Verdidebatt

Et rent hjerte - Et rent, godt valg, selvfølgelig!

Det gis med denne tekst "Et rent hjerte - Et rent, godt valg, selvfølgelig!", støtte til Mohammad Usman Rana og hans strålende, korte formulering om at religionene er gode verktøy for å bli gode mennesker ved å definere hva som er "et rent hjerte".

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det gis med denne tekst "Et rent hjerte - Et rent, godt valg, selvfølgelig!", støtte til Mohammad Usman Rana og hans strålende, korte formulering om at religionene er gode verktøy for å bli gode mennesker ved å definere hva som er "et rent hjerte" så langt som fornuften og samvittigheten rekker har strukket til, historisk.

Ahistorisk, med unntak av å nevne stoikerne, som er en delt gruppe hva angår religion hvis man ser litt etter hva som skrives i den norske filosof-leiren og til Norsk filosofisk tidsskrift. Mere til også, at kristendommen på stoikernes tid ikke er en etablert religion som jo er å gi de religiøse et slag under beltet når polyteismen stadig råder i både Hellas og Romerriket.

Det man ofte jo glemmer når man sitter på "en hundreåring" (mot 4000 år med religiøs historie) av en ateist (1903 - 2014) er at alle lover og regler historisk sett er formet av de religiøse ved nærmest 100% oppslutning bare 200 - 300 år tilbake. Det gjelder det franske lovverket og romernes Magna carta til Storbritannia, rett og slett for å gjøre folk til gode, siviliserte folk.

Så når stoikerne nevnes så finner man dem igjen i kalvinistene (disiplin!) iblant de kristne en del tid etter!

Samme igjen da: Religionene er virkelig gode verktøy for å bli gode mennesker. Hva ellers? Videre så bemerkes det at humanistene ikke nevnes av godeste Gunn Hild Lem.

Skarpheten gis ved Hærens General som har, klassisk sett, to bygninger ved seg, prestens kapell og Den hellige bok, Bibelen, og strategenes kartrom på andre siden. Jeg tipper generalens skikkethet har gått fint sammen med lærdommen av denne, Bibelen.

Husk at godhet/snillhet er, ved siden av De 10 bud, en kardinal egenskap/dyd. Denne egenskapen er dermed eksplisitt feiret i Bibelen/Kirken, spesielt den katolske.

Takk for meg.

Note: Dette er min mening til en tekst på side 3 i Aftenpostens del om Kultur og meninger, fra idag, 16.02.2014, skrevet av Gunn Hild Lem, med tittelen, "Hva er godhet?".

(AH-64, M1A1, APC ved UN - SC / NATO)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt