er den samme, og problemet er det samme. Men forklaringene og bortforklaringen er til enhver tid meget oppfinnsomme.

Denne gangen var imidlertid forklaringen ikke av dette slaget. Den var tvert om meget tradisjonell. Jeg husker faktisk denne forklaringen: Det bare glapp ut av meg, fra skolegården på barnetrinnet. Det var en meget vanlig frase jentemobbere brukte for å komme unna ansvar for sine ryktespredninger, svertekampanjer  og skittpakker. Men det var altså på barneskoletrinnet Helga Pedersen.

Så er det da slik at vi ikke lenger befinner oss på barneskoletrinnet Pedersen. Vi er voksne med ansvar for våre handlinger og vår grad av rettskaffen ferd gjennom livet. Dette er vel den største forglemmelsen fra "maktens tinder" i AP dette året. Den er helt enorm. I Dagbladets fremstilling ser dette riktignok  ut som det er av bagatellmessig art. Det kan hende det er et godt bidrag fra Dagbaldet i effektiv livredning av Pedersens omdømme og politiske liv.

Imidlertid glemmer både Pedersen og Dagbladet en ting:...De aller fleste av oss vet at munnen renner over med hva hjertet er fyllt av.  For all del... man må bare kalle det å være løsmunnet eller uheldig. For så å klassisk "angre" i ettertid og så gar få oppslag på det.

Dette endrer likevel ikke faktun Pedersen: Faktum for slike utsagn kan ikke beklages! Det er nemlig slik for deg Pedersen, som for oss andre.: Man må i utgangspunktet ha hatt tanken liggende så langt fremme i pannen og besvisstheten at ordene formet seg , og kom ut munnen.

Et menneske som ikke hadde en slik karakter i utgangounktet ,ville ikke på noen måte kommet på å si slikt --fordi det ikke er en naturlig del av deres tenkesett. Det befinner seg ikke i dem, og kan således ikke komme ut av dem!!

Jeg tror Helga Pedersens "anger" er at hun ble knepet for dette,- ikke for å ha begått dette!

Jeg tror også det er dette å bli knepet for det Helga Pedersen egentlig beklager i Dagbladet i dag.  Men at det er din karakter du beklager har jeg ingen tro på.

Så jeg tror deg ikke Hela Pedersen.

23.02.2014.Kirsten Schei

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt